Creditcards accepteren als betaalmethode

Afhankelijk van de hardware die je gebruikt en de betaalmethoden die je accepteert, kan een klant een aankoop betalen met een creditcard.

Kredietbetaling met doorhalen

Je kunt een creditcardbetaling accepteren met een ondersteunde swipe-kaartlezer.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.

2. Swipe de creditcard van de klant zoals weergegeven op het Shopify POS-scherm.

3. De klant autoriseert de betaling met zijn/haar handtekening of pincode, afhankelijk van het kaarttype en de kaartlezer die je gebruikt.

4. Optioneel: tik op Bon afdrukken.

5. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Kredietbetalingen met chippen en tikken

Als je de chipkaartlezer gebruikt, kun je contactloze betalingen accepteren, waaronder contactloze creditcardbetalingen, Android Pay en Apple Pay.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.

2. Laat de klant de kaart in de lezer steken of met de kaart tikken.

3. Optioneel: tik op Bon afdrukken.

4. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Externe kaartlezer

Een externe betalingsprovider verwerkt betalingen voor je. Je kunt een externe betalingsprovider gebruiken als je ervoor kiest om Shopify Payments niet te gebruiken of als je je in een regio bevindt die geen ondersteuning biedt voor Shopify Payments.

Als je een externe kaartterminal wilt gebruiken, moet je een account bij een betalingsverwerker instellen, vervolgens een terminal van hen kopen of huren, en in de POS-app een aangepaste betaalmethode aanmaken. Wanneer je de terminal gebruikt om een betaling te accepteren, markeert Shopify POS de bestelling als betaald terwijl de daadwerkelijke betaling wordt verwerkt door je terminalprovider, niet door Shopify.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.

2. Tik in het scherm op Betalingsoptie selecteren op je aangepaste betaalmethode.

3. Tik op het creditcardtype dat wordt verwerkt.

4. Controleer of je de betaling hebt verwerkt met de externe terminal en tik op Als betaald markeren.

5. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handmatige kredietbetaling

Als je geen kaartlezer hebt of als je problemen ondervindt bij het gebruik van je kaartlezer, kun je de creditcardgegevens handmatig invoeren om de betaling te accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.

2. Tik op het veld Creditcardgegevens invoeren.

3. Voer de creditcardgegevens in.

4. Tik op Betaling om de betaling te verwerken.

5. Optioneel: tik op Bon afdrukken.

6. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.