Klassieke klantaccounts instellen en beheren

Bij klassieke klantaccounts kunnen je klanten inloggen met een e-mailadres en een wachtwoord. Klanten kunnen ook accountuitnodigingen accepteren of een nieuw account aanmaken vanaf de aanmeldingspagina.

Klassieke klantaccounts ondersteunen Multipass, maar ondersteunen geen B2B.

Klassieke klantaccounts instellen

Als je alleen toegang hebt tot klassieke klantaccounts, kun je klantaccounts vereisen, ze optioneel maken of ze deactiveren.

Instellingen voor klassieke klantaccounts
Optie Beschrijving
Accounts zijn uitgeschakeld Je klanten krijgen geen optie om een account aan te maken of in te loggen tijdens de checkout. Klanten voeren zelf hun gegevens in bij de checkout en hun contact- en verzendgegevens worden niet automatisch ingevuld.
Accounts zijn optioneel Je klanten kunnen een account aanmaken, maar dit is niet verplicht voor de checkout. Als klanten een account hebben en zijn ingelogd, worden hun contact- en verzendgegevens automatisch ingevuld tijdens de checkout.
Accounts zijn vereist Je klanten maken een account aan en loggen in om hun aankoop te voltooien. Deze optie is handig als je een groothandel of winkel voor alleen leden hebt. De contact- en verzendgegevens van klanten worden automatisch ingevuld tijdens de checkout.

Klassieke klantaccounts instellen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Onder Klantaccounts selecteer je de optie Accounts zijn uitgeschakeld, Accounts zijn optioneel of Accounts zijn vereist.
  3. Klik op Opslaan.

Klanten uitnodigen om accounts aan te maken

Je kunt je klanten uitnodigingen sturen om hen aan te sporen een account te activeren. Ze krijgen dan een e-mail met het verzoek om een eigen wachtwoord aan te maken. De e-mailuitnodiging is slechts 30 dagen geldig.

Je kunt een uitnodigingsmail om een klantaccount aan te maken genereren voor individuele klanten of voor al je klanten.

Klanten kunnen ook op Account aanmaken klikken op de aanmeldingspagina om zelf een nieuw account te maken.

De uitnodigingsmail heeft een standaard onderwerpregel en tekst. Je kunt de content van de uitnodigingsmail bewerken in Instellingen > Meldingen > Klanten > Uitnodiging voor klantaccount. Raadpleeg Meldingstemplates bewerken voor meer informatie.

Afzonderlijke accountuitnodigingen verzenden

Je kunt alleen bestaande klanten uitnodigen om een account aan te maken. Als je een nieuwe klant wilt uitnodigen om een account aan te maken, maak je deze klant aan onder Klanten in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Klanten.

2. Klik op de naam van de klant die je wilt uitnodigen.

3. Klik op Accountuitnodiging verzenden.

4. Optioneel: werk het veld Onderwerp bij.

5. Typ een bericht voor je klant in het veld Aangepast bericht. Als je dit veld leeg laat, wordt het standaardbericht naar de klant verzonden.

6. Klik op Controleren en vervolgens op Melding verzenden.

Uitnodigingen voor klantaccounts in bulk verzenden

Als je uitnodigingen voor klantaccounts in bulk wilt verzenden, zoek je een app, zoals Bulk Account Invite Sender in de Shopify App Store.

Klassieke klantaccounts beheren

Je kunt je klanten e-mails voor het opnieuw instellen van je wachtwoord sturen, hun accounts deactiveren en de branding van je klassieke klantaccounts beheren.

Het wachtwoord van een klant opnieuw instellen

Je klanten kunnen hun eigen wachtwoord opnieuw instellen vanaf de aanmeldingspagina.

Je kunt klanten ook een e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord sturen vanuit het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Klanten.

2. Klik op de naam van de klant waarnaar je een e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord wilt verzenden.

3. Klik op Meer acties en klik vervolgens op Wachtwoord opnieuw instellen.

Een individueel klantaccount deactiveren

Je kunt het account van een individuele klant deactiveren. Als het volgens de instellingen voor klantaccounts vereist is dat klanten inloggen vóór de checkout en je het account van een individuele klant deactiveert, kunnen ze geen bestelling plaatsen in je winkel.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Klanten.

2. Klik op de naam van de klant van wie je het account wilt deactiveren.

3. Klik op Account uitschakelen.

Branding van klassieke klantaccounts aanpassen

Je kunt je klassieke klantaccounts aanpassen vanuit de thema-instellingen van je onlinewinkel met behulp van de themabewerker.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Thema's.
  2. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik vervolgens op Aanpassen.
  3. Klik in de vervolgkeuzelijst in de koptekst op Klantaccounts.

Klassieke klantaccounts deactiveren

Als je geen klantaccounts meer wilt gebruiken in je onlinewinkel, kun je ze deactiveren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Selecteer de optie Accounts zijn uitgeschakeld onder Klantaccounts.