Uw e-mailadres instellen

Het e-mailadres is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, voor het ontvangen van belangrijke meldingen tot communicatie met je klanten. Deze pagina laat zien hoe u zowel de e-mail van je winkeleigenaar als je e-mailadres voor klanten instelt en configureert.

Het contactadres van de winkel is het e-mailadres dat u hebt gebruikt toen je je aanmeldde voor Shopify. Dat is het adres waarop je je bestanden ontvangt als u producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert.

Het e-mailadres voor klanten is het adres dat uw klanten kunnen gebruiken. Op dit adres kunnen uw klanten rechtstreeks contact met u opnemen en dit is het adres dat is gekoppeld aan de automatische e-mailberichten die zij over hun bestellingen ontvangen.

We vertellen u ook hoe SPF-records (Sender Policy Framework) u kunnen helpen bij het omzeilen van spamfilters en bezorgfouten.

Wijzig het e-mailadres van de winkel

Het contactadres van de winkel is standaard het e-mailadres dat u heeft gebruikt toen je je aanmeldde voor Shopify. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met u op te nemen en waar je je bestanden ontvangt als je je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert. Als u wilt dat Shopify contact met u opneemt op een nieuw e-mailadres, dan kunt u die informatie bijwerken.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig uw e-mailadres in de sectie Winkelgegevens onder Contactadres van de winkel of E-mail account. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met u op te nemen over uw account.

1. Klik op Opslaan.

2. Ga naar de inbox van uw nieuwe e-mailaccount. Klik op de link van de verificatie-e-mail van Shopify.

Wijzig het e-mailadres van de klant

De klantene-mail is uw e-mailadres voor klanten. Het is gekoppeld aan de automatische e-mailberichten die uw klanten ontvangen over hun bestellingen. Uw e-mailinstellingen voor klanten bepalen welk adres uw klanten zien als de afzender in de automatische e-mails die zij ontvangen van Shopify. Als u wil dat uw eigen e-mail adres wordt weergegeven, moet u mogelijk de instellingen van uw domein bijwerken. Anders kunnen de e-mailberichten van uw winkel worden weergegeven met een no-reply@shopify.com e-mailadres of worden gemarkeerd als spam.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig uw e-mailadres in het gedeelte Winkelgegevens onder E-mailadres voor klanten.

3. Klik op Opslaan.

Moet ik de e-mailinstellingen voor klanten wijzigen?

Sommige e-mailproviders, zoals Yahoo en AOL, handhaven een beleid gebaseerd op domein bericht authentificatie, rapportage en conformiteit (DMARC) die voorkomen dat Shopify e-mails als hun domein verzendt. Als uw e-mailserviceprovider een DMARC-beleid handhaaft, moet u mogelijk uw e-mailadres voor klanten wijzigen. Neem contact op met uw serviceprovider voor meer informatie over compatibiliteit.

Als u een e-mailadres gebruikt dat aan een aangepast domein is gekoppeld, moet u de SPF-record (Sender Policy Framework) van Shopify toevoegen aan de DNS-instellingen van uw domein.

Het SPF-record van Shopify aan uw domeinhost toevoegen (alleen aangepaste domeinen)

Om uw e-mailadres voor klanten te verifiëren, moet u de volgende SPF-record toevoegen aan uw TXT-record in uw aangepaste Ddmeininstellingen:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Hiermee kunt u voorkomen dat uw e-mails worden gemarkeerd als spam of niet worden bezorgd.

Stappen:

1. Meld je aan bij je domeinhostingaccount.

2. Zoek het TXT record van uw domein op. Vaak staat dit naast het CNAME record en het MX record.

3. Voeg de volgende SPF-record toe aan uw TXT-record:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Sla uw wijzigingen op.

SPF-records en bezorgingsfouten

Shopify maakt gebruik van SPF (Sender Policy Framework) om uw e-mailadres voor klanten te verifiëren voor automatische e-mailberichten die uw klanten ontvangen. Dit voorkomt dat kennisgevingsmails worden gemarkeerd als spam, zorgt dat de via Shopify-opmerking uit de afzenderinformatie wordt verwijderd en toont het door u ingestelde e-mailadres voor klanten in plaats van no-reply@shopify.com in het afzenderveld.

Uw klanten ontvangen nog steeds kennisgevingsmails van Shopify als u de hostinstellingen van uw klantadres niet bijwerkt In de meeste gevallen betekenen fouten in de levering van e-mail, zoals your message could not be delivered to one or more recipients, dat Shopify kenningsgevingsmails verzendt met het adres no-reply@shopify.com in plaats van uw e-mailadres voor klanten en niet dat uw klanten geen kennisgevingen ontvangen.

E-mails van klanten doorsturen

E-mail doorsturen is een service waarmee u een e-mailadres kunt doorsturen van uw aangepaste domein naar een bestaand e-mailaccount bij Gmail, Outlook, Yahoo of een andere provider. Als u bijvoorbeeld johns-apparel.com heeft, kunt u het e-mailadres info@johns-apparel.com. Wanneer klanten een e-mail sturen naar info@johns-apparel.com, worden hun berichten doorgestuurd naar uw huidige persoonlijke account, bijvoorbeeld john@gmail.com. Raadpleeg voor meer informatie onze gids voor het doorsturen van e-mails en aangepaste domeinen.

DomainKeys Geïdentificeerde E-mail (DKIM)

DKIM is een verificatiemethode die helpt bij het valideren of een e-mail afkomstig is van het domein vanwaar het beweert te komen. Als het domein waarvoor u e-mails wil verzenden van dkimvereist is, neemt u contact op met uw domeinprovider om de gewenste wijzigingen aan te brengen.

Als Shopify uw domeinprovider is, kun je je DKIM TXT-records bewerken, zoals hierwordt uitgelegd, met de specifieke instructies die u van uw externe e-mailprovider of geïntegreerde app hebt gekregen.