Aktivera betalningsmetoder för Shopify POS-appen

Du kan aktivera olika betalningsmetoder i Shopify POS så att dina kunder kan välja betalningsalternativ i kassan.

Aktivera kontantbetalning för Shopify POS-appen

Kontanttransaktioner är aktiverade som standard. Du kan inaktivera kontanttransaktioner om du inte längre vill acceptera det. Det tillkommer inga extra avgifter eller kostnader för kunden eller butiken vid kontantbetalning.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. Under Andra betalningstyper trycker du på Kontanter för att aktivera eller inaktivera det.

Aktivera betalning med presentkort för Shopify POS-appen

Presentkort är ett bra sätt att öka din försäljning. Dessutom hjälper presentkort till att marknadsföra din butik när dina kunder köper dem till familj och vänner.

Om du vill sälja fysiska presentkort måste du köpa dem från Shopifys hårdvaruaffär.

Innan du kan acceptera betalningar med presentkort måste du aktivera presentkort som betalningsmetod i Shopify POS-appen.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Presentkort.

3. Aktivera följande alternativ:

- Acceptera presentkortsbetalningar för presentkort som du kan skriva ut och skicka via e-post till kunder. - Acceptera fysiska presentkort för fysiska presentkort. Du måste beställa ett lager av dessa om du inte redan har gjort det.

Beställa fysiska presentkort

Du kan välja din design och beställa fysiska presentkort från Shopifys hårdvarubutik.

Tillgänglighet för fysiska presentkort efter land.
Presentkortsalternativ Tillgänglighet
Varumärkesanpassade presentkort i plast USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland och Australien
Shopify-designade presentkort i plast USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland och Australien
Varumärkesanpassade presentkort i papper USA, Kanada, Storbritannien, Irland och Tyskland
Shopify-designade presentkort i papper USA, Kanada, Storbritannien, Irland och Tyskland
Presentkortsfodral USA, Kanada, Storbritannien, Irland och Tyskland

Aktivera anpassade betalningar för Shopify POS-appen

Om du vill acceptera manuella betalningar som inte behandlas av Shopify, till exempel checkar, butikskrediter eller tredjepartsterminaler kan du ställa in en anpassad betalningsmetod.

Shopify spårar följande orderinformation för anpassade betalningsmetoder:

• ordernummer
  • kopplad kundinformation
  • artiklar
  • ordersumma, inklusive skatter
  • orderdatum och tidsstämplar
  • anpassad betalningstyp används

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Lägg till anpassad betalningstyp under Anpassa betalningstyper.

3. Ange betalningstypens namn i rutan och tryck på Spara.

4. Tryck på växlingsknappen för att aktivera eller inaktivera den anpassade betalningstypen.

Inaktiverar anpassad betalning för Shopify POS-appen

Om en betalningsmetod är inaktiverad visas den inte som betalningsalternativ vid kassan.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. På sidan Betalningstyper trycker du på växlaren för att aktivera eller inaktivera betalningsmetod.