Pixels-overzicht

Pixels zijn JavaScript-codefragmenten die worden uitgevoerd in je onlinewinkel of checkout en worden beheerd vanuit de sectie Klantgebeurtenissen in het Shopify-beheercentrum.Pixels verzamelen gegevens over klantgedrag en geven ze door voor marketing, reclame en rapportage.

Met de Shopify-pixelmanager kun je al je gebeurtenissen op één plek volgen. Wanneer een nieuwe app wordt geïnstalleerd, worden app-pixels automatisch aan de pixelmanager toegevoegd. Je kunt vanuit de pixelmanager ook aangepaste pixels toevoegen die klantgebeurtenissen volgen in je webshop, bij de checkout en op de bestelstatuspagina. Services van derden die met je winkel zijn geïntegreerd, kunnen dankzij de met pixels vastgelegde gegevens hun marketing en analytics optimaliseren.

Sandbox

Shopify gebruikt een beveiligde sandbox voor pixels. Een sandbox is een omgeving waarin je scripts kunt uitvoeren zonder dat je onlinewinkel daar hinder van heeft. Een sandbox-pixel kan overal op je website werken, maar kan alleen gebruikmaken van de gegevens die binnen de sandbox ter beschikking worden gesteld. Deze sandbox zorgt ervoor dat pixels die in de pixelmanager zijn geïnstalleerd of aangemaakt, geen gegevens kunnen verzamelen of opvragen die buiten de intentie van de pixel vallen, wat een veiligheidsrisico zou kunnen zijn.

Er zijn twee soorten sandbox voor pixels:

• App-pixels worden geladen in een Strikte sandbox-omgeving. Deze pixels worden in een web worker geladen en hebben alleen toegang tot specifieke gegevens via de Shopify-API voor pixels. App-pixels hebben beperkte toegang tot je onlinewinkel en zijn de veiligere optie voor het gebruik van pixels om klantgebeurtenissen te volgen.

• Aangepaste pixels worden in een Lax sandbox-omgeving geladen. Deze sandbox laadt de scripts in een iframe en maakt een traditionele pixelconfiguratie mogelijk waarbij een script-element in een pagina wordt geïnjecteerd. Je kunt aangepaste pixels gebruiken wanneer de service geen app heeft die volledig is geïntegreerd met de Shopify-API voor pixels, die een strikte sandbox-omgeving gebruikt.

Elk van deze sandbox-omgevingen bieden een extra beveiligingslaag voor je onlinewinkel om eventuele potentiële risico's te verminderen. In de documentatie over risico's vind je meer informatie over de risico's van pixels.

App-pixels

App-pixels worden geladen in een strikte sandbox-omgeving. Deze sandbox laadt de scripts in een web worker-omgeving, waar Shopify API's verstrekt om toegang te krijgen tot specifieke mogelijkheden (cookies lezen/schrijven, netwerkaanvragen doen) en vereist dat partners volledig nieuwe SDK's schrijven die specifiek voor Shopify zijn.

Aangepaste pixels

Aangepaste pixels worden in een Lax sandbox-omgeving geladen. Deze sandbox laadt de scripts in een iframe en biedt een traditionele pixelervaring. Niet elke pixel werkt in deze omgeving, aangezien de sandbox volledig geïsoleerd is van de rest van je website. Een pixel die is ontworpen om content- of prijsinformatie weer te geven, kan bijvoorbeeld niet buiten de sandbox kijken en heeft geen toegang tot informatie waar een bevoegdheid voor nodig is. Gebruik een aangepaste pixel als de service die je aan klantgebeurtenissen wilt koppelen niet volledig geïntegreerd is met de Shopify-API voor pixels.

Zorg er bij elke pixel voor dat je begrijpt wat de code doet voordat je deze naar je winkel kopieert en dat je alleen code gebruikt die door een betrouwbare bron is ontwikkeld om eventuele risico's voor de prestaties of beveiliging van je onlinewinkel te voorkomen.