Deaktivering af din butik

Hvis du er butiksejer, og din butik er kvalificeret, kan du bruge din Shopify-administrator til at opsige dit abonnement og deaktivere din butik helt.

Du kan også tage en midlertidig pause fra at sælge på Shopify i stedet, uden at deaktivere din butik.

Hvis du vil deaktivere din butik, men ikke kan huske din mailadresse eller adgangskode, kan du gendanne dine Shopify-loginoplysninger.

Overvejelser, før du deaktiverer din butik

Inden du deaktiverer din butik, bør du gennemgå nogle overvejelser omkring, hvordan du kan forhindre potentielle problemer i forbindelse med lukning af din butik.

Overvej, hvilke butiksoplysninger og -aktiver du vil beholde:

• Du kan ikke oprette en ny webshop, der bruger det samme myshopify.com-domæne. Du kan oprette en ny butik, der er brandet med samme navn, men dit myshopify.com-domæne er unikt for hver butik. Du kan f.eks. deaktivere en butik, som du navngav Very Good Things , og som havde webadressen very-good-things.myshopify.com. Hvis du beslutter dig for at oprette en ny butik, kan du stadig navngive den Very Good Things, men du kan ikke bruge webadressen very-good-things.myshopify.com.
  • Du kan gemme dine butiksoplysninger ved at eksportere CSV-filer.
  • Hvis du har købt et tema, kan du overveje at downloade en sikkerhedskopi af dit tema. Temaer licenseres kun til den butik, som du oprindelig købte det til, men du kan også kontakte Shopify Support for at få licensen overført til en anden Shopify-butik, som du ejer.

Overvej, hvordan dine finansielle forpligtelser skal afsluttes:

• Du kan gennemgå alle udestående saldoer, som f.eks. fra transaktionsgebyrer, fragtlabelgebyrer eller appabonnementer, som du kan have på din konto, når du annullerer en butik på en computer. Du kan se den udestående saldo i din aktuelle Shopify-faktura. Når du bruger Shopify-appen, vises den samlede udestående saldo før annullering. Du modtager ikke en endelig faktura, hvis du ikke har udestående opkrævninger for din konto. Få mere at vide om fakturering.
  • Gem dine fakturaer ved at eksportere din faktureringshistorik. Hvis du bruger Shopify Payments, kan du overveje at eksportere din udbetalingshistorik og dine transaktioner som dokumentation.
  • Tredjepartsapps, som har dine betalingsoplysninger uden for Shopify, opsiges ikke, når du opsiger din butik. Opsig din tjeneste hos disse apps for at undgå at blive faktureret eksternt, når du har deaktiveret din butik.
  • Hvis du bruger et finansielt Shopify-produkt (f.eks. Shopify Balance, Shopify Capital eller Shopify Credit), vil deaktiveringen af din butik påvirke din mulighed for at tilgå og bruge disse produkter.
  • Sørg for at læse og forstå servicevilkåre, inden du deaktiverer din butik for at forstå eventuelle yderligere finansielle forpligtelser.
  • Hvis du deaktiverer din butik, opsiges dit Shopify-abonnement. Hvis du fortsætter med at modtage fakturaer efter deaktiveringen af din butik, kan det skyldes tredjepartsfakturering (f.eks. for en app eller et domæne) eller en chargeback. Hvis det er en Shopify-faktura, kan du muligvis have en anden butik, som pålægges gebyrer. Få mere at vide om at undersøge ukendte debiteringer.

Overvej, hvordan dine eksisterende kunder med ikke-klargjorte ordrer kan blive påvirket:

• Hvis du sælger gavekort, skal du muligvis løse problemer med udestående kort. Du kan eksportere din butiks CVS-gavekortfil, der indeholder de oplysninger, som du skal bruge for at løse problemer med eventuelle udestående kort.
  • Hvis du sælger produkter med forskellige købsmuligheder (f.eks. abonnementer eller forudbestillinger), skal du muligvis afslutte udestående ordrer. Få mere at vide om udstedelse af refusioner.
  • Chargebacks kan stadig udstedes af kortindehaveren, selvom butikken er blevet deaktiveret. Hvis du deaktiverer din butik, vil du ikke kunne indsende yderligere bevis i tilfælde af en chargeback via Shopify-administratoren.

Overvej, hvordan dit tilpassede domæne kan blive påvirket:

• Hvis du har et tilpasset domæne, som er købt via Shopify, kan du overføre det til en tredjepartsudbyder af domæner.
  • Hvis du har et tilpasset domæne, som er købt via en tredjepartsudbyder, kan du fjerne det fra din butik via din Shopify-administrator. Dit domæne vil muligvis ikke kunne bruges til et andet website, hvis du ikke fjerner det fra din Shopify-butik inden deaktiveringen.
  • Sørg for at deaktivere automatisk fornyelse for dit tilpassede domæne på din registrators website for at undgå uforudsete opkrævninger.
  • Hvis du planlægger at deaktivere din butik og overføre dit domæne til en ny platform, skal du være opmærksom på, at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS)-politik forbliver i kraft på dit domæne i 90 dage, efter du har deaktiveret din butik. Denne politik hjælper med at sikre dine og dine kunders oplysninger.

Hvis du overfører dit domæne til en anden platform, der bruger HTTPS, behøver du ikke at foretage dig yderligere.

Hvis du overfører dit domæne til en platform, der ikke bruger HTTPS, vises der de næste 90 dage en fejlmeddelelse i browseren, når nogen forsøger at besøge dit domæne. Fejlmeddelelsen kan handle om, at der ikke er tillid til websitet, eller at certificeringen ikke er gyldig. Vent til, de 90 dage er gået, eller overvej at overføre dit domæne til en platform, der understøtter HTTPS.

Opsig dit abonnement, og deaktiver din Shopify-butik

Du kan til enhver tid deaktivere din Shopify-butik. Når du har deaktiveret din butik, opsiges dit Shopify-abonnement, og du har ikke adgang til din Shopify-administrator. Hvis du ønsker at logge ind igen, skal du angive en gyldig betalingsmetode for at genaktivere din butik.

Hvis du er på en gratis prøveperiode, og du ikke har valgt en prismulighed endnu, behøver du ikke at deaktivere din konto.

Fremgangsmåde:

Du modtager en e-mail for at bekræfte, at din butik er deaktiveret. Du kan stadig genåbne din butik eller se dine tidligere fakturaer. Din butiks oplysninger er garanteret i 2 år. Dette giver dig mulighed for at genåbne din butik, uden at du skal genopbygge den, hvis du genaktiverer din butik inden for de 2 år.

Du kan også genåbne din butik og sætte dit abonnement på pause.

Slet dine data

Din butiks oplysninger er garanteret i to år, hvis du beslutter dig for at genåbne din butik. Du kan dog anmode om, at personoplysningerne om din butiks kunder slettes inden for dette tidsrum.

Få mere at vide om, hvordan du sletter dine data.

Genaktiver din butik

Hvis du beslutter dig for at genaktivere din butik, kan du logge ind igen og vælge et nyt abonnement.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på din butik som butiksejeren.
  2. Klik på Genåbn <shop-name>.myshopify.com.
  3. Gennemgå de tilgængelige abonnementer, og vælg derefter et abonnement på abonnementssiden.
  4. Angiv dine betalingsoplysninger i afsnittet Gennemgå og abonner.
  5. Klik på Abonner for at genaktivere din butik.