Sådan tester du tilpassede pixels

Når du har oprettet en tilpasset pixel, skal du teste den for at sikre, at din pixel sender data korrekt, når der opstår hændelser på dit website.

Du kan bruge Shopify Pixel Helper til at teste, om dine pixelhændelser indlæses, og at du har abonneret korrekt på Shopify-hændelser. Shopify Pixel Helper giver dig mulighed for at teste din tilpassede pixel i din webshop for at se hændelser, der modtages, i realtid, samt dataene for disse hændelser.

Hvis din tilpassede pixel er integreret med en tredjepartsplatform, der har sit eget Pixel Helper-værktøj, kan du bruge denne tredjeparts Pixel Helper sammen med Shopify Pixel Helper for at teste, om dine pixelhændelser behandles og modtages af tredjepartsplatformen. Hvis du f.eks. føjer en tilpasset TikTok-pixel til din butik, kan du bruge både Shopify Pixel Helper og TikTok Pixel-værktøjet til at teste din pixel.

Du kan bruge Shopify Pixel Helper i samme browsersession som Pixel Helper-værktøjet fra tredjepart for at teste hændelser for begge platforme på samme tid.

Her er et tilpasset pixel-script, der udløser alle standardhændelser i sandkassen og logger eventdataene i konsollen. Standardhændelser vil være synlige i Shopify Pixel Helper. Du kan også abonnere på andre masseabonnementer, all_events, all_custom_events og all_dom_events, for at finde ud af alt hvad webpixels kan tilbyde. Besøg Web Pixels API'en for at få flere oplysninger.

analytics.subscribe("all_standard_events", event => {
console.log("Event data ", event?.data);
});

Kontrollér, at der er tilknyttet en tilpasset pixel

Inden du tester din tilpassede pixel, skal du sikre dig, at den tilpassede pixel er blevet tilknyttet.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundehændelser i din Shopify-administrator.
  2. Bekræft, at din statussen Tilknyttet vises ud for den pixel, du vil teste, i kolonnen Status.
  3. Hvis pixelen ikke er tilknyttet, skal du klikke på ... og derefter klikke på Tilknyt.

Test en tilpasset pixel ved hjælp af Shopify Pixel Helper

Når du har bekræftet, at din tilpassede pixel er tilknyttet, kan du bruge Shopify Pixel Helper til at teste, om den tilpassede pixel sender data og modtager din butiks data. Du kan teste én tilpasset pixel ad gangen.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundehændelser i din Shopify-administrator.
  2. Klik på den tilpassede pixel, du vil teste.
  3. Klik på Test for at åbne den tilpassede pixel på dit website for at teste den.
  4. Valgfrit: Dialogboksen Pixel Helper kan vise Pixelen afventer samtykke, afhængigt af din butiks indstillinger for samtykke og den tilpassede pixels indstillinger for beskyttelse af kundens data. Udfør en af følgende handlinger for at fortsætte med at teste:

5. Hvis du vil se, hvilke hændelser der indlæses, skal du besøge hver enkelt side, du vil teste pixelen for, og gennemgå dialogboksen Pixel Helper for at sikre dig, at du abonnerer på hændelsen, og at tilbagekaldsfunktionen fungerer i afsnittet Modtagne hændelser:

• Gå til en ny side for at teste hændelsen page_viewed.
    • Klik på et produkt for at teste hændelsen product_viewed.
    • Læg et produkt i indkøbskurven for at teste hændelsen product_added_to_cart.
    • Gå til betalingsprocessen for at teste hændelsen checkout_started.
    • Angiv dine leveringsoplysninger ved betaling for at teste, om hændelsen checkout_shipping_info_submitted erstatter hændelsen checkout_started.
    • Gennemfør betalingsprocessen for at teste, om hændelsen checkout_completed erstatter hændelsen checkout_shipping_info_submitted. Få mere at vide om, hvordan du afgiver en testordre.
  6. Klik på knappen Maksimer for at udvide Pixel Helper-dialogboksen og se de modtagne hændelsesdata.

Sådan ser du afsnittet Modtagne hændelser

Når du tester, hvilke hændelser der indlæses i trin 5, vises en af følgende statusser i afsnittet Modtagne hændelser i dialogboksen Pixel Helper:

• En grøn prik angiver, at der er abonneret på hændelsen, og at tilbagekaldsfunktionen blev fuldført.
  • En rød prik angiver, at der er abonneret på hændelsen, men at tilbagekaldsfunktionen mislykkedes. Se, hvordan du udfører fejlfinding for din tilpassede pixel.

Sådan udfører du fejlfinding for din tilpassede pixel

Hvis din pixel ikke indlæses eller anvendes under testen, og du allerede har gennemgået dine hændelsesdata og din pixelkode for fejl, kan du prøve følgende fejlfindingsmetoder.

Gennemgå dine indstillinger for beskyttelse af kundens data

Hvis din pixel ikke indlæses eller anvendes under testen, kan det skyldes, at dine indstillinger for beskyttelse af kundens data, forhindrer den i at blive indlæst.

Gå til Indstillinger > Beskyttelse af kundens data i Shopify-administratoren for at kontrollere, om der er indstillinger for beskyttelse af kundens data i Shopify-administratoren, som kan være relevante for din session. Du kan gøre følgende, afhængigt af dine indstillinger for beskyttelse af kundens data:

• Hvis du har indstillinger for beskyttelse af kundens data, der kræver samtykke i dit område, skal du sørge for, at du har givet samtykke via dit cookiebanner.
  • Hvis du ikke har indstillinger for beskyttelse af kundens data, som blokerer pixelen i at blive indlæst, skal du rydde din browsers cookies for at nulstille dit cookiebanner og give samtykke.

Hvis du bruger et tredjepartsværktøj til at administrere samtykke, skal du kontakte din tredjepartsudbyder for at få hjælp.

Yderligere fejlfinding

Hvis det stadig ikke er tydeligt, om din tilpassede pixel abonnerer korrekt på en kundehændelse, kan du prøve følgende fejlfindingstrin:

• Ryd din browsers cookies.
  • Hvis du tester en standardhændelse, kan du gennemgå Shopifys udviklerdokumentation med beskrivelser af standardhændelser for at sikre dig, at du udfører de trin, der er påkrævet for at udløse hændelsen.

Sådan tester du med en Pixel Helper fra tredjepart

En pixel-SDK (“software development kit”) indeholder værktøjer, din pixel skal bruge til at indsamle oplysninger om kundeadfærd. Du kan bruge Pixel Helper-værktøjet fra udbyderen af din tredjepartspixel til at teste følgende adfærd for din pixel og til at sikre dig, at pixel-SDK’en virker som forventet:

Test, om en pixel-SDK fra tredjepart er indlæst

Trinnene til at kontrollere din netværksfane, afhænger af den webbrowser, du bruger. Du kan f.eks. få mere at vide om, hvordan du kontrollerer din netværksfane i Google Chrome i Gennemse netværksaktivitet i dokumentationen for Chrome til udviklere.

Hvis du vil teste, om en pixel-SDK fra tredjepart er indlæst, skal du først hente din tredjepartudbyders kode til SDK-webadressen, så du kan føje den til din pixelkode. Kontakt udbyderen af din tredjepartspixel, hvis du har brug for hjælp.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundehændelser i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den tilpassede pixel, du vil teste.
  3. Tilføj den pixel-SDK, som din tredjepartsudbyder har angivet, sidst i din pixelkode i afsnittet Kode.
  4. Klik på Gem.
  5. Besøg din webshop, og kontrollér derefter din netværksfane for at sikre, at tredjepartsudbyderens SDK-webadresse downloades.
  6. Valgfrit: Hvis pixel-SDK’en fra tredjepart ikke indlæses, skal du kontrollere, om der findes JavaScript-kørselsfejl i sandkassen. I Chrome kan du f.eks. vælge en bestemt iFrame, du vil gennemgå konsollogfiler for og derefter indsnævre logfilerne til den bestemte pixel, du tester. Du kan få mere at vide om, hvordan du kontrollerer JavaScript-kørselsfejl i Chrome, i Chromes dokumentation om JavaScript-fejlfinding.

Hvis pixel-SDK’en fra tredjepart ikke indlæses under kørslen, skal du kontakte udbyderen af din tredjepartspixel for at få hjælp.

Anden test af pixel-SDK’er fra tredjepart

Hvis du vil teste, om en pixel-SDK fra tredjepart er initialiseret eller indsamler hændelser, skal du se dokumentationen fra udbyderen af denne tredjepartspixel.

Hvis du vil teste, om en pixel-SDK indsamler hændelser, kan du få besked på at kontrollere din browsers netværksfane. Trinnene til at kontrollere din netværksfane, afhænger af den webbrowser, du bruger. Du kan f.eks. få mere at vide om, hvordan du kontrollerer din netværksfane i en Google Chrome-browser for Google Chrome i Gennemse netværksaktivitet i dokumentationen for Chrome til udviklere.