Opsætning af Shopify Payments

Bemærk! Shopify-betalinger er kun tilgængelig for butikker i visse lande. Du kan se en liste over understøttede lande under Kan jeg bruge Shopify Payments?.

Når du har opsat Shopify Payments, kan dine kunder foretage kreditkortbetalinger i din butik. Du kan aktivere Shopify Payments fra siden Betalinger i dine Shopify-indstillinger. Når du opsætter Shopify Payments, skal du bruge følgende oplysninger:

• dit Employer Identification Number (EIN)
  • dine bankoplysninger

Afhængigt af dit område kan der være yderligere oplysninger, som er nødvendige for at opsætte Shopify Payments.

Accept af betalinger

Når din virksomhed er en enkeltmandsvirksomhed, er du automatisk opsat til at acceptere alle større betalingsmetoder, så snart du opretter din Shopify-butik og aktiverer Shopify Payments. Dette gælder i de fleste lande. Din korttakst er baseret på din butiks Shopify-abonnementsordning, og du kan skifte abonnement, når du vil.

Virksomheder i USA kan acceptere debet- og kreditkort fra Visa, Mastercard, American Express, Discover og Diners Club. Hvis du accepterer Discover, accepterer du desuden automatisk Elo, JCB og UnionPay.

Virksomheder i Australien, Hongkong SAR, Irland, Italien, New Zealand, Singapore, Spanien og Østrig kan acceptere debet- og kreditkort fra Visa, Mastercard og American Express.

Virksomheder i Storbritannien kan acceptere debet- og kreditkort fra Visa, Mastercard, American Express, Maestro, Discover og Diners Club. Hvis du accepterer Discover, accepterer du desuden automatisk Elo.

Virksomheder i Japan kan acceptere debet- og kreditkort fra JCB, Visa, Mastercard og American Express. Hvis du accepterer JCB, accepterer du desuden automatisk Discover og Diners Club.

Virksomheder i Canada kan acceptere debet- og kreditkort fra Visa, Mastercard, American Express, Discover og Diners Club. Virksomheder i Canada, som bruger Shopify POS, kan desuden acceptere debetkort fra Interac – både kontaktløst og via chip/pinkode – ved hjælp af Kortlæseren til kontaktløs og chip. Hvis du accepterer Discover, accepterer du automatisk UnionPay, og hvis du accepterer American Express, accepterer du automatisk JCB.

Virksomheder i Danmark kan acceptere debet- og kreditkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro. Hvis du vil modtage betaling via MobilePay, skal du aktivere en alternativ betalingsudbyder i indstillingerne for Alternative betalingsmetoder i Shopify. Disse virksomheder kan også acceptere Bancontact.

Virksomheder i Tyskland kan acceptere debet- og kreditkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro samt betalinger ved hjælp af Bancontact, SOFORT og Klarna Betal senere.

Virksomheder i Holland kan acceptere debet- og kreditkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro samt betalinger ved hjælp af Bancontact og iDEAL.

Virksomheder i Belgien kan acceptere debet- og kreditkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro samt betalinger ved hjælp af Bancontact og iDEAL.

Virksomheder i Sverige kan acceptere debet- og kreditkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro samt betalinger ved hjælp af Klarna Betal nu, Klarna Betal senere og Klarna Finansiering. Disse virksomheder kan også acceptere Bancontact.

Bemærk: Du kan modtage udbetalinger i en anden valuta end den valuta, du sælger med, når du bruger Shopify Payments. Få flere oplysninger i Salg og betaling i forskellige valutaer.

Omkostninger ved brug af Shopify Payments

Shopify Payments-omkostningerne varierer afhængigt af dit abonnement. Du kan sænke kreditkortgebyrerne ved at opgradere dit abonnement hos Shopify. Du kan se den komplette liste over priser opdelt efter abonnement på Shopifys prisside.

Udover kreditkortgebyret og abonnementsbegyret for din butiks Shopify-abonnementsordning er der ingen månedlige gebyrer, ingen skjulte gebyrer og ingen abonnementsgebyrer for Shopify Payments. Når du bruger Shopify Payments som din behandler, er der ingen transaktionsgebyrer for ordrer for butikker, som er placeret i de fleste lande.

Bemærk: Hvis du er baseret i Belgien, Sverige eller Østrig, opkræves du kun transaktionsgebyrer for ordrer, der behandles via en tredjepartsudbyder af betalingstjenester.

Hvis du på et tidspunkt beslutter dig for at ændre dit abonnement, bliver din kreditkortgebyr for Shopify Payments opdateret. Når du aktiverer Shopify Payments, stopper du med at betale de transaktionsgebyrer for abonnementet, som er angivet på Shopifys prisside. Og på samme måde gælder det, at hvis du bruger Shopify Payments og skifter til en anden betalingsbehandler, begynder du at betale transaktionsgebyrer for abonnementet til Shopify. Disse gebyrer er højere end de gebyrer, du betaler til din nye tredjepartsbetalingsbehandler.

De samlede gebyrer for hver udbetaling og afventende transaktion vises i tabellen Transaktioner. Du kan enten se oplysningerne i browseren eller eksportere dem til en CSV-fil.

Trin

1. Gå til Indstillinger > Betalinger > Se betalinger i din Shopify-administrator.

2. Klik på Vis transaktioner.

3. Klik på Eksportér.

4. Vælg det interval af transaktioner, du vil eksportere, og typen af CSV-fil. Klik derefter på Eksportér saldotransaktioner.

CSV-filen vil indeholde følgende oplysninger:

Transaction Date Den dato og det klokkeslæt, hvor transaktionen blev foretaget, herunder tidszonen. Eksempel: 2017-06-20 11:26:40 -0400
Type Typen af transaktion. Eksempel: justering ellerrefusion
Order Det nummer, der er knyttet til ordren.
Card Brand Den type kort, der blev brugt til transaktionen. Eksempel: visa
Card Source Den metode, som blev brugt til debitering af kortet. Eksempel: magnetstribe
Payout Status Udbetalingsstatus for transaktionen. Eksempel: afventer
Payout Date Udbetalingsdatoen.
Available On Den dato, hvor udbetalingen vil være tilgængelig.
Amount Transaktionsbeløbet.
Fee Det gebyr, der blev opkrævet for transaktionen.
Net Forskellen mellem beløbet og gebyret.

Opsæt Shopify Payments

Inden du opsætter Shopify Payments, skal du beslutte dig for din butiksvaluta. Din butiksvaluta er den valuta, som bruges i din Shopify-administrator. Det er den valuta, som du prissætter dine produkter i og som bruges i dine rapporter. Du skal vælge en butiksvaluta, før du foretager dit første salg. Hvis du har brug for at ændre din butiksvaluta, når du har foretaget dit første salg, kan du kontakte Shopify Support for at ændre din butiksvaluta.

Det er kun butiksejeren, der kan ændre betalingstjenesteudbyderen.

Fremgangsmåde:

1. Aktivér Shopify Payments på en af følgende måder:

• Klik på Fuldfør kontoopsætning i afsnittet Shopify Payments, hvis du ikke har opsat en udbyder af kreditkortbetaling for din konto.
    • Hvis du har en anden kreditkortudbyder aktiveret, skal du først klikke på Aktivér Shopify Payments i feltet Shopify Payments. Klik derefter på Aktivér Shopify Payments i dialogboksen. Dette fjerner alle andre kreditkortudbydere fra din konto.
  2. Angiv de obligatoriske oplysninger om din butik og dine bankoplysninger, og klik derefter på Gem.

Sådan fuldfører du kontoopsætningen

Når du opretter en konto hos Shopify Payments, er det vigtigt, at formularen bliver korrekt og fuldstændigt udfyldt for at mindske risikoen for bekræftelsesproblemer fra vores bankpartnere i fremtiden.

I afsnittet Virksomhedsoplysninger skal du vælge virksomhedstypen. Hvis det er relevant, skal du tilføje dit virksomhedsnummer, EIN eller Taxpayer Identification Number (TIN), afhængigt af hvilket land din virksomhed er placeret i. Adressen i dette afsnit bør være den adresse, der er angivet i din dokumentation om oprettelse af virksomheder.

Hvis du opsætter Shopify Payments-kontoen som et SMBA eller en virksomhed, skal du stadig indsætte navn og fødselsdato på en person i virksomheden under Personlige oplysninger. Dette er et verificeringskrav fra vores bankpartnere.

Anmodning om id, dokumentation og fødselsdato findes under afsnit B1-3 i Aftale om servicevilkår for Shopify Payments. Du kan læse den komplette udgave af vores servicevilkår ved at rulle ned til bunden af siden og vælge dit land.

Du kan få mere at vide om krav til identitetsdokumenter, og hvilke dokumenter der accepteres i de forskellige lande under krav til personlige oplysninger for Shopify Payments

Når du har opsat Shopify Payments, kan du konfigurere dine indstillinger eller udføre en testtransaktion i din butik.

Hvis du vil overføre ejerskabet af din Shopify Payments-konto, skal du kontakte Shopify Support. Hvis du sælger din butik via Shopifys Exchange Marketplace, tager Exchange-teamet sig af hele processen.

Betalingsmetode – manuel gennemgang

Nogle betalingsmetoder for Shopify Payments skal godkendes, før du kan bruge dem. Når du aktiverer Shopify Payments, begynder godkendelsesprocessen for de relevante lokale betalingsmetoder og kreditkortmetoder automatisk. En betalingsmetode beholder statussen "manuel gennemgang", mens din ansøgning gennemgås. Hvis din ansøgning godkendes, kan du begynde at bruge denne betalingsmetode.