Terugboekingen en aanvragen beheren

Wanneer je een terugboeking of een geschil krijgt voor een bestelling gedaan met Shopify Payments, verzamelt Shopify bewijsmateriaal en stuurt dit op de vervaldatum naar de creditcardmaatschappij. Voordat Shopify de reactie verstuurt, kun je extra bewijsmateriaal toevoegen in het Shopify-beheercentrum. Nadat het bewijsmateriaal is verzonden, wordt de terugboeking of aanvraag binnen 120 dagen opgelost.

Terugboekingen worden bepaald door de bank van de kaarthouder. Shopify kan deze beslissing niet beïnvloeden of terugzetten. Shopify kan je helpen door informatie te verstrekken om de terugboeking te betwisten. Raadpleeg onze sectie over terugboekingen voor meer informatie.

Bewijsmateriaal voor een terugboeking bekijken en toevoegen

Stappen:

Het type bewijsmateriaal dat je moet toevoegen, is afhankelijk van de reden voor de terugboeking.

Alle terugboekingen en aanvragen bekijken

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op Bestellingen filteren.

3. Selecteer Status terugboeking en geschil in de vervolgkeuzelijst Selecteer een filter....

4. Selecteer Openen in de vervolgkeuzelijst Selecteer een waarde....

5. Klik op Filter toevoegen.

Je ziet een lijst met alle bestellingen met terugboekingen of aanvragen die nog niet door Shopify naar de creditcardmaatschappij zijn verzonden.

Status van terugboeking

De status van een terugboeking of geschil geeft de actieve fase van het proces aan. Een terugboeking of geschil kan een van de volgende statussen hebben:

• open: Shopify heeft de reactie nog niet verzonden. Je kunt nog bewijsmateriaal toevoegen aan de reactie.
  • verzonden: het creditcardbedrijf beoordeelt het bewijsmateriaal en neemt een beslissing over de terugboeking of het geschil.
  • toegewezen: de terugboeking is in je voordeel beslist.
  • verloren: je hebt de terugboeking verloren.

Terugboekingsantwoorden

Je maakt de meeste kans om verloren verkopen als gevolg van terugboekingen terug te winnen door reacties op terugboekingen te gebruiken die door Shopify zijn samengesteld voor elke betrokken bestelling. Je kunt rechtstreeks vanuit Shopify aanvullend bewijsmateriaal toevoegen, waarna dit door Shopify naar de creditcardmaatschappij wordt verstuurd.