Om indstillinger for beskyttelse af kundens data i din Shopify-administrator

Når du sælger produkter via Shopify, er det vigtigt at overholde de love og bestemmelser om beskyttelse af personlige oplysninger og data, der gælder for din virksomhed. Beskyttelsen af personlige oplysninger og data er et afgørende grundlag for e-handel, og det er vigtigt for dine kunder. Disse krav fokuserer på dataenes minimering, gennemsigtighed, kontrol og sikkerhed.

Om indstillinger for beskyttelse af kundens data i din Shopify-administrator

Når du logger ind på din Shopify-administrator, kan du administrere dine indstillinger for beskyttelse af persondata for hvert område, konfigurere en politik om beskyttelse af persondata, tilføje et cookiebanner, give besøgende mulighed for at framelde sig salg eller deling af deres data og se oplysninger om den geografiske opbevaringslokation for dine data.

Områdevælgerkortene, som omfatter en dialogboks med alle tilgængelige lande og stater, bruges til at konfigurere, hvor siden med samtykkebanneret og frameldingssiden vises i din webshop. Disse kort viser de områder, der er valgt på nuværende tidspunkt, baseret på dine konfigurerede markeder.

Tredjepartsapps til beskyttelse af persondata

Hvis du i stedet foretrækker at bruge en tredjepartsapp til beskyttelse af persondata, kan du gå til kategorien Databeskyttelse i Shopify App Store. Disse apps til beskyttelse af persondata kan bruges som et alternativ til Shopifys indstillinger for beskyttelse af kundens data. Du kan se de tilgængelige muligheder i denne kategori ved at gå til afsnittet Administration af butik > Beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed > Databeskyttelse i Shopify App Store.

I indstillingerne Beskyttelse af kundens data > Installerede apps til beskyttelse af personlige oplysninger kan du også se og få adgang til alle apps til beskyttelse af personlige oplysninger fra tredjeparter, som du allerede har installeret, hvis det er relevant for opsætningen af din butik.

Indvirkning af cookiebaseret indsamling af kundedata og analyser

Når et cookiebanner er aktivt i bestemte områder, indsamles data kun fra besøgende fra disse områder, efter der er indhentet samtykke. Det kan medføre en reduktion i mængden af data, der er tilgængelige til analyse-, markedsførings- og personlige tilpasningsformål. Det kan ses ved et fald i antallet af sessioner og andre parametre, der afhænger af sessionsdata, herunder konverteringsrater.

Du kan få mere at vide om indvirkningen af cookiebaseret indsamling af data og analyser i dokumentationen om uoverensstemmelser i analyser og Shopifys politik om cookies.

Konfigurering af markedsføringsindstillinger

I afsnittet Markedsføringsindstillinger kan du finde links til følgende sider eller indstillinger, som er relevante i forbindelse med beskyttelse af personlige oplysninger:

• Mail- og sms-markedsføring på betalingssiden: Denne funktion giver dig mulighed for at bekræfte dine præferencer inden for markedsføring til kunder under betalingsprocessen. Dette sikrer, at du overholder lovgivningen om beskyttelse af persondata.
  • Dobbelt tilmelding til markedsføring: Ved at aktivere denne indstilling kan du bekræfte kundernes kontaktoplysninger til markedsføringsformål, hvilket giver et ekstra lag af samtykke og beskyttelse af persondata.

Lokationer for hosting af kundedata

I afsnittet Lokationer for hosting af kundedata kan du finde den primære lokation, hvor Shopify gemmer dine butiksdata, ordredata og kunders persondata. Du kan få mere at vide om lokationer til datahosting i dokumentationen om lokationer til datahosting.