Je e-mailadres instellen

Het e-mailadres is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, voor het ontvangen van belangrijke meldingen tot communicatie met je klanten. Deze pagina laat zien hoe je zowel de e-mail van je winkeleigenaar als je e-mailadres voor klanten instelt en configureert.

Het contactadres van de winkel is het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je je aanmeldde voor Shopify. Dat is het adres waarop je je bestanden ontvangt als je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert.

Het e-mailadres voor klanten is het adres dat je klanten kunnen gebruiken. Op dit adres kunnen je klanten rechtstreeks contact met je opnemen en dit is het adres dat is gekoppeld aan de automatische e-mailberichten die zij over hun bestellingen ontvangen.

We vertellen je ook hoe SPF-records (Sender Policy Framework) je kunnen helpen bij het omzeilen van spamfilters en bezorgfouten.

Wijzig het e-mailadres van de winkel

Het contactadres van de winkel is standaard het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je je aanmeldde voor Shopify. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met je op te nemen en waar je je bestanden ontvangt als je je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert. Als je wilt dat Shopify contact met je opneemt op een nieuw e-mailadres, dan kun je die informatie bijwerken.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in de sectie Winkelgegevens onder Contactadres van de winkel of E-mail account. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met je op te nemen over je account.

1. Klik op Opslaan.

2. Ga naar de inbox van je nieuwe e-mailaccount. Klik op de link van de verificatie-e-mail van Shopify.

Wijzig het e-mailadres van de klant

De klantene-mail is je e-mailadres voor klanten. Het is gekoppeld aan de automatische e-mailberichten die je klanten ontvangen over hun bestellingen. Je e-mailinstellingen voor klanten bepalen welk adres je klanten zien als de afzender in de automatische e-mails die zij ontvangen van Shopify. Als je wil dat je eigen e-mail adres wordt weergegeven, moet je mogelijk de instellingen van je domein bijwerken. Anders kunnen de e-mailberichten van je winkel worden weergegeven met een no-reply@shopify.com e-mailadres of worden gemarkeerd als spam.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in het gedeelte Winkelgegevens onder E-mailadres voor klanten.

3. Klik op Opslaan.

Moet ik de e-mailinstellingen voor klanten wijzigen?

Sommige e-mailproviders, zoals Yahoo en AOL, handhaven een beleid gebaseerd op domein bericht authentificatie, rapportage en conformiteit (DMARC) die voorkomen dat Shopify e-mails als hun domein verzendt. Als je e-mailserviceprovider een DMARC-beleid handhaaft, moet je mogelijk je e-mailadres voor klanten wijzigen. Neem contact op met je serviceprovider voor meer informatie over compatibiliteit.

Als je een e-mailadres gebruikt dat aan een aangepast domein is gekoppeld, moet je de SPF-record (Sender Policy Framework) van Shopify toevoegen aan de DNS-instellingen van je domein.

Het SPF-record van Shopify aan je domeinhost toevoegen (alleen aangepaste domeinen)

Om je e-mailadres voor klanten te verifiëren, moet je de volgende SPF-record toevoegen aan je TXT-record in je aangepaste Ddmeininstellingen:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Hiermee kun je voorkomen dat je e-mails worden gemarkeerd als spam of niet worden bezorgd.

Stappen:

1. Meld je aan bij je domeinhostingaccount.

2. Zoek het TXT record van je domein op. Vaak staat dit naast het CNAME record en het MX record.

3. Voeg de volgende SPF-record toe aan je TXT-record:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Sla je wijzigingen op.

SPF-records en bezorgingsfouten

Shopify maakt gebruik van SPF (Sender Policy Framework) om je e-mailadres voor klanten te verifiëren voor automatische e-mailberichten die je klanten ontvangen. Dit voorkomt dat kennisgevingsmails worden gemarkeerd als spam, zorgt dat de via Shopify-opmerking uit de afzenderinformatie wordt verwijderd en toont het door jou ingestelde e-mailadres voor klanten in plaats van no-reply@shopify.com in het afzenderveld.

Je klanten ontvangen nog steeds kennisgevingsmails van Shopify als je de hostinstellingen van je klantadres niet bijwerkt In de meeste gevallen betekenen fouten in de levering van e-mail, zoals your message could not be delivered to one or more recipients, dat Shopify kenningsgevingsmails verzendt met het adres no-reply@shopify.com in plaats van je e-mailadres voor klanten en niet dat je klanten geen kennisgevingen ontvangen.

E-mails van klanten doorsturen

E-mail doorsturen is een service waarmee je een e-mailadres kunt doorsturen van je aangepaste domein naar een bestaand e-mailaccount bij Gmail, Outlook, Yahoo of een andere provider. Als je bijvoorbeeld johns-apparel.com hebt, kun je het e-mailadres info@johns-apparel.com. Wanneer klanten een e-mail sturen naar info@johns-apparel.com, worden hun berichten doorgestuurd naar je huidige persoonlijke account, bijvoorbeeld john@gmail.com. Raadpleeg voor meer informatie onze gids voor het doorsturen van e-mails en aangepaste domeinen.

DomainKeys Geïdentificeerde E-mail (DKIM)

DKIM is een verificatiemethode die helpt bij het valideren of een e-mail afkomstig is van het domein vanwaar het beweert te komen. Als het domein waarvoor je e-mails wil verzenden van dkimvereist is, neem contact op met je domeinprovider om de gewenste wijzigingen aan te brengen.

Als Shopify je domeinprovider is, kun je je DKIM TXT-records bewerken, zoals hier wordt uitgelegd, met de specifieke instructies die je van je externe e-mailprovider of geïntegreerde app hebt gekregen.