Meerdere en gedeeltelijke betalingen

Als een klant de volledige bestelling niet kan betalen, kun je met de Shopify POS-app gedeeltelijke betalingen in de winkel accepteren. Je kunt de bestelling later ophalen en het resterende saldo van de klant innen door een betaalmethode van hun keuze te gebruiken.

Meerdere betaalmethoden accepteren

Je kunt meerdere betaalmethoden voor een bestelling accepteren.

Stappen:

1. Tik in het dialoogvenster Selecteer betalingsoptie op de eerste betalingsmethode van de klant.

2. Voer het bedrag in dat de klant betaalt met de geselecteerde betaalmethode en tik op Accepteren of Betaling om de betaling toe te voegen.

3. Tik op Betaling toevoegen en kies een tweede betaalmethode. Het scherm toont het nog openstaande bedrag.

4. Als de klant nog een derde betaalmethode wil gebruiken, tik op het betalingsbedrag om het toetsenbord te openen en een kleiner bedrag in te voeren.

5. Wanneer het volledige bedrag van de bestelling is ingevoerd, tik op Gereed.

Accepteer de eerste gedeeltelijke betaling

1. Tik in het dialoogvenster Betalingsoptie selecteren op Betaling splitsen.

2. Voer het bedrag in dat de klant wil betalen en tik op Gereed.

3. Tik op de gekozen betalingsmethode van de klant om de betaling te voltooien.

4. Tik in het scherm Betaling splitsen op Gereed.

5. Tik op Markeren als gedeeltelijk betaald.

6. Optioneel: voltooi alle taken die gerelateerd zijn aan de transactie, zoals het toevoegen van klantgegevens, het afdrukken van het ontvangstbewijs of het toevoegen van een notitie aan de bestelling.

7. Tik op Gereed.

Een andere betaling innen voor een gedeeltelijk betaalde bestelling

Tik in het scherm Bestellingen van Shopify POS op een bestelling om de status te bekijken. Gedeeltelijk betaalde bestellingen hebben een etiket Gedeeltelijk betaald.

Je kunt bepaalde of alle openstaande betalingen voor een gedeeltelijk betaalde bestelling verwerken.

Stappen:

1. Tik op de bestelling op Betaling innen.

2. Voer het bedrag in dat de klant wil betalen en tik op Gereed.

3. Tik op de gekozen betalingsmethode van de klant om de betaling te voltooien.

4. Tik op Gereed.

5. De transactie voltooien:

- Als dit de laatste betaling is, tik je op Gereed. - Als er een openstaand bedrag is, tik je op Markeren als gedeeltelijk betaald.

1. Tik op Gereed.