Betalingen accepteren met Tap to Pay op iPhone

Je kunt Tap to Pay on iPhone gebruiken om contactloze creditcards of betaalpassen en alle digitale portemonnees te accepteren zonder dat je betalingshardware nodig hebt. Schakel over naar een andere gekoppelde kaartlezer om swipe- of pincodebetalingen te accepteren. Tap to Pay on iPhone is beschikbaar bij elk Shopify-abonnement en voor transacties worden je persoonlijke creditcardtarieven van Shopify Payments gehanteerd.

De functie Tap to Pay on iPhone valt onder de Stripe-voorwaarden voor eindgebruikers.

Vereisten

Om Tap to Pay on iPhone te kunnen gebruiken, zorg je ervoor dat je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten.
  • de valuta van je winkel is ingesteld op USD
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel
  • Je hebt het Point of Sale-kanaal geïnstalleerd in het Shopify-beheercentrum;
  • je gebruikt de Shopify POS-app die op je iPhone is geïnstalleerd
  • Je gebruikt een iPhone XS of hoger met iOS 16 of hoger.

Kosten

Voor Tap to Pay gelden extra kosten.Winkels kunnen zonder extra kosten maximaal 100 Tap to Pay-transacties per kalendermaand verwerken. Daarna wordt voor de rest van de maand een vergoeding van 0,25 USD per transactie gerekend. Voor alle transacties gelden standaard creditcard- en betaalpastarieven van Shopify Payments.

Kosten voor Tap to Pay staan op een aparte orderregel op je Shopify-factuur.

Tap to Pay on iPhone activeren voor Shopify POS

Je hebt de machtiging Betalingsinstellingen beheren nodig om Tap to Pay op iPhone voor je winkel te activeren.

Als je Tap to Pay on iPhone voor de eerste keer instelt, accepteer je eerst de servicevoorwaarden van Apple met je Apple ID. De Apple ID moet van jou of je bedrijf zijn. De Apple ID kan later worden gewijzigd.

Nadat je deze eerste activering hebt voltooid, is Tap to Pay on iPhone beschikbaar om te koppelen op elke iPhone die is ingelogd bij Shopify POS onder het account van je winkel, op al je locaties.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.

2. Selecteer Tap to Pay op iPhone en tik op Volgende.

3. Verifieer de Apple ID en tik op Doorgaan met deze Apple ID om de Apple ID te gebruiken of op Een andere Apple ID gebruiken om een andere Apple ID te selecteren. Nadat je je Apple ID hebt geselecteerd, accepteer je de servicevoorwaarden.

4. Tik op Gereed. Tap to Pay on iPhone is geactiveerd voor je winkel en je iPhone is klaar om betalingen te accepteren.

Tap to Pay koppelen op een iPhone op extra apparaten

Nadat je winkel Tap to Pay on iPhone heeft geactiveerd, kunnen extra iPhones die zijn ingelogd bij je Shopify POS-account, Tap to Pay on iPhone koppelen om betalingen te accepteren zonder een Apple ID in te voeren of servicevoorwaarden te accepteren.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.
  2. Selecteer Tap to Pay on iPhone en tik op Volgende.
  3. Tik op Gereed.

Betalingen accepteren met Tap to Pay op iPhone

Je kunt verschillende soorten contactloze betaalmethoden accepteren met Tap to Pay on iPhone. Voor swipe- of pincodebetalingen moet een extra kaartlezer zijn gekoppeld. Zorg ervoor dat je bij het afrekenen de juiste kaartlezer kiest voor de betaalmethode van je klant. Gebruik Tap to Pay on iPhone voor contactloze betaling en je kaartlezer voor betalingen waarvoor contact nodig is.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.

2. Tik in het scherm Betalingsoptie selecteren op Tap to Pay op iPhone.

3. De Tap to Pay on iPhone-interface verschijnt en geeft aan waar je klant de creditcard/betaalpas of mobiele portemonnee op hun smartphone of smartwatch tegenaan moet houden.

4. Vraag de klant zijn contactloze betaalmethode boven het tikgebied te houden totdat de animatie aangeeft dat de betaling is voltooid en je het Tap to Pay on iPhone-geluid hoort dat betekent dat de betaling is gelukt.

5. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Tap to Pay on iPhone van je POS-apparaten ontkoppelen

Als je Tap to Pay on iPhone als beschikbare kaartlezer bij de checkout wilt verwijderen, kun je deze ontkoppelen. Als je Tap to Pay on iPhone ontkoppelt, wordt het niet gedeactiveerd voor de winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Verbonden hardware beheren.

2. Tik op Tap to Pay op een iPhone.

3. Tik op Kaartlezer vergeten.

Tap to Pay op iPhone deactiveren voor je winkel

Als je een machtiging hebt om betaalinstellingen te beheren, kun je op alle apparaten voor je winkel en locaties Tap to Pay op iPhone deactiveren. Je kunt Tap to Pay op iPhone op elk gewenst moment opnieuw activeren. Wanneer je Tap to Pay op iPhone deactiveert, wordt je Apple-ID die aan je winkel is gekoppeld, niet losgekoppeld of gewijzigd.

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Verbonden hardware beheren.
  2. Tik op Tap to Pay op een iPhone.
  3. Tik op Alle apparaten deactiveren.
  4. Tik op Alle apparaten deactiveren.

Wanneer je Tap to Pay op iPhone voor je winkel deactiveert, kunnen alle eerder gekoppelde apparaten geen betalingen accepteren met Tap to Pay op iPhone.

Tap to Pay op iPhone loskoppelen of je Apple ID wijzigen

Als je Tap to Pay on iPhone wilt ontkoppelen of de Apple ID wilt wijzigen die aan je winkel is gekoppeld, kun je de veelgestelde vragen over Tap to Pay on iPhone raadplegen.

Het duurt maximaal 15 minuten voordat wijzigingen in de Apple Business Register zijn doorgevoerd. Als je je winkel loskoppelt, kun je nog steeds transacties verwerken als Tap to Pay op iPhone al was gekoppeld.Maar als een winkel eenmaal is losgekoppeld, kunnen alleen medewerkers met de machtiging Betalingsinstellingen beheren de functie Tap to Pay op iPhone koppelen en verbinden.

Problemen met Tap to Pay on iPhone oplossen

Als Tap to Pay on iPhone niet werkt, onderzoek je het probleem met de volgende stappen:

1. Controleer of je voldoet aan de vereisten om Tap to Pay on iPhone te gebruiken.
  2. Controleer of Tap to Pay op iPhone is geactiveerd voor de winkel.
  3. Controleer of je verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met het internet kunt maken, dan moet je een andere betaalwijze gebruiken terwijl je offline bent.
  4. Controleer je firewallinstellingen.
  5. Zorg ervoor dat Bluetooth op je apparaat is ingeschakeld en dat Shopify POS de nodige machtigingen heeft om toegang te krijgen tot de Bluetooth van het apparaat.
  6. Zorg ervoor dat locatiediensten op je apparaat zijn ingeschakeld en dat de Shopify POS-app de nodige machtigingen heeft om toegang te krijgen tot de locatie van je apparaat.
  7. Voor verbinding met Tap to Pay on iPhone moet de testmodus van Shopify Payments uitgeschakeld zijn.
  8. Controleer of Tap to Pay on iPhone bij de instellingen van Shopify POS-hardware als gekoppeld apparaat wordt vermeld. Als dat niet zo is, koppel je Tap to Pay on iPhone met je apparaat.

Als er ongeoorloofde wijzigingen zijn aangebracht op een iPhone, kun je Tap to Pay on iPhone misschien niet gebruiken. Als je een bericht krijgt dat Tap to Pay on iPhone pas op een bepaald moment beschikbaar is, wacht je totdat deze functie beschikbaar is. Als je na de opgegeven datum en tijd nog steeds hetzelfde foutbericht krijgt, stel je je iPhone in op de fabrieksinstellingen.

Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, stuur je via je Shopify POS-app een rapport naar Shopify Support door te tikken op ≡ > Ondersteuning > Een bug rapporteren. Shopify Support neemt contact met je op nadat de melding is ingediend.