Shopify Plus-gids om live te gaan

Hoe je lanceringstraject op Shopify Plus er ook uitziet, het leidt allemaal naar een datum waarop je live gaat. Dit is het moment waarop je klanten eindelijk in je nieuwe winkel kunnen winkelen.

Deze gids biedt bronnen voor de voorbereiding, uitvoering en activiteiten om te doen na het live gaan voor een succesvolle lancering op Shopify Plus. Deze checklist is bedoeld voor gebruik naast de algemene Checklist voor de lancering op Shopify Plus. Elk onderwerp bevat aanvullende context en bronlinks. Het is misschien handig om deze checklist af te drukken of te downloaden als pdf, zodat je de lijst gemakkelijk kunt raadplegen tijdens het proces op de dag van lancering.

Als je hulp nodig hebt, neem je contact op met het Shopify Plus-ondersteuningsteam.

Gids ter voorbereiding om live te gaan

Raadpleeg de volgende secties tijdens de voorbereiding om live te gaan:

Bestelstroom controleren

Controleer je bestelstroom grondig door testbestellingen te plaatsen. Raadpleeg de checklist voor testbestellingen om te zien welke scenario's je moet overwegen bij het testen van je bestelstroom.

Integraties controleren

Zorg ervoor dat al je integraties correct werken. Door je integraties zorgvuldig te beoordelen, zorg je ervoor dat je live gaat met een robuuste, goed geïntegreerde technologie-stack. Dit helpt ook bij het voorkomen van problemen na de lancering.

De exacte details van wat je in deze fase moet testen, zijn afhankelijk van welke systemen en apps je hebt verbonden met Shopify. Mogelijk heb je een combinatie van door Shopify ondersteunde apps en integraties en apps en integraties van derden.

Analytics-instellingen controleren

De gegevenstracking die je wilt activeren, moet worden ingesteld.

DNS-instellingen en servers controleren

Zoek minstens vier weken voor de datum waarop je live wilt gaan de volgende informatie op:

Ongeveer 1 week voor de datum waarop je live gaat:

Een back-up maken van gegevens

Shopify biedt geen optie om een back-up te maken van je winkelgegevens. Als je bijvoorbeeld alle producten in je winkel verwijdert, is er geen manier om deze gegevens te herstellen.

Om die reden raden we je aan om plannen te maken om handmatig een back-up van je winkelgegevens te maken of met een app van derden. Dit is vooral belangrijk wanneer je een groot team hebt of integraties hebt die van invloed kunnen zijn op de gegevens van je winkel, zoals producten, voorraad, klanten, pagina's of thema's.

Checklist voor live gaan

Test zorgvuldig alle aspecten van je winkel en de integraties ervan met andere systemen. Deze checklist helpt je om te controleren of alles in orde is voordat je overstapt naar Shopify Plus.

Raadpleeg de volgende secties:

Gegevens en content migreren

Zorg ervoor dat je de volgende content hebt geïmporteerd of gemaakt:

Gegevens organiseren

Ga na of je content volgens je voorkeur is gerangschikt door het volgende te controleren:

Front-end

Verifieer de volgende delen van het uiterlijk van je webshop en voer uit hoe je wilt dat ze eruitzien:

Apps en integraties

Test de volgende integraties om ervoor te zorgen dat ze correct werken:

Verwijder ook, indien van toepassing, apps die je hebt geïnstalleerd, maar waarvan je hebt besloten ze niet te gebruiken:

Kortingen en prijsregels

Test de volgende functies om te bevestigen dat ze zich gedragen zoals verwacht:

Winkelinstellingen

Verifieer de volgende instellingen voor je winkels:

Checkout en bestellingen aanmaken

Test deze scenario's om de juiste checkout-functionaliteit te waarborgen:

Automatisering

Test deze automatiseringen om de juiste functionaliteit te waarborgen:

Bestellingenbeheer

Test deze functies om ervoor te zorgen dat bestellingen werken zoals verwacht:

Uitbreidingswinkels

Verifieer het volgende:

DNS-instellingen

Controleer de volgende DNS-instellingen:

Analytics

Controleer of deze analytics-trackingsystemen aanwezig zijn en werken:

Live gaan

Voltooi de volgende taken:

Live gaan

Wanneer je klaar bent om live te gaan, volg je de volgende stappen om je nieuwe winkel te lanceren:

1. Wijzig de A-record van je hoofddomein en verwijs deze naar het IP-adres van Shopify.
  2. Wijzig de CNAME-record naar je door Shopify gehoste domein.
  3. Koppel je domein in Shopify.
  4. Stel je primaire domein in Shopify in.
  5. Het wachtwoord van je webshop verwijderen.

Volgende stappen

Raadpleeg de sectie met lanceringschecklists van Shopify Plus Na het lanceren van je webshop voor een checklist van wat je moet doen nadat je je winkel hebt gelanceerd.