Je e-mailadres instellen

Het e-mailadres is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, voor het ontvangen van belangrijke meldingen tot communicatie met je klanten. Deze pagina laat zien hoe je zowel je winkeleigenaar-e-mail als je afzendadres instelt en configureert.

Het contactadres van de winkel is het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je je aanmeldde voor Shopify. Dat is het adres waarop je je bestanden ontvangt als je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert.

Het afzender e-mailadres is het adres dat je klanten zien.Op dit adres kunnen je klanten rechtstreeks contact met je opnemen en dit is het adres dat is gekoppeld aan de automatische e-mailberichten die zij over hun bestellingen ontvangen.

We vertellen je ook hoe SPF-records (Sender Policy Framework) je kunnen helpen bij het omzeilen van spamfilters en bezorgfouten.

Wijzig het e-mailadres van de winkel

Het contactadres van de winkel is standaard het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je je aanmeldde voor Shopify. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met je op te nemen en waar je je bestanden ontvangt als je je producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert. Als je wilt dat Shopify contact met je opneemt op een nieuw e-mailadres, dan kun je die informatie bijwerken.

Als je afzendadres DMARC-beveiligd is, kan je e-mailadres in de inbox verschijnen als store@shopifyemail.com of als store@shopify.com Antwoorden van klanten worden doorgestuurd naar het door jou gekozen afzendadres.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in de sectie Winkelgegevens onder Contactadres van de winkel of E-mail account. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met je op te nemen over je account.

1. Klik op Opslaan.

2. Ga naar de inbox van je nieuwe e-mailaccount. Klik op de link van de verificatie-e-mail van Shopify.

Wijzig je afzendadres

Het afzendadres is je klantgerichte e-mailadres. De afzendadresinstellingen bepalen welk e-mailadres je klanten zien als de afzender in de automatische notificatie-e-mails, emails met bestellingsbevestiging en eventuele marketinge-mails die vanuit Shopify worden verzonden. Voor sommige domeinen is mogelijk aanvullende authenticatie vereist, anders kan het afzendadres worden weergegeven als via shopifyemail.com of als store@shopifyemail.com.

Meer informatie over afzendadressen en Shopify Email.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in het gedeelte Winkelgegevens onder E-mailadres voor verzenders.

3. Klik op Opslaan.

Moet ik de instellingen van mijn afzendadres wijzigen?

Sommige e-mailproviders, zoals Yahoo en AOL, handhaven een beleid gebaseerd op domein bericht authentificatie, rapportage en conformiteit (DMARC) die voorkomen dat Shopify e-mails als hun domein verzendt. Als je e-mailserviceprovider een DMARC-beleid handhaaft, moet je mogelijk je e-mailadres voor klanten wijzigen. Neem contact op met je serviceprovider voor meer informatie over compatibiliteit.

Als je een e-mailadres gebruikt dat aan een aangepast domein is gekoppeld, moet je de SPF-record (Sender Policy Framework) van Shopify toevoegen aan de DNS-instellingen van je domein.

Het SPF-record van Shopify aan je domeinhost toevoegen (alleen aangepaste domeinen)

Om je afzendadres te verifiëren, moet je de volgende SPF-record toevoegen aan je TXT-record in je aangepaste domeininstellingen:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Hiermee kun je voorkomen dat je e-mails worden gemarkeerd als spam of niet worden bezorgd.

Stappen:

1. Meld je aan bij je domeinhostingaccount.

2. Zoek het TXT record van je domein op. Vaak staat dit naast het CNAME record en het MX record.

3. Voeg de volgende SPF-record toe aan je TXT-record:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Sla je wijzigingen op.

Meer informatie over afzendadressen en Shopify Email.

SPF-records en bezorgingsfouten

Shopify maakt gebruik van SPF (Sender Policy Framework) om je e-mailadres voor verzenders te verifiëren voor automatische e-mailberichten die je klanten ontvangen. Dit voorkomt dat kennisgevingsmails worden gemarkeerd als spam, zorgt dat de via Shopify-opmerking uit de afzenderinformatie wordt verwijderd en toont het door jou ingestelde e-mailadres voor verzender in plaats van store@shopifyemail.com in het afzenderveld.

Je klanten ontvangen nog steeds e-mailmeldingen van Shopify als je de hostinstellingen van je klantadres niet bijwerkt. In de meeste gevallen betekenen e-mailbezorgfouten waarbij your message could not be delivered to one or more recipients dat je vanuit je winkel e-mails verzendt met een store@shopifyemail.com-adres in plaats van je afzendadres en niet dat je klanten geen e-mails van je winkel ontvangen.

Doorsturen van e-mail

E-mail doorsturen is een service waarmee je een e-mailadres kunt doorsturen van je aangepaste domein naar een bestaand e-mailaccount bij Gmail, Outlook, Yahoo of een andere provider. Als je bijvoorbeeld de domeinnaam johns-apparel.com hebt, kun je het afzendadres info@johns-apparel.com aanmaken. Wanneer klanten een e-mail sturen naar info@johns-apparel.com, worden hun berichten doorgestuurd naar je gekoppelde persoonlijke account, bijvoorbeeld john@gmail.com. Raadpleeg voor meer informatie onze gids voor het doorsturen van e-mails en aangepaste domeinen.

Meer informatie over e-mail doorsturen en Shopify Email.

DomainKeys Geïdentificeerde E-mail (DKIM)

DKIM is een verificatiemethode die helpt bij het valideren of een e-mail afkomstig is van het domein vanwaar het beweert te komen. Als het domein waarvoor je e-mails wil verzenden van dkimvereist is, neem contact op met je domeinprovider om de gewenste wijzigingen aan te brengen.

Als Shopify je domeinprovider is, kun je je DKIM TXT-records bewerken, zoals hier wordt uitgelegd, met de specifieke instructies die je van je externe e-mailprovider of geïntegreerde app hebt gekregen.