Betalingen accepteren met Tap to Pay op iPhone

Je kunt Tap to Pay on iPhone gebruiken om contactloze creditcards of betaalpassen en alle digitale portemonnees te accepteren zonder dat je betalingshardware nodig hebt. Schakel over naar een andere gekoppelde kaartlezer om swipe- of pincodebetalingen te accepteren. Tap to Pay on iPhone is beschikbaar bij elk Shopify-abonnement en voor transacties worden je persoonlijke creditcardtarieven van Shopify Payments gehanteerd.

De functie Tap to Pay on iPhone valt onder de Stripe-voorwaarden voor eindgebruikers.

Vereisten

Om Tap to Pay on iPhone te kunnen gebruiken, zorg je ervoor dat je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten.
  • de valuta van je winkel is ingesteld op USD
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel
  • Je hebt het Point of Sale-kanaal geïnstalleerd in het Shopify-beheercentrum;
  • je gebruikt de Shopify POS-app die op je iPhone is geïnstalleerd
  • Je gebruikt een iPhone XS of hoger met iOS 15.5 of hoger.

Tap to Pay on iPhone activeren voor Shopify POS

Alleen de winkeleigenaar kan Tap to Pay on iPhone voor je winkel activeren.

Als je Tap to Pay on iPhone voor de eerste keer instelt, accepteer je eerst de servicevoorwaarden van Apple met je Apple ID. De Apple ID moet van jou of je bedrijf zijn. De Apple ID kan later worden gewijzigd.

Nadat je deze eerste activering hebt voltooid, is Tap to Pay on iPhone beschikbaar om te koppelen op elke iPhone die is ingelogd bij Shopify POS onder het account van je winkel, op al je locaties.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.

2. Selecteer Tap to Pay op iPhone en tik op Volgende.

3. Verifieer de Apple ID en tik op Doorgaan met deze Apple ID om de Apple ID te gebruiken of op Gebruik een andere Apple ID om een andere Apple ID te kiezen. Nadat je je Apple ID hebt geselecteerd, accepteer je de servicevoorwaarden.

4. Tik op Gereed. Tap to Pay on iPhone is geactiveerd voor je winkel en je iPhone is klaar om betalingen te accepteren.

Tap to Pay koppelen op een iPhone op extra apparaten

Nadat je winkel Tap to Pay on iPhone heeft geactiveerd, kunnen extra iPhones die zijn ingelogd bij je Shopify POS-account, Tap to Pay on iPhone koppelen om betalingen te accepteren zonder een Apple ID in te voeren of servicevoorwaarden te accepteren.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.
  2. Selecteer Tap to Pay on iPhone en tik op Volgende.
  3. Tik op Gereed.

Betalingen accepteren met Tap to Pay op iPhone

Je kunt verschillende soorten contactloze betaalmethoden accepteren met Tap to Pay on iPhone. Voor swipe- of pincodebetalingen moet een extra kaartlezer zijn gekoppeld. Zorg ervoor dat je bij het afrekenen de juiste kaartlezer kiest voor de betaalmethode van je klant. Gebruik Tap to Pay on iPhone voor contactloze betaling en je kaartlezer voor betalingen waarvoor contact nodig is.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.

2. Tik in het scherm Betalingsoptie selecteren op Tap to Pay op iPhone.

3. De Tap to Pay on iPhone-interface verschijnt en geeft aan waar je klant de creditcard/betaalpas of mobiele portemonnee op hun smartphone of smartwatch tegenaan moet houden.

4. Vraag de klant zijn contactloze betaalmethode boven het tikgebied te houden totdat de animatie aangeeft dat de betaling is voltooid en je het Tap to Pay on iPhone-geluid hoort dat betekent dat de betaling is gelukt.

5. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Tap to Pay on iPhone van je POS-apparaten ontkoppelen

Als je Tap to Pay on iPhone als beschikbare kaartlezer bij de checkout wilt verwijderen, kun je deze ontkoppelen. Als je Tap to Pay on iPhone ontkoppelt, wordt het niet gedeactiveerd voor de winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Verbonden hardware beheren.

2. Tik op Tap to Pay op een iPhone.

3. Tik op Kaartlezer vergeten.

Tap to Pay op iPhone loskoppelen of je Apple ID wijzigen

Als je Tap to Pay on iPhone wilt ontkoppelen of de Apple ID wilt wijzigen die aan je winkel is gekoppeld, kun je de veelgestelde vragen over Tap to Pay on iPhone raadplegen.

Het duurt maximaal 15 minuten voordat wijzigingen in het Apple Business Register zijn doorgevoerd. Als je je winkel hebt ontkoppeld, kun je nog steeds transacties verwerken als Tap to Pay on iPhone al was gekoppeld. Nadat een winkel is ontkoppeld, kan alleen de winkeleigenaar Tap to Pay on iPhone koppelen en verbinden.