Flera och delvisa betalningar

Om en kund inte kan betala hela ordern, kan du använda Shopify POS-appen för att acceptera delbetalningar i butik. Du kan hämta ordern senare och samla in återstående saldo från kunden genom att använda en betalningsmetod som de väljer.

Observera: Känns inte Shopify POS igen? Du kanske använder Shopify POS Classic.

Acceptera flera betalningsmetoder

Du kan acceptera mer än en betalningsmetod för en order.

Steg:

1. I dialogrutan Välj betalningssätt trycker du på kundens första betalningsmetod.

2. Ange det belopp som kunden betalar med den valda betalningsmetoden och tryck sedan på acceptera eller ta betalt för att lägga till betalningen.

3. Tryck på Lägg till betalning och välj en andra betalningsmetod. På skärmen visas beloppet som fortfarande är utestående.

4. Om kunden vill använda en tredje betalningsmetod också trycker du på betalningsbeloppet för att få upp tangentbordet och ange ett lägre belopp.

5. Tryck på klarnär hela beloppet för ordern har angetts.

Acceptera den första delbetalningen

1. I dialogrutan Välj betalningsalternativ trycker du på Dela upp betalning.

2. Ange det belopp som kunden vill betala och tryck på Klar.

3. Tryck på kundens valda betalningsmetod och slutför betalningen.

4. På skärmen Uppdelad betalning trycker du på Klar.

5. Klicka på Markera som delvist betald.

6. Valfritt: Slutför alla uppgifter som är relaterade till transaktionen, till exempel att lägga till kundinformation, skriva ut kvittot eller lägga till en anteckning i ordern.

7. Klicka på Klar.

Hämta in en annan betalning på en delvis betalad order

Från skärmen Ordrar i Shopify POS trycker du på en order för att se dess status. Delvis betalda ordrar har en Delvis betald-markering.

Du kan behandla en del av eller hela den utestående betalningen för en partiellt betald order.

Steg:

1. På ordern trycker du på Hämta in betalning.

2. Ange det belopp som kunden vill betala och tryck på Klar.

3. Tryck på kundens valda betalningsmetod och slutför betalningen.

4. Klicka på Klar.

5. Slutför transaktionen:

- Om det här är den slutliga betalningen trycker du på Klar. - Om det finns ett utestående saldo trycker du på Markera som delvist betald.

1. Klicka på Klar.