Slet dine data

Når du bruger Shopifys tjenester, har du valgmuligheder vedrørende indsamling og brug af dine persondata. Hvis du deaktiverer din butik, kan du også anmode om, at alle persondata slettes fra butikken.

Når du anmoder om at få en butiks data slettet fra Shopify er det ikke det samme som at anmode om sletning af alle persondata, der er knyttet til dig hos Shopify. Butiksejere, herunder shopejere og partnere, kan anmode om, at alle persondata i deres deaktiverede butikker slettes. Shopify-brugere af alle typer, herunder personer, der bruger Shopify-tjenester som Shop eller Shop Pay, kan dog anmode om, at de persondata, som Shopify har om dem, bliver slettet.

Du kan til enhver tid få adgang til de persondata, som Shopify har om dig. Hvis du vil modtage en kopi af dine persondata, skal du gå til Shopifys indstillinger for beskyttelse af persondataog klikke på Få adgang til mine data for at starte processen.

Sådan sletter du persondata fra en deaktiveret butiksbutik

Hvis du vælger at deaktivere din butik, er der garanti for din butiks oplysninger i 2 år, såfremt du beslutter dig for at genåbne din butik. Du kan dog anmode om sletning af dine kunders persondata fra din deaktiverede butik inden for dette tidsrum.

Gennemgå følgende overvejelser, inden du anmoder om, at dine data slettes:

• Data kan kun slettes fra en deaktiveret butik.
  • Sletning af data gælder kun for den butik, du anmoder om at blive slettet. Hvis du har andre aktive eller inaktive Shopify-butikker, slettes dataene i disse butikker ikke.
  • Når dataene er slettet, kan de ikke gendannes, og butikken kan ikke genåbnes.
  • Det er kun butiksejeren, der kan anmode om sletning af en butiks data. Ingen andre medarbejdere kan indsende anmodningen på butiksejerens vegne.

Hvis du vil sende din anmodning om at slette din butiks persondata, skal du kontakte Shopify Support. Dataene slettes inden for 14 dage, efter at en anmodning er fuldført.

Sådan sletter du dine persondata fra Shopify

Dine persondata omfatter, men er ikke begrænset til, oplysninger såsom dit navn, din adresse, din mailadresse og betalingsoplysninger for alle dine butikker samt oplysninger om din Shopify-konto, der ikke er gemt i en enkelt butik. Hvis du beder Shopify om at slette dine persondata, bliver dine persondata slettet fra alle dine Shopify-butikker og -konti.

Gennemgå følgende overvejelser, før du anmoder om, at dine persondata bliver slettet:

• Persondata kan kun slettes, når du har deaktiveret alle butikker og alle konti, der er knyttet til din mailadresse. Du bliver bedt om at bekræfte, at alle konti er lukket som en del af processen til sletning af persondata.
  • Når dine persondata er blevet slettet, kan de ikke gendannes.

Hvis du vil anmode om sletning af persondata, skal du gå til Shopifys indstillinger for beskyttelse af persondata og klikke på Slet mine data for at starte processen. Det kan tage op til 30 dage, før Shopify behandler din anmodning. Når anmodningen om sletning er fuldført, modtager du en bekræftelsesmail, og dine persondata slettes generelt inden for 10 arbejdsdage.

Sådan sletter du kundedata

Hvis du er kunde hos en Shopify-shopejer, skal du kontakte den virksomhed, du har købt fra, for at anmode om at få slettet dine persondata fra deres butik.

Hvis du er en kunde, der bruger Shop eller Shop Pay og ønsker, at Shopify sletter de persondata, som Shopify har om dig, skal du gå til Shopifys indstillinger for beskyttelse af persondata og klikke på Slet mine data for at starte processen. Når du bliver bedt om, hvilken type bruger du er, skal du vælge Bruger af Shopify-tjenester (herunder Shop eller Shop Pay). Bemærk, at dette sletter ikke dine persondata fra eventuelle shopejeres butikker, som du har købt fra. Hvis du vil anmode om, at en shopejer sletter dine persondata fra sin butik, skal du kontakte den shopejer, du har købt fra, direkte.

Hvis du er en Shopify-shopejer, som har modtaget en anmodning fra en kunde om at slette deres persondata, skal du følge trinnene til at behandle en anmodning om kundedata.