Veelgestelde vragen over Shopify POS

Met welke apparaten werkt Shopify POS?

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 5s of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 12.2 of hoger
Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger

iOS 14-machtiging vereisten

Als jij je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van derden gebruikt, moet je mogelijk Cross-website-tracking inschakelen in je IOS-instellingen. Met Cross-website tracking kunnen externe Shopify-apps die je in je Shopify-beheerder hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Ping, Shopify Point of Sale en de mobiele app van Shopify.

Voer de volgende stappen uit om Cross-website trackingin te schakelen:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POSof Shopify ping.
  3. Schakel volgen van cross-website in.

Wat is het verschil tussen Shopify POS en POS Pro?

De Shopify POS is een Point of Sale-app met een breed scala aan functies waarmee je je fysieke winkel kunt ondersteunen. De Shopify POS-app is inbegrepen bij alle Shopify-abonnementen.

Shopify POS Pro is een add-on voor Shopify POS die extra functies voor fysieke bedrijven ontgrendelt. Pro-functies zijn beschikbaar voor een gratis proefperiode van 14 dagen wanneer je Shopify POS gaat gebruiken. Je kunt op dat moment ervoor kiezen om Pro-functies voor je winkels te blijven gebruiken tegen een extra maandelijks bedrag. Als dit niet het geval is, wordt de gratis versie van Shopify POS automatisch teruggezet naar je app. Je hoeft niets te doen.

Waarom heb ik een Shopify-winkel nodig als ik niet online wil verkopen?

In je Shopify-winkel beheer je informatie zoals je klanten, voorraad en accountgegevens, ongeacht waar je verkoopt. De Shopify POS-app verwerkt klantgerichte activiteiten en je instellingen in de winkel.

Wat heb ik nodig behalve de app?

Het enige dat je wél nodig hebt, is een ondersteund apparaat, de Shopify POS-app, een Shopify-winkel (die je kunt maken vanuit de app) en een product om te verkopen. Shopify POS werkt met verschillende retailhardware, zoals een kassalade, iPad-standaard, bonprinter en barcodescanner, maar je kunt verkopen verwerken zonder deze hardware. Shopify POS-hardware is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Wat is een pincode voor medewerkers?

Shopify POS introduceert pincodes voor medewerkers, die een uniek viercijferig persoonlijk identificatienummer (PIN) zijn voor toegang tot de Shopify POS-app.

Wanneer een ingelogde medewerker een betaling via Shopify POS verwerkt, wordt diens naam gekoppeld aan die bestelling. Je kunt controleren welke medewerker een bestelling heeft verwerkt in de detailweergave van de bestelling in Shopify POS en in de tijdlijn van de bestelling in het Shopify-beheercentrum.

Als je niet zeker weet welke pincode aan een medewerker is toegewezen, kun je een nieuwe pincode voor medewerkers instellen in het beheercentrum.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar instellingen.
  2. Klik op Gebruikers en toestemmingen.
  3. Klik op de naam van het personeelsaccount die je wilt bewerken.
  4. In het gedeelte Kassasysteem-toegang schakel je Geef toegang tot Kassasysteem aan deze medewerker in.
  5. Voer in het gedeelte pincode een viercijferige pincode in of klik op Nieuwe pincode genereren, zodat de medewerkers die pincode kunnen gebruiken om in te loggen bij Shopify POS.
  6. Klik op Opslaan.

Moet ik dezelfde producten in de winkel verkopen als online?

Nee. Wanneer je producten toevoegt in het Shopify-beheercentrum, kun je beslissen of je ze online, in de winkel of op beide manieren beschikbaar wilt stellen.

Werkt de app in elk land en elke valuta?

Bijna. Je kunt Shopify POS wereldwijd gebruiken, maar je winkel moet zich in een land bevinden waar Shopify ondersteunde providers voor creditcardbetalingen heeft.

Waarom ontbreken sommige (of alle) van mijn producten in Shopify POS?

Als je je producten niet aan het POS-verkoopkanaal in het Shopify-beheercentrum toevoegt, worden ze niet vermeld in de app. Als je de producten wel hebt toegevoegd en ze nog steeds niet worden weergegeven moet je ervoor zorgen dat je bent ingelogd bij de juiste locatie.

Hoe maak ik producten alleen beschikbaar in Shopify POS?

Je kunt de beschikbaarheid van je producten wijzigen via de pagina producten in het Shopify-beheercentrum.

Klik op het product en bewerk de beschikbaarheid van het product om de beschikbaarheid van één product te wijzigen, zodat alleen Point of Sale is geselecteerd. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Als je de beschikbaarheid van meerdere producten wilt wijzigen, selecteer dan de producten die je wilt bewerken, klik op Actiesen selecteer Beschikbare producten maken. Wijzig de beschikbaarheid zodat alleen Point of Sale is geselecteerd en klik vervolgens op Producten beschikbaar stellen.

Welke talen worden ondersteund door Shopify POS?

Shopify POS ondersteunt de volgende talen:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Tsjechische
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Finse
  • Frans
  • Duits
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Maleis
  • Noors Bokmal
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Spaans
  • Zweedse
  • Thais
  • Turkse

Om de taal van de Shopify POS-app te wijzigen, moet je de taal van het iOS-apparaat wijzigen via de iOS-instellingen.

Steps:

Andere talen die hier niet worden vermeld, werken mogelijk, maar worden niet ondersteund en kunnen resulteren in ontbrekende vertalingen die standaard in het Engels verschijnen.