Konfiguration af Shopify Payments

Bemærk! Shopify-betalinger er kun tilgængelig for butikker i visse lande. Du kan se en liste over understøttede lande under Kan jeg bruge Shopify Payments?.

Når du har konfigureret Shopify Payments, kan dine kunder foretage kreditkortbetalinger i din butik. Du kan aktivere Shopify Payments på siden Betalingstjenesteudbydere i Shopify-indstillingerne. Når du konfigurerer Shopify Payments, skal du bruge følgende oplysninger:

• dit Employer Identification Number (EIN)
  • dine bankoplysninger
  • den gennemsnitlige pris for dine ordrer
  • den gennemsnitlige leveringstid for dine ordrer

Afhængigt af dit område kan der være yderligere oplysninger, som er nødvendige for at konfigurere Shopify Payments.

Accept af betalinger

Med Shopify Payments konfigurerer du automatisk til at acceptere alle større betalingsmetoder, så snart du opretter din Shopify-butik. Din korttakst er baseret på dit Shopify-abonnement, og du kan skifte abonnement, når du vil.

Virksomheder i USA kan acceptere Visa-, Mastercard-, American Express-, JCB-, Discover- og Diners Club-debet- og kreditkort.

Virksomheder i Australien, Hongkong (SAR, Kina), Irland, Italien, Japan, New Zealand, Singapore, Spanien og Storbritannien kan acceptere debet-og kreditkort fra Visa, MasterCard og American Express.

Virksomheder i Canada kan acceptere debet/kreditkort fra Visa, Mastercard og American Express. Virksomheder i Canada, der benytter det helt nye Shopify POS, kan også acceptere debetkort fra Interac til kontaktløse transaktioner i fysiske butikker ved beløb på op til 100 CAD ved hjælp af Kortlæseren til kontaktløs og chip.

Virksomheder i Danmark kan modtage betaling med debet- og kreditkort fra Visa, MasterCard og American Express. Hvis du vil modtage betalinger via MobilePay, skal du aktivere en anden betalingstjenesteudbyder i indstillingerne for Alternative betalingsmetoder i Shopify.

Virksomheder i Tyskland kan modtage betaling med debet- og kreditkort fra Visa, MasterCard og American Express samt via SOFORT og Klarna Pay Later.

Virksomheder i Sverige kan modtage betaling med debet- og kreditkort fra Visa, MasterCard og American Express samt via Klarna Betal nu, Betal senere og Finansiering.

Virksomheder i Holland kan modtage betaling med debet- og kreditkort fra Visa, MasterCard og American Express samt via iDEAL.

Virksomheder i Sverige kan modtage betaling med debet- og kreditkort fra Visa, MasterCard og American Express samt via Klarna Betal nu, Klarna Betal senere og Klarna Finansiering.

Bemærk: Du kan modtage udbetalinger i en anden valuta end den valuta, du sælger med, når du bruger Shopify Payments. Få flere oplysninger i Salg og betaling i forskellige valutaer.

Omkostninger ved brug af Shopify Payments

Shopify Payments-omkostningerne varierer afhængigt af dit abonnement. Du kan sænke kreditkortgebyrerne ved at opgradere dit abonnement hos Shopify. Du kan se den komplette liste over priser opdelt efter abonnement på Shopifys prisside.

Ud over kreditkorttaksten og abonnementsgebyrerne for din butiks Shopify-abonnement er der ingen månedlige gebyrer, ingen skjulte gebyrer og ingen oprettelsesgebyrer for Shopify Payments. Der er ingen yderligere gebyrer for at modtage American Express. Når du bruger Shopify Payments som behandler, fjernes alle transaktionsgebyrer for abonnementet.

Hvis du på et tidspunkt beslutter dig for at ændre dit abonnement, bliver din kreditkortgebyr for Shopify Payments opdateret. Når du aktiverer Shopify Payments, stopper du med at betale de transaktionsgebyrer for abonnementet, som er angivet på Shopifys prisside. Og på samme måde gælder det, at hvis du bruger Shopify Payments og skifter til en anden betalingsbehandler, begynder du at betale transaktionsgebyrer for abonnementet til Shopify. Disse gebyrer er højere end de gebyrer, du betaler til din nye tredjepartsbetalingsbehandler.

De samlede gebyrer for hver udbetaling og afventende transaktion vises i tabellen Transaktioner. Du kan enten se oplysningerne i browseren eller eksportere dem til en CSV-fil.

Bemærk! Eksporterede CSV-filer, der indeholder 50 transaktioner eller færre, bliver downloadet af din browser. Eksporterede CSV-filer, der indeholder mere end 50 transaktioner, vil blive sendt via e-mail til dig og ejeren af Shopify-butikken.

Trin

1. I din Shopify-administratoren skal du gå til Indstillinger > Betalingsudbydere > Se alle betalinger.

2. Klik på Vis transaktioner.

3. Klik på Eksportér.

4. Vælg det interval af transaktioner, du vil eksportere, typen af CSV-fil, og klik på Eksportér saldotransaktioner.

CSV-filen vil indeholde følgende oplysninger:

Transaction Date Den dato og det klokkeslæt, hvor transaktionen blev foretaget, herunder tidszonen. Eksempel: 2017-06-20 11:26:40 -0400
Type Typen af transaktion. Eksempel: justering ellertilbagebetaling
Order Det nummer, der er knyttet til ordren.
Card Brand Den type kort, der blev brugt til transaktionen. Eksempel: visa
Card Source Den metode, som blev brugt til debitering af kortet. Eksempel: magnetstribe
Payout Status Udbetalingsstatus for transaktionen. Eksempel: under behandling
Payout Date Udbetalingsdatoen.
Available On Den dato, hvor udbetalingen vil være tilgængelig.
Amount Transaktionsbeløbet.
Fee Det gebyr, der blev opkrævet for transaktionen.
Net Forskellen mellem beløbet og gebyret.

Bankkontokrav til Shopify Payments

Sørg for, at din bankkonto opfylder følgende krav, før du knytter den til Shopify Payments:

• Kontoen er en komplet checkkonto eller en aktuel konto i Storbritannien eller Irland.
  • Kontoen bruger udbetalingsvalutaen for din region.
  • Kontoen kan acceptere elektroniske bankoverførsler.

Bemærk: Opsparingskonti, konti med fleksibel valutakurs, virtuelle konti og pengeoverførselstjenester, som efterligner bankkonti, understøttes ikke af Shopify Payments.

Hver enkelt region har også lokale krav, som bankkontoen skal overholde:

• Australien – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Australien, være i valutaen AUD og være berettiget til BECS-overførsler.
  • Østrig – Bankkontoen skal være i valutaen EUR, være kvalificeret til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med følgende bogstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Canada – Hvis din udbetalingsvaluta er CAD, skal bankkontoen være oprettet i en fysisk bank i Canada, være i valutaen CAD og være berettiget til ACH-overførsler.
    Hvis din udbetalingsvaluta er USD, skal bankkontoen være oprettet i en fysisk bank i Canada eller USA, være i valutaen USD og være berettiget til ACH-overførsler.
  • Danmark – Hvis din valuta til udbetalinger er EUR, skal bankkontoens valuta være EUR, den skal kunne bruges til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der begynder med en af følgende bogstavkombinationer: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Hvis din valuta til udbetalinger er DKK, skal bankkontoens valuta være DKK, den skal kunne bruges til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der begynder med DK.
  • Tyskland – Bankkontoen skal være i valutaen EUR, være berettiget til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med følgende bogstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Hongkong SAR, Kina – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Hongkong SAR, Kina og være i valutaen HKD.
  • Irland – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Irland, være i valutaen EUR og være berettiget til FPS-overførsler.
  • Italien – Bankkontoen skal være en erhvervsbankkonto i valutaen EUR, være berettiget til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Japan – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Japan, være en Futsu-konto og være i valutaen JPY.
  • Holland (Nederlandene) – Bankkontoen skal være en erhvervsbankkonto i valutaen EUR, være berettiget til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • New Zealand – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i New Zealand, være i valutaen NZD og være berettiget til BECS-overførsler.
  • Singapore – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Singapore og være i valutaen SGD.
  • Spanien – Bankkontoen skal være i valutaen EUR, være berettiget til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med følgende bogstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Sverige – Hvis din valuta til udbetalinger er EUR, skal bankkontoens valuta være EUR, den skal kunne bruges til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der begynder med en af følgende bogstavkombinationer: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Hvis din valuta til udbetalinger er SEK, skal bankkontoens valuta være SEK, den skal kunne bruges til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der begynder med SE.
  • Storbritannien – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Storbritannien, være i valutaen GBP og være berettiget til FPS-overførsler.
  • USA – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i USA, være i valutaen USD og være berettiget til ACH-overførsler.

De fleste checkkonti kan acceptere de typer af elektronisk bankoverførsel, som er angivet herover. Checkkonti, som er konfigureret til kun at acceptere elektroniske bankoverførsler, fungerer ikke sammen med Shopify Payments. Kontakt din bank for at finde ud af, om din konto kan acceptere den overførselstype, som er angivet for dit område.

Konfigurer Shopify Payments

Advarsel! Du skal gennemføre opsætningen af din Shopify-betalinger-konto, herunder alle dine forretningsoplysninger og bankoplysninger, inden for 21 dage efter dit første salg. Hvis din konto ikke er konfigureret inden for 21 dage, refunderes alle betalinger automatisk til køberen.

Det er kun butiksejeren, der kan ændre betalingstjenesteudbyderen.

Fremgangsmåde:

1. Aktivér Shopify Payments på en af følgende måder: - Klik på Fuldfør kontokonfiguration i afsnittet Shopify Payments, hvis du ikke har konfigureret en udbyder af kreditkortbetaling for din konto.

• Hvis du har en anden kreditkortudbyder aktiveret, skal du først klikke på Aktivér Shopify Payments i feltet Shopify Payments. Klik derefter på Aktivér Shopify Payments i dialogboksen. Dette fjerner alle andre kreditkortudbydere fra din konto.
  2. Angiv de obligatoriske oplysninger om din butik og dine bankoplysninger, og klik derefter på Gem.

Bemærk: Hvis din butik ligger i Europa, skal du enten angive et momsnummer eller angive, at du ikke har et. Hvis du angiver et momsnummer, kontrollerer Shopify det via VIES-systemet (momsinformationsudvekslingssystem).

Sådan fuldfører du kontokonfiguration

Når du opretter en konto hos Shopify Payments, er det vigtigt, at formularen bliver korrekt og fuldstændigt udfyldt for at mindske risikoen for bekræftelsesproblemer fra vores bankpartnere i fremtiden.

I afsnittet Virksomhedsoplysninger skal du vælge virksomhedstypen. Hvis det er relevant, skal du tilføje dit virksomhedsnummer, EIN eller Taxpayer Identification Number (TIN), afhængigt af hvilket land din virksomhed er placeret i. Adressen i dette afsnit bør være den adresse, der er angivet i din dokumentation om oprettelse af virksomheder.

Hvis du konfigurerer Shopify Payments-kontoen som et SMBA eller en virksomhed, skal du stadig indsætte navn og fødselsdato på en person i virksomheden under Personlige oplysninger. Dette er et verificeringskrav fra vores bankpartnere.

Bemærk: Det angivne fornavn og efternavn skal svare til dem, der er vist på din gyldige legitimation. Hvis du vælger at indtaste butikkens navn eller et alias, vil kontoen ikke blive bekræftet, når du sender dit id til bekræftelse i fremtiden.

Anmodning om id, dokumentation og fødselsdato findes under afsnit B1-3 i Aftale om servicevilkår for Shopify Payments. Du kan læse den komplette udgave af vores servicevilkår ved at rulle ned til bunden af siden og vælge dit land.

Når du har konfigureret Shopify Payments, kan du konfigurere dine indstillinger eller udføre en testtransaktion i din butik.

Hvis du vil overføre ejerskabet af din Shopify Payments-konto, skal du kontakte Shopify Support. Hvis du sælger din butik via Shopifys Exchange Marketplace, tager Exchange-teamet sig af hele processen.