Pixels-overzicht

Je kunt de Shopify-pixelmanager gebruiken om je pixels te beheren die klantgebeurtenissen volgen. Met de Shopify-pixelmanager kun je pixels beheren en toevoegen die klantgebeurtenissen volgen. Klantgebeurtenissen zijn acties die in de browser van de klant plaatsvinden, bijvoorbeeld op een link klikken of een product aan een winkelwagen toevoegen. Je kunt pixels toevoegen en beheren in het gedeelte Klantgebeurtenissen van je Shopify-beheercentrum.

Voorheen konden merchants handmatig JavaScript-fragmenten toevoegen op verschillende plaatsen in hun webshop: in onlinevoorkeuren, in checkout-scripts en in apps. Deze scripts waren meestal niet gecontroleerd op kwaliteit en waren tijdrovend om te beheren. Met de pixelmanager worden je scripts opgeslagen in één beheertool en worden ze uitgevoerd in een sandbox-omgeving. Het toevoegen van app-pixels of aangepaste pixels aan je winkel kan de volgende voordelen hebben:

• Toegang tot een stroom van klantgebeurtenissen in je webshop, inclusief checkout-gebeurtenissen
  • Een extra beveiligingslaag voor je webshop en je klanten, waaronder meer controle over de klantgegevens die je deelt met services van externe partijen
  • Het voorkomt dat code van externe partijen niet-presterend Javascript uitvoert of je webshop en checkout hindert.
  • Geïntegreerde tools voor privacynaleving

Pixels kunnen op twee manieren aan je webshop worden toegevoegd: via app-pixels, die worden geïnstalleerd via marketing-apps en apps die gegevens verzamelen, en via aangepaste pixels, die handmatig door een ontwikkelaar in de pixelmanager kunnen worden toegevoegd.

Sandbox-omgeving voor pixels

Shopify gebruikt een beveiligde sandbox voor app-pixels en aangepaste pixels. Een sandbox is een omgeving waarin je scripts kunt uitvoeren zonder dat je webshop daar hinder van heeft. Een sandbox-pixel kan overal op je website werken, maar kan alleen gebruikmaken van de gegevens die binnen de sandbox ter beschikking worden gesteld. Deze sandbox zorgt ervoor dat pixels die in de pixelmanager zijn geïnstalleerd of aangemaakt, geen gegevens kunnen verzamelen of ophalen die buiten de intentie van de pixel vallen, wat een veiligheidsrisico zou kunnen zijn.

Meer informatie over de potentiële risico's van pixels.

Sandbox-beperkingen voor pixels

Er gelden enkele beperkingen voor toegang tot informatieniveaus, daar pixels worden uitgevoerd in een beveiligde sandbox-omgeving. De verhoogde beveiliging geeft jou en je klanten meer controle over de gegevens waartoe externe partijen toegang hebben. Deze beperkingen zijn mogelijk niet compatibel met sommige pixels van externe partijen. Raadpleeg de externe pixelprovider om te bevestigen welke pixels compatibel zijn.

Controleer de volgende bekende beperkingen van pixel-sandboxes:

• Kan gebruikersinterface-elementen, zoals knoppen, formulieren, banners of modale vensters, niet weergeven
  • Automatische detectie van DOM-scrapinggebeurtenissen
  • Automatische detectie van metagegevens van DOM-scraping
  • Automatische detectie van gebruikersinformatie, zoals e-mail en telefoon, van DOM-scraping
  • Automatische detectie van uitgaande linkklikken van DOM-scraping
  • Automatische detectie van scrollen op pagina's
  • Automatische detectie van kliks en muisbeweging om heatmaps aan te maken van DOM-scraping

Automatische detectie van pagina-URL's in de Lax-sandbox bevat een sandboxversie en weerspiegelt niet exact de URL van het hoofdvenster. Je kunt de URL van het hoofdvenster verkrijgen bij de gebeurtenis page_viewed.

Voor automatische detectie van gebeurtenissen, metagegevens, gebruikersinformatie en uitgaande links van DOM-scraping, kun je als alternatief aangepaste gebeurtenissen publiceren. Het publiceren van aangepaste gebeurtenissen wordt mogelijk niet door alle app-pixels ondersteund.

Klantenprivacy

Webpixels worden alleen uitgevoerd wanneer bezoekers toestemming hebben gegeven voor marketing- en analytics-doeleinden in markten waar jij hebt geconfigureerd dat toestemming is vereist.

Potentiële risico's

Zorg er altijd voor dat je de code begrijpt die je toevoegt aan je webshop of de checkout, of huur een Shopify-partner in voor hulp bij aangepaste pixels.

Prestatierisico's

Pixels zijn scripts die op de achtergrond van je webshop worden uitgevoerd om klantgebeurtenissen te volgen. Hoe meer scripts je hebt, des te trager wordt je winkel. Als het toegevoegde script niet goed is uitgevoerd of geformatteerd, kan de activiteit ook onbeperkt worden uitgevoerd, waardoor je site langzaam laadt of niet laadt.

Privacyrisico's

De privacy van gebruikers is aan strikte regels gebonden om de bescherming van de gegevens van klanten online te waarborgen. Codefragmenten kunnen worden gebruikt om toestemmingsvereisten van klanten te omzeilen, wat in strijd is met de Servicevoorwaarden van Shopify en tot juridische aansprakelijkheid voor jezelf kan leiden. Dit is met name het geval als je gevestigd bent of klanten bedient in locaties met striktere privacyregels, zoals sommige staten in de VS of de Europese Economische Ruimte (EER). Vergeet niet dat je verantwoordelijk bent voor naleving van de toepasselijke wetgeving en het verkrijgen van alle benodigde toestemmingen wanneer je pixels gebruikt om klantgegevens te verzamelen. Vraag juridisch advies als je niet zeker weet welke vereisten op jou van toepassing zijn.