Klantaccounts

Als je klantaccounts inschakelt, slaat Shopify met een wachtwoord beveiligde gegevens op over de identiteit van een klant, de bestelgeschiedenis en de status van de huidige bestelling. De gegevens van je klanten, zoals adresgegevens, worden tijdens de checkout automatisch ingevuld op basis van de opgeslagen informatie. Als je klantaccounts wilt gebruiken, heb je het verkoopkanaal Onlinewinkel nodig.

Voorkeuren van klantaccounts instellen

Je kunt het maken van een klantaccount verplicht of optioneel maken of ze helemaal uitschakelen. Wanneer klanten een account maken, worden ze doorgestuurd naar een afzonderlijke pagina voor het maken van een account. Houd er rekening mee dat wanneer je klanten verplicht een account te maken voordat ze iets kunnen kopen dit kan leiden tot een lagere verkoop.

Om je klantaccountinstellingen te bewerken:

1. Kies in de sectie Klantaccounts een optie voor een klantaccount:

2. Klik op Opslaan om de instellingen voor een klantaccount te bevestigen.

Als klanten gedurende de checkout inloggen, kunnen ze een van de adressen selecteren die ze recentelijk hebben gebruikt. Je kunt ook het adres van de klant invoeren. Klanten kunnen niet de vijf adressen kiezen die ze willen opslaan.

Op je checkoutformulier staat ook de optie Deze gegevens opslaan voor de volgende keer. Als een klant tijdens de checkout Deze gegevens opslaan voor de volgende keer selecteert, slaat de browser van de klant de contactgegevens en bezorgadresgegevens op die ze voor je winkel hebben ingevoerd. De volgende keer dat klanten je checkout gebruiken, vult de browser automatisch de contactgegevens en bezorgadresgegevens in. Shopify slaat de opgeslagen gegevens van de klant niet op. De gegevens worden in de cache geplaatst door de browser van de klant. Na een jaar zorgt Shopify ervoor dat de browser de in cache geplaatste gegevens van de klant opschoont, tenzij de klant de cache eerder heeft gewist.

Klanten uitnodigen om accounts te maken

Als je klantaccounts instelt op optioneel of verplicht in je Checkout-instellingen, kun je klanten rechtstreeks uitnodigingen sturen om hen aan te sporen een account te activeren. Ze krijgen dan een e-mail met het verzoek om een eigen wachtwoord aan te maken. De e-mailuitnodiging is slechts 30 dagen geldig.

Je kunt op de profielpagina van de klant verifiëren of hij/zij een account bij je winkel heeft.

Je kunt een e-mail voor het uitnodigen van een klantaccount genereren voor individuele klanten of voor al je klanten.

Voordat je begint

Als je het e-mailbericht maakt dat naar de klanten wordt verzonden, is er een standaard onderwerpregel en berichttekst. De content in de vakken Onderwerp en Aangepast bericht kan worden bewerkt door naar Instellingen > Meldingen > Klanten > Klantaccount uitnodigen te gaan.

Meer informatie over het bewerken van meldingstemplates.

Afzonderlijke accountuitnodigingen verzenden

Voordat je klanten uitnodigt om een account te maken, moet de klant al aan je winkel worden toegevoegd. Als de klant niet aan je winkel is toegevoegd, zijn ze niet beschikbaar in de klantenlijst. In dit geval moet je eerst de klant toevoegen.

Uitnodigingen voor klantaccounts kunnen alleen worden verzonden vanaf de desktopversie van je Shopify-beheercentrum. Deze optie is niet beschikbaar in de Shopify-app.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Klanten.

2. Klik op de naam van de klant die je wilt uitnodigen.

3. Klik op Accountuitnodiging verzenden.

4. Optioneel: werk het veld Onderwerp bij.

5. Typ een bericht voor je klanten in het veld Aangepast bericht. Als je dit veld leeg laat, wordt het standaardbericht naar de klant verzonden.

6. Klik op Controleren en vervolgens op Melding verzenden.

Uitnodigingen voor klantaccounts in bulk verzenden

Je kunt een app gebruiken om accountuitnodigingen te verzenden naar al je klanten die zich nog niet hebben aangemeld.

Bekijk de app in de App Store van Shopify.

De actieve abonnementen van je klanten bekijken

Wanneer klanten een abonnements product kopen, worden abonnementsgegevens weergegeven in hun klantprofiel. Je kunt de producten bekijken waar een klant zich voor heeft aangemeld en wanneer hun volgende bestelling is gepland in het gedeelte Actieve abonnementen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Klanten.

2. Klik op de naam van de klant.

3. Doe een van de volgende dingen in het gedeelte Actieve productabonnementen:

Account van een klant uitschakelen

Als klantaccounts vereist zijn, kun je een account uitschakelen om te voorkomen dat een bepaalde klant een bestelling bij je plaatst.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Klanten.

2. Klik op de naam van de klant.

3. Klik op Account uitschakelen.

Overwegingen voor klantwachtwoorden

Omdat wachtwoorden zijn versleuteld, kun je geen wachtwoorden van klanten migreren van een ander platform naar Shopify. Hierdoor worden alleen klantrecords naar Shopify gemigreerd, en geen klantaccounts.