Konfigurera Shopify Payments för POS

Obs! Shopify Payments är endast tillgängligt för butiker i vissa länder. Se Kan jag använda Shopify Payments? om du vill ha en lista över de länder som stöds.

Shopify Payments är det enklaste sättet att acceptera betalningar. Det eliminerar besväret med att konfigurera en tredjepartsbetalningsleverantör eller ett merchant-konto. Du behöver inte heller skriva in autentiseringsuppgifterna i Shopify. Med Shopify Payments kan du automatiskt acceptera alla större betalningsmetoder så fort du skapar din Shopify-butik.

När du har ställt in Shopify Payments kan dina kunder göra kreditkortsbetalningar i din butik. Du kan aktivera Shopify Payments från sidan betalningsleverantör i Shopifys inställningar. När du ställer in Shopify Payments behöver du följande information:

• ditt organisationsnummer (EIN)
  • dina bankuppgifter
  • snittpriset för dina order
  • den genomsnittliga leveranstiden för dina order

Shopify Payments är endast tillgängligt för butiker i vissa länder och regioner. Med Shopify Payments är du automatiskt inställd på att acceptera alla större betalningsmetoder så fort du skapar din Shopify butik.

Godkänn kortbetalningar utan en signatur

Du kan acceptera kortbetalningar utan kundens underskrift om du uppfyller följande krav:

• Din butik är baserad i USA.
  • Du använder Shopify Payments.
  • Du använder en EMV-kortläsare.

Obs! Om du inte använder en EMV-kortläsare kan du acceptera kortbetalningar utan en signatur endast för belopp under 25 USD.

Det här alternativet är avstängt under standardinställningarna, men du kan aktivera det från Shopify POS-sidan Betalningsinställningar.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. Under Shopify Payments trycker du på för att aktivera eller inaktivera Hoppa över kundsignaturer när det är möjligt.

Länder och regioner som stöds

Använd följande lista för att ta reda på om Shopify Payments är tillgänglig i det land där ditt företag är verksamt:

Om det land ditt företag verkar i inte stöds av Shopify Payments så kan du granska listan över andra betalningsgateways som Shopify stöder.

Bankkontokrav för Shopify Payments

Se till att ditt bankkonto uppfyller följande krav innan du ansluter det till Shopify Payments:

• Kontot är ett fullständigt checkkonto, eller ett current account i Storbritannien och Irland.
  • Kontot använder utbetalningsvalutan i din region.
  • Kontot kan acceptera elektroniska banköverföringar.

Obs! Sparkonton, konton som kan använda flera valutor, virtuella konton och pengaöverföringskonton som efterliknar bankkonton stöds inte av Shopify-betalningar.

Alla regioner har även lokala krav som bankkontot måste följa:

• Australien – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Australien, i valutan AUD och vara berättigat till BECS-överföringar.
  • Österrike - Bankkontot måste vara i EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Kanada -om din utbetalningsvaluta är CAD så måste bankkontot vara registrerat i en fysisk bank i Kanada, i valutan CAD och vara berättigat till en överföring av ACH.
    Om din utbetalningsvaluta är USD måste bankkontot vara registrerat i en fysisk bank i Kanada eller USA, i valutan USD och vara berättigat till en överföring av ACH.
  • Danmark - Om din utbetalningsvaluta är i EUR måste bankkontot vara i EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Om din utbetalningsvaluta är DKK, måste bankkontot vara i DKK-valuta, vara berättigad till SEPA-överföringar och ha en IBAN som börjar med DK.
  • Tyskland – Bankkontot måste vara i EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Hong Kong SAR - bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Hong Kong SAR och i HKD-valutan.
  • Irland – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank på Irland, i valutan EUR och vara berättigat till FPS-överföringar.
  • Italien – Bankkontot måste vara ett företagskonto i valutan EUR, vara berättigat till SEPA-överföringar och ha en IBAN som börjar med AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Japan – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Japan, i valutan JPY och vara av typen Futsu.
  • Nederländerna – Bankkontot måste vara ett företagskonto i valutan EUR, vara berättigat till SEPA-överföringar och ha en IBAN som börjar med AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Belgien -bankkontot måste vara ett vanligt bankkonto i valutan EUR, vara berättigat till SEPA överföringar och ha en IBAN som börjar med at, be, CH, de, DK, EE, ES, Fi, fr, GB, GI, IE, IT, Lu, NL, No, PT eller se. Andra typer av bankkonton och konton med virtuella operatörer stöds, men kan leda till ökade misslyckanden vid utbetalningar.
  • Nya Zeeland – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank på Nya Zeeland, i valutan NZD och vara berättigat till BECS-överföringar.
  • Singapore – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Singapore i valutan SGD.
  • Spanien – Bankkontot måste vara i valutan EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Sverige - Om din utbetalningsvaluta är i EUR måste bankkontot vara i EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Om din utbetalningsvaluta är SEK, måste bankkontot vara i SEK-valuta, vara berättigad till SEPA-överföringar och ha en IBAN som börjar med SE.
  • Storbritannien – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Storbritannien, i valutan GBP och vara berättigat till FPS-betalningar.
  • USA – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i USA, i valutan USD och berättigat till ACH-överföringar.

De flesta checkkonton kan acceptera de elektroniska banköverföringar som anges ovan. Checkkonton som är inställda till att endast att acceptera banköverföringar fungerar inte med Shopify Payments. Kontakta din bank för att ta reda på om ditt konto godkänner överföringstyperna som listas för din region ovan.

Redigera bankkontoinformation

Om du byter bank, eller om dina bankkontouppgifter ändras kan du uppdatera informationen i dina inställningar för Shopify Payments.

Du kan inte använda förbetalda bankkort som bankkontouppgifter för att få utbetalningar från Shopify Payments.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Inställningar > Betalningsleverantörer.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. Klicka på Byt bankkonto under Bankkonto för utbetalning i avsnittet Utbetalningsinformation.
  4. Ange dina bankkontouppgifter och klicka sedan på Spara.

Obs! Om du lägger till ett japanskt bankkonto måste du använda Kanji (full bredds)-tecken.

Förbjudna verksamheter

Vissa typer av företag och tjänster får inte använda Shopify Payments. Kontrollera listan över förbjudna företagstyper för det land där ditt företag är verksamt, för att se om du kan använda Shopify Payments:

Mer information finns i Shopify Payments Användarvillkor (TOS) och i Vanliga frågor om Shopify Payments.

Om den typ av verksamhet du kör inte stöds av Shopify Payments, granska sedan listan över andra betalningsgateways som Shopify stöder.

Lära sig mer