Opsætning af din mail

Mails er en væsentlig del af enhver virksomhed – lige fra modtagelse af vigtige meddelelser til kommunikation med dine kunder. På denne side kan du se, hvordan du opsætter og konfigurerer både din butiksejer-mailadresse og din mailadresse for afsender.

Butikkens kontaktadresse er den mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Det er her, du modtager dine filer, hvis du eksporterer produkter, ordrer eller kundelister.

Din mailadresse for afsender er din kunderettede mailadresse. Det er her, dine kunder kan kontakte dig direkte, og det er den adresse, der er tilknyttet automatiske mailbeskeder, som de modtager vedrørende deres ordrer.

Tilføj Shopifys SPF-registrering (Sender Policy Framework) og DKIM-registrering (Domain Keys Identified Mail) for at sikre dig, at dine mailbeskeder bliver leveret til kunden.

Rediger butikkens mailadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse den mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Det er den mailadresse, som Shopify bruger til at kontakte dig og her, du modtager dine filer, hvis du eksporterer dine produkt-, ordre- og kundelister. Hvis du ønsker, at Shopify skal kontakte dig på en anden mailadresse, kan du også opdatere disse oplysninger her.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Skift din mailadresse under Butiks kontaktadresse eller Kontomail i afsnittet Butiksoplysninger. Det vil være den mailadresse, som Shopify bruger til at kontakte dig vedrørende din konto.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret en enkeltlogin, vises din Kontomail i stedet for Butikkens kontaktadresse.

1. Klik på Gem.

2. Gå til indbakken til din nye mailkonto, og klik på linket i bekræftelsesmailen fra Shopify.

Bemærk: Hvis du vil ændre den mail eller adgangskode, som butiksejeren bruger til at logge ind på Shopify med, skal du ændre oplysningerne i butiksejerens kontoindstillinger.

Skift din mailadresse for afsender

Afsenders mailadresse er din kunderettede mailadresse. Det er denne mailadresse, der vises i feltet Fra, når dine kunder modtager automatiserede mailnotifikationer, mails med ordrebekræftelse og eventuelle markedsføringsmails, som sendes fra Shopify. Nogle domæner kan kræve yderligere bekræftelse. Hvis dette ikke er tilfældet vises din mailadresse for afsender muligvis med via shopifyemail.com eller som store@shopifyemail.com.

Hvis din mailadresse for afsender er DMARC-beskyttet, vises mailadressen muligvis som store@shopifyemail.com eller store@shopify.com i indbakker. Besvarelser fra dine kunder videresendes til din valgte mailadresse.

Få mere at vide om afsenders mailadresse og Shopify Email.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Rediger din mailadresse under Afsenders mailadresse i afsnittet Butiksoplysninger.

3. Klik på Gem.

Sådan sikrer du dig, at dine mailbeskeder leveres til kunden

Når du bruger et tredjepartsdomæne, skal du verificere din mailadresse for afsender. Dette gøres for at sikre, at dine mailbeskeder bliver leveret til kunden. Hvis du vil verificere din mailadresse for afsender, skal du tilføje Shopifys SPF- og DKIM-registreringer i indstillingerne for dit tredjepartsdomæne. Hvis du tilføje Shopifys SPF- og DKIM-registreringer forhindrer du, at dine mails markeres som spam eller ikke bliver leveret.

DKIM er en godkendelsesmetode, som mailservere bruger til at verificere, at beskeder ikke ændres efter afsendelse.

SPF er en godkendelsesmetode, der validerer, at mailbeskeder kommer fra det domæne, som de hævder at komme fra.

Føj Shopifys SPF- og DKIM-registreringer til dit tredjepartsdomæne

Du kan hjælpe med at sikre, at din mailbesked når ud til din kunde, ved at tilføje Shopify SPF- og DKIM-registreringerne på dit tredjepartsdomæne. Hvis du har brug for hjælp til at ændre dine CNAME-poster, skal du kontakte din domæneudbyder.

Inden du begynder

Du skal have følgende oplysninger for at kunne fuldføre denne procedure:

• Dine loginoplysninger til din konto hos en tredjepartsudbyder af domæner
  • Afsenders mailadresse. Dette er den mailadresse, du bruger til at kommunikere med dine kunder

Fremgangsmåde:

1. Klik på Generelt.

2. Klik på Administrer ud for feltet Afsenders mailadresse i afsnittet Butiksoplysninger.

3. Klik på Godkend på siden Afsenders mailadresse.

4. Følg vejledningen til at angive de nye CNAME-poster i administratoren hos dit tredjepartsdomæne.

Der kan gå op til 48 timer, før ændringerne træder i kraft. Når dine domæneændringer træder i kraft, vil din domænestatus blive angivet som Godkendt.

Hvis domænegodkendelsen mislykkes, skal du bekræfte, at de DNS-poster, som du har angivet hos udbyderen af dit tredjepartsdomæne, matcher de poster, der er angivet i din Shopify-administrator.

Videresendelse med mail

Videresendelse af mail er en tjeneste, der giver dig mulighed for at dirigere en mail fra dit tilpassede domæne til en eksisterende mailkonto med Gmail, Outlook, Yahoo eller en anden udbyder. Hvis du f.eks. ejer domænenavnet johns-apparel.com, kan du oprette afsenders mailadresse som info@johns-apparel.com. Når kunder sender en mail til info@johns-apparel.com, videresendes deres beskeder til din tilknyttede personlige konto, f.eks. john@gmail.com.