App-pixels

App-pixels zijn scripts die zijn geïnstalleerd als onderdeel van een app of verkoopkanaal van derden. Deze pixels worden aangemaakt door de eigenaar van de app, en zijn zo ingesteld dat ze een strikte, geïsoleerde omgeving in je winkel gebruiken. De geïsoleerde omgeving (ook wel een sandbox genoemd) gebruikt door Shopify beheerde API's om gegevens te verzamelen of op te halen, waardoor de totale impact op de prestaties, beveiliging of privacy of je website zo klein mogelijk wordt gehouden.

Shopify voegt alleen apps toe aan de pagina Klantgebeurtenissen die gebruikmaken van de Shopify Web Pixels API. De officieel ondersteunde manier voor het integreren van webpixels is Shopify Web Pixels API. Apps die gebruikmaken van de Shopify Web Pixels API bieden de veiligste, betrouwbaarste en best presterende pixels. Een app moet eerst worden geïnstalleerd en ingesteld om een pixel te configureren.

Wanneer je een app installeert die app-pixels bevat, is het jouw verantwoordelijkheid om te weten welke informatie deze pixels verzamelen en om de juiste tools in te stellen om toestemming van de klant te verkrijgen voordat je gegevens gaat verzamelen.

App-pixels beheren

Pixels van geïnstalleerde apps worden vermeld op de pagina Klantgebeurtenissen van het Shopify-beheercentrum. Klik op het tabblad App-pixels om de app-pixels te bekijken die op je website zijn geïnstalleerd.

Klik op de naam van de app-pixel om de gegevenspagina voor de app te laden.

Je kunt de machtigingen bekijken die een app of verkoopkanaal in je winkel heeft. Klik in het pixels-manager op de knop ... en selecteer Machtigingen weergeven. Er wordt een volledige lijst weergegeven van waartoe de app of het verkoopkanaal toegang heeft en wat de app of het verkoopkanaal in je winkel kan doen.

Gegevens van app-pixels verzenden

Je kunt gegevens van app-pixels verzenden met behulp van web- en serverpixels.

Met webpixels draag je klantgebeurtenissen via de browser over aan de app-eigenaar. Dit is de standaard manier waarop de meeste pixels gegevens overdragen.

Met serverpixels draag je klantgebeurtenissen via de server over aan de app-eigenaar. Bepaalde app-eigenaren hebben toegang tot serverpixels. Je kunt de app-eigenaar vragen of diegene toegang heeft tot serverpixels.

Serverpixels hebben de volgende voordelen:

• Serverpixels kunnen het aantal klantgebeurtenissen verhogen, inclusief checkouts. Die worden overgedragen aan app-eigenaren via een server in plaats van een tussenschakel, zoals een internetbrowser.
  • Serverpixels kunnen het aantal gebeurtenissen verhogen met identificatie van je winkel, zoals een e-mailadres.

Wanneer je serverpixels aan webpixels koppelt, komen de meeste klantgebeurtenissen aan op de bestemming.