Shoppingoplevelse på nettet

Når kunder ikke kan besøge din virksomhed, kan du holde kontakten ved at skabe online shoppingoplevelser, som f.eks. virtuelle shoppingaftaler, live udsendelser på sociale medier og korte videoer på din din profil eller i din story. Den direkte kontakt til dine kunder er en rigtigt god måde at opbygge tættere relationer og brandloyalitet på, og du kan give din kunder tillid til, at du er opmærksom på deres servicebehov.

Book virtuelle shoppingaftaler

Du kan tilbyde virtuelle shoppingaftaler med dine kunder, så de får mulighed at shoppe og bestille via live videochat. Når kunder booker en aftale med dig, kan du bruge en videochattjeneste til at give kunden én til én-shoppingoplevelse.

Hvis du for eksempel sælger sportsbeklædning, kan dine kunder booke en aftale med dig for at spørge om dine produkters pasform eller andre detaljer. Ved at tale med kunderne om deres behov, kan du bedre finde et produkt i dit sortiment, der opfylder kundens behov bedre end det produkt, kunden spørger til. Ved at tilpasse shoppingoplevelsen på denne måde, kan du hjælpe dine kunder med at finde nøjagtigt, hvad de leder efter.

Under shoppingaftalen kan du oprette en ordrekladde og begynde at behandle din kundes ordre. Det giver dig mulighed for at holde styr på, hvilke varer din kunde har besluttet sig for at købe, og oprette en faktura til din kunde. Når shoppingaftalen er forbi, kan du sende fakturaen til din kunde via mail, så kunden kan gennemføre betalingen.

Download en aftaleapp

1. Gå til Shopify App Store.
  2. Søg efter appointments.
  3. Når du finder en app, du vil bruge, skal du klikke på Add app.
  4. Følg appens installationsvejledning.

Oprette en ordrekladde

Du kan oprette en ordrekladde til din kunde og derefter sende kunden en faktura for ordren. Som standard indeholder fakturaen et link til betaling, hvor din kunde kan betale for ordren.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.
  2. Klik på Opret ordre.

3. Tilføj produkter til ordren.

4. Tilføj kundens oplysninger.

5. Valgfrit: Tilføj yderligere oplysninger som f.eks. følgende:

• Anvend rabatter.
    • Slå skatter til eller fra.
    • Tilføje tags eller en bemærkning.
    • Føj en bemærkning til ordren.
  6. Foretag én af følgende handlinger:

• Send en faktura til kunden. Som standard indeholder fakturaen et link til betaling, hvor din kunde kan betale for ordren.
    • Modtag betaling fra kunden.

Gem ordren som en kladde, så du kan opdatere den senere fra siden Kladder.

Brug liveopslag på sociale medier

Live-funktionen i Facebook og Instagram er perfekt til at skabe en direkte forbindelse mellem dig og dine kunder. Når du bruger de live-funktionerne på dine sociale medier, kan du fortælle om nye eller udvalgte produkter, aktuelle eller kommende kampagner eller eventuelle nyheder i din virksomhed, som vil dine kunder kan have glade af høre om.

Du kan også bruge tekstchatten til at besvare spørgsmål om dit brand eller produkter, efterhånden som dine kunder stiller dem. Når du svarer direkte til dine kunder, gør det oplevelsen af dit brand mere personlig og opbygger brandloyalitet.

Du kan finde flere oplysninger om Instagram Live i Hjælp til Instagram

Du kan få mere at vide om Facebook Live i Facebook-løsninger

Vis og fremhæv produkter på sociale medier

Du kan skabe engagement med dine kunder, når du bruger dine konti på sociale medier, f.eks. på Facebook eller Instagram. Hvis du vil fremhæve et bestemt produkt, f.eks. en nyhed eller et produkt, der er på udsalg, kan du bruge Historie-funktionen på dine sociale medier til at skabe opmærksomhed om det. Du kan bruge din historie til at føre en direkte samtale med dine kunder ved at svare på deres kommentarer og opslag eller fremhæve fans af dit brand. Når du er aktiv på sociale medier, minder du også dine kunder om, at du stadig er tilgængelig via din onlinetilstedeværelse og din webshop.