Administration af chargebacks og indsigelser

Når du får en chargeback eller en indsigelse på en ordre, som er afgivet med Shopify Payments, indsamler Shopify beviser og sender dem til kreditkortvirksomheden på forfaldsdatoen. Inden Shopify sender svaret, kan du tilføje yderligere beviser i Shopify-administratoren. Når beviserne er sendt, bliver din chargeback eller indsigelse gennemført inden for 120 dage.

Chargebacks afgøres af kortindehaverens bank. Shopify kan ikke påvirke eller ændre denne afgørelse. Shopify kan hjælpe dig med oplysninger, du skal bruge for at bestride en chargeback.

Se vores afsnit om Chargebacks, hvis du vil have mere at vide om de forskellige typer af chargebacks og have strategier til at undgå dem.

Status for chargeback

Status for en chargeback eller indsigelse forklarer, hvilken del af processen der er i gang. En chargeback eller indsigelse kan være i et af følgende stadier:

• åben: Shopify har ikke sendt svaret endnu. Du kan stadig føje beviser til svaret.
  • sendt: Kreditkortvirksomheden gennemgår beviserne og træffer en beslutning om din chargeback eller indsigelse.
  • vundet: Du har vundet din chargeback.
  • tabt: Du har tabt din chargeback.

Se alle chargebacks og indsigelser

Du kan se en liste over alle ordrer med chargebacks eller indsigelser, som Shopify ikke har sendt til kreditkortvirksomheden endnu.

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på knappen Søg og filtrer.

3. Klik på Tilføj filter.

4. Vælg Status for chargeback og indsigelse i rullemenuen Tilføj filter.

5. Vælg åbn i rullemenuen Vælg en værdi ....

Tilføj beviser, og send en chargeback

Shopify indsamler automatisk beviser og sender dem til kreditkortvirksomheden på forfaldsdatoen. Du kan forbedre dine chancer for at vinde chargebacks ved at tilføje beviser, der understøtter din påstand.

Typen af bevisførelse, som du skal tilføje, afhænger af årsagen til den enkelte chargeback.

Indsaml og organiser dine beviser ved hjælp af følgende retningslinjer:

• Det er kun filtyperne PDF, JPEG og PNG, der accepteres.
  • Sørg for, at dine PDF-filer er PDF/A-kompatible.
  • Medsend ikke PDF-porteføljer. Flet flere PDF-filer til én PDF-fil om nødvendigt.
  • Sørg for, at alle PDF-filer indeholder færre end 50 sider.
  • Sørg for, at billedfiler er beskåret korrekt, har høj kontrast og er tydelige. Brug billedforklaringer eller pile til at gøre opmærksom på relevante oplysninger.
  • Sørg for, at ingen af filerne med beviser overstiger 2 MB.
  • Sørg for, at dine kombinerede filer med beviser ikke overstiger 4 MB.
  • Indsend kun én fil for hver type af bevisførelse. Hvis du har flere filer for en type bevisførelse, skal du kombinere dem til en enkelt billed- eller PDF-fil.
  • Medsend ikke lyd- eller videofiler, links til eksterne ressourcer eller anmodninger om at blive kontaktet via telefon eller mail for flere oplysninger.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, som bestrides

3. Klik på Send svar i chargebackbanneret.

4. Gennemgå oplysningerne om din chargeback på siden Svar på chargeback.

5. Angiv eventuelle yderligere oplysninger.

6. Upload beviser.

7. Klik på Send svar.

Acceptér en chargeback

Hvis du accepterer, at en chargeback er gyldig, kan du acceptere den uden at gøre indsigelse.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, som bestrides

3. Klik på Send svar i chargebackbanneret.

4. Klik på Acceptér chargeback på siden Svar på chargeback.

5. Klik på Send svar.

Svar på chargebacks

Du har størst chance for at genvinde mistede salg i forbindelse med chargebacks, hvis du bruger svar på chargebacks, som er indsamlet af Shopify for hver berørt ordre. Du kan tilføje ekstra beviser direkte fra Shopify, hvorefter Shopify sender dem til kreditkortvirksomheden.