Aangepaste pixels testen

Nadat je een aangepaste pixel hebt gemaakt, moet je deze testen om er zeker van te zijn dat je pixel op de juiste manier gegevens verzendt wanneer er gebeurtenissen op je site plaatsvinden.

Met de Shopify Pixel Helper kun je testen of je pixelgebeurtenissen zijn geladen en of je je correct hebt geabonneerd op Shopify-gebeurtenissen. Met de Shopify Pixel Helper kun je je aangepaste pixel in je webshop testen om de gebeurtenissen die in realtime worden ontvangen samen met de gegevens voor die evenementen te bekijken.

Als je aangepaste pixel wordt geïntegreerd in een extern platform met een eigen pixelhelper-tool, kun je de externe pixelhelper gebruiken naast de Shopify Pixel Helper om te testen of je pixelgebeurtenissen worden verwerkt en ontvangen door het externe platform. Als je bijvoorbeeld een aangepaste TikTok-pixel in je winkel toevoegt, kun je zowel de Shopify Pixel Helper als de TikTok-pixelhelper gebruiken om je pixel te testen.

Je kunt de Shopify Pixel Helper in dezelfde browsersessie gebruiken als een externe pixelhelper om evenementen voor beide platforms tegelijkertijd te testen.

Hier is een aangepast pixelscript dat alle standaardgebeurtenissen naar de sandbox stuurt en de gebeurtenisgegevens bij de console aanmeldt. De standaardgebeurtenissen zijn zichtbaar in de Shopify Pixel Helper. Daarnaast kun je je abonneren op andere bulkabonnementen, all_events, all_custom_events en all_dom_events om alles te ontdekken wat webpixels te bieden hebben. Ga naar de API voor webpixels voor meer informatie.

analytics.subscribe("all_standard_events", event => {
console.log("Event data ", event?.data);
});

Controleren of een aangepaste pixel is gekoppeld

Voordat je je aangepaste pixel test, moet je ervoor zorgen dat de aangepaste pixel is verbonden.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Klantgebeurtenissen.
  2. Controleer naast de pixel die je wil testen of je pixel de status Verbonden heeft in de kolom Status.
  3. Als de pixel niet is gekoppeld, klik je op ... en vervolgens op Koppelen.

Een aangepaste pixel testen met de Shopify Pixel Helper

Nadat je hebt geverifieerd dat je aangepaste pixel is verbonden, kun je de Shopify Pixel Helper gebruiken om te testen of je aangepaste pixel gegevens verstuurt en de gegevens van je winkel ontvangt. Je kunt één aangepaste pixel tegelijk testen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Klantgebeurtenissen.
  2. Klik op de aangepaste pixel die je wil testen.
  3. Klik op Testen om de aangepaste pixel op je website te openen om te testen.
  4. Optioneel: Afhankelijk van de toestemmingsinstellingen van je winkel en de privacyinstellingen van de klant van de aangepaste pixel, toont het dialoogvenster Pixel Helper mogelijk Pixel in afwachting van toestemming. Doe een van de volgende dingen om door te gaan met testen:

5. Als je wil zien welke evenementen worden geladen, ga je naar elke pagina waarop je de pixel wil testen en controleer je het dialoogvenster Pixel-helper om ervoor te zorgen dat de gebeurtenis is geabonneerd en dat de terugbelfunctie is geslaagd in de sectie Ontvangen gebeurtenissen:

• Ga naar een nieuwe pagina om de gebeurtenis page_viewed te testen.
    • Klik op een product om de gebeurtenis product_viewed te testen.
    • Voeg een product toe aan je winkelwagen om de gebeurtenis product_added_to_cart te testen.
    • Ga naar je checkout om de gebeurtenis checkout_started te testen.
    • Voer je verzendgegevens in bij de checkout om te testen of de gebeurtenis checkout_shipping_info_submitted de gebeurtenis checkout_started vervangt.
    • Voltooi de checkout om te testen of de gebeurtenis checkout_completed de gebeurtenis checkout_shipping_info_submitted vervangt. Meer informatie over een testbestelling plaatsen.
  6. Klik om de ontvangen gebeurtenisgegevens te bekijken op de knop Maximaliseren om het dialoogvenster van de pixelhelper uit te vouwen.

De sectie Ontvangen gebeurtenissen bekijken

Wanneer je test welke gebeurtenissen worden geladen in stap 5, wordt een van de volgende statussen weergegeven in Ontvangen gebeurtenissen van het dialoogvenster Pixelhelper:

• Een groene stip geeft aan dat de gebeurtenis erop is geabonneerd en dat de terugbelfunctie is geslaagd.
  • Een rode stip geeft aan dat de gebeurtenis erop is geabonneerd, maar dat de terugbelfunctie is mislukt. Ontdek hoe je problemen met je aangepaste pixel kunt oplossen.

Problemen oplossen met je aangepaste pixel

Als je pixel niet laadt of brandt tijdens het testen en je je gebeurtenisgegevens en pixelcode al hebt gecontroleerd op fouten, probeer je de volgende maatregelen voor probleemoplossing.

De privacy-instellingen van je klanten controleren

Als je pixel tijdens het testen niet laadt of brandt, kan het zijn dat deze niet wordt geladen door bepaalde privacy-instellingen van klanten.

Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Klantenprivacy > om te controleren of er privacyinstellingen van de klant in het Shopify-beheercentrum zijn die van toepassing zijn op je sessie. Ga als volgt te werk, afhankelijk van de privacy-instellingen van de klant:

• Als je privacy-instellingen van klanten hebt waarvoor in je regio toestemming is vereist, zorg je ervoor dat je toestemming hebt gegeven via je cookiebanner.
  • Als er geen privacy-instellingen voor klanten zijn die het laden van de pixel blokkeren, wis je de cookies van je browser om je cookiebanner opnieuw in te stellen en toestemming te geven.

Als je een externe tool gebruikt om toestemming te beheren, neem je contact op met je externe provider voor ondersteuning.

Overige probleemoplossing

Als het nog onduidelijk is of je aangepaste pixel correct is geabonneerd op een klantgebeurtenis, probeer je de volgende maatregelen voor het oplossen van problemen:

• Wis de cookies van je browser.
  • Als je een standaardgebeurtenis test, bekijk je de beschrijvingen van standaardgebeurtenissen in de documentatie voor ontwikkelaars van Shopify, om ervoor te zorgen dat je de vereiste stappen zet om de gebeurtenis te activeren.

Testmethode van derden voor pixelhelpers

Een pixel-SDK (Software Development Kit, softwareontwikkelingspakket) bevat de tools voor je pixel om informatie over het gedrag van klanten te verzamelen. Je kunt de pixelhelper van je externe pixelprovider gebruiken om het volgende gedrag van je pixel te testen en ervoor te zorgen dat de pixel-SDK werkt zoals verwacht:

Testen of een pixel-SDK van derden is geladen

De stappen die je nodig hebt om het netwerktabblad te controleren, zijn afhankelijk van de webbrowser die je gebruikt. Raadpleeg de documentatie Netwerkactiviteit inspecteren van Chrome voor ontwikkelaars voor meer informatie over het controleren van je netwerktabblad in Google Chrome.

Als je wil testen of een aangepaste pixel-SDK van derden is geladen, haal je eerst de code van je externe provider voor de SDK-URL op, zodat je deze kunt toevoegen aan je pixelcode. Neem voor ondersteuning contact op met je externe pixelprovider.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Klantgebeurtenissen.
  2. Klik op de aangepaste pixel die je wil testen.
  3. Voer in de sectie Code aan het einde van je pixelcode de pixel-SDK in die je externe provider heeft opgegeven.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Ga naar je webshop en controleer vervolgens je netwerktabblad om ervoor te zorgen dat de SDK-URL van de externe provider wordt gedownload.
  6. Optioneel: Als de pixel-SDK van derden niet wordt geladen, controleer je of er JavaScript-runtimefouten in de sandbox voorkomen. In Chrome kun je bijvoorbeeld een bepaald iFrame selecteren om consolelogboeken te bekijken, en vervolgens de logboeken verkleinen tot de specifieke pixel die je test. Raadpleeg de JavaScript-documentatie voor debuggen van Chrome voor meer informatie over het controleren op JavaScript-runtimefouten in Chrome.

Neem als de pixel-SDK van derden niet laadt tijdens het testen contact op met je externe pixelprovider voor ondersteuning.

Andere pixel-SDK van derden testen

Raadpleeg de documentatie van je externe pixelprovider om te testen of een pixel-SDK is geïnitialiseerd of gebeurtenissen verzamelt.

Als je wil testen of een pixel-SDK gebeurtenissen verzamelt, kun je de opdracht krijgen om het netwerktabblad van je browser te controleren. De stappen die je nodig hebt om het netwerktabblad te controleren, zijn afhankelijk van de webbrowser die je gebruikt. Raadpleeg de documentatie Netwerkactiviteit inspecteren van Chrome voor ontwikkelaars voor meer informatie over het controleren van je netwerktabblad in Google Chrome.