Konfiguration af din e-mail

E-mail er en væsentlig del af enhver virksomhed – lige fra modtagelse af vigtige meddelelser til kommunikation med dine kunder. På denne side kan du se, hvordan du opsætter og konfigurerer både din butiksejer-mailadresse og din mailadresse for afsender.

Butikkens kontaktadresse er den mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Det er her, du modtager dine filer, hvis du eksporterer produkter, ordrer eller kundelister.

Din mailadresse for afsender er din kunderettede mailadresse. Det er her, dine kunder kan kontakte dig direkte, og det er den adresse, der er tilknyttet automatiske e-mailnotifikationer, som de modtager vedrørende deres ordrer.

Vi fortæller dig også, hvordan SPF-registreringer (Sender Policy Framework) kan hjælpe dig med at undgå fejl i forbindelse med spamfiltre og levering.

Rediger butikkens mailadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse den mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Det er den mailadresse, som Shopify bruger til at kontakte dig og her, du modtager dine filer, hvis du eksporterer dine produkt-, ordre- og kundelister. Hvis du ønsker, at Shopify skal kontakte dig på en anden mailadresse, kan du også opdatere disse oplysninger her.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Skift din mailadresse under Butiks kontaktadresse eller Konto-e-mail i afsnittet Butiksoplysninger. Det vil være den mailadresse, som Shopify bruger til at kontakte dig vedrørende din konto.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret en enkeltlogin, vises din Kontomail i stedet for Butikkens kontaktadresse.

1. Klik på Gem.

2. Gå til indbakken til din nye mailkonto, og klik på linket i bekræftelsesmailen fra Shopify.

Bemærk: Hvis du vil ændre den e-mail eller adgangskode, som butiksejeren bruger til at logge ind på Shopify med, skal du ændre oplysningerne i butiksejerens kontoindstillinger.

Skift din mailadresse for afsender

Afsenders mailadresse er din kunderettede mailadresse. Det er denne mailadresse, der vises i feltet Fra, når dine kunder modtager automatiserede mailnotifikationer, mails med ordrebekræftelse og eventuelle markedsføringsmails, som sendes fra Shopify. Nogle domæner kan kræve yderligere bekræftelse. Hvis dette ikke er tilfældet vises din mailadresse for afsender muligvis med via shopifyemail.com eller som store@shopifyemail.com.

Hvis din mailadresse for afsender er DMARC-beskyttet, vises mailadressen muligvis som store@shopifyemail.com eller store@shopify.com i indbakker. Besvarelser fra dine kunder videresendes til din valgte mailadresse.

Få mere at vide om afsenders mailadresse og Shopify Email.

Bemærk: Nogle mailudbydere er ikke kompatible med Shopify eller kræver, at du ændrer dine domæneindstillinger. Få mere at vide om Skal jeg ændre indstillingerne for min mailadresse for afsender?.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Rediger din mailadresse under Afsenders mailadresse i afsnittet Butiksoplysninger.

3. Klik på Gem.

Skal jeg ændre indstillingerne for min mailadresse for afsender?

Nogle mailudbydere, som f.eks. Yahoo og AOL, har politikker, der håndhæver DMARC (Domain-based Message Authentification, Reporting, and Conformance), hvilket medfører, at Shopify ikke kan sende mails med deres domæne som afsender. Hvis din mailudbyder håndhæver DMARC, skal du muligvis ændre din kunderettede mailadresse. Du kan få mere at vide om kompatibilitet ved at kontakte din tjenesteudbyder.

Hvis du bruger en mailadresse, der er knyttet til et tilpasset domæne med en håndhævet DMARC-politik, skal du tilføje Shopifys SPF-registrering (Sender Policy Framework) og DKIM-godkendelse i dit domænes DNS-indstillinger.

Få mere at vide om afsenders mailadresse og Shopify Email.

Føj Shopifys SPF-registrering til din domænehost (kun tilpassede domæner)

Hvis du vil bekræfte din mailadresse for afsender, skal du føje Shopifys SPF-registrering til din TXT-post i indstillingerne for dit tilpassede domæne. Hvis du tilføjer Shopifys SPF-registrering, kan det forhindre, at dine mails bliver mærket som spam eller ikke bliver leveret. Shopifys SPF-registrering skal pege på v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Hvis din domænehost allerede har en SPF-registrering, eller du bruger tredjepartsmailudbydere til at sende mails fra dit tilpassede domæne, skal du kombinere alle dine SPF-registreringer. Hvis du vil kombinere flere SPF-registreringer, skal du medtage alle registreringer mellem v=spf1 og ~all. Her er f.eks. nogle SPF-registreringer for nogle almindelige udbydere af mailhosting:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho Mail: v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Overvej følgende krav, når du føjer SPF-registreringer til din domænehost:

• Du kan have flere typer TXT-poster på dit domæne, men kun én kombinere SPF-registrering.
  • Du kan kombinere op til ti SPF-registreringer.
  • SPF-registreringer er begrænset til 255 tegn.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på kontoen til domænehosting.

2. Find dine DNS-indstillinger, dit område til domæneadministration, din DNS-konfiguration eller lignende.

3. Find dit domænes TXT-post. Den vises normalt ved siden af CNAME-posten og MX-posten.

4. Føj Shopifys SPF-registrering til din TXT-post: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Indtast eller vælg TXT-post i feltet Type eller feltet Posttype. - I feltet Navn, Host eller Alias skal du angive @ eller lade feltet være tomt. - I feltet Peger på skal du angive Shopifys SPF-registrering v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Hvis din domænehost allerede har en SPF-registrering, eller du vil tilføje SPF-registreringen for din udbyder af mailhosting, skal du medtage begge registreringer mellem v=spf1 og ~all.

1. Gem dine ændringer ved at klikke på Gem, Gem zone-fil, Tilføj post eller lignende.

Når du har opdateret SPF-registreringen, kan der gå op til 48 timer, før ændringerne træder i kraft.

SPF-registreringer og leveringsfejl

Dine kunder modtager stadig automatiske mailnotifikationer, selv om du ikke opdaterer værtsindstillingerne for din kunderettede mailadresse. Da automatiske mailnotifikationer bruger Shopifys SPF-registrering til at bekræfte din mailadresse for afsender, forhindres disse mails i at blive mærket som spam eller i ikke at blive leveret.

Hvis du oplever fejl med leveringen af dine mails, skal sørge for at føje Shopifys SPF-registreringer og alle SPF-registreringer for dine udbydere af mailhosting til dine domæneindstillinger.

Videresendelse med e-mail

Videresendelse af mail er en tjeneste, der giver dig mulighed for at dirigere en mail fra dit tilpassede domæne til en eksisterende mailkonto med Gmail, Outlook, Yahoo eller en anden udbyder. Hvis du f.eks. ejer domænenavnet johns-apparel.com, kan du oprette afsenders mailadresse som info@johns-apparel.com. Når kunder sender en mail til info@johns-apparel.com, videresendes deres beskeder til din tilknyttede personlige konto, f.eks. john@gmail.com. Få mere at vide i vores vejledning til videresendelse af mail og tilpassede domæner.

Få mere at vide om videresendelse af e-mails og Shopify Email.

DKIM-validering (DomainKeys Identified Mail)

DKIM er en godkendelsesmetode, der bruges til at bekræfte, at en mail stammer fra det domæne, den udgiver sig for at komme fra. Hvis du har et tilpasset domæne, som du vil signere med DKIM-nøgler, kan du generere DKIM-nøglerne i din Shopify-administrator, så du kan opdatere dine DNS-indstillinger.

Hvis Shopify er din domæneudbyder, er dine mails automatisk signeret med DKIM. Hvis du vil signere dine mails med DKIM, og du bruger en tredjepartsmailudbyder, kan du redigere her, sammen med den specifikke vejledning, du har fået af den tredjepart, der leverer din mail eller integrerede app.