Konfiguration af din e-mail

E-mail er en væsentlig del af enhver virksomhed – lige fra modtagelse af vigtige meddelelser til kommunikation med dine kunde. På denne side kan du se, hvordan du opsætter og konfigurerer både din butiksejer-e-mailadresse og din kunderettede e-mailadresse.

Butikkens kontaktadresse er den e-mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Det er her, du modtager dine filer, hvis du eksporterer produkter, ordrer eller kundelister.

Kunderettet e-mailadresse er den adresse for virksomheden, som kunden kan se. Det er her, dine kunder kan kontakte dig direkte, og det er den adresse, der er tilknyttet automatiske e-mailnotifikationer, som de modtager vedrørende deres ordrer.

Vi fortæller dig også, hvordan SPF-registreringer (Sender Policy Framework) kan hjælpe dig med at undgå fejl i forbindelse med spamfiltre og levering.

Rediger butikkens e-mailadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse den e-mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Det er den e-mailadresse, Shopify bruger til at kontakte dig og her, du modtager dine filer, hvis du eksporterer dine produkt-, ordre- eller kundelister. Hvis du ønsker, at Shopify skal kontakte dig på en ny e-mailadresse, kan du også opdatere disse oplysninger her.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Skift din e-mailadresse under Butiks kontaktadresse eller Konto-e-mail i afsnittet Butiksoplysninger. Det vil være den e-mailadresse, som Shopify bruger til at kontakte dig vedrørende din konto.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret en enkeltlogin, vil du se Konto-e-mail i stedet for Butikkens kontaktadresse.

1. Klik på Gem.

2. Gå til indbakken til din nye e-mailkonto. Her kan du se en bekræftelses-e-mail fra Shopify. Klik på linket i e-mailen.

Bemærk: Hvis du vil ændre den e-mail eller adgangskode, som butiksejeren bruger til at logge ind på Shopify med, skal du ændre oplysningerne i butiksejerens kontoindstillinger.

Ret den kunderettede e-mailadresse

Den kunderettede e-mailadresse er den e-mail for butikken, som kunden kan se. Den er knyttet til de automatiske notifikations-e-mails, som dine kunder modtager vedrørende deres ordrer. Dine indstillinger for kunderettet e-mailadresse afgør, hvilken adresse dine kunder får vist som afsender i de automatiske notifikations-e-mail, de modtager fra Shopify. Hvis du vil have vist din egen e-mailadresse, skal du muligvis opdatere dine domæneindstillinger. Ellers vil din butiks e-mailnotifikationer muligvis blive vist med e-mailadresse i formatet no-reply@shopify.com eller blive markeret som spam.

Bemærk: Nogle e-mailudbydere er ikke kompatible med Shopify eller kræver, at du ændrer dine domæneindstillinger. Du kan få mere at vide i afsnittet Skal jeg ændre indstillingerne for min kunderettede e-mailadresse? på denne side.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. I afsnittet Butiksoplysninger skal du ændre din e-mailadresse under Kunderettet e-mailadresse.

3. Klik på Gem.

Skal jeg ændre indstillingerne for min kunderettede e-mailadresse?

Nogle e-mailudbydere, som f.eks. Yahoo og AOL, har politikker, der håndhæver DMARC (Domain-based Message Authentification, Reporting, and Conformance), hvilket medfører, at Shopify ikke kan sende e-mails med deres domæne som afsender. Hvis din e-mailudbyder håndhæver DMARC, skal du muligvis ændre din kunderettede e-mailadresse. Du kan få mere at vide om kompatibilitet ved at kontakte din tjenesteudbyder.

Hvis du bruger en e-mailadresse, der er knyttet til et tilpasset domæne, skal du tilføje Shopifys SPF-registrering (Sender Policy Framework) i dit domænes DNS-indstillinger.

Føj Shopifys SPF-registrering til din domænehost (kun tilpassede domæner)

Hvis du vil bekræfte din kunderettede e-mailadresse, skal tilføje følgende SPF-registrering i din TXT-post i indstillingerne for dit tilpassede domæne: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Hvis du gør dette, kan det forhindre, at dine e-mails bliver markeret som spam eller ikke bliver leveret.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på kontoen til domænehosting.

2. Find dit domænes TXT record. Den vises som regel ved siden af CNAME record og MX record.

3. Tilføj følgende SPF-registrering i din TXT-post:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Gem dine ændringer.

SPF-registreringer og leveringsfejl

Shopify bruger SPF (Sender Policy Framework) til at bekræfte adressen for din kunderettede e-mailadresse for automatiske e-mailnotifikationer, som dine kunder modtager. Det forhindrer, at e-mailnotifikationer bliver mærket som spam, fjerner kommentaren via Shopify fra afsenderoplysningerne og viser adressen for din kunde-e-mail i stedet for no-reply@shopify.com i afsenderfeltet.

Dine kunder modtager stadig e-mailnotifikationer fra Shopify, hvis du ikke opdaterer dine værtsindstillinger for den kunderettede e-mailadresse. I de fleste tilfælde betyder leveringsfejl med ordlyden your message could not be delivered to one or more recipients, at Shopify sender e-mailmeddelelser med en no-reply@shopify.com-adresse i stedet for din kunderettede e-mailadresse og ikke, at dine kunder ikke modtager meddelelser.

Videresendelse af kunde-e-mails

E-mail-videresendelse er en tjeneste, der giver dig mulighed for at dirigere en e-mail fra dit tilpassede domæne til en eksisterende e-mailkonto med Gmail, Outlook, Yahoo eller en anden udbyder. Hvis du f.eks. ejer domænenavnet johns-apparel.com, kan du oprette e-mailadressen info@johns-apparel.com. Når kunder e-mailer info@johns-apparel.com, videresendes deres beskeder til din eksisterende personlige konto, f.eks. john@gmail.com. Få mere at vide i vores vejledning til e-mail-videresendelse og tilpassede domæner.

DKIM-validering (DomainKeys Identified Mail)

DKIM er en valideringsmetode, der bruges til at bekræfte, at en e-mail stammer fra det domæne, den udgiver sig for at komme fra. Hvis det domæne, du vil sende e-mails fra, kræver DKIM, skal du kontakte din domæneudbyder for at få foretaget de nødvendige ændringer.

Hvis Shopify er din domæneudbyder, kan du redigere dine DKIM TXT-registreringer, som det vises her, sammen med den specifikke vejledning, du har fået af den tredjepart, der leverer din e-mail eller integrerede app.