Pixels migreren

Als je eerder een pixel handmatig aan je winkel hebt toegevoegd op een locatie zoals theme.liquid,checkout.liquid (alleen voor Plus-merchants) of Aanvullende scripts in je checkout-instellingen, kun je je pixels migreren om compatibel te zijn met een Shopify-app-pixel of een aangepaste pixel.Enkele voordelen van het migreren van je oude pixels zijn:

• Eenvoudigere toegang tot het volgen van klantgebeurtenissen, inclusief checkout-gebeurtenissen
  • Geïntegreerde tools voor privacynaleving

Meer informatie over de Shopify-pixelmanager en alle voordelen van migreren naar Shopify-app-pixels of aangepaste pixels.

De migratie van een pixel voorbereiden

Het kan een goed idee zijn om je pixels te migreren tijdens een minder drukke periode voor je winkel. Op deze manier voorkom je namelijk dubbele of ontbrekende klantgebeurtenissen.

Je kunt je nieuwe aangepaste pixel vóór of na het verwijderen van je oude pixelcode koppelen. Houd rekening met het volgende bij het vastleggen van je migratieworkflow:

• Als je wilt dat zo min mogelijk klantgebeurtenissen ontbreken, koppel je je nieuwe aangepaste pixel voordat je je oude pixel verwijdert.
  • Als je dubbele klantgebeurtenis-tracking wilt voorkomen, koppel je je nieuwe aangepaste pixel nadat je je oude pixel hebt verwijderd.

Een oude pixel migreren om compatibel te zijn met een app-pixel

Als aan de volgende twee voorwaarden is voldaan, kan het een goed idee zijn om een oude pixel te migreren om compatibel te zijn met een app-pixel:

• Je hebt een Shopify-app-pixel geïnstalleerd die automatisch klantgebeurtenissen verzamelt.
  • Je hebt ook extra code toegevoegd voor aangepaste gebeurtenissen die niet worden gevolgd door de app-pixel.

In dit geval volg je de instructies van de app-ontwikkelaar voor het migreren van de oude pixel.

Een oude pixel naar een aangepaste pixel migreren

Als aan de volgende twee voorwaarden is voldaan, kan het een goed idee zijn om een oude pixel naar een aangepaste pixel te migreren:

• Je hebt een geïnstalleerde pixel waar je handmatig code voor hebt geschreven, zonder dat er een Shopify-app is geïnstalleerd.
  • Er is geen Shopify-app-pixel die aan je vereisten voldoet.

Stappen

1. Maak een aangepaste pixel aan die is toegekend aan je vereiste standaard- en aangepaste klantgebeurtenissen.
  2. Verwijder of vervang eerder toegevoegde pixelcode uit je Liquid-bestanden of Aanvullende scripts in je checkout-instellingen.Dit kan de volgende acties omvatten:

3. Voeg je aangepaste pixel toe aan je winkel.

4. Koppel je aangepaste pixel.

Oude pixelcode zoeken

Als je een oude pixel wilt migreren, zoek je je oude pixelcode, zodat je deze kunt verwijderen of wijzigen. De meeste pixels hebben twee componenten:

• Een basis-Javascript-SDK
  • Minstens één functie voor het volgen van klantgebeurtenissen

Oude exemplaren van de Javascript-SDK van de pixel zoeken

De Javascript-SDK is een basisset code die wordt geleverd door elke pixel die de functiebibliotheek van de pixel laadt. Het is normaal gesproken het eerste codefragment dat je in je webshop dient te plaatsen wanneer je een pixel toevoegt.

De Javascript-SDK wordt vaak in je koptekst geplaatst en is te vinden in de theme.liquid en Aanvullende scripts in je checkout-instellingen.

Oude pixelcode zoeken voor het verzamelen van klantgebeurtenissen

Als je de oude pixel wilt vinden voor het volgen van klantgebeurtenissen, zoek je in de pixeldocumentatie van je externe partij op waar klantgebeurtenissen zich bevinden, zodat je weet waar je dient te zoeken. De pixel van Meta heeft bijvoorbeeld een methode met de naam fbq() en Google-pixels gebruiken vaak gtag() of dataLayer.push().

Je kunt deze code meestal vinden in de Liquid-bestanden van je thema en Aanvullende scripts in je checkout-instellingen.

Oude pixelcode verwijderen of vervangen

Als je je oude pixelcode vindt, verwijder je deze of vervang je deze door de Shopify-methode Shopify.analytics.publish(), afhankelijk van wat voor soort gebeurtenis de pixel volgt:

• Alle gevonden exemplaren van de Javascript-SDK's kun je verwijderen.
  • Als de oude pixel een standaard klantgebeurtenis volgt en de aangepaste pixel of app-pixel die je wilt toevoegen ondersteuning biedt voor het verzamelen van de standaard klantgebeurtenis, verwijder je de code.
  • Als de oude pixel een aangepaste klantgebeurtenis volgt en de aangepaste pixel of app die je wilt toevoegen, ondersteuning biedt voor het verzamelen van aangepaste klantgebeurtenissen, vervang je de code.

Dit is een voorbeeld van een oude pixelcode die een niet-standaard klantgebeurtenis volgt:

<script>fbq("trackCustom", "my_custom_event");</script>

Dit is een voorbeeld van de equivalente code die als vervanging dient voor de oude code:

<script>Shopify.analytics.publish("my_custom_event");</script>

Als je een aangepaste pixel aanmaakt, vermeld je code die is toegekend aan de aangepaste gebeurtenis, zoals in dit voorbeeld:

analytics.subscribe("my_custom_event", event => { fbq("trackCustom", "my_custom_event"); });