Shopify Payments-tarieven per kaarttype

Als je bedrijf in de Verenigde Staten is gevestigd, worden de kosten voor Shopify Payments bepaald op basis van het kaarttype dat door je klanten is gebruikt.

Kaarttypen

Er zijn twee hoofdkaarttypen die de kosten voor je Shopify Payments bepalen:

• Standaard: binnenlandse consumentenkaarten uitgegeven door Visa, Mastercard, Discover en Diners Club.
  • Premium: Binnenlandse commerciële kaarten, bedrijfskaarten of kaarten op bedrijfsniveau (zoals Visa Business) en alle binnenlandse American Express-kaarten.

Consumentenkaarten

Consumentenkaarten zijn creditcards die worden uitgegeven aan particulieren voor persoonlijk gebruik en vallen in de categorie Standaard-kaarten.

Commerciële kaarten, bedrijfskaarten en zakelijke kaarten

Commerciële kaarten, bedrijfskaarten en zakelijke kaarten zijn speciaal gemaakt voor bedrijven en organisaties. Ze dienen als een handige betaalmethode voor zakelijke uitgaven, zoals de aankoop van kantoorartikelen en voorraad en voor de onkosten van medewerkers. Commerciële kaarten, bedrijfskaarten en zakelijke karten vallen in de categorie Premium-kaarten.

Extra kosten voor internationale kaarten

Bij de verwerking van internationale kaarten en betaalmethoden wordt 1% extra in rekening gebracht bovenop het geldende basistarief. Meer informatie over abonnementen en prijzen.

Betalingstarieven bekijken in het Shopify-beheercentrum

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen.
  2. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  3. In de sectie Betalingstarieven kun je de tarieven zien die voor alle betaalmethoden gelden, tenzij anders aangegeven.

Financieel rapport Betalingen

Het financiële verslag Betalingen is een handig hulpmiddel waar je de betalingstransacties van je winkel in een bepaald tijdvak kunt bekijken. Het verslag geeft ook informatie over het volume aan transacties per kaarttype. Meer informatie over het financiële verslag Betalingen.

Het financiële verslag Betalingen bekijken

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Analytics > Rapporten.
  2. Klik op Categorieën.
  3. Selecteer Financiën om de rapporten dusdanig te filteren dat er alleen financiële verslagen worden weergegeven.
  4. Klik in de kolom Naam op het verslag Betalingen.