Je e-mailadres instellen

Het e-mailadres is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, voor het ontvangen van belangrijke meldingen tot communicatie met je klanten. Deze pagina laat zien hoe je zowel je winkeleigenaar-e-mail als je afzendadres instelt en configureert.

Het contactadres van de winkel is het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je je aanmeldde voor Shopify. Dat is het adres waarop je je bestanden ontvangt als je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert.

Het afzender e-mailadres is het adres dat je klanten zien.Op dit adres kunnen je klanten rechtstreeks contact met je opnemen en dit is het adres dat is gekoppeld aan de automatische e-mailberichten die zij over hun bestellingen ontvangen.

Voeg de SPF-records (Shopify Sender Policy Framework) en (DKIM)-records (Domain Keys Identified Mail) toe om ervoor te zorgen dat je e-mailbericht wordt bezorgd bij je klant.

Wijzig het e-mailadres van de winkel

Het contactadres van de winkel is standaard het e-mailadres dat je gebruikt als je je aanmeldt voor Shopify. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met je op te nemen en waar je je bestanden ontvangt als je je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert. Als je wilt dat Shopify contact met je opneemt op een nieuw e-mailadres, dan kun je die informatie bijwerken.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in de sectie Winkelgegevens onder Contactadres van de winkel of E-mail account. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met je op te nemen over je account.

1. Klik op Opslaan.

2. Ga naar de inbox van je nieuwe e-mailaccount en klik op de link in de verificatie-e-mail van Shopify.

Wijzig je afzendadres

Het afzender-e-mailadres is je klantgerichte e-mailadres. Dit is het e-mailadres dat wordt weergegeven in het veld Van wanneer klanten automatische notificatiemails, orderbevestigingsmail en eventuele marketingmails ontvangen die door Shopify zijn verzonden. Voor sommige domeinen is mogelijk aanvullende authenticatie vereist, anders kan je afzender-e-mailadres worden weergegeven met via shopifyemail.com of als store@shopifyemail.com.

Als je afzendadres DMARC-beveiligd is, kan je e-mailadres in de inbox verschijnen als store@shopifyemail.com of als store@shopify.com Antwoorden van klanten worden doorgestuurd naar het door jou gekozen afzendadres.

Meer informatie over afzendadressen en Shopify Email.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in het gedeelte Winkelgegevens onder E-mailadres voor verzenders.

3. Klik op Opslaan.

Zorg ervoor dat je e-mailbericht wordt bezorgd bij je klant

Wanneer je een extern domein gebruikt, moet je je e-mailadres van afzender controleren om ervoor te zorgen dat je e-mailbericht wordt bezorgd bij je klanten. Om je e-mailadres van afzender te controleren, voeg je de Shopify SPF- en DKIM-records toe aan de instellingen van je externe domein. Door de Shopify SPF- en DKIM-records toe te voegen, wordt je e-mailadres niet gemarkeerd als spam en zal de bezorging niet mislukken.

DKIM is een verificatiemethode die wordt gebruikt door e-mailservers om te controleren of een bericht niet is gewijzigd nadat het is verzonden.

SPF is een verificatiemethode die valideert dat een e-mailbericht afkomstig is van het domein waar het beweert vandaan te komen.

De Shopify SPF- en DKIM-records toevoegen aan je externe domein

Je kunt ervoor zorgen dat je e-mailbericht je klant bereikt door de Shopify SPF- en DKIM-records toe te voegen aan je externe domein. Als je hulp nodig hebt om je CNAME-records aan te passen, neem dan contact op met je domeinprovider.

Voordat je begint

Om deze procedure te voltooien, moet je over de volgende gegevens beschikken:

• je aanmeldingsgegevens voor je account van de externe domeinprovider
  • je e-mailadres van afzender, wat het e-mailadres is dat je gebruikt om met je klanten te communiceren

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Klik in de sectie Winkeldetails op Beheren naast het veld E-mailadres van afzender.

3. Klik op de pagina E-mailadres van afzender op Verifiëren.

4. Volg de instructies om de nieuwe CNAME-records in te voeren in je externe domeinbeheer.

Het duurt maximaal 48 uur voordat wijzigingen zijn doorgevoerd. Nadat je domeinwijzigingen zijn doorgevoerd, is je domeinstatus Geverifieerd.

Als de domeinverificatie mislukt, moet je controleren of de DNS-records die je bij de provider van je externe domein hebt ingevoerd, overeenkomen met de records die zijn opgegeven in je Shopify-beheercentrum.

Doorsturen van e-mail

E-mail doorsturen is een service waarmee je een e-mailadres kunt doorsturen van je aangepaste domein naar een bestaand e-mailaccount bij Gmail, Outlook, Yahoo of een andere provider. Als je bijvoorbeeld de domeinnaam johns-apparel.com hebt, kun je het afzendadres info@johns-apparel.com aanmaken. Wanneer klanten een e-mail sturen naar info@johns-apparel.com, worden hun berichten doorgestuurd naar je gekoppelde persoonlijke account, bijvoorbeeld john@gmail.com.