Konfigurering af indstillinger for beskyttelse af kundens data

Du kan konfigurere og administrere indstillinger for beskyttelse af kundens data i din Shopify-administrator for at overholde lovgivningen om beskyttelse af persondata og databeskyttelsesloven. Ved at tilpasse din politik om beskyttelse af persondata, tilføje et cookiebanner og oprette en frameldingsside for datasalg kan du øge gennemsigtigheden og give dine kunder større kontrol over deres data.

Det er vigtigt at gennemgå og bekræfte standardindholdet i afsnittet Beskyttelse af kundens data i Shopify-administratoren for at sikre, at det er relevant for din virksomhed og eventuelle tredjeparter, som du har installeret i din butik. Hvis du har specifikke spørgsmål vedrørende din virksomhed og forpligtelser til beskyttelse af persondata, anbefaler vi, at du rådfører dig med ekstern juridisk rådgivning.

Afsnittet Beskyttelse af kundens data gælder primært for Shopify-specifik sporing, f.eks. cookies, Shopify Pixels og Shopify Audiences. Det er særligt velegnet, hvis du ikke har installeret sporingsprogrammer fra tredjepart manuelt eller integreret dem via apps i deres butik.

Tilføj en politik om beskyttelse af persondata

En politik om beskyttelse af persondata er et juridisk dokument, der skitserer, hvordan en virksomhed indsamler, bruger, gemmer og beskytter personlige oplysninger for kunder eller besøgende på deres website.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Beskyttelse af kundens data i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Politik om beskyttelse af persondata.
  3. Opret din politik om beskyttelse af persondata ved enten at skrive den selv eller klikke på Opret fra skabelon for at bruge en forhåndsdesignet skabelon som et grundlag for tilpasning.
  4. Klik på Gem.

Få mere at vide om tilføjelse af butikkens politikker.

Tilføj et cookiebanner

Et cookiebanner er en meddelelse, der vises på et website, og som informerer besøgende om brugen af cookies og beder om samtykke til aktiviteter vedrørende indsamling og sporing af data.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Beskyttelse af kundens data i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Cookiebanner.
  3. Klik på Aktivér cookiebanner i afsnittet Områdesynlighed.
  4. Vælg de områder, hvor du vil have vist cookiebanneret, og klik derefter på Aktivér.
  5. Klik på Tilpas i afsnittet Udseende.
  6. Foretag de nødvendige ændringer af farver, cookiebanneret eller cookiepræferencerne, og klik derefter på Gem.
  7. Vælg, hvordan cookiebanneret skal placeres i din webshop, i afsnittet Position.
  8. Valgfrit: Klik på Se for at se en forhåndsvisning af, hvordan cookiebanneret vises i din webshop.

Konfigurer et cookiebanner ved hjælp af en tredjepartsapp til cookiebannere

Du kan konfigurere et cookiebanner med en tredjepartsapp til cookiebannere eller en platform til administration af samtykke.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Beskyttelse af kundens data i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Cookiebanner.
  3. Klik på Flere handlinger > Brug tilpasset cookiebanner
  4. Vælg de områder, hvor cookiebanneret skal vises, i afsnittet Områdesynlighed, og klik på Aktivér.
  5. Installer din foretrukne app til indhentning af cookiesamtykke fra besøgende fra kategorien Databeskyttelse i Shopify App Store.

Hvis du deaktiverer standardcookiebanneret om beskyttelse af kundens data, mens de valgte områder er aktiveret, kan du sikre dig, at Shopify-cookies og -sporing ikke placeres, før det relevante samtykke er indhentet fra de besøgende.

Indvirkning af cookiebaseret indsamling af kundedata og analyser

Når et cookiebanner er aktivt i bestemte områder, indsamles data kun fra besøgende fra disse områder, efter der er indhentet samtykke. Det kan medføre en reduktion i mængden af data, der er tilgængelige til analyse-, markedsførings- og personlige tilpasningsformål. Det kan ses ved et fald i antallet af sessioner og andre parametre, der afhænger af sessionsdata, herunder konverteringsrater.

Ved at aktivere et cookiebanner for besøgende fra områder, hvor der kræves samtykke til indsamling af data og sporingsaktiviteter, indsamles analysedata først, når den besøgende har givet samtykke til brug for analyser. Det betyder, at du muligvis får et fald i antallet af sessioner og potentielle ændringer af andre parametre, der er afhængige af sessionsdata, som f.eks. konverteringsrater.

Du kan få mere at vide om indvirkningen af cookiebaseret indsamling af data og analyser i dokumentationen om uoverensstemmelser i analyser og Shopifys politik om cookies.

Tilføj en frameldingsside for datasalg

En frameldingsside for datasalg er en særlig side i din webshop, som giver besøgende mulighed for at fravælge salg eller deling af deres personlige data med tredjeparter, hvilket giver dem kontrol over brug og distribution af deres oplysninger. Når sidehovedet GPC (Global Privacy Control) er til stede, aktiverer det fravalg af datasalg eller -deling.

Hvis du vil tilføje en side til fravalg af datasalg, skal du have følgende medarbejdertilladelser:

• Butiksindstillinger: Administrer indstillinger
  • Webshop: Blogopslag og -sider
  • Webshop: Navigation

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Beskyttelse af kundens data i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Side til framelding af salg af data.
  3. Klik på Aktivér side i afsnittet Synlighed.
  4. Vælg de områder, hvor kunder kan sende frameldinger, og klik derefter på Aktivér i områder.
  5. Klik på Rediger i afsnittet Tilpas side.
  6. Foretag eventuelle ændringer i standardskabelonen, og klik derefter på Gem.
  7. Vælg, hvor du vil have, at linket til frameldingssiden skal være tilgængeligt, i afsnittet Navigation.
  8. Valgfrit: Klik på Se for at se en forhåndsvisning af, hvordan cookiebanneret vises i din webshop.