Tap to Pay op iPhone accepteren als betaalmethode voor Shopify POS

Je kunt Tap to Pay op een iPhone gebruiken om creditcards, betaalpassen of digitale wallets op je iPhone te accepteren zonder dat je een kaartlezer nodig hebt. Om niet-contactloze betalingen te accepteren, is koppeling met een afzonderlijke kaartlezer vereist. Tap to Pay op een iPhone wordt geleverd bij elk Shopify-abonnement en transacties zijn onderhevig aan je persoonlijke creditcardtarieven.

De functie Tap to Pay op iPhone valt onder de Stripe-voorwaarden voor eindgebruikers.

Vereisten

Om Tap to Pay op een iPhone te kunnen gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten
  • de valuta van je winkel is ingesteld op USD
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel
  • je gebruikt de Shopify POS-app die op je iPhone is geïnstalleerd
  • je gebruikt een iPhone XS of hoger met iOS 15,5 of hoger

Koppel Tap to Pay op een iPhone aan je POS-apparaat

De eerste keer dat je Tap to Pay op een iPhone in je winkel accepteert, moet je de servicevoorwaarden van Apple accepteren en een Apple ID invoeren om deze functie te activeren. De gebruikte Apple ID moet van jou of de winkel zijn en je kunt de geselecteerde Apple ID wijzigen voordat je de TOS accepteert of erna, indien nodig. Dit hoeft maar één keer per winkel te worden gedaan, ongeacht het aantal locaties.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.

2. Selecteer Tap to Pay op iPhone en tik op Volgende.

3. Eerste activering: verifieer de Apple ID en tik op Doorgaan met deze Apple ID om de Apple ID te accepteren of gebruik een andere Apple ID om een andere Apple ID te selecteren. Zodra je je Apple ID hebt geselecteerd, accepteer dan de servicevoorwaarden. Alleen de accounteigenaar van je winkel kan de servicevoorwaarden van Apple accepteren.

4. Tik op Gereed.

Ontkoppel Tap to Pay met iPhone van je POS-apparaat

Als je niet-contactloze betalingen met behulp van een externe kaartlezer wilt accepteren, moet je Tap to Pay op iPhone op je apparaat loskoppelen voordat je je externe kaartlezer kunt koppelen.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Verbonden hardware beheren.

2. Tik op Tap to Pay op een iPhone.

3. Tik op Kaartlezer vergeten.

Tap to Pay op iPhone loskoppelen of je Apple ID wijzigen

Als je Tap to Pay op een iPhone wilt ontkoppelen of de Apple ID wilt wijzigen die aan je winkel is gekoppeld, kun je de veelgestelde vragen over Tap to Pay op iPhone gebruiken raadplegen.

Betalingen accepteren met Tap to Pay op iPhone

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.

2. Tik in het scherm Betalingsoptie selecteren op Tap to Pay op iPhone.

3. De klant legt zijn contactloze creditcard of digitale wallet tegen de iPhone. De kaart moet horizontaal in het geanimeerde veld staan. Dit kan enkele seconden duren.

4. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.