Nieuwe klantaccounts instellen en beheren

Bij nieuwe klantaccounts kunnen je klanten inloggen met een e-mail en een eenmalige verificatiecode van zes cijfers. Een wachtwoord is niet verplicht om in te loggen. Als je toegang hebt tot nieuwe klantaccounts, zijn zowel klassieke als nieuwe klantaccounts beschikbaar voor jou en kunnen je klanten beide accounts gebruiken.

Nieuwe klantaccounts ondersteunen b2b, maar geen Multipass.

Over nieuwe klantaccounts

Je klanten kunnen zonder wachtwoord inloggen. Wanneer ze voor het eerst inloggen, wordt hun klantaccount automatisch aangemaakt. Je kunt een individueel klantaccount niet deactiveren.

Account aanmaken en inloggen

Als er een klantprofiel staat in het Shopify-beheercentrum, heeft die klant al een account. Ze kunnen inloggen met het e-mailadres dat is gekoppeld aan hun klantprofiel om hun bestellingen en accountgegevens te bekijken. Wanneer klanten hun e-mailadres invoeren, ontvangen ze een e-mail met een eenmalige code van zes cijfers die ze kunnen invoeren om in te loggen.

Als iemand inlogt met een e-mailadres dat niet is gekoppeld aan een bestaand klantprofiel, wordt automatisch een nieuw klantprofiel aangemaakt.

Voeg het klantprofiel van de klant toe aan een bedrijf om deze toegang te geven tot de b2b-koopervaring in diens account.

Een account deactiveren

Bij nieuwe klantaccounts kun je geen individuele accounts deactiveren. Je kunt een klantprofiel verwijderen, maar als je klant opnieuw inlogt met die e-mail, wordt een nieuw klantprofiel aangemaakt.

Branding en aanpassing

Je checkoutlogo en -stijl worden automatisch toegepast op nieuwe klantaccounts. Werk de branding van je checkout bij om wijzigingen aan te brengen in de branding van nieuwe klantaccounts.

De volgende brandinginstellingen zijn niet van toepassing op de nieuwe klantaccounts:

• positie van logo
  • logo-uitlijning
  • maximale logo-breedte

Domein

Als je het standaarddomein wilt wijzigen, kun je een extern domein koppelen aan Shopify voor een nieuwe pagina met klantaccounts.

Nieuwe of klassieke klantaccounts instellen

Als je beide versies van de klantaccounts hebt, kun je kiezen welke versie je wilt gebruiken in je onlinewinkel en checkout.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout en accounts.
  2. Stel in de sectie Instellingen voor klantaccount de instellingen voor je klantaccounts in:

• Als je een loginlink wilt tonen in de koptekst van de onlinewinkel en op de checkoutpagina, selecteer je Klanten toestaan in te loggen bij de onlinewinkel en checkout.
    • Als je aan je klanten wilt vragen om vóór de checkout in te loggen, selecteer je Vereisen dat alle klanten inloggen vóór de checkout.
    • Als je een loginlink wilt tonen in de koptekst van de onlinewinkel en op de checkoutpagina en als je aan je klanten wilt vragen om vóór de checkout in te loggen, selecteer je beide opties.
  3. Selecteer onder Login-ervaring de versie van de klantaccounts die je in je onlinewinkel wilt gebruiken.

4. Klik op Opslaan.

Bekijk de klantervaring

Je kunt de klantervaring van zowel klassieke als nieuwe klantaccounts bekijken en testen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout en accounts.
  2. Klik in de sectie Klantaccount-URL's op Voorbeeld naast de versie van het klantaccount waar je een voorbeeld van wilt bekijken.

Nieuwe klantaccounts verbergen

Als je geen klantaccounts meer wilt gebruiken in je onlinewinkel, kun je ze verbergen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout en accounts.
  2. Vink beide selectievakjes uit in de sectie Instellingen voor klantaccount.