Useat maksutavat ja osittaiset maksut

Jos asiakas ei pysty maksamaan koko tilaustaan, Shopify POS -sovellus antaa sinun hyväksyä osittaiset maksut myymälässä. Voit noutaa tilauksen myöhemmin ja veloittaa jäljellä olevan saldon asiakkaan valitsemalla maksutavalla.

Useiden maksutapojen hyväksyminen

Voit hyväksyä useamman kuin yhden maksutavan tilaukselle.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Valitse maksuvaihtoehto -valintaikkunassa asiakkaan ensimmäistä maksutapaa.

2. Syötä summa, jonka asiakas maksaa valittua maksutapaa käyttäen, ja lisää sitten maksu napauttamalla Hyväksy tai Veloita.

3. Napauta Lisää maksu ja valitse toinen maksutapa. Näytössä näkyy vielä maksamatta oleva summa.

4. Jos asiakas haluaa käyttää myös kolmatta maksutapaa, voit tuoda näppäimistön esiin napauttamalla maksun summaa ja antaa pienemmän summan.

5. Kun olet syöttänyt tilauksen koko summan, napauta Valmis.

Hyväksy ensimmäinen osamaksu

1. Napauta Valitse maksutapa -valintaikkunassa Jaa maksu.

2. Syötä summa, jonka asiakas haluaa maksaa, ja napauta Valmis.

3. Napauta asiakkaan valitsemaa maksutapaa ja suorita maksu.

4. Napauta Jaa maksu -näytössä Valmis.

5. Napauta Merkitse osittain maksetuksi.

6. Valinnainen: Suorita kaikki tapahtumaan liittyvät tehtävät, kuten asiakastietojen lisääminen, kuitin tulostaminen tai huomautuksen lisääminen tilaukseen.

7. Napauta Valmis.

Toisen maksun perintä osittain maksetusta tilauksesta

Napauta Shopify POS Tilaukset -näytössä jonka tilan haluat nähdä. Osittain maksetulla tilauksilla on Osittain maksettu -merkintä.

Voit käsitellä osittain maksetun tilauksen jäljellä olevan maksun osittain tai kokonaan.

Toimintovaiheet:

1. Napauta tilauksessa Peri maksu.

2. Syötä summa, jonka asiakas haluaa maksaa, ja napauta Valmis.

3. Napauta asiakkaan valitsemaa maksutapaa ja suorita maksu.

4. Napauta Valmis.

5. Viimeistele tapahtuma:

- Jos kyseessä on viimeinen maksu, napauta Valmis. - Jos jäljellä on maksamatonta saldoa, napauta Merkitse osittain maksetuksi.

1. Napauta Valmis.