Administration af tilbagebetalinger og efterforskninger

Bemærk! Shopify-betalinger er kun tilgængelig for butikker i visse lande. Du kan se en liste over understøttede lande under Kan jeg bruge Shopify Payments?.

Når du får en tilbagebetaling eller en forespørgsel på en ordre, som er afgivet med Shopify-betalinger, indsamler Shopify bevis og sender det til kreditkortvirksomheden på forfaldsdatoen. Inden Shopify sender svaret, kan du tilføje yderligere beviser i Shopify-administratoren. Når beviserne er sendt, vil tilbagebetalingen eller forespørgslen blive gennemført inden for 120 dage.

Bemærk: Hvis du vil administrere dine anmodninger om tilbagebetalinger og efterforskninger i Shopify-administratoren, skal du bruge Shopify-betalinger.

Se og tilføj bevis for en tilbagebetaling

Trin:

Det afhænger årsagen til tilbagebetalingen, hvilken type bevis du skal tilføje.

Se alle tilbagebetalinger og forespørgsler

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på Filtrer ordrer.

3. Vælg Status på tilbagebetaling og forespørgsel i rullemenuen Vælg et filter...:

Valg af Status på tilbagebetaling og efterforskning i rullemenuen

4. Vælg åbn i rullemenuen Vælg en værdi...:

Vag af åbne tilbagebetalinger og efterforskninger i rullemenuen

5. Klik på Tilføj filter.

Du vil få vist en liste over alle ordrer med tilbagebetalinger eller efterforskninger, som Shopify ikke har sendt til kreditkortvirksomheden endnu.

Status for tilbagebetaling

Status for tilbagebetaling eller efterforskninger forklarer, hvilken del af processen der er i gang. En tilbagebetaling eller efterforskning kan være i en af følgende stadier:

• åben: Shopify har ikke sendt svaret endnu. Du kan stadig føje beviser til svaret.
  • sendt: Kreditkortvirksomheden gennemgår beviserne og træffer en beslutning om tilbagebetalingen eller efterforskningen.
  • vundet: Du har vundet tilbagebetalingen.
  • tabt: Du har tabt tilbagebetalingen.

Svar på tilbagebetalinger

Du har størst chance for at genvinde tabt salg i forbindelse med tilbagebetalinger, hvis du bruger svar på tilbagebetaling, som er indsamlet af Shopify for hver berørt ordre. Du kan tilføje ekstra beviser direkte fra Shopify, hvorefter Shopify sender dem til kreditkortvirksomheden.