Beskrivelse af medarbejdertilladelser

Hvis du vil give dine medarbejdere mulighed for at kunne hjælpe dig med driften af din butik, skal du give dem adgangstilladelse til specifikke dele af din Shopify-administrator og til specifikke funktioner. Du kan give medarbejdere et højt adgangsniveau eller begrænse deres adgang til meget specifikke funktioner afhængigt af deres rolle i butikken. I nogle tilfælde skal du give medarbejdere flere tilladelser, for at de kan udføre opgaver i et bestemt område af Shopify-administratoren.

Generelle medarbejdertilladelser

Tilladelser i afsnittet Generelt på siden giver medarbejdere adgang til forskellige sider i Shopify-administratoren, rapporter og ordrer.
Tilladelse Beskrivelse
Hjemme Giver medarbejdere mulighed for at kunne se siden Startside, som indeholder oplysninger om salg og andre butiksdata.
Ordrer

Giver medarbejdere mulighed for at se, oprette, opdatere, slette, annullere og eksportere ordrer samt modtage ordrenotifikationer.

• Rediger ordrer: Denne tilladelse er påkrævet, hvis medarbejdere skal kunne redigere varer og rabatter i en ordre.
  • Eksportér ordrer: Denne tilladelse er påkrævet, hvis medarbejdere skal kunne eksportere ordrer. Det er kun shopejere med Shopify Plus-abonnementet, der kan give denne tilladelse til medarbejdere.
Ordrekladder

Giver medarbejdere mulighed for at kunne oprette, redigere og slette ordrekladder.

• Eksportér ordrekladder: Denne tilladelse er påkrævet, hvis medarbejdere skal kunne eksportere ordrekladder. Det er kun shopejere med Shopify Plus-abonnementet, der kan give denne tilladelse til medarbejdere.
Produkter Giver medarbejdere mulighed for at se, oprette, importere og redigere produkter, kollektioner og lagerbeholdning.
Gavekort

Giver medarbejdere mulighed for at se, oprette og udstede gavekort samt til at eksportere gavekort til en CSV-fil.

Hvis dine medarbejdere skal kunne oprette eller redigere kunder fra siden Gavekort, skal du også give dem tilladelsen Kunder.

Rapporter Giver medarbejdere mulighed for at se og redigere rapporter, som indeholder oplysninger om salg og andre butiksdata. Du kan ikke angive, hvilke specifikke rapporter, som medarbejderne har adgang til.
Dashboards Giver medarbejdere mulighed for at se siderne Oversigt og Livevisning, som indeholder oplysninger om salg samt andre data for butikken og dens salgskanaler.
Markedsføring Giver medarbejdere mulighed for at se, oprette og automatisere markedsføringskampagner. Hvis du markedsfører ved hjælp af en app eller en salgskanal, som f.eks. Shopify Email, skal du også have de relevante tilladelser til App- og kanaladgang.
Rabatter Giver medarbejdere mulighed for at se, oprette rabatkoder og automatiske rabatter samt eksportere rabatter til en CSV-fil.

Webshoptilladelser

Tilladelser i Webshop giver medarbejdere adgang til funktioner, der påvirker din webshops udseende.
Tilladelse Beskrivelse
Temaer Giver medarbejdere mulighed for at se, redigere og udgive temaer.
Blogopslag og sider Giver medarbejdere mulighed for at se, oprette, redigere, udgive og slette blogopslag og sider.
Navigation Giver medarbejdere mulighed for at se, oprette, redigere og slette navigation.
Domæner Giver medarbejdere mulighed for at se, oprette, importere og redigere produkter, kollektioner og lagerbeholdning.

Administrationstilladelser

Det er kun butiksejeren, der kan foretage ændringer af butikkens abonnements- eller bankoplysninger.

Tilladelser i afsnittet Administration i Shopify-administratoren giver medarbejdere mulighed for at give andre medarbejdere tilladelser.
Tilladelse Beskrivelse
Administrer indstillinger

Giver medarbejdere adgang til de fleste administratormuligheder på siden Indstillinger i Shopify-administratoren og til at oprette webhooks.

Få mere at vide om minimumskravene for tilladelser for adgang til administrationsopgaver på siden Indstillinger under <a href "/manual/your-account/staff-accounts/staff-permissions/settings-permissions">Adgang til administrationsfunktioner på siden Indstillinger

Administrer lokationer Giver medarbejdere mulighed for at oprette, redigere og slette de lokationer, hvor du opbevarer eller administrerer lagerbeholdning.
Rediger tilladelser

Giver medarbejdere mulighed for at se og redigere tilladelser for medarbejdere og <a href "/manual/your-account/staff-accounts/collaborator-accounts">samarbejdspartnere.

Butiksejeren kan altid redigere medarbejdertilladelser. Medarbejdere med tilladelsen Rediger tilladelser kan redigere tilladelser for andre medarbejdere, men kun de tilladelser, som medarbejderne selv har.

En medarbejder, som f.eks. har tilladelserne Rediger tilladelser og Administrer indstillinger, skal også have tilladelsen Temaer for at kunne tildele eller fjerne tilladelsen Temaer til/fra en anden medarbejder

Hvis en medarbejder har tilladelsen Rediger tilladelser, kan denne medarbejder give tilladelsen Rediger tilladelser til en anden medarbejder. Af sikkerhedsmæssige hensyn skal den medarbejder, der giver tilladelsen Rediger tilladelser, have de samme tilladelser som den medarbejder, der får tilladelsen.

• Tilføj og fjern medarbejdere: Giver medarbejdere mulighed for at tilføje andre medarbejdere og opdatere eller fjerne medarbejderkonti.
Se Shopify Payments-udbetalinger Giver medarbejdere mulighed for at se indstillinger, udbetalinger og transaktioner for Shopify Payments.
Se fakturering og modtag faktureringsmails

Giver medarbejdere mulighed for at gøre følgende:

• se, downloade eller eksportere Shopify-fakturaer
  • se faktureringsoplysninger og betalingsmetoder
  • modtage mails, der er relateret til fakturering.

<a href "/manual/your-account/staff-accounts/collaborator-accounts">Samarbejdspartnere, som har denne tilladelse, vil ikke modtage faktureringsmails.

Se private apps

Giver medarbejdere mulighed for at se private apps, der er installeret i din butik.

• Rediger oplysninger og tilladelser for privat app: Giver private apps mulighed for at læse, skrive og foretage ændringer i din butik.

Tilladelser for app- og kanaladgang

Medarbejderen kan se og tilgå de apps og salgskanaler, du angiver.

Tilladelser i afsnittet Apps og kanaler i Shopify-administratoren giver medarbejdere mulighed for at installere og administrere apps og salgskanaler.
Tilladelse Beskrivelse
Administrer og installer apps og kanaler

Giver medarbejderen mulighed for at administrere apps og kanaler, hvis vedkommendes tilladelser matcher de tilladelser, som appen eller kanalen kræver. Medarbejderen kan tilføje, tilgå eller slette apps og kanaler. Hvis der installeres nye apps eller kanaler i fremtiden, kan medarbejderen tilgå eller slette disse apps eller kanaler, uden at du skal opdatere vedkommendes tilladelser.

• Godkend appgebyrer: Giver medarbejderen mulighed for at installere apps, der er forbundet med en betaling, som f.eks. et engangsbeløb eller et fast abonnement. En medarbejder skal have disse tilladelser for at kunne installere apps, der tilbyder en gratis prøveperiode, som bliver til et betalt abonnement.
Specifikke apps og salgskanaler Hvis du markerer specifikke apps og salgskanaler, vil medarbejderen kun kunne tilgå disse apps og salgskanaler. Medarbejderen kan ikke installere eller slette apps. Hvis der installeres nye apps på et senere tidspunkt, skal du opdatere denne tilladelse for at give medarbejderen adgang til dem.