Tilføjelse af virksomhedsindstillinger for din butik

Før du begynder at opsætte din Shopify-butik, skal du oprette en Shopify-konto og tilføje nogle grundlæggende virksomhedsoplysninger vedrørende din butik. Du behøver ikke medtage alle detaljer lige med det sammen, men sørg for at tilføje følgende:

• Butiksnavn
  • Juridisk virksomhedsnavn og -adresse
  • Butikkens tidszone
  • Butikkens standardvaluta
  • Standard vægtenhed
  • Adgangskode til beskyttelse af din webshop

Opret din Shopify-konto

Opret en Shopify-konto for at påbegynde opsætningen af din butik. Du skal angive en gyldig mailadresse og en adgangskode.

Du får tildelt et automatisk genereret myshopify.com-domænenavn under oprettelsen af din konto, som ser nogenlunde således ud: 1a2b3c4-5.myshopify.com. Du bruger dette domæne til at logge ind på din butik. Dette domænenavn anses som standard også som din butiks primære domæne. Du kan også købe et tilpasset domæne som erstatning for dit myshopify.com-domæne, der fungerer som den webadresse, kunderne bruger til at besøge din butik.

Du kan kun vælge et nyt myshopify.com-domænenavn én gang.

Navnet på din webshop er det navn, der vises på hver side på dit website. Butiksnavnet vil som standard være “Min butik”. Dine kunder og Shopify kan kontakte dig via de kontaktoplysninger, du tilføjer.

Fremgangsmåde:

Angiv eller rediger dit juridiske navn og din virksomhedsadresse

Dit juridiske navn og din virksomhedsadresse vises på din faktura. Med det korrekte navn og den korrekte adresse vist på din Shopify-faktura vil Shopify sandsynligvis fremstå som en driftsudgift.

Fremgangsmåde:

Angiv eller rediger din butiks tidszone

Vælg butikkens valuta

Butiksoplysninger-indstillingssiden i din Shopify-administrator kan du vælge, hvilken valuta der bruges i din butik (f.eks. USD, EUR, CAD, AUD, JPY).

Hvis du bruger Shopify Payments som betalingsgateway for dine kreditkortbetalinger, skal du ændre din valuta ved at redigere de indstillinger for bankkonto og valuta, som bruges af Shopify Payments.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Gem.

Vis flere valutaer

Hvis du bruger Shopify Payments, kan du opsætte din butik til at sælge i flere valutaer. Kunder kan kigge i din webshop og gå til betaling i deres foretrukne lokale valuta.

Hvis du ikke bruger Shopify Payments, kan du tilpasse temaer, så de viser flere temaer i din webshop, udelukkende til visningsformål. Dine kunder kan kun gå til betaling i den valuta, du har angivet på siden Butiksoplysninger i afsnittet Butiksvaluta.

Få mere at vide om brug af temaer, så du kan vise flere valutaer i din webshop, under understøt flere valutaer i dit tema.

Definer eller ret din butiks standardvægtenhed

Du kan vælge mellem følgende standardvægtenheder:

• Engelske pund – britisk standardmål
  • Ounces – britisk standardmål
  • Kilogram (kg) – metrisk system
  • Gram (g) – metrisk system

Vælg den vægtenhed, der er mest relevant for din virksomhed. Dette er blot standardværdien og kan redigeres produkt for produkt senere hen.

Fremgangsmåde:

Angiv eller opdater metadata på din startside

Metadata, som f.eks. en sides titel og metabeskrivelse, vises i resultaterne fra søgemaskiner. Det påvirker ikke dine chancer for at blive medtaget på en liste fra en søgemaskine, men en god metabeskrivelse kan øge sandsynligheden for, at besøgende klikker sig videre til din butik. Det er en rigtig god måde at generere mere trafik på.

Titlen og metabeskrivelsen skal være unikke for hver enkelt side og skal beskrive indholdet af den pågældende side. Til hvert produkt, hver side eller hver blog i din Shopify-administrator er der et søgemaskineafsnit, hvor du kan angive oplysningerne, sådan som du gerne vil have dem vist på sider med søgeresultater.

Der er en grænse på 70 tegn for titler. Ikke alle søgemaskiner afskærer, når grænsen for tegn er nået, men de fleste skærer af efter et ord og ikke midt i et ord for at gøre læsbarheden bedre.

Du kan se en forhåndsvisning af, hvordan din side vises som et søgeresultat på en Google-side med resultater.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Webshop > Præferencer i Shopify-administrator

2. I afsnittet Titel og metabeskrivelse skal du angive din startsides metadata under Titel på startside og Metabeskrivelse for startside.

1. Klik på Gem.

Almindelige spørgsmål

• Hvis sker der, hvis jeg lader titeltagget stå tomt?

Dit tema vil bruge dit butiksnavn efterfulgt af titlen på indholdet, eller det vil bruge titlen på indholdet efterfulgt af dit butiksnavn. Hvis det er det, du gerne vil have, så behøver du slet ikke redigere titeltagget.

• Hvor er titeltagget i mit Shopify-tema? Kan jeg redigere mine HTML-sider direkte til dette formål?

Titeltagget er kun inkluderet i én fil i dit Shopify-tema: theme.liquid. Filen theme.liquid bruges på hver side på dit website. Det Liquid-tag, der skriver titeltagget i din theme.liquid-fil, er {{ page_title }}.

Dit website består ikke af statiske HTML-sider, som du kan redigere stykke for stykke. Indhold skrives dynamisk af en relevant skabelon.

• Min medarbejder vil gerne kunne redigere mine websider direkte i stedet for min theme.liquid-fil. Hvordan får jeg FTP-adgang til mit website, så jeg kan redigere HTML-koden på hver side?

Der er ingen FTP-adgang til dine websider. Koden for dit titeltag findes i din theme.liquid-fil. Koden forbliver inde i head-elementet i theme.liquid. Du kan finde flere oplysninger om Liquid i vejledningen til SEO for temadesignere.

• Jeg har redigeret mine titeltags. Hvorfor kan jeg ikke se min ændring, når jeg besøger Google?

Du skal muligvis vente et par uger, før dine redigeringer optræder i søgemaskineresultater. Det kan tage lidt tid for søgemaskiner at gennemsøge og reindeksere dit indhold.

Formatér dine ordre-id'er

Dit første ordre-id får som standard formatet #1001. Efterfølgende ordrer øges med 1 for hver ny ordre.

Du kan ikke ændre det nummer, dine ordrer starter med, (1001), men hvis du vil tilpasse formatet af dine ordre-id'er, kan du tilføje eller redigere præfiks eller suffiks for ordre-id'et

Tilføj eller rediger et præfiks for et ordre-id

Du kan slette # i feltet Præfiks eller erstatte det med tegn fra A-Å, 0-9 eller symboler.Du kan erstatte det med flere tegn, hvis det ønskes.

Fremgangsmåde:

Tilføj eller rediger suffiks for et ordre-id

Du kan slette # i feltet Suffiks eller erstatte det med tegn fra A-Å, 0-9 eller symboler. Du kan erstatte det med flere tegn, hvis du vil.

Fremgangsmåde:

Vælg et nyt myshopify.com-domænenavn

Når du tilmelder dig Shopify, bliver der genereret et standardiseret myshopify.com-domænenavn til dig. Dette domæne vil altid blive vist i adresselinjen i din webbrowser, når du er i din Shopify-administrator, og det er standardadressen for butikslayoutet, som vises for dine kunder.

Du har et par andre muligheder, hvis du vil understrege dit brand over for kunder, der gennemser din butik:

• Du kan købe og tilføje et tilpasset domæne. Når du bruger et tilpasset domæne som dit primære domæne, vises dit myshopify.com -domænenavn ikke for kunder og bruges kun af dig og dine medarbejdere, når de logger ind i din Shopify-administrator.
  • Du kan gratis vælge et nyt myshopify.com-domænenavn, som kan vises til kunder, men du kan kun gøre dette én gang.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Skift til et myshopify.com-domæne ud for dit standarddomænenavn på siden Domæner.
  3. Angiv et nyt navn, og klik derefter på Tilføj domæne.

Det nye myshopify.com-domæne vil automatisk blive angivet som det nye primære domæne, og det tidligere myshopify.com-domæne omdirigerer automatisk til det nye. Der skal ikke oprettes yderligere webadresse-omdirigeringer.

Næste trin

Når du har opsat dine virksomhedsoplysninger, skal du begynde at opbygge din butik.