Terugvorderingen en aanvragen beheren

Wanneer u een terugvordering of een aanvraag krijgt voor een bestelling gedaan met Shopify Payments, verzamelt Shopify bewijsmateriaal en stuurt dit op de vervaldatum naar de creditcardmaatschappij. Voordat Shopify de reactie verstuurt, kunt u extra bewijsmateriaal toevoegen in de Shopify-beheerder. Nadat het bewijsmateriaal is verzonden, wordt de terugvordering of aanvraag binnen 120 dagen opgelost.

Bewijsmateriaal voor een terugvordering bekijken en toevoegen

Stappen:

Het type bewijsmateriaal dat u moet toevoegen, is afhankelijk van de reden voor de terugvordering.

Alle terugvorderingen en aanvragen bekijken

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op Bestellingen filteren.

3. Selecteer Terugvorderings- en aanvraagstatus in het vervolgkeuzemenu Selecteer een filter...:

Terugboekings- en aanvraagstatus selecteren in het vervolgkeuzemenu

4. Selecteer open in het vervolgkeuzemenu Selecteer een waarde...:

Selecteer open terugvorderingen en aanvragen in het vervolgkeuzemenu

5. Klik op Filter toevoegen.

U ziet een lijst met alle bestellingen met terugvorderingen of aanvragen die nog niet door Shopify naar de creditcardmaatschappij zijn verzonden.

Status van terugvordering

De status van een terugvordering of aanvraag geeft de actieve fase van het proces aan. Een terugvordering of aanvraag kan een van de volgende statussen hebben:

• open: Shopify heeft de reactie nog niet verzonden. U kunt nog bewijsmateriaal toevoegen aan de reactie.
  • verzonden: het creditcardbedrijf beoordeelt het bewijsmateriaal en neemt een beslissing over de terugvordering of de aanvraag.
  • toegewezen: de terugvordering is in uw voordeel beslist.
  • verloren: u hebt de terugvordering verloren.

Reacties op terugvordering

U maakt de meeste kans om verloren verkopen als gevolg van terugvorderingen terug te winnen door reacties op terugvorderingen te gebruiken die door Shopify zijn samengesteld voor elke betrokken bestelling. U kunt rechtstreeks vanuit Shopify aanvullend bewijsmateriaal toevoegen, waarna dit door Shopify naar de creditcardmaatschappij wordt verstuurd.