Konfiguration af din e-mail

E-mail er en væsentlig del af enhver virksomhed – lige fra modtagelse af vigtige meddelelser til kommunikation med dine kunder. På denne side kan du se, hvordan du opsætter og konfigurerer både din butiksejer-mailadresse og din mailadresse for afsender.

Butikkens kontaktadresse er den mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Det er her, du modtager dine filer, hvis du eksporterer produkter, ordrer eller kundelister.

Din mailadresse for afsender er din kunderettede mailadresse. Det er her, dine kunder kan kontakte dig direkte, og det er den adresse, der er tilknyttet automatiske e-mailnotifikationer, som de modtager vedrørende deres ordrer.

Vi fortæller dig også, hvordan SPF-registreringer (Sender Policy Framework) kan hjælpe dig med at undgå fejl i forbindelse med spamfiltre og levering.

Rediger butikkens mailadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse den mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Det er den mailadresse, Shopify bruger til at kontakte dig og her, du modtager dine filer, hvis du eksporterer dine produkt-, ordre- eller kundelister. Hvis du ønsker, at Shopify skal kontakte dig på en ny mailadresse, kan du også opdatere disse oplysninger her.

Hvis din mailadresse for afsender er DMARC-beskyttet, vises mailadressen muligvis som store@shopifyemail.com eller store@shopify.com i indbakker. Besvarelser fra dine kunder videresendes til din valgte mailadresse.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Skift din mailadresse under Butiks kontaktadresse eller Konto-e-mail i afsnittet Butiksoplysninger. Det vil være den mailadresse, som Shopify bruger til at kontakte dig vedrørende din konto.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret en enkeltlogin, vises din Kontomail i stedet for Butikkens kontaktadresse.

1. Klik på Gem.

2. Gå til indbakken til din nye mailkonto, og klik på linket i bekræftelsesmailen fra Shopify.

Bemærk: Hvis du vil ændre den e-mail eller adgangskode, som butiksejeren bruger til at logge ind på Shopify med, skal du ændre oplysningerne i butiksejerens kontoindstillinger.

Skift din mailadresse for afsender

Afsenders mailadresse er din kunderettede mailadresse. Det er denne mailadresse, der vises i feltet Fra, når dine kunder modtager automatiserede mailnotifikationer, mails med ordrebekræftelse og eventuelle markedsføringsmails, som sendes fra Shopify. Nogle domæner kan kræve yderligere bekræftelse. Hvis dette ikke er tilfældet vises din mailadresse for afsender muligvis med via shopifyemail.com eller som store@shopifyemail.com.

Få mere at vide om afsenders mailadresse og Shopify Email.

Bemærk: Nogle mailudbydere er ikke kompatible med Shopify eller kræver, at du ændrer dine domæneindstillinger. Få mere at vide om Skal jeg ændre indstillingerne for min mailadresse for afsender?.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Rediger din mailadresse under Afsenders mailadresse i afsnittet Butiksoplysninger.

3. Klik på Gem.

Skal jeg ændre indstillingerne for min mailadresse for afsender?

Nogle mailudbydere, som f.eks. Yahoo og AOL, har politikker, der håndhæver DMARC (Domain-based Message Authentification, Reporting, and Conformance), hvilket medfører, at Shopify ikke kan sende mails med deres domæne som afsender. Hvis din mailudbyder håndhæver DMARC, skal du muligvis ændre din kunderettede mailadresse. Du kan få mere at vide om kompatibilitet ved at kontakte din tjenesteudbyder.

Hvis du bruger en mailadresse, der er knyttet til et tilpasset domæne, skal du tilføje Shopifys SPF-registrering (Sender Policy Framework) i dit domænes DNS-indstillinger.

Føj Shopifys SPF-registrering til din domænehost (kun tilpassede domæner)

Hvis du vil bekræfte din mailadresse for afsender, skal du tilføje følgende SPF-registrering i din TXT-post i indstillingerne for dit tilpassede domæne: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Hvis du gør dette, kan du forhindre, at dine e-mails bliver markeret som spam eller ikke bliver leveret.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på kontoen til domænehosting.

2. Find dit domænes TXT record. Den vises som regel ved siden af CNAME record og MX record.

3. Tilføj følgende SPF-registrering i din TXT-post:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Gem dine ændringer.

Få mere at vide om afsenders mailadresse og Shopify Email.

SPF-registreringer og leveringsfejl

Shopify bruger SPF (Sender Policy Framework) til at bekræfte din mailadresse for afsender af de automatiske e-mailnotifikationer, som dine kunder modtager. Det forhindrer, at e-mailnotifikationer bliver mærket som spam, fjerner bemærkningen via Shopify fra afsenderoplysningerne og viser afsenders mailadresse i stedet for store@shopifyemail.com i afsenderfeltet.

Dine kunder modtager stadig e-mailnotifikationer fra Shopify, selv om du ikke opdaterer dine værtsindstillinger for din kunderettede mailadresse. I de fleste tilfælde betyder leveringsfejl med ordlyden your message could not be delivered to one or more recipients, at du sender mails fra din butik med en store@shopifyemail.com-adresse i stedet for din mailadresse for afsender og ikke, at dine kunder ikke modtager mails fra din butik.

Videresendelse med e-mail

Videresendelse af mail er en tjeneste, der giver dig mulighed for at dirigere en mail fra dit tilpassede domæne til en eksisterende mailkonto med Gmail, Outlook, Yahoo eller en anden udbyder. Hvis du f.eks. ejer domænenavnet johns-apparel.com, kan du oprette afsenders mailadresse som info@johns-apparel.com. Når kunder sender en mail til info@johns-apparel.com, videresendes deres beskeder til din tilknyttede personlige konto, f.eks. john@gmail.com. Få mere at vide i vores vejledning til videresendelse af mail og tilpassede domæner.

Få mere at vide om videresendelse af e-mails og Shopify Email.

DKIM-validering (DomainKeys Identified Mail)

DKIM er en valideringsmetode, der bruges til at bekræfte, at en e-mail stammer fra det domæne, den udgiver sig for at komme fra. Hvis det domæne, du vil sende e-mails fra, kræver DKIM, skal du kontakte din domæneudbyder for at få foretaget de nødvendige ændringer.

Hvis Shopify er din domæneudbyder, kan du redigere dine DKIM TXT-registreringer, som det vises her, sammen med den specifikke vejledning, du har fået af den tredjepart, der leverer din e-mail eller integrerede app.