Je e-mailadres instellen

Het e-mailadres is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, voor het ontvangen van belangrijke meldingen tot communicatie met je klanten. Deze pagina laat zien hoe je zowel je winkeleigenaar-e-mail als je afzendadres instelt en configureert.

Het contactadres van de winkel is het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je je aanmeldde voor Shopify. Dat is het adres waarop je je bestanden ontvangt als je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert.

Het afzender e-mailadres is het adres dat je klanten zien.Op dit adres kunnen je klanten rechtstreeks contact met je opnemen en dit is het adres dat is gekoppeld aan de automatische e-mailberichten die zij over hun bestellingen ontvangen.

Voeg CNAME-records toe aan je domein om het te koppelen aan SPF-records (Shopify Sender Policy Framework) en DKIM-records (Domain Keys Identified Mail) om ervoor te zorgen dat je e-mailbericht aan je klant wordt bezorgd.

Wijzig het e-mailadres van de winkel

Het contactadres van de winkel is standaard het e-mailadres dat je gebruikt als je je aanmeldt voor Shopify. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met je op te nemen en waar je je bestanden ontvangt als je je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert. Als je wilt dat Shopify contact met je opneemt op een nieuw e-mailadres, dan kun je die informatie bijwerken.

Stappen:

1. Klik op Winkelgegevens.

2. Klik op Bewerken in de sectie Contactgegevens.

3. Wijzig je e-mailadres onder E-mailadres contactpersoon winkel of E-mailadres account. Shopify gebruikt deze e-mail om contact met je op te nemen over je account.

4. Klik op Opslaan.

5. Ga naar de inbox van je nieuwe e-mailaccount en klik op de link in de verificatie-e-mail van Shopify.

Wijzig je afzendadres

Het afzender-e-mailadres is je klantgerichte e-mailadres. Dit is het e-mailadres dat wordt weergegeven in het veld Van wanneer klanten automatische notificatiemails, orderbevestigingsmail en eventuele marketingmails ontvangen die door Shopify zijn verzonden. Voor sommige domeinen is mogelijk aanvullende authenticatie vereist, anders kan je afzender-e-mailadres worden weergegeven met via shopifyemail.com of als store@shopifyemail.com.

Als je afzendadres DMARC-beveiligd is, kan je e-mailadres in de inbox verschijnen als store@shopifyemail.com of als store@shopify.com Antwoorden van klanten worden doorgestuurd naar het door jou gekozen afzendadres.

Meer informatie over afzendadressen en Shopify Email.

Stappen:

1. Klik op Winkelgegevens.

2. Klik op Bewerken in de sectie Contactgegevens.

3. Wijzig je e-mailadres onder E-mailadres van afzender.

4. Klik op Opslaan.

Zorg ervoor dat je e-mailbericht wordt bezorgd bij je klant

Wanneer je een domein van een externe partij gebruikt, moet je je e-mailadres van afzender verifiëren om ervoor te zorgen dat je e-mailbericht aan je klanten wordt bezorgd. Verifieer je e-mailadres van afzender door CNAME-records toe te voegen aan je domein van een externe partij om het te koppelen aan de Shopify SPF- en DKIM-records. Als je je domein koppelt aan de Shopify SPF- en DKIM-records, voorkom je dat je e-mailberichten worden gemarkeerd als spam of niet worden bezorgd.

DKIM is een verificatiemethode die wordt gebruikt door e-mailservers om te controleren of een bericht niet is gewijzigd nadat het is verzonden.

SPF is een verificatiemethode die valideert dat een e-mailbericht afkomstig is van het domein waar het beweert vandaan te komen.

CNAME-records toevoegen aan je domein van een externe partij om het te koppelen aan de Shopify SPF- en DKIM-records

Je kunt ervoor zorgen dat je e-mailbericht je klant bereikt door CNAME-records toe te voegen aan je domein van een externe partij om het te koppelen aan de Shopify SPF- en DKIM-records. Neem contact op met je domeinprovider als je hulp nodig hebt om je CNAME-records aan te passen.

Voordat je begint

Om deze procedure te voltooien, heb je de volgende gegevens nodig:

• De inloggegevens voor je account bij de externe domeinprovider
  • je e-mailadres van afzender, wat het e-mailadres is dat je gebruikt om met je klanten te communiceren

Stappen:

1. Klik op Winkelgegevens.

2. Klik op Bewerken in de sectie Contactgegevens.

3. Klik op Dit oplossen naast het veld E-mailadres van afzender.

4. Klik op de pagina E-mailadres van afzender op Verifiëren.

5. Volg de instructies om de nieuwe CNAME-records in te voeren in je externe domeinbeheer.

Het duurt maximaal 48 uur voordat wijzigingen zijn doorgevoerd. Nadat je domeinwijzigingen zijn doorgevoerd, is je domeinstatus Geverifieerd.

Als de domeinverificatie mislukt, moet je controleren of de DNS-records die je bij de provider van je externe domein hebt ingevoerd, overeenkomen met de records die zijn opgegeven in je Shopify-beheercentrum.

Doorsturen van e-mail

E-mail doorsturen is een service waarmee je een e-mailadres kunt doorsturen van je aangepaste domein naar een bestaand e-mailaccount bij Gmail, Outlook, Yahoo of een andere provider. Als je bijvoorbeeld de domeinnaam johns-apparel.com hebt, kun je het afzendadres info@johns-apparel.com aanmaken. Wanneer klanten een e-mail sturen naar info@johns-apparel.com, worden hun berichten doorgestuurd naar je gekoppelde persoonlijke account, bijvoorbeeld john@gmail.com.