Shopify POS offline gebruiken

Shopify POS heeft een internetverbinding nodig om te synchroniseren met je Shopify-beheercentrum, ontvangstbewijzen per e-mail te verzenden en kaartbetalingen te accepteren. De internetverbinding kan tot stand worden gebracht via een wifi-netwerk of mobiele data.

Als de internetverbinding wordt verbroken of als je vanaf een pop-uplocatie zonder internettoegang verkoopt, kun je bepaalde typen transacties verwerken. In deze handleiding wordt uitgelegd voor welke functies en hardware een internetverbinding nodig is en hoe je je Shopify POS en Shopify-beheercentrum synchroniseert nadat je offline bent geweest.

Functionaliteit waarvoor een internetverbinding nodig is

Voor de volgende Shopify POS-functionaliteit is een internetverbinding vereist.

Shopify POS-functionaliteit waarvoor een internetverbinding nodig was.
Functie Gegevens
Inloggen De Shopify POS-app heeft een internetverbinding nodig om de producten van je winkel te importerenwanneer je inlogt. Als je je internetverbinding verliest na het inloggen, kun je de app blijven gebruiken zolang je niet uitlogt.
Nieuwe producten maken Je kunt een nieuw product niet opslaan zonder internetverbinding.
Shopify POS opnieuw synchroniseren met het Shopify-beheercentrum In Shopify POS kunnen bestellingen en voorraad niet worden gesynchroniseerd met je Shopify-beheercentrum wanneer je offline bent. Wanneer je opnieuw verbinding maakt met internet nadat je offline bent geweest, worden je bestellingen en voorraad automatisch gesynchroniseerd. Je kunt ook de synchronisatie van de Shopify POS-app met je Shopify-beheercentrum handmatig afdwingen.
Kaarttransacties verwerken Als je geen internetverbinding hebt, kun je geen creditcard-, bankpas- of cadeaubontransacties verwerken, maar je kunt wel betalingen met contant geld en aangepaste betaalmethoden accepteren.
Bestellingen verzenden naar klanten Je kunt een bestelling voor verzending aan de klant niet voltooien als je geen internetverbinding hebt.

Shopify POS handmatig synchroniseren met het Shopify-beheercentrum

Wanneer je opnieuw verbinding maakt met internet nadat je offline bent geweest, worden je POS en Shopify-beheercentrum automatisch gesynchroniseerd. Als je POS en Shopify-beheercentrum niet worden gesynchroniseerd, kun je je POS en beheerder dwingen om te synchroniseren.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op Bestellingen.
  2. Swipe in het scherm Bestellingen de lijst met bestellingen omlaag om deze te vernieuwen. In je Shopify-beheercentrum en POS worden de bestellingen en voorraad gesynchroniseerd.

Als de Shopify POS-app nog steeds niet wordt gesynchroniseerd met je Shopify-beheercentrum of als de app vastloopt, sluit de app dan volledig en open de app dan opnieuw.

1. Druk tweemaal op de startknop van het apparaat om alle apps weer te geven die worden uitgevoerd.
  2. Zoek het Shopify POS-venster en veeg dit naar boven om de app te sluiten.
  3. Druk opnieuw op de startknop van je apparaat.
  4. Tik in het startscherm van je apparaat op Shopify POS om de app opnieuw te openen.

POS-hardware offline gebruiken

Voor sommige onderdelen van POS-hardware is een internetverbinding nodig om met Shopify POS te werken, maar andere onderdelen van de hardware werken ook offline.

Shopify POS-hardwarefunctionaliteit waar een internetverbinding voor nodig is.
Hardware Internetverbinding vereist? Gegevens
Kaartlezer Ja De meeste kaartlezers hebben een internetverbinding nodig voor de verwerking van een betaling. Als je een externe creditcardterminal gebruikt, kun je bijkun jeprovider nagaan ofkun jeterminal met internet verbonden moet zijn.
Barcodeprinter Nee - beperkt De barcodeprinter moet met internet zijn verbonden bij het afdrukken vanuit het Shopify-beheercentrum met behulp van de Barcode Printer-app. Als je barcodes afdrukt met de Dymo Label-software, heb je geen internetverbinding nodig.
Kassalade Nee De kassalade kan handmatig worden geopend met behulp van de bijbehorende sleutel. Om de kassalade automatisch te openen, moet deze via een kabel zijn aangesloten op een bonprinter en moet de bonprinter via Bluetooth of LAN met het POS-apparaat zijn verbonden.
Bonprinter Nee Afhankelijk van je type bonprinter, heb je een Bluetooth- of LAN-verbinding nodig.
Barcodescanner Nee De barcodescanner moet via Bluetooth zijn verbonden met Shopify POS.