Shopify Email instellen

Voordat je Shopify Email installeert en instelt, controleer je of je winkel voldoet aan alle vereisten.

Vereisten voor het gebruik van Shopify Email

Om Shopify Email te kunnen gebruiken, moet je een onlinewinkel bij Shopify hebben en het verkoopkanaal van de onlinewinkel hebben geïnstalleerd. Als je e-mails wilt verzenden naar je abonnees via Shopify Email, moet je winkel een betaald Shopify-abonnement hebben met een betalingsprovider die is ingesteld. Als je account een gratis proefabonnement heeft, kun je e-mailberichten maken en test-e-mailberichten naar jezelf sturen met behulp van Shopify Email, maar niet naar je abonnees.

Installeer Shopify Email

1. Ga naar de app-pagina Shopify Email.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent aangemeld bij je Shopify-account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Klik op Install app.

Je vindt Shopify Email in de Marketing-sectie van je Shopify-beheercentrum. Klik op Campagne maken > Shopify Email.

Prijzen

Alle verkopers met een betaald Shopify-abonnement hebben aan het begin van elke maand 2500 gratis e-mails om te verzenden. E-mailkosten worden berekend met behulp van de volgende regels:

• E-mails worden geteld op basis van elk afzonderlijk e-mailadres waarnaar een e-mailactiviteit wordt verzonden. Het verzenden van 1 promotionele e-mail naar 800 abonnees telt bijvoorbeeld als 800 e-mails.
  • Ongebruikte e-mails worden niet overgedragen naar de volgende maand.
  • Je kunt, naast de 2500 gratis e-mails, extra e-mails verzenden voor $1 per 1000 verzonden e-mails.
  • Je hebt geen extra abonnement nodig en Shopify Email brengt alleen kosten in rekening voor wat je verzendt.

Raadpleeg Shopify Email-kosten voor meer informatie.

Wijzig het e-mailadres van de klant

Het e-mailadres van de klant is het adres dat je klanten kunnen gebruiken. Dit is het adres dat je klanten zien als de afzender wanneer ze een e-mail van je ontvangen. Als je je e-mail adres voor klanten niet update, kunnen de e-mailmeldingen van je winkel worden weergegeven met een no-reply@shopify.com e-mailadres of worden gemarkeerd als spam.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig je e-mailadres in het gedeelte Winkelgegevens onder E-mailadres voor klanten.