Meldingstemplates bewerken

Je winkel heeft veel meldingstemplates. Meldingen worden getriggerd door gebeurtenissen, zoals een nieuwe bestelling die wordt geplaatst of een bestelling die wordt vervuld. Ze worden naar jou, je medewerkers of je klanten verzonden, afhankelijk van de gebeurtenis en de instellingen van je bestellingsmeldingen.

Je kunt je e-mailmeldingen aanpassen door een logo toe te voegen of het kleurenschema te wijzigen voor alle templates tegelijk. Je kunt ook de inhoud van afzonderlijke e-mail- of sms-meldingen bewerken.

Een logo toevoegen aan je e-mailtemplates

Je kunt een logo toevoegen aan al je e-mailtemplates tegelijk:

1. Klik op Aanpassen:

2. Voeg een logo toe door te klikken op Bestand kiezen. Zoek het bestand en upload het:

Kleuren voor je e-mailtemplates kiezen

Je kunt het kleurenschema van je e-mailtemplates wijzigen:

1. Klik op Aanpassen:

2. Wijzig de accentkleur van je e-mails door de kleurcode in te voeren of op de kleurkiezer te klikken:

De taal van je e-mailtemplates wijzigen

De taal waarin je e-mailtemplates verschijnen, is afhankelijk van de taal van je thema en eventuele bewerkingen die je in de templates hebt aangebracht.

• Als je geen wijzigingen in je e-mailtemplates hebt aangebracht, verandert de taal van de e-mailtemplate ook wanneer je de taal van je thema wijzigt.
  • Als je zowel de titel als de hoofdtekst van je e-mailtemplates hebt gewijzigd, verandert de taal van de e-mailtemplates niet door de taal van je thema te wijzigen.
  • Als je alleen de titel van je e-mailtemplates hebt gewijzigd, verandert de taal van de e-mailtemplates niet als je de taal van je thema wijzigt.
  • Als je alleen de hoofdtekst van je e-mailtemplates hebt gewijzigd, verandert de taal van de titel maar niet de taal van de hoofdtekst van je e-mailtemplates door de taal van je thema te wijzigen.

Specifieke e-mailtemplates aanpassen

Stappen:

1. Klik op de naam van de melding die je wilt wijzigen.

2. Je kunt het veld E-mailonderwerp en de hoofdtekst van de e-mail bewerken:

3. Klik op Opslaan.

Voorbeeld: een belastingregistratienummer aan een factuur toevoegen

In sommige landen moet je misschien je belastingregistratienummer op klantfacturen of andere kennisgevingen vermelden.

In Australië, Canada en India, bijvoorbeeld, moeten bedrijven die GST (goederen- en servicebelasting) in rekening brengen wellicht hun registratienummer weergeven. In Europa moet je mogelijk je btw-nummer vermelden.

Vraag je belastingadviseur of een overheidsinstantie of je het nummer moet weergeven.

Ga als volgt te werk om je nummer weer te geven in een e-mailmelding:

1. Open een e-mailtemplate zoals weergegeven in Specifieke e-mailtemplates aanpassen.

2. Voer in het gedeelte E-mailtekst (HTML) je registratie- of identificatienummer op een geschikte locatie in. Neem HTML op om te verzekeren dat de uitvoer correct wordt opgemaakt.

In het volgende voorbeeld heeft de winkeleigenaar zijn/haar adres en btw-nummer vlak naast zijn/haar winkellogo toegevoegd in de melding Bestellingsbevestiging:

Deel van template met HTML om het belastingregistratienummer toe te voegen

Het voorbeeld toont het volgende:

Voorbeeld van toegevoegd belastingregistratienummer

1. Klik op Opslaan.

Een andere manier om deze gegevens te verstrekken is door een factuur-app te gebruiken. De verschillende apps die je in de Shopify App Store kunt kopen en downloaden, bieden de mogelijkheid om btw-nummers op facturen te vermelden.

Een aangepast bericht aan meldingen toevoegen

Je kunt een aangepast bericht aan verschillende meldingen toevoegen, waaronder:

• afgebroken betaling
  • contact opnemen met de klant
  • klantactivering
  • conceptbestellingsfactuur

Stappen:

1. Voer in het tekstveld een aangepast bericht in (dit bericht is voor meldingen over afgebroken betalingen):
  2. Klik op E-mail bekijken.
  3. Verifieer dat het bericht correct wordt weergegeven en klik op Terug als je wijzigingen wilt aanbrengen.
  4. Klik op Melding versturen wanneer je klaar bent.

E-mailtemplates opmaken met inline CSS

Je kunt inline CSS gebruiken om je e-mailtemplates op te maken door het standaard stijlblad te overschrijven, namelijk: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/assets/notifications/styles.css">. De templatebewerker maakt alle stijltags in de template automatisch inline. Het bewaart mediaquery's om het maken van responsieve e-mails te vergemakkelijken. Externe stijlbladen en stijlbladen waarin thema-assets zijn geüpload, worden niet inline gemaakt. Het is daarom raadzaam CSS-opmaak op te nemen in een <style>-tag in de <head> van je templates.

Automatische conversie van e-mails met platte tekst

Je HTML-e-mailtemplates worden omgezet in platte tekst voor e-mailclients waarin deze versie moet worden weergegeven, zoals Mail voor Apple Watch.

Specifieke sms-templates aanpassen

Je kunt de hoofdtekst en opmaak van elke sms-template aanpassen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Templates op de template die je wilt wijzigen.

2. Klik op Sms.

3. Breng wijzigingen aan in de inhoud van de sms.