Creditcards accepteren als betaalmethode

Afhankelijk van de hardware die je gebruikt en de betaalmethoden die je accepteert, kan een klant een aankoop betalen met een creditcard.

Kredietbetaling met doorhalen

Je kunt een creditcardbetaling accepteren met een ondersteunde swipe-kaartlezer.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Afrekenen.

Volg de instructies op het Shopify POS-scherm om verbinding te maken als je kaartlezer niet is aangesloten. Je kunt de creditcardgegevens ook handmatiginvoeren.

2. Swipe de creditcard van de klant zoals weergegeven op het Shopify POS-scherm.

3. De klant autoriseert de betaling met zijn/haar handtekening of pincode, afhankelijk van het kaarttype en de kaartlezer die je gebruikt.

4. Optioneel: tik op Bon afdrukken.

5. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Kredietbetalingen met chippen en tikken

Als je de chipkaartlezer of het pinapparaat gebruikt, kun je contactloze betalingen accepteren, waaronder contactloze creditcards, Android Pay en Apple Pay.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Afrekenen.

Volg de instructies op het Shopify POS-scherm om verbinding te maken als je kaartlezer niet is aangesloten. Je kunt de creditcardgegevens ook handmatiginvoeren.

2. Laat de klant de kaart in de lezer steken of met de kaart tikken.

- Als de klant een tikbetaalmethode gebruikt, moet deze de contactloze creditcard of het contactloze apparaat binnen 2,5 cm van de kaartlezer houden, totdat de vier groene lampjes gaan branden. - Als de klant een creditcard met chip gebruikt, moet de klant de kaart in de kaartlezer steken en de instructies opvolgen.

Wanneer in Shopify POS het bericht Betaling goedgekeurd wordt weergegeven, is de transactie voltooid.

1. Optioneel: tik op Bon afdrukken.

2. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Externe kaartlezer

Een externe betalingsprovider verwerkt betalingen voor je. Je kunt een externe betalingsprovider gebruiken als je ervoor kiest om Shopify Payments niet te gebruiken of als je je in een regio bevindt die geen ondersteuning biedt voor Shopify Payments.

Als je een externe kaartterminal wilt gebruiken, moet je een account bij een betalingsverwerker instellen, vervolgens een terminal van hen kopen of huren, en in de POS-app een aangepaste betaalmethode aanmaken. Wanneer je de terminal gebruikt om een betaling te accepteren, markeert Shopify POS de bestelling als betaald terwijl de daadwerkelijke betaling wordt verwerkt door je terminalprovider, niet door Shopify.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Afrekenen.

2. Tik in het scherm op Betalingsoptie selecteren op je aangepaste betaalmethode.

3. Tik op het creditcardtype dat wordt verwerkt.

4. Controleer of je de betaling hebt verwerkt met de externe terminal en tik op Als betaald markeren.

5. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handmatige kredietbetaling

Als je geen kaartlezer hebt of als je problemen ondervindt bij het gebruik van je kaartlezer, kun je de creditcardgegevens handmatig invoeren om de betaling te accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Afrekenen.

2. Tik op het veld Creditcardgegevens invoeren.

3. Voer de creditcardgegevens in.

4. Tik op Betaling om de betaling te verwerken.

5. Optioneel: tik op Bon afdrukken.

6. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.