Shopify Payments configureren

Uitbetalingsmeldingen instellen

Standaard stuurt Shopify je een e-mail wanneer er een uitbetaling op je bankrekening is gedaan. De e-mail bevat het betaalde bedrag en een link naar de uitbetaling in je winkel, zodat je de bijgevoegde bestel- en klantgegevens kunt bekijken. Je kunt deze e-mails in- of uitschakelen in de Shopify Payments-instellingen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren. 3. Schakel onder Uitbetalingsschema in het gedeelte Uitbetalingsgegevens het selectievakje Meldingen inschakelen in of uit. 4. Klik op Opslaan.

Fraudepreventie instellen

Shopify Payments kan uitgebreide controles voor fraudeanalyse uitvoeren om je te informeren of een bestelling mogelijk frauduleus is. Shopify Payments heeft twee fraudefilters die je kunt inschakelen: AVS en CVV/CVC.

• AVS (Address Verification System): AVS vergelijkt het numerieke deel van het factuuradres en de postcode van de klant met de informatie die bij de creditcardmaatschappij is geregistreerd. Hierdoor wordt een aanzienlijke hoeveelheid fraude voorkomen, omdat ongeautoriseerde gebruikers vaak niet over het juiste factuuradres beschikken.

• Veiligheidscode (CVV/CVC): De CVV/CVC is een nummer van drie of vier cijfers op de achterkant van de creditcard van de klant. Creditcardmaatschappijen verbieden de opslag van de CVV/CVC-code, dus vragen om de CVV/CVC is een manier om ervoor te zorgen dat een klant de kaart fysiek in zijn bezit heeft. Creditcardgegevens die zijn gestolen uit een database met merchants zijn ook minder bruikbaar, omdat deze geen CVV-informatie mag bevatten.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren. 3. Schakel in het gedeelte Fraudepreventie de opties in die je wilt gebruiken om betalingen automatisch af te wijzen. 4. Klik op Opslaan.

Bankrekeninggegevens wijzigen

Als je van Bank verandert of je bankrekeninggegevens veranderen, kun je de gegevens bijwerken in de instellingen van Shopify Payments. Je moet je oude bankrekeninggegevens verifiëren om bankgegevens te bewerken.

Je kunt geen prepaidbankpas gebruiken als bankrekeninggegevens voor het ontvangen van uitbetalingen van Shopify Payments.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  2. Klik onder Betaalrekening in het gedeelte Uitbetalingsgegevens op Bankrekening wijzigen.
  3. Voer je oude bankrekeninggegevens en je nieuwe bankrekeninggegevens in en klik vervolgens op Opslaan.

Vermelding op afschrift wijzigen

Je kunt de vermelding of tekst wijzigen die wordt weergegeven op het creditcardafschrift van een klant wanneer deze een aankoop doet in je winkel. Zo kun je overwegen om de naam van je winkel toe te voegen, zodat klanten direct zien waarom het bedrag is afgeschreven. Je kunt ook je telefoonnummer toevoegen, zodat klanten je kunnen bellen als er een probleem is.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  2. Voer in het gedeelte Overzicht van klantfactuur een overzichtbeschrijving voor de klant en je telefoonnummer in en klik op Opslaan.

Je belastinggegevens bijwerken

Wanneer je Shopify Payments instelt, moet je je belastinggegevens invoeren. Alle bedrijven moeten een btw-nummer opgeven. Als je een eenmanszaak bent en geen btw-nummer hebt, kun je in plaats daarvan de laatste vier cijfers van je burgerservicenummer (BSN) indienen.

Als het btw-nummer dat je hebt ingevoerd niet geldig is, moet je het bijwerken. Wanneer je je belastinggegevens moet bijwerken, ontvang je een e-mail van Shopify en verschijnt er een melding op de homepage van het Shopify-beheercentrum.

Vanaf 24 juni 2019 moet je contact opnemen met Shopify-ondersteuning om je belastinggegevens bij te werken.

Belastingaangifte

Als merchant moet je je houden aan alle toepasselijke voorschriften, waaronder belastingaangifte. Afhankelijk van je rechtsgebied, kan het zijn dat Shopify Payments ook verplicht is om je verkopen te melden aan de belastingdienst.

Voor de Verenigde Staten, Australië en Europa gelden unieke vereisten ten aanzien van belastingaangifte.

Verenigde Staten

Als je in de Verenigde Staten meer dan $ 20.000 verwerkt en meer dan 200 transacties hebt, moet je een 1099-K-formulier indienen bij de IRS. Dit formulier wordt gegenereerd door Shopify Payments en wordt jaarlijks aan jou en de IRS verstrekt.

Winkeleigenaren kunnen een kopie van het 1099-K-formulier downloaden in het gedeelte Betalingen van het Shopify-beheercentrum:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Documenten.
  3. Klik op PDF downloaden naast het 1099-K-belastingformulier.

Australië

In Australië moet je het GST-bedrag dat is betaald voor transactiekosten melden aan de overheid. Om deze informatie te verzamelen, kun je een gegenereerde factuur downloaden of een bestand met je transactiegegevens exporteren.

Een gegenereerde factuur downloaden

Je kunt maandelijkse facturen downloaden om deze samen met je belastingvordering in te dienen. Elke factuur bevat het totaal aan GST dat is betaald voor transactiekosten voor alle bestellingen die in die maand in je winkel zijn geplaatst. Deze functie maakt gebruik van de UTC-tijdzone, die mogelijk anders is dan de tijdzone van je winkel. Als je een rapport wilt waarin de tijdzone van je winkel wordt gebruikt, kun je een lijst met transacties van je winkel exporteren als een CSV-bestand. De sectie Documenten is alleen beschikbaar voor de winkeleigenaar. Medewerkers hebben geen toegang tot deze sectie, zelfs als ze volledige toegang hebben gekregen.

De factuur voor elke maand wordt gegenereerd op de vijfde van de volgende maand. De factuur voor juni wordt bijvoorbeeld gegenereerd op 5 juli. Als je gedurende een bepaalde maand geen transacties met Shopify Payments hebt gedaan, wordt er voor die maand geen factuur gegenereerd.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Documenten.
  3. Klik in het dialoogvenster Belastingdocumenten op PDF downloaden naast de factuur die je wil downloaden.

Je kunt deze factuur nu meesturen met je belastingvorderingen.

Transacties exporteren

Je kunt een lijst met transacties van je winkel exporteren als een CSV-bestand. Het CSV-bestand bevat een GST-kolom voor Australische merchants.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op de knop Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Transacties.
  3. Klik op Exporteren. Er wordt een CSV-bestand gedownload in je browser.
  4. Open het CSV-bestand in een spreadsheetprogramma.
  5. In de laatste kolom van het CSV-bestand wordt het GST-bedrag weergegeven dat voor elke transactie is ingehouden.
  6. Gebruik de tool SUM om het totale ingehouden GST-bedrag te berekenen.

Singapore

In Singapore moet je het GST-bedrag dat is betaald voor transactiekosten melden aan de overheid. Om deze informatie te verzamelen, kun je een gegenereerde factuur downloaden of een bestand met je transactiegegevens exporteren.

Een gegenereerde factuur downloaden

Je kunt maandelijkse facturen downloaden om deze samen met je belastingvordering in te dienen. Elke factuur bevat het totaal aan GST dat is betaald voor transactiekosten voor alle bestellingen die in die maand in je winkel zijn geplaatst. Deze functie maakt gebruik van de UTC-tijdzone, die mogelijk anders is dan de tijdzone van je winkel. Als je een rapport wilt waarin de tijdzone van je winkel wordt gebruikt, kun je een lijst met transacties van je winkel exporteren als een CSV-bestand. De sectie Documenten is alleen beschikbaar voor de winkeleigenaar. Medewerkers hebben geen toegang tot deze sectie, zelfs als ze volledige toegang hebben gekregen.

De factuur voor elke maand wordt gegenereerd op de vijfde van de volgende maand. De factuur voor juni wordt bijvoorbeeld gegenereerd op 5 juli. Als je gedurende een bepaalde maand geen transacties met Shopify Payments hebt gedaan, wordt er voor die maand geen factuur gegenereerd.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Documenten.
  3. Klik in het dialoogvenster Belastingdocumenten op PDF downloaden naast de factuur die je wil downloaden.

Je kunt deze factuur nu meesturen met je belastingvorderingen.

Transacties exporteren

Je kunt een lijst met de transacties van je winkel exporteren als een CSV-bestand. Het CSV-bestand bevat een GST-kolom voor merchants in Singapore.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op de knop Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Transacties.
  3. Klik op Exporteren. Er wordt een CSV-bestand gedownload in je browser.
  4. Open het CSV-bestand in een spreadsheetprogramma.
  5. In de laatste kolom van het CSV-bestand wordt het GST-bedrag weergegeven dat voor elke transactie is ingehouden.
  6. Gebruik de tool SUM om het totale ingehouden GST-bedrag te berekenen.

Europa

De kosten van Shopify Payments zijn exclusief btw voor winkels in Europa, behalve Ierland. Je moet wellicht btw betalen tegen het lokale btw-tarief dat van toepassing is. Om deze informatie te verzamelen, kun je een gegenereerde factuur downloaden of een bestand met je transactiegegevens exporteren.

Voor winkels in Ierland wordt 23% btw in rekening gebracht naast de kosten voor Shopify Payments.

Een gegenereerde factuur downloaden

Je kunt maandelijkse facturen downloaden om deze samen met je belastingvordering in te dienen. Elke factuur bevat het totaal aan btw die is betaald voor transactiekosten voor alle bestellingen die in die maand in je winkel zijn geplaatst. Deze functie maakt gebruik van de UTC-tijdzone, die mogelijk anders is dan de tijdzone van je winkel. Als je een rapport wilt waarin de tijdzone van je winkel wordt gebruikt, kun je een lijst met transacties van je winkel exporteren als een CSV-bestand.

De factuur voor elke maand wordt gegenereerd op de vijfde van de volgende maand. De factuur voor juni wordt bijvoorbeeld gegenereerd op 5 juli. Als je gedurende een bepaalde maand geen transacties met Shopify Payments hebt gedaan, wordt er voor die maand geen factuur gegenereerd.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Documenten.
  3. Klik in het dialoogvenster Belastingdocumenten op PDF downloaden naast de factuur die je wil downloaden.

Je kunt deze factuur nu meesturen met je belastingvorderingen.

Transacties exporteren

Je kunt een lijst met transacties van je winkel exporteren als een CSV-bestand. Het CSV-bestand bevat een BTW-kolom voor Europese merchants.

Stappen:

Je transacties exporteren:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Uitbetalingen weergeven.
  2. Klik op Transacties.
  3. Klik op Exporteren. Er wordt een CSV-bestand gedownload in je browser.
  4. Open het CSV-bestand in een spreadsheetprogramma.
  5. In de laatste kolom van het CSV-bestand wordt het btw-bedrag weergegeven dat voor elke transactie is ingehouden.
  6. Gebruik de tool SUM om het totale ingehouden VAT-bedrag te berekenen.

Je identiteit verifiëren

Shopify en zijn bankpartners kunnen je op elk moment vragen je identiteit te verifiëren. In de meeste gevallen moet je een scan van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto indienen, evenals vereiste ondersteunende bedrijfsdocumentatie.

Als je bedrijf moet worden geverifieerd, kan de accounteigenaar de vereiste documenten uploaden via een banner die op je Shopify-homepage wordt weergegeven. Tijdens de verificatie worden je uitbetalingen mogelijk uitgesteld totdat je identiteit is geverifieerd, maar meestal blijft je winkel open en kunnen klanten je producten meestal nog steeds kopen.