Betaald worden met Shopify Payments

Shopify Payments is de eenvoudigste manier om onlinebetalingen te accepteren. Het is dan niet nodig om een verkopersaccount bij een externe betalingsprovider te configureren om vervolgens uw accountgegevens in te voeren in Shopify. Omdat Shopify Payments volledig is geïntegreerd in uw winkel, kunt u uw uitbetalingen rechtstreeks in de Shopify-beheerder zien.

Als u een externe provider gebruikt, ziet u geen uitbetalingsgegevens in het Shopify-beheercentrum. Externe betalingsproviders hebben hun eigen manieren om uw uitbetalingen weer te geven. Neem contact op met de service die u gebruikt om uit te zoeken hoe zij deze gegevens weergeven. Zie Betaald worden voor een overzicht van de manier waarop betalingen werken met Shopify.

betaalperioden

Uw betaalperiode verwijst naar de hoeveelheid tijd tussen de dag waarop een klant een bestelling plaatst in uw winkel en de dag waarop de betaling voor die bestelling naar uw bankrekening wordt verzonden. De dag waarop een klant een bestelling plaatst in uw winkel, wordt bepaald vanaf het moment dat de bestelling in de UTC-tijdzone is geplaatst. Betalingen voor bestellingen die worden geplaatst op vrijdag, zaterdag en zondag worden gegroepeerd en als één betaling verzonden.

De duur van uw betaalperiode is afhankelijk van het land waarin uw winkel is gevestigd:

Land Betaalperiode

Australië

Verenigde Staten

2 werkdagen

Canada

Duitsland

Ierland

Nederland

Nieuw Zeeland

Spanje

Verenigd Koninkrijk

3 werkdagen

Hong Kong SAR China

Singapore

4 werkdagen

Japan

Als uw bedrijf zich in Japan bevindt, wordt u alleen op vrijdag uitbetaald. De betaalperiode is 5 dagen plus het aantal resterende dagen tot vrijdag. Als uw klant bijvoorbeeld op woensdag een bestelling plaatst in uw winkel, wordt de betaling voor die bestelling op de vrijdag van de volgende week, 8 werkdagen later, naar uw bankrekening verzonden. Als uw klant op zondag een bestelling plaatst in uw winkel, wordt de betaling voor die bestelling op de vrijdag van dezelfde week, 5 werkdagen later, naar uw bankrekening gestuurd.

Uitbetaling en kosten bijhouden

U kunt uw geplande uitbetalingssaldo en -schema volgen vanuit de Shopify-beheerder. Betalingen worden gesynchroniseerd met de bijbehorende bestellingen. Hierdoor kunt u eenvoudig zien hoeveel u ontvangt voor een individuele bestelling.

Wanneer u Shopify Payments gebruikt, betaalt u het kaarttarief, maar hoeft u geen transactiekosten voor het abonnement te betalen. Winkels die een externe betalingsprovider gebruiken, betalen zowel transactiekosten voor het Shopify-abonnement als eventuele creditcardkosten die door de externe betalingsprovider in rekening worden gebracht.

U kunt betalingen ontvangen in een andere valuta dan de valuta waarin u verkoopt met Shopify Payments. Zie Verkopen en betaald worden in verschillende valuta voor meer informatie.

Uw uitbetalingen bekijken

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op de knop Uitbetalingen weergeven.

De knop Uitbetalingen weergeven voor Shopify Payments

U kunt al uw uitbetalingsinformatie bekijken op de pagina Uitbetalingen. De pagina toont uw vorige en volgende uitbetaling. Als u uw uitbetalingen hebt gepland, ziet u ook de geschatte datum waarop u wordt betaald. U kunt het beschikbare saldo voor uw volgende uitbetaling zien, evenals eventuele tegoeden die zijn gereserveerd.

In het gedeelte Alle uitbetalingen ziet u een lijst met al uw uitbetalingen. Uitbetalingen die zijn gemarkeerd als Gepland zijn voor verkopen die al zijn gedaan, maar die nog niet naar uw bankrekening zijn verzonden. Uitbetalingen die zijn gemarkeerd als Betaald, zijn al naar uw bankrekening gestuurd.

Vanaf deze pagina kunt u ook de details van een specifieke uitbetaling bekijken.

Een specifieke uitbetaling bekijken

U kunt de details van een specifieke uitbetaling op twee manieren bekijken:

• Klik in het uitbetalingsschema op het bedrag van de uitbetaling.
  • Klik in het gedeelte Alle uitbetalingen op de datum van de uitbetaling.

Nadat u op een van de koppelingen hebt geklikt, ziet u de pagina voor de uitbetaling die u hebt gekozen. In het gedeelte Overzicht ziet u het totale bedrag van de uitbetaling, evenals een uitsplitsing van de kosten, terugbetalingen, correcties en reserveringen. In het gedeelte Transacties ziet u de details van elke transactie die in de uitbetaling is inbegrepen.

Wijzig de omschrijving van uw uitbetalingsoverzicht

De omschrijving van uw uitbetaling is hoe uw uitbetalingen op uw bankafschrift verschijnen. Standaard wordt de omschrijving van uw uitbetalingsoverzicht weergegeven als Shopify. Als u het uiterlijk van uw uitbetalingen wilt wijzigen, kunt u uw omschrijving in uw instellingen voor Betalingsverschaffers.

Wijzigingen aan de omschrijving van uw uitbetalingsoverzicht kunnen tot drie werkdagen duren voordat ze worden weergegeven op uw bankrekening. Als u uw omschrijving aanpast, verandert dit alleen de weergave van toekomstige uitbetalingen en niet eerdere of openstaande betalingen.

Stappen:

1. Klik op in het gedeelte Shopify Payments op Bewerken. 3. Klik in het deel Omschrijving betalingsoverzicht op Bewerken. Voer de omschrijving in die u op uw bankafschrift wilt zien en klik op Opslaan.

Uw uitbetalingen plannen

Als uw bedrijf in Japan is gevestigd, kunt u het uitbetalingsschema niet aanpassen. In Japan worden uitbetalingen altijd op vrijdag gepland.

Standaard wordt u elke dag betaald zodra uw geld beschikbaar is om te worden uitbetaald. Als u regelmatig wilt worden betaald, kunt u een wekelijks of maandelijks uitbetalingsschema instellen. Wanneer u uw uitbetalingsschema bijwerkt, worden openstaande betalingen uitgesteld tot de volgende betalingsdatum in uw nieuwe schema. Als u een terugkerende datum selecteert voor wanneer u betaald wilt worden, wordt de uitbetaling gepland voor die dag, maar kan uw bank extra tijd nodig hebben om de overboeking te verwerken.

Stappen:

1. Klik op Bewerken in het gedeelte Shopify Payments.
  2. Klik in het gedeelte Uitbetalingsschema op Bewerken.
  3. Kies een uitbetalingsschema.
  4. Klik op Opslaan.

Mislukte uitbetalingen

Soms mislukt een uitbetaling. Meestal is dit omdat er een probleem is met de bankrekening die u hebt geregistreerd. Wanneer een uitbetaling mislukt, krijgt u hierover een e-mail. U ziet ook een melding op de startpagina in de Shopify-beheerder. Totdat het probleem met uw bankrekening is opgelost, worden al uw geplande uitbetalingen in de wacht gezet.

Op de uitbetalingspagina ziet u een foutmelding die uitlegt waarom de uitbetaling is mislukt en wat u kunt doen om het probleem op te lossen. Als de uitbetaling is mislukt vanwege een probleem met uw bankrekeninggegevens, ziet u een koppeling waarop u kunt klikken om deze bij te werken.

Als u niet zeker weet waarom de uitbetaling is mislukt, neemt u contact op met uw bank om het probleem te onderzoeken.

In de meeste gevallen kunt u nadat het probleem is opgelost, op de uitbetalingspagina klikken op Probeer de uitbetaling opnieuw. Als u de uitbetaling opnieuw probeert voordat het probleem is opgelost, mislukt de uitbetaling opnieuw. Niet alle fouten geven Probeer de uitbetaling opnieuw weer. Als uw bankrekening bijvoorbeeld is gesloten, wordt u in een bericht gevraagd een nieuwe bankrekening toe te voegen om het probleem op te lossen. Wanneer het probleem is opgelost, wordt de uitbetaling automatisch opnieuw geprobeerd.