Administration af chargebacks og indsigelser

Bemærk! Shopify-betalinger er kun tilgængelig for butikker i visse lande. Du kan se en liste over understøttede lande under Kan jeg bruge Shopify Payments?.

Når du får en chargeback eller en indsigelse på en ordre, som er afgivet med Shopify Payments, indsamler Shopify beviser og sender dem til kreditkortvirksomheden på forfaldsdatoen. Inden Shopify sender svaret, kan du tilføje yderligere beviser i Shopify-administratoren. Når beviserne er sendt, bliver din chargeback eller indsigelse gennemført inden for 120 dage.

Chargeback-anmodninger afgøres af kortindehavernes banker. Shopify kan ikke påvirke eller ændre sådanne afgørelser. Shopify kan hjælpe dig med oplysninger, du skal bruge for at bestride en chargeback-tilbageførsel. Få flere oplysninger i vores afsnit om chargebacks.

Bemærk: Hvis du vil administrere dine anmodninger om tilbagebetalinger og efterforskninger i Shopify-administratoren, skal du bruge Shopify-betalinger.

Se og tilføj bevis for en chargeback

Trin:

Typen af bevisførelse, som du skal tilføje, afhænger af årsagen til den enkelte chargeback.

Se alle chargebacks og indsigelser

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på Filtrer ordrer.

3. Vælg Status på chargeback og indsigelse i rullemenuen Vælg et filter...:

Valg af Status på chargeback og indsigelse i rullemenuen

4. Vælg åbn i rullemenuen Vælg en værdi...:

Valg af åbne chargebacks og indsigelser i rullemenuen

5. Klik på Tilføj filter.

Du kan se en liste over alle ordrer med chargebacks eller indsigelser, som Shopify ikke har sendt til kreditkortvirksomheden endnu.

Status for chargeback

Status for en chargeback eller indsigelse forklarer, hvilken del af processen der er i gang. En chargeback eller indsigelse kan være i et af følgende stadier:

• åben: Shopify har ikke sendt svaret endnu. Du kan stadig føje beviser til svaret.
  • sendt: Kreditkortvirksomheden gennemgår beviserne og træffer en beslutning om din chargeback eller indsigelse.
  • vundet: Du har vundet din chargeback.
  • tabt: Du har tabt din chargeback.

Svar på chargebacks

Du har størst chance for at genvinde mistede salg i forbindelse med chargebacks, hvis du bruger svar på chargebacks, som er indsamlet af Shopify for hver berørt ordre. Du kan tilføje ekstra beviser direkte fra Shopify, hvorefter Shopify sender dem til kreditkortvirksomheden.