Opsætning af din mail

Mails er en væsentlig del af enhver virksomhed – lige fra modtagelse af vigtige meddelelser til kommunikation med dine kunder. Denne side indeholder oplysninger om, hvordan du opsætter og konfigurerer både din butiksejer-mailadresse og din mailadresse for afsender.

Butikkens kontaktadresse er den mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Hvis du eksporterer din liste over produkter, ordrer eller kunder, sendes de til din butiks kontaktadresse.

Din mailadresse for afsender er din kunderettede mailadresse. Det er her, dine kunder kan kontakte dig direkte, og det er den adresse, der er tilknyttet automatiske mailbeskeder, som de modtager vedrørende deres ordrer.

Føj en DMARC-politik og Shopifys CNAME-poster til dit domæne for at knytte det til Shopifys SPF-registrering (Sender Policy Framework) og DKIM-registrering (Domain Keys Identified Mail) for at sikre dig, at dine mailbeskeder bliver leveret til kunden.

Rediger din butiks mailadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse den mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig Shopify. Det er den mailadresse, som Shopify bruger til at kontakte dig og her, du modtager dine filer, hvis du eksporterer dine produkt-, ordre- og kundelister. Hvis du ønsker, at Shopify skal kontakte dig på en anden mailadresse, kan du også opdatere disse oplysninger her.

Hvis du ikke har opsat et enkeltlogin, vises din Kontomail i stedet for Butikkens mail.

Fremgangsmåde:

Skift din mailadresse for afsender

Afsenders mailadresse er din kunderettede mailadresse. Dette er den mailadresse, der vises i feltet Fra, når dine kunder modtager automatiske meddelelsesmails, ordrebekræftelsesmails og eventuelle markedsføringsmails, der sendes fra Shopify. Nogle domæner kan kræve yderligere bekræftelse. Hvis dette ikke er tilfældet, vises din afsendermailadresse muligvis med via shopifyemail.com eller som store+123@shopifyemail.com.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Meddelelser i din Shopify-administrator.
  2. Indtast din mailadresse i feltet Afsenders mailadresse.
  3. Klik på Gem.

Brug af en videresendelsesadresse som din afsenders mailadresse

Hvis du har et tilpasset domæne, der administreres af Shopify, kan du bruge en adresse til videresendelse af mail fra dit tilpassede domæne som afsenders mailadresse fra din butik.

Fremgangsmåde:

1. Opsæt videresendelse af mail for at oprette en tilpasset mailadresse, der er knyttet til dit domæne, som dine kunder kan kontakte.Hvis du f.eks. ejer domænet johns-apparel.com, skal du konfigurere videresendelse af mail, så hvis dine kunder mailer info@johns-apparel.com, videresendes deres beskeder til din personlige john@gmail.com.
  2. Skift din afsenders mailadresse til din nyligt oprettede mailadresse til videresendelse.I ovenstående eksempel kan du ændre din afsenders mailadresse til info@johns-apparel.com.

Nu vil kunderne modtage meddelelser fra din butik fra den videresendelsesmail, der er knyttet til dit tilpassede domæne. Hvis de besvarer din butiks mails, videresendes deres besked til den personlige mail, som du har konfigureret i dine indstillinger for videresendelse af mail.

Hvis dit tilpassede domæne annulleres eller udløber, vil du ikke længere kunne bruge domænets videresendte mail som din afsenders mailadresse.

Godkend dit tredjepartsdomæne

Hvis du bruger et tredjepartsdomæne, skal du godkende din afsendermailadresse for at forhindre, at dine mails bliver markeret som spam, og for at sikre, at dine mailbeskeder leveres til dine kunder.

Hvis du vil godkende din afsendermailadresse, skal du føje følgende poster til dit tredjepartsdomæne for at oprette forbindelse til SPF-poster (Shopify Sender Policy Framework) og DKIM-poster (Domain Keys Identified Mail):

Hvis du har brug for hjælp til at ændre dine CNAME- eller DMARC-poster, skal du kontakte din domæneudbyder.

Føj CNAME-poster til dit tredjepartsdomæne

Du kan hjælpe med at sikre, at dine mailbeskeder når ud til dine kunder ved at føje CNAME-poster til dit tredjepartsdomæne for at knytte det til Shopifys SPF- og DKIM-poster.

Hvis du vil føje CNAME-poster til dit domæne, skal du have følgende oplysninger:

• Dine loginoplysninger til din konto hos en tredjepartsudbyder af domæner
  • Afsenders mailadresse. Dette er den mailadresse, du bruger til at kommunikere med dine kunder

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Meddelelser i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Godkend dit domæne på siden Afsenders mailadresse.
  3. Følg vejledningen til at angive de nye CNAME-poster i administratoren hos dit tredjepartsdomæne.

Det kan tage op til 24 timer, før ændringerne fuldføres. Hvis domænegodkendelsen mislykkes, skal du bekræfte, at de DNS-poster, som du har angivet hos udbyderen af dit tredjepartsdomæne, matcher de poster, der er angivet i din Shopify-administrator.

Hvis du har brug for hjælp til at føje en CNAME til dit domæne, skal du kontakte din domæneudbyder.

Tilføj en DMARC-post til dit tredjepartsdomæne

Nogle mailudbydere, som f.eks. Gmail og Yahoo, kræver, at du føjer en DMARC-post til dit domæne, så du kan sende mails fra din brandede mailadresse.

Gennemgå følgende tredjepartsressourcer for at få mere at vide om, hvordan du tjekker og føjer en DMARC-post til dit domæne:

Trin

1. Log ind på administrationskonsollen for din domænehost.
  2. Find den side, hvor du opdaterer DNS-poster.
  3. Tilføj en TXT-post for DMARC.
    1. Tilføj _dmarc i feltet med navn på post/DNS-host. Nogle domænehosts tilføjer automatisk domænedelen, som f.eks. _dmarc.example.com. Når du har tilføjet TXT-posten, skal du bekræfte, at den er formateret korrekt.
    2. Tilføj v=DMARC1; p=none; i feltet med tekstpostværdi.

Få mere at vide om p=none i ordlisten for DMARC-poster.

Videresendelse med mail

Mailvideresendelse er en tjeneste, der giver dig mulighed for at dirigere en mail fra dit tilpassede domæne til en eksisterende mailkonto med Gmail, Outlook, Yahoo eller en anden udbyder.

Hvis du f.eks. ejer domænenavnet johns-apparel.com, kan du oprette afsenders mailadresse som info@johns-apparel.com. Når kunder sender en mail til info@johns-apparel.com, videresendes deres beskeder til din tilknyttede personlige konto, f.eks. john@gmail.com.

Få mere at vide om videresendelse af mails.