Je e-mailadres instellen

Het e-mailadres is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, voor het ontvangen van belangrijke meldingen tot communicatie met je klanten. Deze pagina laat zien hoe je zowel je winkeleigenaar-e-mail als je afzendadres instelt en configureert.

Het contactadres van de winkel is het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je je aanmeldde voor Shopify. Dat is het adres waarop je je bestanden ontvangt als je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert.

Het afzender e-mailadres is het adres dat je klanten zien.Op dit adres kunnen je klanten rechtstreeks contact met je opnemen en dit is het adres dat is gekoppeld aan de automatische e-mailberichten die zij over hun bestellingen ontvangen.

We vertellen je ook hoe SPF-records (Sender Policy Framework) je kunnen helpen bij het omzeilen van spamfilters en bezorgfouten.

Wijzig het e-mailadres van de winkel

Het contactadres van de winkel is standaard het e-mailadres dat je gebruikt als je je aanmeldt voor Shopify. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met je op te nemen en waar je je bestanden ontvangt als je je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert. Als je wilt dat Shopify contact met je opneemt op een nieuw e-mailadres, dan kun je die informatie bijwerken.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in de sectie Winkelgegevens onder Contactadres van de winkel of E-mail account. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met je op te nemen over je account.

1. Klik op Opslaan.

2. Ga naar de inbox van je nieuwe e-mailaccount en klik op de link in de verificatie-e-mail van Shopify.

Wijzig je afzendadres

Het afzender-e-mailadres is je klantgerichte e-mailadres. Dit is het e-mailadres dat wordt weergegeven in het veld Van wanneer klanten automatische notificatiemails, orderbevestigingsmail en eventuele marketingmails ontvangen die door Shopify zijn verzonden. Voor sommige domeinen is mogelijk aanvullende authenticatie vereist, anders kan je afzender-e-mailadres worden weergegeven met via shopifyemail.com of als store@shopifyemail.com.

Als je afzendadres DMARC-beveiligd is, kan je e-mailadres in de inbox verschijnen als store@shopifyemail.com of als store@shopify.com Antwoorden van klanten worden doorgestuurd naar het door jou gekozen afzendadres.

Meer informatie over afzendadressen en Shopify Email.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in het gedeelte Winkelgegevens onder E-mailadres voor verzenders.

3. Klik op Opslaan.

Moet ik de instellingen van mijn afzendadres wijzigen?

Sommige e-mailproviders, zoals Yahoo en AOL, handhaven een beleid gebaseerd op domein bericht authentificatie, rapportage en conformiteit (DMARC) die voorkomen dat Shopify e-mails als hun domein verzendt. Als je e-mailserviceprovider een DMARC-beleid handhaaft, moet je mogelijk je e-mailadres voor klanten wijzigen. Neem contact op met je serviceprovider voor meer informatie over compatibiliteit.

Als je een e-mailadres gebruikt dat is gekoppeld aan een aangepast domein met een gedwongen DMARC, moet je het SPF-record (Sender Policy Framework) van Shopify en DKIM-verificatie toevoegen aan de DNS-instellingen van je domein.

Meer informatie over afzendadressen en Shopify Email.

Het SPF-record van Shopify aan je domeinhost toevoegen (alleen aangepaste domeinen)

Om het e-mailadres van je afzender te verifiëren, moet je het SPF-record van Shopify toevoegen aan je TXT-record in je aangepaste domeininstellingen. Door het SPF-record van Shopify toe te voegen, kun je voorkomen dat je e-mails worden gemarkeerd als spam of niet worden bezorgd. De SPF-record van Shopify moet verwijzen naar v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Als je domeinhost al een SPF-record heeft, of je gebruikt extern e-mailproviders om e-mails vanaf je eigen domein te versturen, combineer dan al je SPF-records. Om meerdere SPF-records te combineren, neem je alle records op tussen v=spf1 en ~all. Hier vind je bijvoorbeeld de gecombineerde SPF-records voor enkele gangbare e-mailhostproviders:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho-mail: v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Houd rekening met de volgende eisen bij het toevoegen van SPF-records aan je domeinhost:

• Je kunt meerdere soorten TXT-records op je domein hebben, maar slechts één gecombineerd SPF-record.
  • Je kunt maximaal tien SPF-records combineren.
  • SPF-records zijn beperkt tot 255 tekens.

Stappen:

1. Log in bij je domeinhostingaccount.

2. Zoek je DNS-instellingen, domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Zoek het TXT-record van je domein. Dit staat meestal naast het CNAME-record en het MX-record.

4. Voeg Shopify's SPF-record toe aan je TXT-record: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Voer in het veld Type of Recordtype het TXT-record in of selecteer deze. - Voer in het veld Naam, Host of Alias @ in of laat het leeg. - Voer in het veld Verwijst naar het SPF-record van Shopify v=spf1 include:shops.shopify.com ~all in. Als je domeinhost al een SPF-record heeft, of als je ook het SPF-record van je e-mailhostprovider moet toevoegen, neem dan alle records op tussen v=spf1 en ~all.

1. Sla je wijzigingen op door op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets gelijkwaardigs te klikken.

Nadat je het SPF-record hebt bijgewerkt, kan het tot 48 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

SPF-records en bezorgingsfouten

Je klanten ontvangen nog steeds automatische e-mailmeldingen, zelfs als je de instellingen voor de host van je klantenadres niet bijwerkt. Omdat automatische e-mailmeldingen Shopify's SPF-record gebruiken om het e-mailadres van je afzender te verifiëren, wordt er voorkomen dat deze e-mails als spam worden gemarkeerd of niet worden afgeleverd.

Als je fouten ondervindt bij het afleveren van e-mails ondervindt, zorg er dan voor dat je Shopify's SPF-record en alle SPF-records van je e-mailhostproviders aan je domeininstellingen toevoegt.

Doorsturen van e-mail

E-mail doorsturen is een service waarmee je een e-mailadres kunt doorsturen van je aangepaste domein naar een bestaand e-mailaccount bij Gmail, Outlook, Yahoo of een andere provider. Als je bijvoorbeeld de domeinnaam johns-apparel.com hebt, kun je het afzendadres info@johns-apparel.com aanmaken. Wanneer klanten een e-mail sturen naar info@johns-apparel.com, worden hun berichten doorgestuurd naar je gekoppelde persoonlijke account, bijvoorbeeld john@gmail.com. Meer informatie over onze gids voor het doorsturen van e-mails en aangepaste domeinen.

Meer informatie over e-mail doorsturen en Shopify Email.

DomainKeys Geïdentificeerde E-mail (DKIM)

DKIM is een verificatiemethode die helpt bij de validatie van e-mails. Hierdoor wordt gecontroleerd of een e-mail ook daadwerkelijk afkomstig is van het domein waarvan het beweert te komen. Als je een aangepast domein hebt dat je met DKIM-toetsen wilt ondertekenen, kan je de DKIM-sleutels genereren in je Shopify-beheercentrum, zodat je je DNS-instellingen kunt bijwerken.

Als Shopify je domeinprovider is, worden je e-mails automatisch ondertekend met DKIM. Als je je e-mails met DKIM wilt ondertekenen en je een externe e-mailprovider gebruikt, kan je je DKIM TXT-records bewerken, zoals hier wordt weergegeven, met de specifieke instructies die je van je externe e-mailprovider of geïntegreerde app hebt gekregen.