Terugboekingen en aanvragen beheren

Wanneer je een terugboeking of een geschil krijgt voor een bestelling gedaan met Shopify Payments, verzamelt Shopify bewijsmateriaal en stuurt dit op de vervaldatum naar de creditcardmaatschappij. Voordat Shopify de reactie verstuurt, kun je extra bewijsmateriaal toevoegen in het Shopify-beheercentrum. Nadat het bewijsmateriaal is verzonden, wordt de terugboeking of aanvraag binnen 120 dagen opgelost.

Terugboekingen worden bepaald door de bank van de kaarthouder. Shopify kan deze beslissing niet beïnvloeden of terugdraaien. Shopify kan je helpen door informatie te verstrekken om de terugboeking te betwisten.

Raadpleeg ons gedeelte over terugboekingen voor meer informatie over de soorten terugboekingen en strategieën om deze te voorkomen.

Status van terugboeking

De status van een terugboeking of geschil geeft de actieve fase van het proces aan. Een terugboeking of geschil kan een van de volgende statussen hebben:

• open: Shopify heeft de reactie nog niet verzonden. Je kunt nog bewijsmateriaal toevoegen aan de reactie.
  • verzonden: het creditcardbedrijf beoordeelt het bewijsmateriaal en neemt een beslissing over de terugboeking of het geschil.
  • toegewezen: de terugboeking is in je voordeel beslist.
  • verloren: je hebt de terugboeking verloren.

Alle terugboekingen en aanvragen bekijken

Je ziet een lijst met alle bestellingen met terugboekingen of aanvragen die nog niet door Shopify naar de creditcardmaatschappij zijn verzonden.

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de knop voor Zoeken en filteren.

3. Klik op Filter toevoegen.

4. Selecteer Status terugboeking en geschil in de vervolgkeuzelijst Filter toevoegen.

5. Selecteer Openen in de vervolgkeuzelijst Selecteer een waarde....

Bewijsmateriaal toevoegen en een terugboeking indienen

Shopify verzamelt automatisch bewijsmateriaal en stuurt het op de vervaldatum naar het creditcardbedrijf. Om je kansen op het winnen van de terugboeking te vergroten, kun je bewijsmateriaal toevoegen om je claim te ondersteunen.

Het type bewijsmateriaal dat je moet toevoegen, is afhankelijk van de reden voor de terugboeking.

Verzamel en organiseer je bewijsstukken aan de hand van de volgende richtlijnen:

• Alleen PDF-, JPEG- of PNG-bestandstypen worden geaccepteerd.
  • Zorg ervoor dat PDF's PDF-/A-compatibel zijn.
  • Voeg geen PDF-portfolio's toe. Voeg zo nodig meerdere PDF's samen in één PDF-bestand.
  • Zorg ervoor dat elke PDF minder dan 50 pagina's heeft.
  • Zorg ervoor dat afbeeldingsbestanden op de juiste manier zijn bijgesneden, een hoog contrast hebben en leesbaar zijn. Gebruik bijschriften of pijlen om de aandacht te vestigen op belangrijke informatie.
  • Zorg ervoor dat elk bewijsbestand niet groter is dan 2 MB.
  • Zorg ervoor dat alle bewijsbestanden samen niet groter zijn dan 4 MB.
  • Dien slechts één bestand in voor elk type bewijs. Als je meerdere bestanden hebt voor één type bewijs, combineer ze dan tot één afbeelding of PDF-bestand.
  • Gebruik geen audio- of videobestanden, links naar externe bronnen of verzoeken om te bellen of te e-mailen voor meer informatie.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die wordt betwist.

3. Klik in de banner van de terugboeking op Reactie versturen.

4. Controleer de informatie over de terugboeking op de pagina Terugboekingsantwoorden.

5. Voer aanvullende informatie in.

6. Upload het bewijsmateriaal.

7. Klik op Reactie versturen.

Een terugboeking accepteren

Als je het ermee eens bent dat een terugboeking geldig is, kun je de terugboeking accepteren zonder deze in te dienen voor een geschil.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die wordt betwist.

3. Klik in de banner van de terugboeking op Reactie versturen.

4. Klik op de pagina Terugboekingsantwoorden op Terugboeking accepteren.

5. Klik op Reactie versturen.

Terugboekingsantwoorden

Je maakt de meeste kans om verloren verkopen als gevolg van terugboekingen terug te winnen door reacties op terugboekingen te gebruiken die door Shopify zijn samengesteld voor elke betrokken bestelling. Je kunt rechtstreeks vanuit Shopify aanvullend bewijsmateriaal toevoegen, waarna dit door Shopify naar de creditcardmaatschappij wordt verstuurd.