Aktivera betalningsmetoder för appen Shopify kassasystem

Du kan aktivera olika betalningsmetoder i Shopify kassasystem så att dina kunder kan välja betalningsalternativ i kassan.

Aktivera kontantbetalningar för Shopifys kassasystemapp

Kontanttransaktioner är aktiverade som standard. Du kan inaktivera kontanttransaktioner om du inte längre vill ta emot kontanter. Det tillkommer inga extra avgifter eller kostnader för kunden eller butiken vid kontantbetalning.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. Under Andra betalningstyper, tryck på Kontant för att aktivera eller inaktivera det.

Aktivera betalning med presentkort för Shopifys kassasystemapp

Presentkort är ett bra sätt att öka din försäljning. Dessutom hjälper presentkort till att marknadsföra din butik när dina kunder köper dem till familj och vänner.

Om du vill sälja fysiska presentkort måste du köpa dem från Shopifys maskinvaruaffär.

Innan du kan sälja presentkort eller acceptera betalningar med presentkort måste du aktivera presentkort som betalningsmetod i Shopifys kassasystemapp.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.
  2. Tryck på Presentkort.
  3. Aktivera följande alternativ:
    • Acceptera presentkortsbetalningar för att sälja eller acceptera betalningar från digitala presentkort som du kan skriva ut och skicka via e-post till kunder.
    • Acceptera fysiska presentkort för att sälja eller acceptera betalningar från fysiska presentkort. Du måste beställa ett lager av dessa om du inte redan har gjort det.

Beställa fysiska presentkort

Du kan välja din design och beställa fysiska presentkort från Shopifys hårdvarubutik.

Tillgänglighet för fysiska presentkort efter land.
Presentkortsalternativ Tillgänglighet
Varumärkesanpassade presentkort i plast USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Belgien, Spanien, and Australien
Shopify-designade presentkort i plast USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Belgien, Spanien och Australien
Varumärkesanpassade presentkort i papper USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Belgien och Spanien
Shopify-designade presentkort i papper USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Belgien och Spanien
Presentkortsfodral USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Belgien och Spanien

Aktiverar anpassade betalningar för appen Shopify kassasystem

Om du vill acceptera manuella betalningar som inte behandlas av Shopify, till exempel checkar, butikskrediter eller tredjepartsterminaler kan du ställa in en anpassad betalningsmetod.

Shopify spårar följande orderinformation för anpassade betalningsmetoder:

• ordernummer
  • kopplad kundinformation
  • artiklar
  • ordersumma, inklusive skatter
  • orderdatum och tidsstämplar
  • anpassad betalningstyp används

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Lägg till anpassad betalningstyp under Anpassa betalningstyper.

3. Ange betalningstypens namn i rutan och tryck på Spara.

4. Tryck på växlingsknappen för att aktivera eller inaktivera den anpassade betalningstypen.

Inaktiverar anpassade betalningar för appen Shopify kassasystem

Om en betalningsmetod är inaktiverad visas den inte som betalningsalternativ vid kassan.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. På skärmen Betalningstyper, tryck på växlingsknappen för att aktivera eller inaktivera betalningstypen.