Shopify Email instellen

Voordat je Shopify Email installeert en instelt, controleer je of je winkel voldoet aan alle vereisten.

Vereisten voor het gebruik van Shopify Email

Om Shopify Email te kunnen gebruiken, moet je een onlinewinkel bij Shopify hebben en het verkoopkanaal van de onlinewinkel hebben geïnstalleerd. Als je e-mails wilt verzenden naar je abonnees via Shopify Email, moet je winkel een betaald Shopify-abonnement hebben met een betalingsprovider die is ingesteld. Als je account een gratis proefabonnement heeft, kun je e-mailberichten maken en test-e-mailberichten naar jezelf sturen met behulp van Shopify Email, maar niet naar je abonnees.

Installeer Shopify Email

1. Ga naar de app-pagina Shopify Email.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent aangemeld bij je Shopify-account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Klik op Install app.

Je vindt Shopify Email in de Marketing-sectie van je Shopify-beheercentrum. Klik op Campagne maken > Shopify Email.

Prijzen

Alle verkopers met een betaald Shopify-abonnement hebben aan het begin van elke maand 2500 gratis e-mails om te verzenden. E-mailkosten worden berekend met behulp van de volgende regels:

• E-mails worden geteld op basis van elk afzonderlijk e-mailadres waarnaar een e-mailactiviteit wordt verzonden. Het verzenden van 1 promotionele e-mail naar 800 abonnees telt bijvoorbeeld als 800 e-mails.
  • Ongebruikte e-mails worden niet overgedragen naar de volgende maand.
  • Je kunt naast de 2.500 gratis e-mails nog meer e-mails verzenden voor $0,001 USD per extra e-mail. Het verzenden van 1000 extra e-mails kost bijvoorbeeld $1 USD. De extra e-mails worden pas in rekening gebracht als de kosten $0,05 USD bedragen.
  • Je hebt geen extra abonnement nodig en Shopify Email brengt alleen kosten in rekening voor wat je verzendt.

Raadpleeg Shopify Email-kosten voor meer informatie.

Wijzig je afzendadres

Je afzendadres is je klantgerichte e-mailadres. Dit is het e-mailadres dat je klanten zien als de afzender wanneer ze een e-mail van je ontvangen. Als je het doorsturen van e-mail niet instelt om een e-mailadres te gebruiken met jouw winkeldomein, en je het afzendadres bijwerkt, kunnen de e-mails van je winkel worden weergegeven als store@shopifyemail.com of youremailaddress@gmail.com via shopifyemail.com voor je klanten of als spam worden gemarkeerd. Het wordt aanbevolen om een e-mailadres uit je winkeldomein te gebruiken om bezorgproblemen te voorkomen en om merkherkenning te bevorderen.

Als je een door Shopify gehost domein hebt, hoef je geen aanvullende instellingen uit te voeren om te verzenden vanaf een e-mailadres dat is gekoppeld aan het domein van je winkel.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in het gedeelte Winkelgegevens onder E-mailadres voor verzenders.

3. Klik op Opslaan.

Als je afzendadres eindigt op @gmail.com in plaats van een aangepast afzendadres dat eindigt op de naam van je winkel, kan je e-mailadres in de inbox mogelijk weergegeven worden als youremailaddress@gmail.com via shopifyemail.com.

Als je afzendadres DMARC-beveiligd is, kan je e-mailadres in de inbox mogelijk worden weergegeven als store@shopfyemail.com en antwoorden van je klanten zullen worden doorgestuurd naar het door jou gekozen afzendadres.

Als je domein niet is geverifieerd, ook wel geauthenticeerd genoemd, wordt het afzendadres in de inbox weergegeven als het door jou gekozen afzendadres met via shopifyemail.com erachter. Door je domein te verifiëren, verwijder je de via shopifyemail.com. Het verifiëren van je domein helpt ook bij de bezorgbaarheid van je e-mails.

Als je domein niet is geverifieerd, wordt je afzendadres weergegeven in postvakken IN als je gekozen afzendadres met via shopifyemail.com er achter. Om e-mails van je e-mailadres zonder via shopifyemail.com te verzenden, kun je je domein verifiëren door op de pagina Afzendadres op Verifiëren te klikken. Er wordt een nieuw venster geopend met instructies voor het maken van vier nieuwe records bij je domeinprovider. De hostnamen en -waarden voor de nieuwe records moeten worden ingevoerd in de volgorde waarin ze in het nieuwe venster worden weergegeven. Het kan tot 48 uur duren om je domein te verifiëren. Neem contact op met je externe domeinprovider als je problemen ondervindt of hulp nodig hebt bij het instellen van je externe domein.

Niet alle domeinproviders gebruiken dezelfde terminologie voor het maken van nieuwe records. In plaats van 'hostnaam' kunnen de termen 'naam', 'label' of 'voorvoegsel' worden gebruikt. Dit is waar je record naar verwijst. 'Waarde' kan worden aangeduid als de plaats waarnaar dit record 'verwijst', of de "bestemming". Alle domeinhostingproviders kunnen enigszins verschillen. Lees meer over domeinen van derden of neem contact op met je externe domeinprovider voor meer informatie.