Shopify Payments configureren

Uitbetalingsmeldingen instellen

Standaard stuurt Shopify je een e-mail wanneer er een uitbetaling op uw bankrekening is gedaan. De e-mail bevat het betaalde bedrag en een link naar de uitbetaling in je winkel, zodat je de bijgevoegde bestel- en klantgegevens kunt bekijken. U kunt deze e-mails in- of uitschakelen in de Shopify Payments-instellingen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren. 3. Schakel onder Uitbetalingsschema in het gedeelte Uitbetalingsgegevens het selectievakje Meldingen inschakelen in of uit. 4. Klik op Opslaan.

Fraudepreventie instellen

Shopify Payments kan uitgebreide controles voor fraudeanalyse uitvoeren om u te informeren of een bestelling mogelijk frauduleus is. Shopify Payments heeft twee fraudefilters die u kunt inschakelen: AVS en CVV.

• Address Verification System (AVS): AVS vergelijkt het numerieke deel van het factuuradres en de postcode van de klant met de informatie die bij de creditcardmaatschappij is geregistreerd. Hierdoor wordt een aanzienlijke hoeveelheid fraude voorkomen, omdat ongeautoriseerde gebruikers vaak niet over het juiste factuuradres beschikken.

• Card Verification Value (CVV): De CVV is een nummer van drie of vier cijfers op de achterkant van de creditcard van de klant. Creditcardmaatschappijen verbieden de opslag van de CVV-code, dus vragen om de CVV is een manier om ervoor te zorgen dat een klant de kaart fysiek in zijn bezit heeft. Creditcardgegevens die zijn gestolen uit een database met verkopers zijn ook minder bruikbaar, omdat deze geen CVV-informatie mag bevatten.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren. 3. Schakel in het gedeelte Fraudepreventie de opties in die je wilt gebruiken om betalingen automatisch af te wijzen. 4. Klik op Opslaan.

Bankrekeninggegevens wijzigen

Als u van bank verandert of als uw bankrekeninggegevens zijn veranderd, kunt u de gegevens bijwerken in de Shopify Payments-instellingen.

Je kunt geen prepaidbankpas gebruiken als bankrekeninggegevens voor het ontvangen van uitbetalingen van Shopify Payments.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  2. Klik onder Betaalrekening in het gedeelte Uitbetalingsgegevens op Bankrekening wijzigen.
  3. Voer uw bankrekeninggegevens in en klik op Opslaan.

Vermelding op afschrift wijzigen

U kunt de vermelding of tekst wijzigen die wordt weergegeven op het creditcardafschrift van een klant wanneer deze een aankoop doet in je winkel. Zo kunt u overwegen om de naam van je winkel toe te voegen, zodat klanten direct zien waarom het bedrag is afgeschreven. U kunt ook je telefoonnummer toevoegen, zodat klanten u kunnen bellen als er een probleem is.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  2. Voer in het gedeelte Overzicht van klantfactuur een overzichtsbeschrijving voor de klant en je telefoonnummer in en klik op Opslaan.

Uw belastinggegevens bijwerken

Wanneer u Shopify Payments instelt, moet u uw belastinggegevens invoeren. Alle bedrijven moeten een btw-nummer opgeven. Als u een eenmanszaak bent en geen btw-nummer hebt, kunt u in plaats daarvan de laatste vier cijfers van uw burgerservicenummer (BSN) indienen.

Als het btw-nummer dat u hebt ingevoerd niet geldig is, moet u het bijwerken. Wanneer u uw belastinggegevens moet bijwerken, ontvangt u een e-mail van Shopify en verschijnt er een melding op de startpagina van de Shopify-beheerder.

Vanaf 24 juni 2019 moet je contact opnemen met Shopify Support om je belastinggegevens bij te werken.

Belastingaangifte

Als verkoper moet u zich houden aan alle toepasselijke voorschriften, waaronder belastingaangifte. Afhankelijk van je rechtsgebied, kan het zijn dat Shopify Payments ook verplicht is om uw verkopen te melden aan de belastingdienst.

Voor de Verenigde Staten, Australië en Europa gelden unieke vereisten ten aanzien van belastingaangifte.

Verenigde Staten

Als u in de Verenigde Staten meer dan $ 20.000 verwerkt en meer dan 200 transacties hebt, moet u een 1099-K-formulier indienen bij de IRS. Dit formulier wordt gegenereerd door Shopify Payments en wordt jaarlijks aan u en de IRS verstrekt.

Winkeleigenaren kunnen een kopie van het 1099-K-formulier downloaden in het gedeelte Betalingen van het Shopify-beheercentrum:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Documenten.
  3. Klik op PDF downloaden naast het 1099-K-belastingformulier.

Australië

In Australië moet u het GST-bedrag dat is betaald voor transactiekosten melden aan de overheid. Om deze informatie te verzamelen, kunt u een gegenereerde factuur downloaden of een bestand met je transactiegegevens exporteren.

Een gegenereerde factuur downloaden

U kunt maandelijkse facturen downloaden om deze samen met uw belastingvordering in te dienen. Elke factuur bevat het totaal aan GST dat is betaald voor transactiekosten voor alle bestellingen die in die maand in uw winkel zijn geplaatst. Deze functie maakt gebruik van de JeTC-tijdzone, die mogelijk anders is dan de tijdzone van uw winkel. Als u een rapport wilt waarin de tijdzone van uw winkel wordt gebruikt, kunt u een lijst met transacties van uw winkel exporteren als een CSV-bestand.

De factuur voor elke maand wordt gegenereerd op de vijfde van de volgende maand. De factuur voor juni wordt bijvoorbeeld gegenereerd op 5 juli. Als u gedurende een bepaalde maand geen transacties met Shopify Payments hebt gedaan, wordt er voor die maand geen factuur gegenereerd.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Documenten.
  3. Klik in het dialoogvenster Belastingdocumenten op PDF downloaden naast de factuur die je wil downloaden.

U kunt deze factuur nu meesturen met uw belastingvorderingen.

Transacties exporteren

U kunt een lijst met transacties van uw winkel exporteren als een CSV-bestand. Het bestand bevat een kolom GST voor Australische ondernemingen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op de knop Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Transacties.
  3. Klik op Exporteren. Er wordt een CSV-bestand gedownload in je browser.
  4. Open het CSV-bestand in een spreadsheetprogramma.
  5. In de laatste kolom van het CSV-bestand wordt het GST-bedrag weergegeven dat voor elke transactie is ingehouden.
  6. Gebruik de tool SUM om het totale ingehouden GST-bedrag te berekenen.

Europa

De kosten van Shopify Payments zijn exclusief btw voor winkels in Europa, behalve Ierland. U moet wellicht btw betalen tegen het lokale btw-tarief dat van toepassing is. Om deze informatie te verzamelen, kunt u een gegenereerde factuur downloaden of een bestand met uw transactiegegevens exporteren.

Voor winkels in Ierland wordt 23% btw in rekening gebracht naast de kosten voor Shopify Payments.

Een gegenereerde factuur downloaden

Je kunt maandelijkse facturen downloaden om deze samen met uw belastingvordering in te dienen. Elke factuur bevat het totaal aan btw die is betaald voor transactiekosten voor alle bestellingen die in die maand in uw winkel zijn geplaatst. Deze functie maakt gebruik van de JeTC-tijdzone, die mogelijk anders is dan de tijdzone van uw winkel. Als u een rapport wilt waarin de tijdzone van uw winkel wordt gebruikt, kunt u een lijst met transacties van uw winkel exporteren als een CSV-bestand.

De factuur voor elke maand wordt gegenereerd op de vijfde van de volgende maand. De factuur voor juni wordt bijvoorbeeld gegenereerd op 5 juli. Als u gedurende een bepaalde maand geen transacties met Shopify Payments hebt gedaan, wordt er voor die maand geen factuur gegenereerd.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Documenten.
  3. Klik in het dialoogvenster Belastingdocumenten op PDF downloaden naast de factuur die je wil downloaden.

U kunt deze factuur nu meesturen met uw belastingvorderingen.

Transacties exporteren

Je kunt een lijst met transacties van uw winkel exporteren als een CSV-bestand. Het bestand bevat een kolom Btw voor Europese merchants.

Stappen:

Uw transacties exporteren:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Transacties.
  3. Klik op Exporteren. Er wordt een CSV-bestand gedownload in je browser.
  4. Open het CSV-bestand in een spreadsheetprogramma.
  5. In de laatste kolom van het CSV-bestand wordt het btw-bedrag weergegeven dat voor elke transactie is ingehouden.
  6. Gebruik de tool SUM om het totale ingehouden VAT-bedrag te berekenen.

Uw identiteit verifiëren

Shopify en zijn bankpartners kunnen je op elk moment vragen uw identiteit te verifiëren. In de meeste gevallen moet je een scan van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto indienen, evenals vereiste ondersteunende bedrijfsdocumentatie.

Als uw bedrijf moet worden geverifieerd, kan de accounteigenaar de vereiste documenten uploaden via een banner die op uw Shopify-startpagina wordt weergegeven. Tijdens de verificatie worden uw uitbetalingen mogelijk uitgesteld totdat uw identiteit is geverifieerd, maar meestal blijft uw winkel open en kunnen klanten uw producten meestal nog steeds kopen.