Veelgestelde vragen over Shopify POS

Met welke iOS-apparaten werkt Shopify POS?

De geheel vernieuwde Shopify POS-app werkt met de volgende apparaten:

Apparaten die werken met het geheel vernieuwde Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 11.2 of hoger

Wat is het verschil tussen de geheel nieuwe Shopify POS, Shopify POS Classic en POS Pro?

De geheel nieuwe Shopify POS is een upgrade van de Shopify POS Classic-app die beschikt over een vernieuwd ontwerp en nieuwe functies. De geheel nieuwe Shopify POS-app wordt gratis meegeleverd met alle Shopify-abonnementen.

Shopify POS Pro is een invoegtoepassing voor het geheel vernieuwde POS die extra functies voor fysieke bedrijven ontgrendelt. Pro-functies zijn beschikbaar voor alle abonnementen tot en met 31 oktober 2020. Je kunt op dat moment ervoor kiezen om Pro-functies voor je winkels te blijven gebruiken tegen een extra maandelijks bedrag. Als dit niet het geval is, wordt de gratis versie van Shopify POS (het geheel vernieuwde Shopify POS) automatisch teruggezet naar je app. Je hoeft niets te doen.

De geheel nieuwe Shopify POS vervangt uiteindelijk Shopify POS Classic, maar voorlopig blijft de klassieke versie beschikbaar zodat bedrijfseigenaren en hun medewerkers kennis kunnen maken met de upgrades.

Waarom heb ik een Shopify-winkel nodig als ik niet online wil verkopen?

In je Shopify-winkel beheer je informatie zoals je klanten, voorraad en accountgegevens, ongeacht waar je verkoopt. De Shopify POS-app verwerkt klantgerichte activiteiten en je instellingen in de winkel.

Wat heb ik nodig behalve de app?

Het enige dat je wél nodig hebt, zijn een iPad of iPhone, de Shopify POS-app, een Shopify-winkel (die je kunt maken vanuit de app) en een product om te verkopen. Shopify POS werkt met verschillende retailhardware, zoals een kassalade, iPad-standaard, bonprinter en streepjescodescanner, maar je kunt verkopen verwerken zonder deze hardware. Shopify POS-hardware is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Moet ik dezelfde producten in de winkel verkopen als online?

Nee. Wanneer je producten toevoegt in het Shopify-beheercentrum, kun je beslissen of je ze online, in de winkel of op beide manieren beschikbaar wilt stellen.

Werkt de app in elk land en elke valuta?

Bijna. Je kunt Shopify POS wereldwijd gebruiken, maar je winkel moet zich in een land bevinden waar Shopify ondersteunde providers voor creditcardbetalingen heeft.

Waarom ontbreken sommige (of alle) van mijn producten in Shopify POS?

Als je je producten niet aan het POS-verkoopkanaal in het Shopify-beheercentrum hebt toegevoegd, worden ze niet vermeld in de app. Als je de producten wel hebt toegevoegd en de ze nog steeds niet worden weergegeven moet je ervoor zorgen dat je bent aangemeld bij de juiste locatie.

Hoe maak ik producten alleen beschikbaar in Shopify POS?

Je kunt de beschikbaarheid van je producten wijzigen via de pagina producten in het Shopify-beheercentrum.

Klik op het product en bewerk de beschikbaarheid van het product om de beschikbaarheid van één product te wijzigen, zodat alleen verkooppunt is geselecteerd. Klik op gereed en vervolgens op Opslaan.

Als je de beschikbaarheid van meerdere producten wilt wijzigen, selecteer de producten die je wilt bewerken, klik op actiesen selecteer beschikbare producten maken. Wijzig de beschikbaarheid zodat alleen verkooppunt is geselecteerd en klik vervolgens op producten beschikbaar stellen.