Godkänner avbetalning med Shop Pay med Shopify kassasystem

När du har konfigurerat avbetalning med Shop Pay för Shopify kassasystemkan du erbjuda flexibla betalningsalternativ till dina kunder i butiken genom att låta dem köpa nu och betala senare. Godkända kunder erbjuds samma avbetalningsalternativ i butiken som de erbjuds i din webbshop. Du betalar samma transaktionsavgifter för ordrar med avbetalning med Shop Pay som för onlineordrar. Mer information om avbetalning med Shop Pay.

Krav

Avbetalning med Shop Pay är endast tillgängligt för berättigade handlare i USA som säljer i USD.

För att acceptera avbetalning med Shop Pay i kassan måste du använda Shopify POS-appversion 8.4.0 eller senare.

Accepterar avbetalning med Shop Pay i kassan

För att acceptera avbetalning med Shop Pay i kassan kan du välja Avbetalning med Shop Pay som betalningsalternativ och sedan slutför kunden betalningen på sin egen enhet.

Steg:

1. På din kassasystemsenhet, från varukorgssidan, trycker du på Kassa.
  2. Från sidan Välj betalningsalternativ trycker du på Avbetalning med Shop Pay. En QR-kod genereras för kundens varukorg.
  3. Vänd enheten mot kunden och instruera kunden att skanna QR-koden med hjälp av sin smartphone-kamera och slutför applikationen på enheten.
  4. När kunden har slutfört ansökan, godkänts och sedan betalar för sitt köp bekräftar du att transaktionen visas som Slutförd.

Kundkrav

För att betala i butik med avbetalning med Shop Pay måste kunden uppfylla följande krav.

• Göra ett inköp på mellan 50 USD och 20 000 USD.
  • Har tillgång till en smartphone-enhet som kan komma åt internet via Wi-Fi eller använda data.
  • Ha en fakturerings- och leveransadress i USA och betala i USD.
  • Betala med ett kort som stöds av Shop Pay.
    • Om kunden väljer att dela upp sin order i fyra betalningar varannan vecka kan kunden betala med ett kreditkort eller betalkort.
    • Om kunden väljer en månatlig betalningsplan kan kunden bara betala med ett betalkort.

Kundens kassaupplevelse

När du väljer avbetalning med Shop Pay som betalningsmetod i kassan måste kunden slutföra följande steg.

Steg:

1. Kunden skannar QR-koden från kassasystemsenheten med sin smartphone, vilket öppnar kassan i en mobil webbläsare.
  2. Kunden gör något av följande:

• Om kunden är en ny Shop Pay-kund måste denne ange sin e-postadress för att skapa ett Shop Pay-konto och sedan ange sin betalningsinformation och faktureringsadress.
    • Om kunden är en befintlig Shop Pay-kund loggar kunden in på sitt Shop Pay-konto.
  3. Kunden får en av följande uppmaningar:

• Om kunden är förstagångskund med avbetalning med Shop Pay måste kunden ange kvalificerande information såsom födelsedatum och faktureringsadress som en del av Affirms ansökningsprocess.
    • Om kunden är en befintlig Shop Pay-avbetalningskund kan denne uppmanas att ange ytterligare kvalificerande information för att hjälpa till att verifiera sin identitet.
  4. Om kunden godkänns för att betala via avbetalning med Shop Pay så väljer kunden från de betalningsplaner som erbjuds och trycker sedan på Fortsätt.

5. När köpet har verifierats av Affirm granskar kunden sina betalningsvillkor och trycker sedan på Slutför köp.

6. Kunden returnerar enheten till dig eller din medarbetare för att bekräfta att köpet har slutförts.

Kunder kan lära sig mer om avbetalning med Shop Pay i Affirms hjälpcenter.

Assistera en annan kund medan en betalning via avbetalning med Shop Pay pågår

Om en kund behöver lite tid för att slutföra avbetalning med Shop Pay kan du låta kassaprocessen köras i bakgrunden medan du hjälper andra kunder med Shopify kassasystem.

Steg:

1. På skärmen QR-kod trycker du på Assistera en annan kund.
  2. Slutför betalningen för den andra kunden.
  3. När betalningen är slutförd och du är redo att hämta Shop Pay-avbetalningstransaktionen, gå till Varukorgen > Fler åtgärder.
  4. Tryck på Shop Pay-kassaprocessen och välj sedan kundens transaktion för att fortsätta.

Begränsningar

Följande begränsningar gäller för avbetalning med Shop Pay vid användning av betalning via kassasystem.

Personalutbildning för Shop Pay på kassasystem

Du kan använda följande resurser för att förbereda din personal att erbjuda avbetalning med Shop Pay till kunder på dina detaljhandelsplatser.

• Kursen Avbetalning med Shop Pay x Affirm online ger din personal en översikt över betalningsprocessen för avbetalning med Shop Pay och delar bästa praxis för att att följa statliga och federala regler för att erbjuda avbetalningar.
  • Resurskalkylark för avbetalning med Shop Pay kan skrivas ut för att din personal ska kunna använda dem vid betjäning av kunder i butiken. Denna nerladdning innehåller en checklista, betalningsinstruktioner, försäljningstips i butiken och vanliga frågor från kunder.