Opkrævning af drikkepenge med det helt nye Shopify POS

Kunderne kan bruge drikkepenge til at give udtryk for deres påskønnelse af din gode service. Dine kunder kan føje drikkepenge til enhver ordre, der er behandlet personligt i Shopify POS. Drikkepenge kan i øjeblikket kun bruges i forbindelse med kreditkortbetalinger, der behandles via en understøttet kortlæser.

Understøttede kortlæsere

Du kan i Shopify POS indsamle drikkepenge, når følgende understøttede kortlæsere bruges:

Aktivér drikkepenge i Shopify POS

Når du aktiverer drikkepenge og vælger betalingsmetoden "Kreditkort", føjes en dialogboks til drikkepenge til betalingsvisningen i Shopify POS, når betalingsmetoden "Kreditkort" vælges. Du kan oprette op til tre forudindstillede drikkepengebeløb og aktivere tilpassede drikkepenge, så dine kunder kan angive de beløb, de ønsker at give i drikkepenge.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Indstillinger i Shopify POS.

2. Tryk på Drikkepenge under Betaling.

3. Åbn MULIGHEDER FOR AT GIVE DRIKKEPENGE, og angiv en værdi i procent i felterne Mulighed. Du kan tilføje op til tre forskellige værdier.

4. Valgfrit: Hvis du ikke vil tillade tilpassede drikkepengebeløb, skal du deaktivere Tilpassede drikkepenge.

5. Valgfrit: Aktivér Mindste drikkepengebeløb.

Mindste drikkepengebeløb

Aktivér mindste drikkepengebeløb for at erstatte de forudindstillede procenter for drikkepenge med angivne værdier, når en transaktion er under et angivet beløb. Hvis du for eksempel angiver et minimumsbeløb for drikkepenge på 10 USD, kan du erstatte dine forudindstillede procenter for drikkepenge på 15 %, 18 % og 20 % med angivne beløb på 1 USD, 2 USD og 3 USD for transaktioner under 10 USD.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Indstillinger i Shopify POS.

2. Tryk på Drikkepenge under Betaling.

3. Tjek Mindste drikkepengebeløb.

4. Indtast minimumsbeløbet for drikkepenge i Transaktionsgrænse.

5. Indtast en dollarværdi for hver af de tre forudindstillede beløb for drikkepenge.

Indsaml drikkepenge

Hvis drikkepenge er blevet aktiveret, vises dialogboksen til drikkepenge ved betaling, når der er valgt kreditbetaling som betalingsmetode. Kunderne kan vælge én af flere valgmuligheder for drikkepenge:

• en forudindstillet procent for drikkepenge
  • et tilpasset beløb i drikkepenge (hvis tilpassede drikkepenge er aktiveret)
  • ingen drikkepenge

Bemærk: Hvis butikkens valuta er USD eller CAD, kan kunder højst give 1.000 USD eller CAD i drikkepenge, hvis det samlede ordrebeløb er under 500 USD eller CAD. Hvis det samlede beløb er over 500 USD eller CAD, kan der højst gives dobbelt så meget i drikkepenge, som det samlede ordrebeløb. Alle andre valutaer har et maksimalt drikkepengebeløb på dobbelt så meget som det samlede ordrebeløb. Delte betalinger har altid et maksimalt drikkepengebeløb på dobbelt så meget som det samlede ordrebeløb. Dette gælder, uanset hvilken valuta kunden betaler i.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Betaling i visningen af indkøbskurven i Shopify POS.

2. Tryk på Kredit på dialogboksen vælg betaling.

3. Giv kunden mulighed for at vælge et drikkepengebeløb og foretage en betaling.

Bemærk: Drikkepenge er i øjeblikket kun tilgængelige for kreditkortbetalinger, der er behandlet med en understøttet kortlæser.

Tilbagebetal drikkepenge

Du kan tilbagebetale drikkepenge uden at tilbagebetale hele ordren.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Ordrer i Shopify POS.

2. Tryk på ordren med de drikkepenge, du vil betale tilbage.

3. Tryk på Tilbagebetal.

4. I tilbagebetalingsvisningen skal du trykke på + ud for Drikkepenge for at øge tilbagebetalingsantallet til 1.

5. Tryk på Næste.

6. Bekræft, at oplysningerne om tilbagebetalingen er korrekte.

7. Valgfri: Angiv en årsag til tilbagebetalingen.

8. Tryk på Tilbagebetal.

9. Valgfrit: Send en kvittering til kunden via e-mail eller sms.

Rapporter over drikkepenge

Du kan se de drikkepenge, der er givet til hver medarbejder, i rapporten Drikkepenge, og de drikkepenge, der er givet i alt, i rapporten Finans.

Fremgangsmåde:

Sådan får du vist totalen for de drikkepenge, der er givet, i rapporten Finans:

1. Gå til Analyse > Rapporter i din Shopify-administrator.

2. Klik på Vis alle i afsnittet Finans.

3. Klik på Drikkepenge.