Godta betalinger med Tap to Pay på iPhone

Du kan bruke Tap to Pay på iPhone til å godta kontaktløse kredittkort eller debetkort og alle digitale lommebøker, uten at du trenger maskinvare for betaling. Bytt til en annen paret kortleser for å godta sveip- eller PIN-baserte betalinger. Tap to Pay på iPhone leveres sammen med alle Shopify-abonnementer, og transaksjoner er underlagt dine personlige kredittkortavgifter fra Shopify Payments.

Tap to Pay på iPhone-funksjonen faller under sluttbrukervilkårene for Stripe-terminaler.

Krav

For å kunne bruke Tap to Pay på iPhone må du oppfylle følgende krav:

• butikken din er basert i USA
  • butikkens valuta er angitt til USD
  • du har Shopify Payments aktivert som butikkens betalingsleverandør
  • du har Point of Sale-kanalen installert i administrator
  • du bruker Shopify POS-appen installert på en iPhone
  • du bruker en iPhone XS eller nyere som kjører iOS 15.5 eller høyere

Aktiver Tap to Pay på iPhone for Shopify POS

Du må være butikkeier for å aktivere Tap to Pay på iPhone for butikken.

For å konfigurere Tap to Pay på iPhone for første gang må du godta Apples vilkår for bruk med din Apple ID. Apple ID-en må tilhøre deg eller bedriften din. Apple ID-en kan endres senere.

Når du har fullført denne første aktiveringen vil Tap to Pay på iPhone være tilgjengelig for paring med en hvilken som helst iPhone som er logget på Shopify POS med butikkens konto, ved alle lokalisasjoner.

Trinn:

1. I Shopify POS trykker du på > Innstillinger > Sett opp maskinvare.

2. Velg Tap to Pay på iPhone og trykk Neste.

3. Kontroller Apple ID-en og trykk på Fortsett med denne Apple ID-en for å bruke Apple ID-en, eller Bruk en annen Apple ID for å velge en annen Apple ID. Når du har angitt Apple ID kan du godta vilkårene for bruk.

4. Trykk på Ferdig. Tap to Pay på iPhone er aktivert for butikken, og din iPhone er klar til å motta betalinger.

Koble Tap to Pay på iPhone til flere enheter

Når butikken har aktivert Tap to Pay på iPhone kan ytterligere iPhone-enheter som er logget på Shopify POS-kontoen kobles til Tap to Pay på iPhone for å godta betalinger uten at det må oppgis en Apple ID eller godtas vilkår for bruk.

Trinn:

1. Trykk på > Innstillinger > Konfigurer maskinvare fra Shopify POS.
  2. Trykk på Tap to Pay på iPhone, og trykk deretter på Neste.
  3. Trykk på Ferdig.

Godta betalinger med Tap to Pay på iPhone

Du kan godta mange typer kontaktløse betalingsmåter med Tap to Pay på iPhone. For sveip- eller PIN-baserte betalinger må du ha koblet til en ekstra kortleser. Kontroller at du velger riktig kortleser for kundens betalingsmåte i kassen. Bruk Tap to Pay på iPhone for kontaktløse betalinger og kortleseren for betalinger som krever kontakt.

Trinn:

1. Fra Handlekurv-skjermbildet, trykk Gå til kassen.

2. Fra skjermbildet Velg betalingsalternativ trykker du Tap to Pay på iPhone.

3. Tap to Pay på iPhone-grensesnittet vises og indikerer hvor kunden skal plassere kreditt- eller debetkortet med berøringsfunksjonalitet eller den mobile lommeboken på en smarttelefon eller smartklokke.

4. Be kunden om å holde den kontaktløse betalingsmåten over berøringsområdet inntil animasjonen indikerer at betalingen er fullført, og du hører fullføringslyden fra Tap to Pay på iPhone.

5. Velg om du vil gi kunden en kvittering, og trykk deretter Ferdig for å komme tilbake til produktskjermbildet i Shopify POS.

Koble fra Tap to Pay på iPhone fra POS-enhetene

For å fjerne Tap to Pay på iPhone som tilgjengelig kortleser i kassen må du koble det fra. Frakobling av Tap to Pay på iPhone vil ikke deaktivere det i butikken.

Trinn:

1. Fra Shopify POS trykker du på > Innstillinger > Administrer tilkoblet maskinvare.

2. Trykk Tap to Pay på iPhone.

3. Trykk på Glem kortleser.

Koble fra Tap to Pay på iPhone eller endre Apple ID

Hvis du vil koble fra Tap to Pay på iPhone eller endre Apple ID-en som er tilknyttet butikken kan du se vanlige spørsmål om Tap to Pay på iPhone.

Det kan ta opptil 15 minutter før endringer i Apple Business Register trer i kraft. Hvis du har koblet fra butikken kan du fortsatt behandle transaksjoner hvis Tap to Pay på iPhone tidligere har vært koblet til. Når en butikk er koblet fra kan bare butikkeieren pare og koble til Tap to Pay på iPhone.