Marketingcampagnes maken in Shopify

Je kan marketingactiviteiten maken, publiceren en beheren vanaf de pagina Marketing in Shopify. Voor belangrijke gebeurtenissen, zoals Black Friday, kan je een marketingcampagne en marketingactiviteiten samen groeperen om een specifiek doel te bereiken. De pagina Marketing bevat ook aanbevelingen om je marketingstrategie te verbeteren.

Wanneer je een marketingactiviteit maakt, kan je deze opslaan als concept en deze publiceren wanneer deze klaar is, zodat je je marketingactiviteiten van tevoren kunt voorbereiden.

Vereisten

Er moet een marketing-app zijn geïnstalleerd en u moet het abonnement Basic Shopify of hoger hebben om marketingcampagnes en -activiteiten te kunnen maken.

De Google Shopping-app toevoegen aan uw winkel

Je kunt de Google Shopping-app gebruiken om uw producten te synchroniseren en Google Shopping-marketingactiviteiten te maken. Je kunt de Google Shopping-app rechtstreeks vanaf de pagina Marketing installeren door te klikken op Campagne maken > Google Shopping instellen. Zie Google Shopping voor meer informatie.

De Facebook Marketing-app toevoegen aan uw winkel

Je kunt de app Facebook Marketing gebruiken om activiteiten voor Facebook-marketing rechtstreeks op de pagina Marketing in de Shopify-beheerder te maken. Je kunt de app Facebook Marketing installeren door te klikken op Campagne maken > Facebook-marketing instellen. Meer informatie over het instellen van de Facebook Marketing-app in Shopify.

Een marketingcampagne maken

Een marketingcampagne bestaat uit een of meer marketingactiviteiten die zijn gegroepeerd onder één thema. Je kunt bijvoorbeeld een marketingcampagne met de naam 'Black Friday Sales' maken die bestaat uit verschillende marketingactiviteiten voor Google Shopping en voor Facebook.

Je kunt een marketingcampagne maken op basis van een nieuwe activiteit. Je kunt op elk gewenst moment een campagne hernoemen en meer marketingactiviteiten aan een campagne toevoegen.

Stappen:

Een activiteit toevoegen aan een bestaande marketingcampagne

Een conceptmarketingactiviteit bewerken of publiceren

Conceptmarketingactiviteiten worden vermeld op de pagina Marketing in Shopify met een Draft -label. Je kan wijzigingen aanbrengen in een conceptactiviteit en het concept opslaan of de activiteit publiceren.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.
    1. Klik op een bestaande marketingcampagne. 3. Klik naast een marketing activiteit op Activiteit bewerken. 4. Optioneel: wijzigingen aanbrengen in de gegevens van de activiteit. 5. een concept opslaan of de activiteit publiceren: * als je een concept wil opslaan, klik je op Later voltooien. * Klik op Publicerenom de activiteit te publiceren.

Een gepubliceerde marketingactiviteit bewerken

1. Ga in Shopify naar Marketing.
    1. Klik op een bestaande marketingcampagne. 3. Klik naast een marketingactiviteit op Activiteit bewerken. 4. Breng wijzigingen aan in de activiteitsgegevens. 5. Klik op Activiteit opslaan.

Een gepubliceerde marketingactiviteit onderbreken

1. Ga in Shopify naar Marketing.
    1. Klik op een bestaande marketingcampagne. 3. Klik naast een marketingactiviteit op Activiteit bewerken. 4. Klik op Activiteit pauzeren.

Een marketingactiviteit verwijderen in Shopify

Je kunt een marketingactiviteit verwijderen die je in Shopify hebt gemaakt.

Wanneer je een activiteit verwijdert in Shopify, worden er geen kosten meer voor in rekening gebracht. Shopify synchroniseert de verwijderingsactie voor de activiteit met de gerelateerde service, zoals Facebook of Google Shopping. Terwijl de activiteit buiten Shopify wordt verwijderd, zie je de status Wordt verwijderd naast de activiteit in de lijst op de marketingcampagnepagina. Nadat de activiteit volledig is verwijderd buiten Shopify, wordt deze verwijderd uit de lijst met activiteiten in een marketingcampagne. Het verwijderen van een marketingactiviteit is permanent.

Marketingactiviteiten die buiten Shopify zijn gemaakt, moeten worden verwijderd uit de service waar ze zijn gemaakt.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.
    1. Klik op een bestaande marketingcampagne. 3. Klik naast een marketingactiviteit op Activiteit bewerken. 4. Klik op Activiteit verwijderen en klik vervolgens op Activiteit verwijderen om te bevestigen.

Een marketingcampagne archiveren

Je kunt marketingcampagnes in Shopify archiveren die voldoen aan een van de volgende voorwaarden:

• Er zijn geen marketingactiviteiten in de campagne
  • Alle marketingactiviteiten in de campagne zijn gepauzeerd
  • Alle marketingactiviteiten in de campagne konden niet worden gesynchroniseerd

Je kan geen marketingactiviteiten toevoegen aan een gearchiveerde campagne, maar je kan deze op elk gewenst moment uit het archief halen en vervolgens activiteiten toevoegen. Klik op de link op de pagina Marketing om gearchiveerde campagnes te bekijken.

Je kunt een marketingcampagne archiveren via de bijbehorende pagina met details.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.
    1. Klik op een bestaande marketingcampagne. 3. Klik op Campagne archiveren.

Marketingaanbevelingen

In het gedeelte met aanbevelingen ziet je aanpassingen voor je winkel om het verkeer te verbeteren en de conversie van bezoekers naar klanten te vergroten. Shopify blijft aanbevelingen toevoegen die specifiek zijn voor je bedrijf naarmate je bedrijf zich verder ontwikkelt. Gebruik de pijlen < en > om naar de vorige of volgende aanbevelingen te gaan. Als je een specifieke aanbeveling niet meer wilt zien, klikt je op Nee, bedankt.