Sådan tester du tilpassede pixels

Når du har oprettet en pixel, skal du teste den for at sikre, at kundehændelser udløses korrekt i din webshop. Gennemgå følgende tip til at teste og udføre fejlfinding for tilpassede pixels.

Kontrollér, at der er tilknyttet en tilpasset pixel

1. Gå til Indstillinger > Kundehændelser i Shopify-administratoren.
  2. Kontrollér, at Status-kolonnen er Tilknyttet i rækken med den pixel, du tester.
  3. Hvis pixelen ikke er tilknyttet, skal du klikke på ... og derefter klikke på Tilknyt.

Sådan tester du din tilpassede pixel ved hjælp af en konsollogfil i din browser

Du kan teste, om din tilpassede pixel indlæses og abonnerer på en kundehændelse ved at bruge en konsollogfil i din browser. Trinnene til at kontrollere din konsol, afhænger af den webbrowser, du bruger. Du kan f.eks. få mere at vide om, hvordan man bruger konsollen for Google Chrome i Konsoloversigten for Chrome til udviklere.

Det kan tage lidt tid at rydde din browsercache, så du er muligvis nødt til at tjekke din konsol flere gange. Du kan også bruge et andet browservindue eller en anden enhed, før en pixel indlæses.

Test, om en tilpasset pixel indlæses

Nogle faktorer, som f.eks. GDPR-indstillinger eller et tredjepartsscript, kan blokere en pixel, så den ikke kan indlæses. Du kan føje et kodestykke til en pixel for at teste, om den indlæses korrekt. Kodestykket tilføjer en besked, der kan læses i din browsers konsol. Hvis beskeden vises i browserens konsol, betyder det, at pixelen indlæses korrekt på dit website.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundehændelser i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den pixel, du tester, og angiv derefter følgende sætning til første linje i afsnittet Kode inden nogen anden kode: console.log("loaded");.
  3. Klik på Gem.
  4. Besøg din webshop, og brug derefter din browsers konsol til at bekræfte, at console.log-sætningen vises.

Fejlfinding af din pixel, hvis den ikke indlæses

Hvis din pixel ikke indlæses efter en test med koden console.log("loaded");, kan der være indstillinger for beskyttelse af kundens data, der forhindrer den i at blive indlæst.

Gå til Indstillinger > Beskyttelse af kundens data i Shopify-administratoren for at kontrollere, om der er indstillinger for beskyttelse af kundens data i Shopify-administratoren, som kan være relevante for din session. Du kan gøre følgende, afhængigt af dine indstillinger for beskyttelse af kundens data:

• Hvis du har indstillinger for beskyttelse af kundens data, der kræver samtykke i dit område, skal du sørge for, at du har givet samtykke via dit cookiebanner.
  • Hvis du ikke har indstillinger for beskyttelse af kundens data, som blokerer pixelen i at blive indlæst, skal du rydde din browsers cookies for at nulstille dit cookiebanner og give samtykke.

Hvis du bruger et tredjepartsværktøj til at administrere samtykke, skal du kontakte din tredjepartsudbyder for at få hjælp.

Test, om en pixel abonnerer på en kundehændelse

Hvis du vil teste, om en tilpasset pixel abonnerer på en kundehændelse, kan du føje følgende kode til din tilpassede pixel, så du erstatter page_viewed med den hændelse, du vil teste:

analytics.subscribe("page_viewed", async (event) => { console.log(event); });

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundehændelser i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den pixel, du tester. Angiv derefter koden til test af abonnement på kundehændelse i afsnittet Kode.
  3. Klik på Gem.
  4. Besøg din webshop, og gennemgå derefter din browserkonsol for at bekræfte, at console.log-sætningen vises.

Yderligere fejlfinding

Hvis det stadig ikke er tydeligt, om din tilpassede pixel abonnerer korrekt på en kundehændelse, kan du prøve følgende fejlfindingstrin:

• Ryd din browsers cookies.
  • Hvis du tester en standardhændelse, kan du gennemgå Shopifys udviklerdokumentation med beskrivelser af standardhændelser for at sikre dig, at du udfører de trin, der er påkrævet for at udløse hændelsen.
  • Hvis du tester en tilpasset hændelse, skal du bekræfte, at koden publish() indlæses, ved at placere en console.log-sætning før og efter din udgivelseskode i dine theme.liquid-filer eller i dine betalingsudvidelser. For eksempel:
    console.log("before publish"); Shopify.analytics.publish("my_custom_event", myCustomData); console.log("after publish");

Sådan tester du pixel-SDK’er fra tredjepart

En pixel-SDK (“software development kit”) indeholder værktøjer, din pixel skal bruge til at indsamle oplysninger om kundeadfærd. Du kan teste følgende adfærd for pixel-SDK’er, der er leveret af tredjepart:

Test, om en pixel-SDK fra tredjepart er indlæst

Trinnene til at kontrollere din netværksfane, afhænger af den webbrowser, du bruger. Du kan f.eks. få mere at vide om, hvordan du kontrollerer din netværksfane i Google Chrome i Gennemse netværksaktivitet i dokumentationen for Chrome til udviklere.

Hvis du vil teste, om en pixel-SDK fra tredjepart er indlæst, skal du først hente din tredjepartudbyders kode til SDK-webadressen, så du kan føje den til din pixelkode. Kontakt udbyderen af din tredjepartspixel, hvis du har brug for hjælp.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundehændelser i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den tilpassede pixel, du vil teste.
  3. Tilføj den pixel-SDK, som din tredjepartsudbyder har angivet, sidst i din pixelkode i afsnittet Kode.
  4. Klik på Gem.
  5. Besøg din webshop, og kontrollér derefter din netværksfane for at sikre, at tredjepartsudbyderens SDK-webadresse downloades.
  6. Valgfrit: Hvis pixel-SDK’en fra tredjepart ikke indlæses, skal du kontrollere, om der findes JavaScript-kørselsfejl i sandkassen. I Chrome kan du f.eks. vælge en bestemt iFrame, du vil gennemgå konsollogfiler for og derefter indsnævre logfilerne til den bestemte pixel, du tester. Du kan få mere at vide om, hvordan du kontrollerer JavaScript-kørselsfejl i Chrome, i Chromes dokumentation om JavaScript-fejlfinding.

Hvis pixel-SDK’en fra tredjepart ikke indlæses under kørslen, skal du kontakte udbyderen af din tredjepartspixel for at få hjælp.

Anden test af pixel-SDK’er fra tredjepart

Hvis du vil teste, om en pixel-SDK fra tredjepart er initialiseret eller indsamler hændelser, skal du se dokumentationen fra udbyderen af denne tredjepartspixel.

Hvis du vil teste, om en pixel-SDK indsamler hændelser, kan du få besked på at kontrollere din browsers netværksfane. Trinnene til at kontrollere din netværksfane, afhænger af den webbrowser, du bruger. Du kan f.eks. få mere at vide om, hvordan du kontrollerer din netværksfane i en Google Chrome-browser for Google Chrome i Gennemse netværksaktivitet i dokumentationen for Chrome til udviklere.