Shopify Payments configureren

De volgende secties bevatten optionele taken die je kunt gebruiken om Shopify Payments te configureren.

Uitbetalingsmeldingen instellen

Standaard stuurt Shopify je een e-mail wanneer er een uitbetaling op je bankrekening is gedaan. De e-mail bevat het betaalde bedrag en een link naar de uitbetaling in je winkel, zodat je de bijgevoegde bestel- en klantgegevens kunt bekijken. Je kunt deze e-mails in- of uitschakelen in de Shopify Payments-instellingen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  2. Schakel onder Uitbetalingsschema in de sectie Uitbetalingsgegevens het selectievakje Meldingen inschakelen in of uit.
  3. Klik op Opslaan.

Fraudepreventie instellen

Shopify Payments kan uitgebreide controles voor fraudeanalyse uitvoeren om je te informeren of een bestelling mogelijk frauduleus is. Shopify Payments heeft twee fraudefilters die je kunt inschakelen: AVS en CVV/CVC.

• AVS (Address Verification System): AVS vergelijkt het numerieke deel van het factuuradres en de postcode van de klant met de informatie die bij de creditcardmaatschappij is geregistreerd. Hierdoor wordt een aanzienlijke hoeveelheid fraude voorkomen, omdat ongeautoriseerde gebruikers vaak niet over het juiste factuuradres beschikken.

• Veiligheidscode (CVV/CVC): De CVV/CVC is een nummer van drie of vier cijfers op de achterkant van de creditcard van de klant. Creditcardmaatschappijen verbieden de opslag van de CVV/CVC-code, dus vragen om de CVV/CVC is een manier om ervoor te zorgen dat een klant de kaart fysiek in zijn bezit heeft. Creditcardgegevens die zijn gestolen uit een database met merchants zijn ook minder bruikbaar, omdat deze geen CVV-informatie mag bevatten.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  2. Schakel in het gedeelte Fraudepreventie de opties in die je wilt gebruiken om betalingen automatisch af te wijzen.
  3. Klik op Opslaan.

Bankrekeninggegevens wijzigen

Als je van Bank verandert of je bankrekeninggegevens veranderen, kun je de gegevens bijwerken in de instellingen van Shopify Payments. Je moet je oude bankrekeninggegevens verifiëren om bankgegevens te bewerken.

Je kunt geen prepaidbankpas gebruiken als bankrekeninggegevens voor het ontvangen van uitbetalingen van Shopify Payments.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  2. Klik onder Uitbetalingsaccount in het gedeelte Uitbetalingsgegevens op Bankrekening wijzigen.
  3. Voer je accountgegevens in en klik op Opslaan.

Vermelding op afschrift wijzigen

Je kunt de vermelding of tekst wijzigen die wordt weergegeven op het creditcardafschrift van een klant wanneer deze een aankoop doet in je winkel. Je moet je telefoonnummer toevoegen, zodat klanten je kunnen bellen als er een probleem is. Je kunt ook overwegen om de naam van je winkel toe te voegen, zodat klanten direct zien waarom het bedrag is afgeschreven.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  2. Voer in het gedeelte Overzicht van klantfactuur een overzichtbeschrijving voor de klant en je telefoonnummer in en klik op Opslaan.

Je belastinggegevens bijwerken

Wanneer je Shopify Payments instelt, moet je je belastinggegevens invoeren. Alle bedrijven moeten een btw-ID opgeven. Als je een eenmanszaak bent en geen btw-ID hebt, kun je in plaats daarvan je burgerservicenummer (bsn) indienen.

Als het btw-ID dat je hebt ingevoerd niet geldig is, moet je het bijwerken. Wanneer je je belastinggegevens moet bijwerken, ontvang je een e-mail van Shopify en verschijnt er een melding op de homepage van het Shopify-beheercentrum.

Als je belastinggegevens onjuist zijn, kan dit leiden tot mislukte uitbetalingen. Als je na het instellen van Shopify Payments je belastinggegevens wijzigt of als je bedrijf een andere eigenaar of een andere naam krijgt, neem dan contact op met de Shopify-ondersteuning om ze bij te werken.

Belastingaangifte

Als merchant moet je je houden aan alle toepasselijke voorschriften, waaronder belastingaangifte. Afhankelijk van je rechtsgebied, kan het zijn dat Shopify Payments ook verplicht is om je verkopen te melden aan de belastingdienst.

Sommige landen hebben unieke vereisten voor belastingrapportage. Zie voor meer informatie de vereisten voor belastingaangifte voor elk ondersteund land.