Tilføjelse af virksomhedsindstillinger for din butik

Før du begynder at konfigurere din Shopify-butik, skal du oprette en Shopify-konto og tilføje nogle grundlæggende virksomhedsoplysninger vedrørende din butik. Du behøver ikke medtage alle detaljer lige med det sammen, men sørg for at tilføje følgende:

• Butiksnavn
  • Juridisk virksomhedsnavn og -adresse
  • Butikkens tidszone
  • Butikkens standardvaluta
  • Standard vægtenhed
  • Adgangskode til beskyttelse af din webshop

Opret din Shopify-konto

Opret en Shopify-konto for at begynde at konfigurere din butik. Du skal angive en gyldig e-mailadresse, en adgangskode og navnet på din butik.

Det butiksnavn, du vælger, bliver det primære domæne, som også kaldes dit myshopify-domæne. Det ser sådan ud your-store-name.myshopify.com. Du skal fremover bruge dette til logge ind i din butik.

Du kan ikke ændre dit myshopify-domæne, men du kan til enhver tid ændre navnet på din butik, som det vises på hver side på dit website. Du kan også købe et tilpasset domæne, og det behøver heller ikke at svare til dit myshopify-domæne.

Konfigurer eller ret navnet på din webshop

Dit webshopnavn er det navn, der vises på hver side på dit website.

Bemærk: Selvom du ændrer navnet på din butik, ændres dit myshopify-domæne ikke. Du kan ikke ændre dit myshopify-domæne, som du bruger til at logge ind i din butik og identificere din konto, når du kontakter Shopify Support.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Skriv navnet på din butik i tekstfeltet Butiksnavn i afsnittet Butiksoplysninger.

3. Klik på Gem.

Angiv eller ret juridisk virksomhedsnavn og -adresse

Juridisk virksomhedsnavn og -adresse fremgår på din faktura. Med den korrekte adresse vist på din Shopify-faktura vil Shopify sandsynligvis fremstå som en driftsudgift.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. I afsnittet Butiksadresse skal du opdatere alle relevante, redigerbare tekstfelter.

3. Klik på Gem.

Bemærk: Du skal deaktivere Shopify Payments, før du kan ændre land i din Shopify-administrator.

Angiv eller rediger din butiks tidszone

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. I afsnittet Standarder og formater skal du bruge rullemenuen under Tidszone til at vælge en ny tidszone.

3. Klik på Gem.

Vælg butikkens valuta

På siden Generelle indstillinger i din Shopify-administrator kan du vælge, hvilken valuta din butik skal bruge (for eksempel USD, EUR, CAD, AUD, JPY).

Advarsel! Hvis du blot eksperimenterer med at konfigurere en butik, kan du definere butikkens valuta og derefter ændre den. Men efter du har gennemført dit første salg, bør du ikke ændre valutaen. Hvis den ændres, vil det have negativ indvirkning på dine priser, rapporter, tidligere ordrer og andre historiske data, og du kan ikke fortryde ændringen.

Hvis du bruger Shopify Payments som betalingsgateway for dine kreditkortbetalinger, skal du ændre din valuta ved at redigere de indstillinger for bankkonto og valuta, som bruges af Shopify Payments.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. I afsnittet Standarder og formater skal du bruge rullemenuen under Valuta til at vælge en ny monetær enhed.

1. Klik på Gem.

Vis flere valutaer

I Shopify kan du tilpasse temaer, så de viser flere valutaer for din webshop udelukkende til visningsformål. Dine kunder kan kun betale i den valuta, du definerer på siden Generelle indstillinger under afsnittet Standarder og formater.

Få mere at vide om brug af temaer, så der kan vises flere valutaer i din webshop, her.

Hvis du ønsker, at dine kunder skal kunne betale i forskellige valutaer, skal du åbne endnu en butik. Kontakt vores supportteam for at få flere oplysninger.

Definer eller ret din butiks standardvægtenhed

Du kan vælge mellem følgende standardvægtenheder:

• Engelske pund – britisk standardmål
  • Ounces – britisk standardmål
  • Kilogram (kg) – metrisk system
  • Gram (g) – metrisk system.

Vælg den vægtenhed, der er mest relevant for din virksomhed. Dette er blot standardværdien og kan redigeres produkt for produkt senere hen.

Bemærk: Før du vælger din standardvægtenhed, skal du vælge dit Enhedssystem i samme skærmbillede.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. I afsnittet Standarder og formater skal du bruge rullemenuen Standardvægtenhed til at vælge den ønskede vægtenhed.

3. Klik på Gem.

Angiv eller opdater metadata på din startside

Metadata, som f.eks. en sides titel og metabeskrivelse, vises i resultaterne fra søgemaskiner. Det påvirker ikke dine chancer for at blive medtaget på en liste fra en søgemaskine, men en god metabeskrivelse kan øge sandsynligheden for, at besøgende klikker sig videre til din butik. Det er en rigtig god måde at generere mere trafik på.

Titlen og metabeskrivelsen skal være unikke for hver enkelt side og skal beskrive indholdet af den pågældende side. Til hvert produkt, hver side eller hver blog i din Shopify-administrator er der et søgemaskineafsnit, hvor du kan angive oplysningerne, sådan som du gerne vil have dem vist på sider med søgeresultater.

Du kan se en forhåndsvisning af, hvordan din side vises som et søgeresultat på en Google-side med resultater.

Titlen er Black and White Bracelet Pack - no shipping. Der er en grænse på 70 tegn for titler.

Ikke alle søgemaskiner afskærer, når grænsen for tegn er nået, men de fleste skærer af efter et ord og ikke midt i et ord for at gøre læsbarheden bedre.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Webshop > Præferencer i din Shopify-administrator

2. I afsnittet Titel og metabeskrivelse skal du angive din startsides metadata under Titel på startside og Metabeskrivelse for startside.

Bemærk: Søgemaskiner viser kun ca. 140 tegn af din metabeskrivelse under titeltagget, så det bør holdes kort.

1. Klik på Gem.

Almindelige spørgsmål

• Hvis sker der, hvis jeg lader titeltagget stå tomt?

Dit tema vil bruge dit butiksnavn efterfulgt af titlen på indholdet, eller det vil bruge titlen på indholdet efterfulgt af dit butiksnavn. Hvis det er det, du gerne vil have, så behøver du slet ikke redigere titeltagget.

• Hvor er titeltagget i mit Shopify-tema? Kan jeg redigere mine HTML-sider direkte til dette formål?

Titeltagget vises kun i én fil i dit Shopify-tema: theme.liquid. Filen theme.liquid bruges på hver side på dit website. Det Liquid-tag, der skriver titeltagget i din theme.liquid-fil, er {{ page_title }}.

Dit website består ikke af statiske HTML-sider, som du kan redigere stykke for stykke. Indhold skrives dynamisk af en relevant skabelon.

• Min medarbejder vil gerne kunne redigere mine websider direkte i stedet for min theme.liquid-fil. Hvordan får jeg FTP-adgang til mit website, så jeg kan redigere HTML-koden på hver side?

Der er ingen FTP-adgang til dine websider. Koden for dit titeltag findes i din theme.liquid-fil. Koden forbliver inde i head-elementet i theme.liquid. Du kan finde flere oplysninger om Liquid i vejledningen til SEO for temadesignere.

• Jeg har redigeret mine titeltags. Hvorfor kan jeg ikke se min ændring, når jeg går til Google?

Du skal muligvis vente et par uger, før dine redigeringer optræder i søgemaskineresultater. Det kan tage lidt tid for søgemaskiner at gennemsøge og reindeksere dit indhold.

Formatér dine ordre-id'er

Dit første ordre-id får som standard formatet #1001. Efterfølgende ordrer øges med 1 for hver ny ordre.

Du kan ikke ændre det nummer, dine ordrer starter med, (1001), men hvis du vil tilpasse formatet af dine ordre-id'er, kan du tilføje eller redigere præfiks eller suffiks for ordre-id'et

Tilføj eller rediger præfiks for et ordre-id

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Rediger tekstfeltet Præfiks i afsnittet Standarder og formater.

Du kan slette # eller erstatte det med et af tegnene A-Å, 0-9 eller symboler. Du kan erstatte det med flere tegn, hvis du vil.

3. Klik på Gem.

Tilføj eller rediger suffiks for et ordre-id

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Rediger tekstfeltet Suffiks i afsnittet Standarder og formater.

Indtast en kombination af tegnene: A-Å, 0-9 eller symboler.

3. Klik på Gem.

Næste trin

Når du har konfigureret dine virksomhedsoplysninger, skal du begynde at opbygge din butik.