Shopify Payments instellen voor POS

Shopify Payments is de eenvoudigste manier om betalingen te accepteren. Je hoeft dan geen externe betalingsprovider of merchantaccount te configureren om vervolgens je inloggegevens in te voeren in Shopify. Met Shopify Payments worden automatisch alle belangrijke betaalmethoden geaccepteerd zodra je Shopify-winkel is aangemaakt.

Als je Shopify Payments hebt ingesteld, kunnen je klanten met creditcard betalen in je winkel. Je kunt Shopify Payments activeren op de pagina Betalingsproviders, in de Shopify-instellingen. Wanneer je Shopify Payments instelt, heb je de volgende informatie nodig:

• je Employer Identification Number (EIN)
  • je bankgegevens
  • de gemiddelde prijs van je bestellingen
  • de gemiddelde levertijd van je bestellingen

Shopify Payments is alleen beschikbaar voor winkels in bepaalde landen en regio's. Met Shopify Payments worden automatisch alle belangrijke betaalmethoden geaccepteerd zodra je Shopify-winkel is gemaakt.

Shopify Payments inschakelen in de POS-app

Als Shopify Payments is ingesteld voor je winkel, kun je creditcardbetalingen persoonlijk accepteren. Nadat je Shopify Payments hebt ingesteld, moet je deze inschakelen in de Shopify POS-app.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.
  2. Controleer in het gedeelte Standaard betalingstypen of de optie krediet/debet wordt weergegeven als Geaccepteerd.

Kaartbetalingen zonder handtekening accepteren

Je kunt kaartbetalingen accepteren zonder de handtekening van een klant als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Je gebruikt Shopify Payments.
  • Je gebruikt een EMV-kaartlezer.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar je kunt deze inschakelen via het Shopify POS-scherm Betaalinstellingen.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.
  2. Tik in het gedeelte Standaard betalingstypen op krediet/debet.
  3. Tik op de schakelaar om Handtekeningen klant overslaan wanneer mogelijk om het in of uit te schakelen.

Ondersteunde landen en regio's

Gebruik de volgende lijst om te zien of Shopify Payments beschikbaar is voor gebruik met de Shopify POS-app in het land waar je bedrijf actief is:

Als het land waarin je bedrijf actief is, niet wordt ondersteund door Shopify Payments, bekijk de lijst met andere betalingsgateways die door Shopify worden ondersteund.

Naleving van de land- en valutavoorschriften voor persoonlijke verkoop

Wanneer je een POS-transactie persoonlijk verwerkt met Shopify Payments en een Shopify-kaartlezer, houd je dan aan de betalingsregels voor het land waarin je de transactie verwerkt. Als je persoonlijke POS-betalingen in meerdere landen wilt kunnen accepteren, maak dan voor elk extra land een afzonderlijke Shopify-winkel en Shopify Payments-account aan.

Vereisten

Shopify POS helpt je bedrijf aan de voorschriften per land te voldoen, zolang je bedrijf aan de volgende voorwaarden voldoet:

• Het land van je Shopify-winkel moet hetzelfde zijn als het land van je fysieke winkellocatie.
  • De valuta van je Shopify-account moet dezelfde zijn als de valuta van je fysieke winkellocatie.

Als je betalingen met een Shopify-kaartlezer wilt accepteren, moeten je Shopify-account en Shopify Payments-account dezelfde valuta-, locatie- en landinstellingen hebben.

Een nieuwe Shopify-winkel instellen om POS-betalingen in een ander land te accepteren

Je kunt in slechts één land per Shopify-account fysieke POS-betalingen accepteren met Shopify Payments en een Shopify-kaartlezer. Je hoeft geen extra winkels in te stellen voor internationale locaties waar je geen fysieke POS-betalingen accepteert, zoals locaties voor magazijnbeheer of voorraadbeheer. Voor het accepteren van onlinebetalingen vanuit andere landen zijn ook geen verschillende Shopify-accounts nodig.

De winkel van Jane staat bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en in Canada heeft ze een magazijn om voorraad op te slaan. Ze hoeft geen nieuwe winkel aan te maken voor haar magazijn in Canada, omdat ze daar geen fysieke betalingen accepteert. Als Jane in het Verenigd Koninkrijk wil beginnen met persoonlijke verkoop met Shopify POS, dan moet zij een nieuwe Shopify-winkel aanmaken die in het VK gevestigd is en in Britse ponden verkoopt.

Stappen

1. Maak een nieuwe winkel aan, die is geregistreerd in het land waar je persoonlijke POS-betalingen wilt accepteren en waar de toepasselijke valuta is ingesteld.
  2. Stel de nieuwe winkel in. Je kunt de productgegevens uit je oorspronkelijke winkel exporteren met behulp van CSV-bestanden.
  3. Maak een nieuw Shopify Payments-account aan, geregistreerd in het land waar je fysieke POS-betalingen in de juiste valuta wilt accepteren.

Bankrekeningvereisten voor Shopify Payments

De vereisten van je bankrekening zijn afhankelijk van het land waarin je winkel is gevestigd. Zie de vereisten voor elk ondersteund land.

Bankrekeninggegevens wijzigen

Als je van bank verandert of als je bankrekeninggegevens zijn veranderd, kun je de gegevens bijwerken in de Shopify Payments-instellingen.

Je kunt geen prepaidbankpas gebruiken als bankrekeninggegevens voor het ontvangen van uitbetalingen van Shopify Payments.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingsproviders.
  2. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  3. Klik onder Betaalrekening in het gedeelte Uitbetalingsgegevens op Bankrekening wijzigen.
  4. Voer je bankrekeninggegevens in en klik op Opslaan.

Meer informatie