Klantaccounts

Wanneer u klantaccounts inschakelt, slaat Shopify wachtwoordbeveiligde informatie op over de identiteit van de klant, evenals de bestelgeschiedenis en huidige bestelstatus. De gegevens van uw klanten, zoals adresgegevens, worden tijdens het afrekenen vooraf ingevuld met de opgeslagen informatie.

Voorkeuren van klantaccounts instellen

Je kunt het maken van een klantaccount verplicht of optioneel maken of ze helemaal uitschakelen. Wanneer klanten een account maken, worden ze doorgestuurd naar een afzonderlijke pagina voor het maken van een account. Houd er rekening mee dat wanneer je klanten verplicht een account te maken voordat ze iets kunnen kopen dit kan leiden tot een lagere verkoop.

Om uw klantaccountinstellingen te bewerken:

1. Kies in de sectie Klantaccounts een optie voor een klantaccount:

Afreken-instellingen voor klantaccounts

• Accounts zijn uitgeschakeld Klanten zien geen optie om een account te maken of in te loggen bij het afrekenen. Ze moeten handmatig hun gegevens invullen bij het afrekenen, omdat de velden niet automatisch worden ingevuld.

• Accounts zijn optioneel Klanten kunnen ervoor kiezen een account te maken, maar het is niet verplicht een account te maken om af te kunnen rekenen. Als klanten een account hebben en zijn ingelogd, worden de velden met hun adresgegevens vooraf ingevuld wanneer ze een bestelling plaatsen.

• Er zijn accounts nodig Klanten moeten een account maken of een account hebben. Ze moeten zijn aangemeld om te kunnen afrekenen. Deze instelling is handig als u bijvoorbeeld een groothandel- of ledenwinkel beheert. Adresvelden worden vooraf gevuld wanneer de klant een bestelling plaatst.

1. Klik op Opslaan om de instellingen voor een klantaccount te bevestigen.

Klanten uitnodigen om accounts te maken

Als je klantaccounts instelt op optioneel of verplicht in je afrekeningsinstellingen, kun je klanten rechtstreeks uitnodigingen sturen om hen aan te moedigen een account te activeren. Ze ontvangen een e-mail met het verzoek hun eigen wachtwoord te maken. De e-mailuitnodiging is slechts 30 dagen geldig.

Als u wilt controleren of een klant een account bij je winkel heeft, kunt u de contactgegevens van de klant bekijken.

Je kunt e-mailuitnodigingen voor klantaccounts individueel of in bulk genereren.

Individuele accountuitnodigingen verzenden

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Klanten.

2. Klik op de naam van de klant die je wilt uitnodigen.

3. Klik op Accountuitnodiging verzenden.

4. Je kunt de melding voor een accountuitnodiging wijzigen door de gegevens in het venster Accountuitnodiging verzenden aan te passen. Als u de melding voor een accountuitnodiging permanent wilt wijzigen, moet u de melding bijwerken voordat u de e-mailuitnodiging verzendt.

Je kunt je activeringsmail als volgt wijzigen:

- kiezen wie de uitnodiging heeft verzonden via de vervolgkeuzelijst Van - ontvangers van blinde kopieën selecteren - de standaardversie van uw uitnodigingsmail bewerken door op de link Meldingen te klikken onder Aangepast bericht

1. Klik op E-mail bekijken.

2. Controleer uw aangepaste bericht, als u er een hebt ingevoerd, en de gegevens van de klant in het venster Accountuitnodiging verzenden:

3. Klik op Terug om verdere wijzigingen aan te brengen of klik op Melding versturen om Shopify het bericht voor accountactivering te laten verzenden.

Uitnodigingen voor klantaccounts in bulk verzenden

U kunt een app gebruiken om accountuitnodigingen te verzenden naar al uw klanten die nog geen account hebben.

De app bekijken in de Shopify App Store

De wachtwoorden van klanten resetten

Als klanten het wachtwoord voor hun account zijn vergeten, kunt je deze resetten.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Klanten.

2. Klik op de naam van de klant die u wilt bewerken.

3. Klik op Wachtwoord opnieuw instellen op de pagina met klantgegevens:

4. Klik op Wachtwoord opnieuw instellen in het bevestigingsvenster:

Er wordt een e-mail naar de klant gestuurd met instructies voor het resetten van hun wachtwoord.

Account van een klant uitschakelen

Als klantaccounts vereist zijn, kunt u een account uitschakelen als u wilt voorkomen dat een bepaalde klant een bestelling bij u plaatst.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Klanten.

2. Klik op de naam van de klant van wie u het account wilt uitschakelen.

3. Klik op Account uitschakelen op de pagina van de klant: