Acceptera kreditkort som betalningsmetod

Beroende på vilken maskinvara du använder och de betalningsmetoder som du accepterar kan en kund betala för ett köp med ett kreditkort.

Dra kreditkortsbetalning

Du kan acceptera en kreditkortsbetalning med en stödd kortläsare.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.

Följ anvisningarna på skärmen Shopify POS för att ansluta om din kortläsare inte är ansluten. Du kan också ange kreditkortsinformationen manuellt.

2. Dra kundens kreditkort enligt bilden på Shopify POS-skärmen.

3. Kunden godkänner betalningen med sin signatur eller PIN-kod, beroende på korttyp och vilken kortläsare du använder.

4. Valfritt: Tryck på Skriv ut kvitto.

5. Tryck på Klar för att återgå till Shopify POS-produktskärmen.

Kreditbetalningar via chip- och trådlösa kort

Om du använder Blipp- och Chip-läsaren eller Blipp-, Chip- och Swipe-kortläsaren kan du acceptera kontaktlösa betalningar, som inkluderar trådlöst kreditkort, Android Pay och Apple Pay.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.

Följ anvisningarna på skärmen Shopify POS för att ansluta om din kortläsare inte är ansluten. Du kan också ange kreditkortsinformationen manuellt.

2. Låt kunden sätta in eller använda sitt kort trådlöst.

- Om kunden använder en trådlös betalningsmetod måste de hålla sitt kontaktfria kreditkort eller kontaktlösa enhet inom 2,5 cm från kortläsaren tills de fyra gröna lamporna lyser. - Om kunden använder ett chip-kreditkort måste de sätta in kortet i kortläsaren och följa instruktionerna.

När Shopify POS visar ett meddelande om godkänd betalning är transaktionen slutförd.

1. Valfritt: Tryck på Skriv ut kvitto.

2. Tryck på Klar för att återgå till Shopify POS-produktskärmen.

Extern kortläsare

En extern betalningsleverantör behandlar betalningar åt dig. Du kan använda en extern betalningsleverantör om du väljer att inte använda Shopify Payments eller om du befinner dig i en region som inte stöder Shopify Payments.

Om du vill använda en extern kortterminal måste du ställa in ett konto med en betalningsprocessor och sedan köpa eller hyra en terminal från dem, och skapa en anpassad betalningstyp i appen POS. När du använder terminalen för att acceptera en betalning markerar Shopify POS ordern som betalad medan den faktiska betalningen behandlas av din terminalleverantör, inte Shopify.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.

2. Från fönstret Välj betalningsalternativ trycker du på din anpassade betalningstyp.

3. Tryck på den kreditkortstyp som hanteras.

4. Se till att du kan genomföra betalningen med din externa terminal och tryck sedan på markera som betald.

5. Skicka e-postmeddelande eller textmeddelande till kunden med ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till produktsidan.

Manuell kreditbetalning

Om du inte har en kortläsare, eller om du har problem med att använda din kortläsare, kan du manuellt ange kreditkortsuppgifter för att ta betalt.

Obs! Om du anger en kunds kreditkortsuppgifter manuellt, är transaktionen en icke-fysisk korttransaktion, vilket liknar en online-försäljning. Alla icke-fysiska korttransaktioner använder online-kreditkortsavgift.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.

2. Klicka på fältet Ange kreditkortets detaljer.

3. Ange kreditkortsinformationen.

4. Tryck på Debitera för att genomföra betalningen.

5. Valfritt: Tryck på Skriv ut kvitto.

6. Tryck på Klar för att återgå till Shopify POS-produktskärmen.