Marketingcampagnes maken

Op de pagina Marketing in Shopify kun je marketingcampagnes maken en beheren voor promoties. De pagina Marketing bevat ook aanbevelingen om je marketingstrategie te verbeteren.

Inzicht in marketingcampagnes

Marketingcampagnes en automatiseringen kunnen je helpen je klantenbestand op verschillende manieren te laten groeien. Je kunt ze apart of samen in je algemene marketingstrategie gebruiken.

Marketingcampagnes bevatten een of meer marketingactiviteiten, zoals contentmarketing of advertenties. Marketingcampagnes zijn meestal gericht op een specifieke promotie, omdat je binnen een bepaald tijdsbestek activiteiten kunt publiceren. Je kunt bijvoorbeeld een Facebook-advertentie gebruiken om een aanbieding van een product te promoten, of je kunt een blogpost op een platform voor social media aanmaken om je volgers te informeren over een nieuw product. Wanneer je een marketingactiviteit in Shopify aanmaakt, kun je deze opslaan als concept en deze publiceren wanneer deze klaar is, zodat je je marketingactiviteiten van tevoren kunt voorbereiden. Voor belangrijke evenementen, zoals Black Friday, kun je marketingactiviteiten groeperen om aan een specifieke campagnedoelstelling te werken.

Als je marketingactiviteiten wilt aanmaken, moet er een marketing-app zijn geïnstalleerd in je winkel en moet je winkel minimaal een Basic Shopify-abonnement hebben. Voor veel marketing-apps moet je verkopen via een Shopify-webshop.

Een marketingactiviteit aanmaken

Er zijn templates vooraf aangemaakt voor een aantal veelgebruikte marketingactiviteiten. Welke details je toevoegt is afhankelijk van de activiteit die je aanmaakt.

Je hebt de machtiging Marketing nodig, en als je marketing gebruikt via een app of een kanaal, heb je ook de machtiging Toegang tot apps en kanalen nodig om een marketingcampagne te maken.

Wanneer je een marketingactiviteit of automatisering in Shopify maakt, kun je deze opslaan als concept en deze publiceren wanneer deze klaar is, zodat je je marketing van tevoren kunt voorbereiden.

Stappen:

Voeg een marketingactiviteit toe aan een bestaande campagne

Een marketingactiviteit bewerken, bekijken, pauzeren of verwijderen

Je kunt concept- en gepubliceerde marketingactiviteiten of automatisering vanuit Shopify bewerken, pauzeren of verwijderen. Om marketingcampagnes te bekijken die je al hebt gemaakt, klik je in je Shopify-beheercentrum op Marketing en vervolgens op Campagnes.

Wanneer je een conceptmarketingactiviteit of -automatisering bewerkt, kun je je wijzigingen opslaan of publiceren. Conceptmarketingactiviteiten worden vermeld op de pagina Marketing, en conceptautomatiseringen worden vermeld op de pagina Marketing > Automatiseringen.

Om een marketingactiviteit te verwijderen die je in Shopify hebt gemaakt, ga je naar het gedeelte Marketing van je Shopify-beheercentrum en klik je op Campagnes. Selecteer de marketingactiviteit die je wilt verwijderen, klik op Activiteit verwijderen en klik vervolgens nogmaals op Activiteit verwijderen om je keuze te bevestigen.

Wanneer je een marketingactiviteit of -automatisering verwijdert in Shopify, worden er geen kosten meer voor in rekening gebracht. Shopify synchroniseert met de gerelateerde service, om je account bij te werken met eventuele wijzigingen die je aanbrengt. Terwijl de activiteit of automatisering buiten Shopify wordt verwijderd, wordt de status Wordt verwijderd weergegeven in Shopify. Nadat de activiteit volledig is verwijderd buiten Shopify, wordt deze verwijderd van de lijst in Shopify. Een marketingactiviteit of automatisering verwijderen is permanent.

Marketingactiviteiten die buiten Shopify zijn gemaakt, moeten worden verwijderd uit de service waar ze zijn gemaakt.

Een marketingcampagne archiveren

Je kunt marketingcampagnes in Shopify archiveren die voldoen aan een van de volgende voorwaarden:

• Er zijn geen marketingactiviteiten in de campagne
  • Alle marketingactiviteiten in de campagne zijn gepauzeerd
  • Alle marketingactiviteiten in de campagne konden niet worden gesynchroniseerd

Je kunt geen marketingactiviteiten toevoegen aan een gearchiveerde campagne, maar je kunt deze op elk gewenst moment uit het archief halen en vervolgens activiteiten toevoegen. Klik op de link op de pagina Marketing om gearchiveerde campagnes te bekijken.

Je kunt een marketingcampagne archiveren via de bijbehorende pagina met details.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Marketing.

2. Klik op een bestaande marketingcampagne.

3. Klik op Campagne archiveren.

Een marketingcampagne verwijderen

Als een marketingcampagne activiteiten heeft met een van de volgende statussen, kun je de marketingcampagne verwijderen:

• Verwijderd
  • Extern verwijderd
  • Concept

Dit betekent dat de campagne óf geen activiteiten moet bevatten, alle activiteiten worden verwijderd, óf alleen conceptactiviteiten bevat.

Stappen:

1. Klik op Marketing in het Shopify-beheercentrum.
  2. Klik op de campagne die je wilt verwijderen, klik op de vervolgkeuzelijst Meer acties en selecteer Campagne verwijderen.
  3. Klik opnieuw op Campagne verwijderen om je keuze te bevestigen.

Een gearchiveerde marketingcampagne verwijderen

1. Klik op Marketing in het Shopify-beheercentrum.
  2. Klik op de gearchiveerde campagne die je wilt verwijderen, klik op de vervolgkeuzelijst Meer acties en selecteer Campagne verwijderen.
  3. Klik opnieuw op Campagne verwijderen om je keuze te bevestigen.

Meer informatie over marketing

De sectie Meer informatie over marketing bevat korte video's en informatiebronnen van Shopify Academy-experts om je te helpen marketingcampagnes en -strategieën aan te maken die meer vruchten afwerpen. Naarmate je bedrijf zich ontwikkelt, worden hier steeds informatiebronnen toegevoegd die op jouw activiteiten zijn toegesneden. Met < en > kun je naar de vorige of volgende aanbeveling van Shopify Learn gaan. Als een bepaalde aanbeveling niet nuttig of relevant is voor je, klik je op ... > Afwijzen.