Pixels en klantgebeurtenissen

Je kunt pixels toevoegen en beheren in de sectie Klantgebeurtenissen van het Shopify-beheercentrum. Klantgebeurtenissen zijn acties van je klanten waarmee je inzicht kunt krijgen in de manieren waarop je klanten met je bedrijf bezig zijn. Deze acties worden gevolgd met pixels, JavaScript-fragmenten die in de code van je winkel zijn ingevoegd. Services van derden die zijn geïntegreerd met je winkel, gebruiken de klantgebeurtenisgegevens die ze met pixels hebben verzameld om je marketingautomatiseringen en analytics te optimaliseren.

Met de Shopify-pixelmanager kun je pixels beheren en toevoegen die klantgebeurtenissen aan de klantzijde volgen. Gebeurtenissen aan de klantzijde zijn acties die in de browser van de klant plaatsvinden, bijvoorbeeld op een link klikken of een product aan een winkelwagen toevoegen. Voorheen konden merchants handmatig JavaScript-fragmenten op verschillende plaatsen in hun onlinewinkel toevoegen: in onlinevoorkeuren, in checkout-scripts en in apps. Deze scripts werden meestal niet op kwaliteit gecontroleerd en het beheer ervan was tijdrovend. Met de pixelmanager worden je scripts in één beheertool opgeslagen en in een sandbox-omgeving uitgevoerd, wat een extra beveiligingslaag biedt voor je onlinewinkel en voor je klanten.

Pixels kunnen op twee manieren aan je onlinewinkel worden toegevoegd: via app-pixels, die worden geïnstalleerd via marketing-apps en apps die gegevens verzamelen en via aangepaste pixels, die handmatig door een ontwikkelaar in de pixelmanager kunnen worden toegevoegd.