Klantaccounts

Met klantaccounts loggen je klanten in om hun bestellingen, profielgegevens en opgeslagen adressen te bekijken. Wanneer een klant inlogt, worden de opgeslagen accountgegevens tijdens de checkout automatisch ingevuld voor een snellere checkoutervaring.

Er zijn twee versies van klantaccounts: klassieke en nieuwe klantaccounts. Zowel klassieke als nieuwe klantaccounts zijn beschikbaar voor jou en kunnen worden gebruikt door je klanten. Je kunt kiezen welke versie van klantaccounts je wilt gebruiken in je webshop. Als je ervoor kiest om nieuwe klantaccounts te gebruiken, worden de meeste links naar klassieke klantaccounts automatisch omgeleid naar nieuwe klantaccounts. Hier vind je meer informatie over het overschakelen naar nieuwe klantaccounts.

Raadpleeg de onderstaande tabel voor meer informatie over klassieke en nieuwe klantaccounts:

Vergelijkingstabel voor klassieke en nieuwe klantaccounts
Functie Klassieke klantaccounts Nieuwe klantaccounts
Inlog-ervaring Klanten kunnen inloggen met een e-mailadres en een wachtwoord of inloggen bij Shop. Ontdek hoe je inloggen bij Shop activeert voor klassieke klantaccounts. Klanten kunnen inloggen met een eenmalige verificatiecode van zes cijfers die naar hun e-mailadres is verzonden, of inloggen bij Shop. Inloggen bij Shop wordt automatisch geactiveerd voor nieuwe klantaccounts in winkels die Shop Pay als betaalmethode aanbieden.
Account aanmaken Klanten accepteren accountuitnodigingen of maken een nieuw account aan vanaf de inlogpagina. Accounts worden aangemaakt wanneer een klant inlogt met een e-mailadres.
Klantnaam Klanten kunnen de naam bewerken die aan het bezorgadres is gekoppeld. Hierdoor verandert de naam van het klantprofiel in het beheercentrum niet. Klanten kunnen de naam van het klantprofiel bewerken. De wijziging wordt weergegeven in hun klantprofiel in het beheercentrum.
Branding Gebruikt branding vanuit de thema-instellingen van je webshop. Gebruikt branding vanuit de checkoutinstellingen, behalve op de inlogpagina.
Ondersteunt apps App-ondersteuning heeft momenteel een preview-versie voor ontwikkelaars en is binnenkort beschikbaar voor gebruik door merchants.
Liquid-aanpassingen
Bestelgeschiedenis en -status
Opgeslagen adressen
Opgeslagen betaalmethoden
Ondersteunt b2b
Ondersteunt self-serviceretouren
Ondersteunt Multipass
Ondersteunt opnieuw ordenen