Shopify Payments configureren

Meldingen en fraudepreventie instellen

1. Klik op in het gedeelte Shopify Payments op Bewerken.

2. Selecteer de gewenste instellingen voor meldingen en fraudepreventie:

De selectievakjes voor meldingen en fraudepreventie

3. Klik op Opslaan.

Dit is de informatie die u nodig hebt om te beslissen of u de vakjes al dan niet wilt inschakelen:

Notificaties

Standaard stuurt Shopify u een e-mail wanneer er een nieuwe uitbetaling op uw bankrekening is gedaan. De e-mail bevat het betaalde bedrag en een link naar de uitbetaling in uw winkel, zodat u de bijgevoegde bestel- en klantgegevens kunt bekijken. U kunt deze e-mails naar wens in- of uitschakelen in de Shopify Payments-instellingen.

Fraudepreventie

Shopify Payments kan uitgebreide controles voor fraudeanalyse uitvoeren om u te informeren of een bestelling mogelijk frauduleus is. Shopify Payments heeft twee fraudefilters die u kunt inschakelen: AVS en CVV.

AVS (Address Verification System of adresverificatiesysteem)

AVS vergelijkt het numerieke deel van het factuuradres en de postcode van de klant met de informatie die bij de creditcardmaatschappij is geregistreerd. Hierdoor wordt een aanzienlijke hoeveelheid fraude voorkomen, omdat ongeautoriseerde gebruikers mogelijk niet over de adresgegevens beschikken voor de creditcard die ze hebben gestolen.

CVV (Card Verification Value of veiligheidscode)

De CVV is een nummer van drie of vier cijfers op de achterkant van de creditcard van de klant. Creditcardmaatschappijen verbieden de opslag van de CVV-code, dus vragen om de CVV is een manier om ervoor te zorgen dat een klant de kaart fysiek in zijn bezit heeft. Creditcardgegevens die zijn gestolen uit een database met verkopers zijn ook minder bruikbaar, omdat deze geen CVV-informatie mag bevatten.

Bankrekeninggegevens wijzigen

Als u van bank verandert of uw bankrekeninggegevens om een of andere reden moet bijwerken, kunt u dit eenvoudig doen vanuit de instellingen van Shopify Payments. U kunt geen prepaidbankpas gebruiken als bankrekeninggegevens voor het ontvangen van uitbetalingen van Shopify Payments.

Stappen:

1. Klik op in het gedeelte Shopify Payments op Bewerken.

2. Klik in het vak Bankrekening op bewerken:

De koppeling Bewerken voor de bankrekening die u gebruikt voor Shopify Payments

3. Voer uw bankrekeninggegevens in.

1. Klik op Opslaan.

Vermelding op afschrift wijzigen

U kunt de vermelding of tekst wijzigen die wordt weergegeven op het creditcardafschrift van een klant wanneer deze een aankoop doet in uw winkel. Zo kunt u overwegen om de naam van uw winkel toe te voegen, zodat klanten direct zien waarom het bedrag is afgeschreven. U kunt ook uw telefoonnummer toevoegen, zodat klanten u kunnen bellen als er een probleem is.

1. Klik op in het gedeelte Shopify Payments op Bewerken.

2. Klik onder het vak Overzicht van klantfactuur op bewerken:

De koppeling Bewerken voor de bankrekening die u gebruikt voor Shopify Payments

3. Voer de klantfactuur en uw telefoonnummer in.

4. Klik op Opslaan.

Uw belastinggegevens bijwerken

Wanneer u Shopify Payments instelt, moet u uw belastinggegevens invoeren. Alle bedrijven moeten een btw-nummer opgeven. Als u een eenmanszaak bent en geen btw-nummer hebt, kunt u in plaats daarvan de laatste vier cijfers van uw burgerservicenummer (BSN) indienen.

Als het btw-nummer dat u hebt ingevoerd niet geldig is, moet u het bijwerken. Wanneer u uw belastinggegevens moet bijwerken, ontvangt u een e-mail van Shopify en verschijnt er een melding op de startpagina van de Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Klik op in het gedeelte Shopify Payments op Bewerken.

2. Klik op Bedrijfsgegevens bijwerken:

De koppeling Bedrijfsgegevens bijwerken

3. Voer in het dialoogvenster Belastinggegevens uw belastinggegevens in.

1. Klik op Opslaan.

Belastingaangifte

Als verkoper moet u zich houden aan alle toepasselijke voorschriften, waaronder belastingaangifte. Afhankelijk van uw rechtsgebied, kan het zijn dat Shopify Payments ook verplicht is om uw verkopen te melden aan de belastingdienst.

Voor de Verenigde Staten, Australië en Europa gelden unieke vereisten ten aanzien van belastingaangifte.

Verenigde Staten

Als u in de Verenigde Staten meer dan $ 20.000 verwerkt en meer dan 200 transacties hebt, moet u een 1099-K-formulier indienen bij de IRS. Dit formulier wordt gegenereerd door Shopify Payments en wordt jaarlijks aan u en de IRS verstrekt.

Accounteigenaren kunnen een kopie van het 1099-K-formulier downloaden in het gedeelte Betalingen van de Shopify-beheerder:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven:

2. Klik op Documenten.

De knop Uitbetalingen weergeven voor Shopify Payments

3. Klik op PDF downloaden naast het 1099-K-belastingformulier.

Australië

In Australië moet u het GST-bedrag dat is betaald voor transactiekosten melden aan de overheid. Om deze informatie te verzamelen, kunt u een gegenereerde factuur downloaden of een bestand met uw transactiegegevens exporteren.

Een gegenereerde factuur downloaden

U kunt maandelijkse facturen downloaden om deze samen met uw belastingvordering in te dienen. Elke factuur bevat het totaal aan GST dat is betaald voor transactiekosten voor alle bestellingen die in die maand in uw winkel zijn geplaatst. Deze functie maakt gebruik van de UTC-tijdzone, die mogelijk anders is dan de tijdzone van uw winkel. Als u een rapport wilt waarin de tijdzone van uw winkel wordt gebruikt, kunt u een lijst met transacties van uw winkel exporteren als een CSV-bestand.

De factuur voor elke maand wordt gegenereerd op de vijfde van de volgende maand. De factuur voor juni wordt bijvoorbeeld gegenereerd op 5 juli. Als u gedurende een bepaalde maand geen transacties met Shopify Payments hebt gedaan, wordt er voor die maand geen factuur gegenereerd.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven:

De knop Uitbetalingen weergeven voor Shopify Payments

2. Klik op de knop ... om het submenu uit te vouwen en selecteer Documenten.

3. Klik in het dialoogvenster Belastingdocumenten op PDF downloaden naast de factuur die u wilt downloaden.

U kunt deze factuur nu meesturen met uw belastingvorderingen.

Transacties exporteren

U kunt een lijst met transacties van uw winkel exporteren als een CSV-bestand. Het bestand bevat een kolom GST voor Australische ondernemingen.

Stappen:

Uw transacties exporteren:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op de knop Uitbetalingen weergeven:

De knop Uitbetalingen weergeven voor Shopify Payments

2. Klik op Transacties.

3. Klik op Exporteren. Er wordt een CSV-bestand gedownload in uw browser.

4. Open het CSV-bestand in een spreadsheetprogramma.

5. In de laatste kolom van het CSV-bestand wordt het GST-bedrag weergegeven dat voor elke transactie is ingehouden.

6. Gebruik de tool SUM om het totale ingehouden GST-bedrag te berekenen.

Europa

De kosten van Shopify Payments zijn exclusief btw voor winkels in Europa, behalve Ierland. U moet wellicht btw betalen tegen het lokale btw-tarief dat van toepassing is. Om deze informatie te verzamelen, kunt u een gegenereerde factuur downloaden of een bestand met uw transactiegegevens exporteren.

Voor winkels in Ierland wordt 23% btw in rekening gebracht naast de kosten voor Shopify Payments.

Een gegenereerde factuur downloaden

U kunt maandelijkse facturen downloaden om deze samen met uw belastingvordering in te dienen. Elke factuur bevat het totaal aan btw die is betaald voor transactiekosten voor alle bestellingen die in die maand in uw winkel zijn geplaatst. Deze functie maakt gebruik van de UTC-tijdzone, die mogelijk anders is dan de tijdzone van uw winkel. Als u een rapport wilt waarin de tijdzone van uw winkel wordt gebruikt, kunt u een lijst met transacties van uw winkel exporteren als een CSV-bestand.

De factuur voor elke maand wordt gegenereerd op de vijfde van de volgende maand. De factuur voor juni wordt bijvoorbeeld gegenereerd op 5 juli. Als u gedurende een bepaalde maand geen transacties met Shopify Payments hebt gedaan, wordt er voor die maand geen factuur gegenereerd.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven:

De knop Uitbetalingen weergeven voor Shopify Payments

2. Klik op de knop ... om het submenu uit te vouwen en selecteer Documenten.

3. Klik in het dialoogvenster Belastingdocumenten op PDF downloaden naast de factuur die u wilt downloaden.

U kunt deze factuur nu meesturen met uw belastingvorderingen.

Transacties exporteren

U kunt een lijst met transacties van uw winkel exporteren als een CSV-bestand. Het bestand bevat een kolom Btw voor Europese merchants.

Stappen:

Uw transacties exporteren:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op de knop Uitbetalingen weergeven:

De knop Uitbetalingen weergeven voor Shopify Payments

2. Klik op Transacties.

3. Klik op Exporteren. Er wordt een CSV-bestand gedownload in uw browser.

4. Open het CSV-bestand in een spreadsheetprogramma.

5. In de laatste kolom van het CSV-bestand wordt het btw-bedrag weergegeven dat voor elke transactie is ingehouden.

6. Gebruik de tool SUM om het totale ingehouden btw-bedrag te berekenen.

Uw identiteit verifiëren

Nadat u een aanzienlijk aantal verkopen hebt gedaan met Shopify Payments, moet u uw identiteit verifiëren via de pagina Betalingsproviders in de Shopify-beheerder. U kunt dit doen door een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto of uw SIN in te dienen.

Wanneer u een identiteitsbewijs met foto moet inleveren, ontvangt u een e-mail van Shopify en verschijnt er een melding op de startpagina van de Shopify-beheerder.

U kunt uw Shopify Payments-account pas gebruiken nadat u uw identiteit hebt geverifieerd. Als het identiteitsbewijs met foto dat u verstuurt, niet kan worden geverifieerd, moet u het opnieuw verzenden.

Stappen:

1. Klik op in het gedeelte Shopify Payments op Bewerken.

2. Klik op Foto-ID inzenden:

De koppeling Foto-ID indienen

3. Klik op Bestand kiezen in het dialoogvenster Foto-ID inzenden.

4. Selecteer een afbeelding van een identiteitsbewijs met foto op uw apparaat.

1. Klik op Verzenden.

Nadat uw identiteitsbewijs is geverifieerd, kunt u uw Shopify Payments-account weer gebruiken.