Creditcards accepteren als betaalmethode

Afhankelijk van de hardware die je gebruikt en de betaalmethoden die je accepteert, kan een klant een aankoop betalen met een creditcard.

Kredietbetaling met doorhalen

Je kunt een creditcardbetaling accepteren met een ondersteunde swipe-kaartlezer.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout. Als je kaartlezer niet verbonden is, maak je verbinding volgens de instructies op het Shopify POS-scherm. Je kunt de creditcardgegevens ook handmatig invoeren.
  2. Swipe de creditcard van de klant zoals weergegeven op het Shopify POS-scherm.
  3. De klant autoriseert de betaling met zijn/haar handtekening of pincode, afhankelijk van het kaarttype en de kaartlezer die je gebruikt.
  4. Optioneel: tik op Bon afdrukken.
  5. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.
  6. Optioneel: Klik op Bestelling annuleren om de bestelling te annuleren. Als je een bestelling kunt annuleren, wordt de knop hiervoor weergegeven tot vijftien minuten nadat de bestelling is geplaatst. Na vijftien minuten worden de transacties verwerkt en de betalingen vastgelegd.

Kredietbetalingen met chippen en tikken

Als je de chipkaartlezer gebruikt, kun je contactloze betalingen accepteren, waaronder contactloze creditcardbetalingen, Android Pay en Apple Pay.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout. Als je kaartlezer niet verbonden is, maak je verbinding volgens de instructies op het Shopify POS-scherm. Je kunt de creditcardgegevens ook handmatig invoeren.
  2. Laat de klant de kaart in de lezer steken of met de kaart tikken. Wanneer in Shopify POS het bericht Betaling goedgekeurd wordt weergegeven, is de transactie voltooid.

• Als de klant een tikbetaalmethode gebruikt, moet deze de contactloze creditcard of het contactloze apparaat binnen 2,5 cm van de kaartlezer houden, totdat de vier groene lampjes gaan branden.
    • Als de klant een creditcard met chip gebruikt, moet de klant de kaart in de kaartlezer steken en de instructies opvolgen.
  3. Optioneel: tik op Bon afdrukken.

4. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Externe kaartlezer

Een externe betalingsprovider verwerkt je betalingen. Je kunt een externe betalingsprovider gebruiken als je er bijvoorbeeld voor kiest om geen Shopify Payments te gebruiken of als je in een regio bent gevestigd waar Shopify Payments niet wordt ondersteund.

Als je een externe kaartlezer wilt gebruiken, stel je een account in bij een betalingsverwerker, koop of huur je er vervolgens een creditcardlezer, en maak je in de POS-app een aangepaste betaalmethode aan. Omdat de betaling extern wordt verwerkt, is het nodig om de bestelling als betaald te markeren in de Shopify POS-app.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.
  2. Tik in het scherm op Betalingsoptie selecteren op je aangepaste betaalmethode.
  3. Tik op het creditcardtype dat wordt verwerkt.
  4. Controleer of je de betaling hebt verwerkt met de externe terminal en tik op Als betaald markeren.
  5. Stuur via e-mail of sms een ontvangstbewijs naar de klant en tik op Gereed om naar het startscherm van POS terug te gaan.

Handmatige kredietbetaling

Als je geen kaartlezer hebt of als je problemen ondervindt bij het gebruik van je kaartlezer, kun je de creditcardgegevens handmatig invoeren om de betaling te accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.
  2. Tik op Creditcard (handmatige invoer).
  3. Voer de creditcardgegevens in.
  4. Tik op Betaling om de betaling te verwerken.
  5. Optioneel: tik op Bon afdrukken.
  6. Tik op Gereed om terug te gaan naar het startscherm van POS.