Acceptera Blippa betalning från iPhone som betalningsmetod för Shopifys kassasystem

Du kan använda Blippa betalning från iPhone för att acceptera kreditkort, betalkort eller digitala plånböcker på din iPhone utan att det behövs en kortläsare. För att acceptera kontaktlös betalning måste du parkoppla med en separat kortläsare. Tap to Blippa betalning från iPhone ingår i alla Shopify-planer och transaktioner omfattas av dina egna kreditkortsavgifter.

Funktionen Blippa betalning från iPhone omfattas av Användarvillkoren för Stripe Terminal.

Krav

För att kunna använda Blippa betalning från iPhone måste du uppfylla följande krav:

• Din butik är baserad i USA
  • Din butiks valuta är inställd på USD
  • du har aktiverat Shopify Payments som din butiks betalningsleverantör
  • Du använder appen Shopifys kassasystem som installerats på din iPhone
  • Du använder en iPhone XS eller senare med iOS 15,5 eller senare

Koppla Blippa betalning från iPhone till din kassasystemsenhet

Första gången du accepterar Blippa betalning från iPhone i din butik måste du acceptera Apples användarvillkor och ange ett Apple-ID för att aktivera den här funktionen. Det Apple-ID som används ska tillhöra dig eller butiken och du kan ändra det Apple-ID som valts innan du accepterar användarvillkoren, eller efter om det behövs. Detta behöver endast göras en gång per butik, oavsett hur många platser det finns.

Steg

1. Tryck på > Inställningar > Konfigurera maskinvara i Shopify POS.

2. Välj Blippa betalning från iPhone och tryck på Nästa.

3. Första aktivering: Verifiera Apple-ID och tryck på Fortsätt med detta Apple-ID för att acceptera Apple-ID eller Använd ett annat Apple-ID för att välja ett annat Apple-ID. När du har valt ditt Apple-ID godkänner du användarvillkoren. Endast din butiks kontoägare kan acceptera Apples användarvillkor.

4. Klicka på Klar.

Koppla bort parkopplingen Tap to Pay på iPhone från din kassasystemsenhet

Om du vill acceptera kontaktlös betalning med en extern kortläsare måste du koppla bort Blippa betalning från iPhone från din enhet innan du kan para din externa kortläsare.

Steg

1. Från Shopify POS trycker du > Inställningar > Hantera ansluten maskinvara.

2. Tryck på Blippa betalning från iPhone.

3. Tryck på Glöm kortläsare.

Koppla bort Blippa betalning från iPhone eller ändra ditt Apple-ID

Om du vill koppla bort Blippa betalning från iPhone eller ändra det Apple-ID som är kopplat till din butik kan du hänvisa till Vanliga frågor om Blippa betalning från iPhone.

Acceptera betalningar med Blippa betalning från iPhone

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.

2. Från sidan Välj betalningsalternativ trycker du på Blippa betalning från iPhone.

3. Kunden använder sitt kontaktlösa kreditkort eller sin digitala plånbok med iPhone. Kortet ska placeras horisontellt över det animerade fältet. Det kan ta några sekunder.

4. Välj om du ska ge kunden ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till sidan med Shopify kassasystems produkter.