Godta betalinger med Tap to Pay på iPhone

Du kan bruke Tap to Pay på iPhone til å godta kontaktløse kredittkort eller debetkort og alle digitale lommebøker, uten at du trenger maskinvare for betaling. Bytt til en annen paret kortleser for å godta sveip- eller PIN-baserte betalinger. Tap to Pay på iPhone leveres sammen med alle Shopify-abonnementer, og transaksjoner er underlagt dine personlige kredittkortavgifter fra Shopify Payments.

Tap to Pay på iPhone-funksjonen faller under sluttbrukervilkårene for Stripe-terminaler.

Krav

For å kunne bruke Tap to Pay på iPhone må du oppfylle følgende krav:

• butikken din er basert i USA
  • butikkens valuta er angitt til USD
  • du har Shopify Payments aktivert som butikkens betalingsleverandør
  • du har Point of Sale-kanalen installert i administrator
  • du bruker Shopify POS-appen installert på en iPhone
  • du bruker en iPhone XS eller nyere som kjører iOS 16 eller høyere

Avgifter

Tap to Pay er underlagt tilleggsavgifter. Butikker kan behandle inntil 100 Tap to Pay-transaksjoner per kalendermåned uten tilleggsavgifter. Deretter påløper det en avgift på 0,25 USD per transaksjon for resten av måneden. Alle transaksjoner er underlagt standard kreditt- og debetpriser fra Shopify Payments.

Gebyrer for Tap to Pay vises som en separat varelinje på Shopify-fakturaen.

Aktiver Tap to Pay på iPhone for Shopify POS

Du må ha Administrer betalingsinnstillinger-tillatelsen for å aktivere Tap to Pay on iPhone for butikken.

For å konfigurere Tap to Pay på iPhone for første gang må du godta Apples vilkår for bruk med din Apple ID. Apple ID-en må tilhøre deg eller bedriften din. Apple ID-en kan endres senere.

Når du har fullført denne første aktiveringen vil Tap to Pay på iPhone være tilgjengelig for paring med en hvilken som helst iPhone som er logget på Shopify POS med butikkens konto, ved alle lokalisasjoner.

Trinn:

1. I Shopify POS trykker du på > Innstillinger > Sett opp maskinvare.

2. Velg Tap to Pay på iPhone og trykk Neste.

3. Kontroller Apple ID-en og trykk på Fortsett med denne Apple ID-en for å bruke Apple ID-en, eller Bruk en annen Apple ID for å velge en annen Apple ID. Når du har angitt Apple ID kan du godta vilkårene for bruk.

4. Trykk på Ferdig. Tap to Pay på iPhone er aktivert for butikken, og din iPhone er klar til å motta betalinger.

Koble Tap to Pay på iPhone til flere enheter

Når butikken har aktivert Tap to Pay on iPhone kan ytterligere iPhone-enheter som er logget på Shopify POS-kontoen kobles til Tap to Pay on iPhone for å godta betalinger uten at det må oppgis en Apple ID eller godtas vilkår for bruk.

Trinn:

1. Trykk på > Innstillinger > Konfigurer maskinvare fra Shopify POS.
  2. Trykk på Tap to Pay på iPhone, og trykk deretter på Neste.
  3. Trykk på Ferdig.

Godta betalinger med Tap to Pay på iPhone

Du kan godta mange typer kontaktløse betalingsmåter med Tap to Pay på iPhone. For sveip- eller PIN-baserte betalinger må du ha koblet til en ekstra kortleser. Kontroller at du velger riktig kortleser for kundens betalingsmåte i kassen. Bruk Tap to Pay på iPhone for kontaktløse betalinger og kortleseren for betalinger som krever kontakt.

Trinn:

1. Fra Handlekurv-skjermbildet, trykk Gå til kassen.

2. Fra skjermbildet Velg betalingsalternativ trykker du Tap to Pay på iPhone.

3. Tap to Pay på iPhone-grensesnittet vises og indikerer hvor kunden skal plassere kreditt- eller debetkortet med berøringsfunksjonalitet eller den mobile lommeboken på en smarttelefon eller smartklokke.

4. Be kunden om å holde den kontaktløse betalingsmåten over berøringsområdet inntil animasjonen indikerer at betalingen er fullført, og du hører fullføringslyden fra Tap to Pay på iPhone.

5. Velg om du vil gi kunden en kvittering, og trykk deretter Ferdig for å komme tilbake til produktskjermbildet i Shopify POS.

Koble fra Tap to Pay på iPhone fra POS-enhetene

For å fjerne Tap to Pay på iPhone som tilgjengelig kortleser i kassen må du koble det fra. Frakobling av Tap to Pay på iPhone vil ikke deaktivere det i butikken.

Trinn:

1. Fra Shopify POS trykker du på > Innstillinger > Administrer tilkoblet maskinvare.

2. Trykk Tap to Pay på iPhone.

3. Trykk på Glem kortleser.

Deaktiver Tap to Pay på iPhone for butikken

Hvis du har Administrere betalingsinnstillinger-tillatelse kan du deaktivere Tap to Pay on iPhone for alle butikkens enheter og lokalisasjoner. Du kan når som helst aktivere Tap to Pay på iPhone på nytt. Når du deaktiverer Tap to Pay på iPhone blir ikke Apple ID-en som er knyttet til butikken koblet fra eller endret.

1. Fra Shopify POS trykker du på > Innstillinger > Administrer tilkoblet maskinvare.
  2. Trykk Tap to Pay på iPhone.
  3. Trykk på Deaktiver alle enheter.
  4. Trykk på Deaktiver alle enheter.

Når du deaktiverer Tap to Pay på iPhone for butikken er alle tidligere tilkoblede enheter ikke lenger i stand til å godta betalinger med Tap to Pay på iPhone.

Koble fra Tap to Pay på iPhone eller endre Apple ID

Hvis du vil koble fra Tap to Pay på iPhone eller endre Apple ID-en som er tilknyttet butikken kan du se vanlige spørsmål om Tap to Pay på iPhone.

Det kan ta opptil 15 minutter før endringer i Apple Business-registeret trer i kraft. Hvis du kobler fra butikken din, kan du fortsatt behandle transaksjoner hvis Tap to Pay on iPhone er paret tidligere. Etter at en butikk er frakoblet, kan imidlertid bare personale med Administrer betalingsinnstillinger-tillatelsen pare og koble til Tap to Pay on iPhone.

Feilsøking av Tap to Pay on iPhone

Hvis Tap to Pay on iPhone ikke fungerer, kan du undersøke problemet med følgende trinn:

1. Kontroller at du oppfyller kravene for å bruke Tap to Pay on iPhone.
  2. Bekreft at Tap to Pay on iPhone er aktivert for butikken.
  3. Sjekk at du er koblet til internett. Shopify POS må koble til internett gjennom Wi-Fi eller enhetens mobildata for å behandle betalinger. Hvis du ikke kan koble til internett, må du bruke en annen betalingsmåte mens du er frakoblet.
  4. Kontroller brannmurinnstillingene.
  5. Kontroller at Bluetooth er aktivert på enheten og at Shopify POS har de nødvendige tillatelsene for å bruke Bluetooth på enheten.
  6. Kontroller at enheten har posisjonstjenester aktivert, og at Shopify POS-appen har de nødvendige tillatelsene til enhetens plassering.
  7. Testmodus for Shopify Payments må være deaktivert for å koble til Tap to Pay on iPhone.
  8. Kontroller at Tap to Pay on iPhone vises som en tilkoblet enhet i Shopify POS-maskinvareinnstillingene. Hvis den ikke er koblet til, må du koble Tap to Pay on iPhone til enheten.

Hvis en iPhone har hatt uautoriserte endringer, kan det hende du ikke kan bruke Tap to Pay on iPhone. Hvis det vises en melding om at Tap to Pay on iPhone er utilgjengelig inntil et bestemt tidspunkt, må du vente til den er tilgjengelig for å bruke funksjonen. Hvis feilen vedvarer etter dette tidspunktet, må du gjenopprette iPhone til fabrikkinnstillinger.

Hvis kortleseren fortsatt ikke fungerer, må du sende en rapport til Shopify-brukerstøtte fra Shopify POS-appen ved å trykke på ≡ > Brukerstøtte > Rapporter en feil. Brukerstøtte kontakter deg etter at rapporten er sendt inn.