Shop Pay-termijnbetalingen accepteren met Shopify POS

Nadat je Shop Pay-termijnbetalingen voor POS hebt ingesteld, kun je in de winkel flexibele betaalmethoden aanbieden aan je klanten door hen achteraf te laten betalen. Goedgekeurde klanten krijgen in de winkel dezelfde opties voor termijnbetalingen aangeboden als in je webshop. Voor bestellingen die je in de winkel met Shop Pay-termijnbetalingen koopt, betaal je dezelfde transactiekosten als in de webshop. Lees meer over Shop Pay-termijnbetalingen.

Vereisten

Shop Pay-termijnbetalingen is alleen beschikbaar voor in aanmerking komende merchants in de Verenigde Staten die in USD verkopen.

Als je Shop Pay-termijnbetalingen bij de POS-checkout wilt accepteren, heb je versie 8.4.0 of hoger van de Shopify POS-app nodig.

Shop Pay-termijnbetalingen bij de checkout accepteren

Als je Shop Pay-termijnbetalingen bij de checkout wilt accepteren, kun je Shop Pay-termijnbetalingen als betalingsoptie selecteren en voltooit je klant de checkout op zijn eigen apparaat.

Stappen:

1. Tik op het POS-apparaat op de pagina Winkelwagen op Checkout.
  2. Tik op de pagina Betalingsoptie selecteren op Shop Pay-termijnbetalingen. Er wordt een QR-code gegenereerd voor de winkelwagen van de klant.
  3. Draai je apparaat naar de klant toe en geef deze de opdracht de QR-code te scannen met de camera van de smartphone en de aanvraag op het apparaat in te vullen.
  4. Nadat de klant de aanvraag heeft ingevuld, is goedgekeurd en vervolgens heeft betaald voor de aankoop, controleer je of de transactie als Voltooid wordt weergegeven.

Klantvereisten

Als klanten in de winkel willen afrekenen met Shop Pay-termijnbetalingen, moeten zij aan de volgende vereisten voldoen.

• Iets kopen met een waarde tussen 50 USD en 20.000 USD.
  • Toegang hebben tot een smartphone met toegang tot internet via een Wi-Fi-verbinding of mobiele data.
  • Een factuur- en bezorgadres in de Verenigde Staten hebben en betalen in USD.
  • Betalen met een door Shop Pay ondersteunde kaart.
    • Als de klant ervoor kiest de bestelling in vier tweewekelijkse betalingen op te splitsen, kan hij of zij betalen met een creditcard of betaalpas.
    • Als de klant voor maandelijkse aflossingen kiest, kan hij of zij alleen met een betaalpas betalen.

Checkout-ervaring voor klanten

Nadat je Shop Pay-termijnbetalingen als betaalmethode hebt geselecteerd bij het afrekenen, voert de klant de volgende stappen uit.

Stappen:

1. De klant scant de QR-code van het POS-apparaat met de smartphone, waarmee de betaalpagina in een mobiele browser wordt geopend.
  2. De klant doet een van de volgende dingen:

• Nieuwe Shop Pay-klanten voeren hun e-mailadres in om een Shop Pay-account aan te maken en voeren daarna hun betaalgegevens en factuuradres in.
    • Bestaande Shop Pay-klanten loggen in bij hun Shop Pay-account.
  3. De klant krijgt een van de volgende vragen te zien:

• Nieuwe klanten van Shop Pay-termijnbetalingen moeten gegevens invullen waaruit blijkt dat ze hiervoor in aanmerking komen, zoals hun geboortedatum en factuuradres. Dit hoort bij de aanvraagprocedure van Affirm.
    • Bestaande klanten van Shop Pay-termijnbetalingen kan worden gevraagd om aanvullende informatie om hun identiteit te kunnen verifiëren.
  4. Als ze goedkeuring hebben gekregen om te betalen met Shop Pay-termijnbetalingen, kunnen klanten kiezen uit de aangeboden betalingsplannen. Daarna tikken ze op Doorgaan.

5. Nadat de aankoop is geverifieerd door Affirm, controleert de klant de betalingsvoorwaarden en tikt op Aankoop voltooien.

6. De klant geeft het apparaat terug aan jou of je medewerker, zodat je kunt bevestigen dat de aankoop is voltooid.

Klanten kunnen meer te weten komen over het gebruik van Shop Pay-termijnbetalingen in het Affirm-helpcentrum.

Andere klanten helpen terwijl iemand afrekent met Shop Pay-termijnbetalingen

Als een klant wat tijd nodig heeft om de aanvraag van Shop Pay-termijnbetalingen te voltooien, kun je het afrekenproces op de achtergrond laten uitvoeren terwijl je andere klanten op Shopify POS helpt.

Stappen:

1. Tik in het scherm met de QR-code op Een andere klant helpen.
  2. Voltooi het afrekenen voor de andere klant.
  3. Als je hebt afgerekend en klaar bent om de transactie van Shop Pay-termijnbetalingen op te halen, ga je naar Winkelwagen > Meer acties.
  4. Tik op Shop Pay-checkouts en selecteer de transactie van je klant om door te gaan.

Beperkingen

De volgende beperkingen zijn van toepassing op Shop Pay-termijnbetalingen met POS-checkouts.

Medewerkers trainen voor Shop Pay-termijnbetalingen op POS

Je kunt de volgende hulpmiddelen gebruiken om je medewerkers voor te bereiden op het aanbieden van Shop Pay-termijnbetalingen aan klanten op je winkellocaties.

• In de onlinecursus Shop Pay Installments x Affirm krijgen je medewerkers een overzicht van het checkout-proces met Shop Pay-termijnbetalingen en maken ze kennis met best practices voor naleving van federale en staatswetgeving inzake het aanbieden van termijnbetalingen.
  • Je kunt de informatiebladen van Shop Pay-termijnbetalingen afdrukken, zodat je medewerkers ze kunnen nalezen wanneer ze klanten in de winkel helpen. Deze download bevat een checklist voor instellen, afrekeninstructies, tips voor verkoop in de winkel en veelgestelde vragen van klanten.