Acceptera betalningar med Blippa betalning från iPhone

Du kan använda Tap to Pay på iPhone för att acceptera kontaktlösa kreditkort eller betalkort och alla digitala plånböcker utan betalningsmaskinvara.För att acceptera betalningar med swipe eller PIN-kod, byt till en annan parkopplad kortläsare.Tap to Pay på iPhone ingår i alla Shopify-planer och transaktioner omfattas av dina egna kreditkortspriser från Shopify Payments.

Funktionen Tap to Pay på iPhone omfattas av Användarvillkoren för Stripe Terminal.

Krav

För att kunna använda Tap to Pay på iPhone måste du uppfylla följande krav:

• din butik är baserad i USA
  • Din butiks valuta är inställd på USD
  • du har aktiverat Shopify Payments som din butiks betalningsleverantör
  • du har Shopify kassasystem-kanalen installerad i din admin
  • Du använder appen Shopifys kassasystem som installerats på din iPhone
  • du använder en iPhone XS eller senare med iOS 15.5 eller senare

Aktivera Tap to Pay på iPhone för Shopify kassasystem

Du måste vara butiksägare för att aktivera Tap to Pay på iPhone för din butik.

För att konfigurera Tap to Pay på iPhone för första gången måste du acceptera Apples användarvillkor med ditt Apple-ID. Apple-ID ska tillhöra dig eller ditt företag. Apple-ID kan ändras senare.

När du har slutfört den här första aktiveringen kommer Tap to Pay på iPhone vara tillgängligt för att para på en iPhone som är inloggad på Shopify kassasystem under din butiks konto, på någon av dina platser.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Konfigurera maskinvara i Shopify POS.

2. Välj Blippa betalning från iPhone och tryck på Nästa.

3. Verifiera Apple-ID och tryck på Fortsätt med detta Apple-ID för att använda Apple-ID eller Använd ett annat Apple-ID för att välja ett annat Apple-ID. När du har angett ditt Apple-ID godkänner du användarvillkoren.

4. Klicka på Klar.Tap to Pay på iPhone är aktiverad för din butik och din iPhone är redo att acceptera betalningar.

Koppla Tap to Pay på iPhone till ytterligare enheter

När din butik har aktiverat Tap to Pay på iPhone kan ytterligare iPhone-enheter som är inloggade på ditt Shopify kassasystemskonto koppla ihop Tap to Pay på iPhone för att acceptera betalningar utan att behöva ange ett Apple-ID eller acceptera användarvillkor.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Konfigurera maskinvara från Shopify POS.
  2. Välj Tap to Pay på iPhone och tryck sedan på Nästa.
  3. Klicka på Klar.

Acceptera betalningar med Blippa betalning från iPhone

Du kan acceptera många typer av kontaktlösa betalningsmetoder med Tap to Pay på iPhone. För betalningar med swipe eller PIN-kod måste du ha en extra kortläsare parkopplad. Se till att du väljer rätt kortläsare för din kunds betalningsmetod i kassan. Använd Tap to Pay på iPhone för kontaktlös betalning och din kortläsare för betalningar som kräver kontakt.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.

2. Från sidan Välj betalningsalternativ trycker du på Blippa betalning från iPhone.

3. Tap to Pay på iPhone-gränssnittet kommer visas för att indikera var din kund ska hålla sitt blippaktiverade kredit-/betalkort eller sin mobila plånbok i sin smartphone eller smartwatch.

4. Be kunden att hålla sin kontaktlösa betalningsmetod över blipp-området tills animationen som indikerar att betalningen har slutförts och du hör Tap to Pay på iPhones ljud som indikerar att det är klart.

5. Välj om du ska ge kunden ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till sidan med Shopify kassasystems produkter.

Koppla bort parkopplingen Tap to Pay på iPhone från dina POS-enheter

För att ta bort Tap to Pay på iPhone som en tillgänglig kortläsare i kassan kan du ta bort parningen. Om inaktiverar parningen för Tap to Pay på iPhone inaktiveras den inte för butiken.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du > Inställningar > Hantera ansluten maskinvara.

2. Tryck på Blippa betalning från iPhone.

3. Tryck på Glöm kortläsare.

Koppla bort Blippa betalning från iPhone eller ändra ditt Apple-ID

Om du vill koppla bort Tap to Pay på iPhone eller ändra det Apple-ID som är kopplat till din butik kan du se Vanliga frågor och svar om Tap to Pay på iPhone.

Det kan ta upp till 15 minuter innan ändringar som gjorts i Apples företagsregister börjar gälla. Om du kopplade bort din butik kan du fortfarande behandla transaktioner om Tap to Pay på iPhone tidigare har kopplats ihop. När en butik har kopplats bort kan dock endast butiksägaren parkoppla och ansluta till Tap to Pay på iPhone.