Acceptera kontokort som betalningsmetod

Beroende på vilken maskinvara du använder och de betalningsmetoder som du accepterar kan en kund betala för ett köp med ett kreditkort.

Dra kreditkortsbetalning

Du kan acceptera en kreditkortsbetalning med en stödd kortläsare.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg. Om din kortläsare inte är ansluten följer du anvisningarna på Shopifys kassasystemskärm för att ansluta. Du kan även ange kreditkortsinformationen manuellt.
  2. Dra kundens kreditkort enligt bilden på Shopify POS-skärmen.
  3. Kunden godkänner betalningen med sin signatur eller PIN-kod, beroende på korttyp och vilken kortläsare du använder.
  4. Valfritt: Tryck på Skriv ut kvitto.
  5. Tryck på Klar för att återgå till Shopify POS-produktskärmen.
  6. Valfritt: Klicka på Avbryt order för att annullera ordern. Om en beställning kan annulleras visas knappen "avbryt beställning" i upp till 15 minuter efter det att beställningen har gjorts. Efter 15 minuter kommer transaktionerna att bearbetas och betalning inhämtas.

Kreditbetalningar via chipp- och trådlösa kort

Om du använder kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort kan du acceptera kontaktlösa betalningar, som inkluderar blippade kontokort, Android Pay och Apple Pay.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg. Om din kortläsare inte är ansluten följer du anvisningarna på Shopifys kassasystemskärm för att ansluta. Du kan även ange kreditkortsinformationen manuellt.
  2. Låt kunden sätta in eller använda sitt kort trådlöst. När Shopify POS visar ett meddelande om godkänd betalning är transaktionen slutförd.

• Om kunden använder en trådlös betalningsmetod måste de hålla sitt kontaktfria kreditkort eller kontaktlösa enhet inom 2,5 cm från kortläsaren tills de fyra gröna lamporna lyser.
    • Om kunden använder ett chipp-kreditkort måste de sätta in kortet i kortläsaren och följa instruktionerna.
  3. Valfritt: Tryck på Skriv ut kvitto.

4. Tryck på Klar för att återgå till Shopify POS-produktskärmen.

Extern kortläsare

En extern betalningsleverantör behandlar betalningar åt dig. Du kan använda en extern betalningsleverantör om du väljer att inte använda Shopify Payments eller om du befinner dig i en region som inte stöder Shopify Payments.

Om du vill använda en extern kortterminal måste du ställa in ett konto med en betalningsprocessor, köpa eller hyra en terminal från dem och skapa en anpassad betalningstyp i appen kassasystem. Eftersom betalningen behandlas externt måste du markera beställningen som betald i appen Shopify kassasystem.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.
  2. Från fönstret Välj betalningsalternativ trycker du på din anpassade betalningstyp.
  3. Tryck på den kreditkortstyp som hanteras.
  4. Se till att du kan genomföra betalningen med din externa terminal och tryck sedan på markera som betald.
  5. Skicka ett kvitto till kunden med e-post eller SMS och tryck sedan på Klar för att återgå till kassasystemets startskärm.

Manuell kreditbetalning

Om du inte har en kortläsare, eller om du har problem med att använda din kortläsare, kan du manuellt ange kreditkortsuppgifter för att ta betalt.

Obs! Om du anger en kunds kreditkortsuppgifter manuellt är transaktionen en icke-fysisk korttransaktion, vilket liknar en online-försäljning. Alla icke-fysiska korttransaktioner använder online-kreditkortsavgift.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.
  2. Tryck på Kreditkort (manuell inmatning).
  3. Ange kreditkortsinformationen.
  4. Tryck på Debitera för att genomföra betalningen.
  5. Valfritt: Tryck på Skriv ut kvitto.
  6. Tryck på Klar för att återgå till kassasystemets startskärm.