Behandling af anmodninger om kundedata

Når du sælger produkter via Shopify, skal du overholde de love og bestemmelser om beskyttelse af personlige oplysninger og data, der gælder for din virksomhed. Beskyttelsen af personlige oplysninger og data er et afgørende grundlag for e-handel, og det er vigtigt for dine kunder. Kravene til beskyttede kundedata fokuserer på dataenes minimering, gennemsigtighed, kontrol og sikkerhed.

Hvis du er butiksejer eller medarbejder med de påkrævede kundetilladelser, kan du gennemføre en kundes anmodning om at få adgang til eller slette vedkommendes personlige data i din Shopify-administrator.

Få og eksportér en kundes data

Hvis du modtager en anmodning om adgang eller dataportabilitet fra en kunde, kan du anmode om en kundes data, når du har bekræftet personens identitet.

Trin

1. Klik på Kunder i Shopify-administrator.
  2. På kundelisten klikker du på den kundeprofil, du vil anmode om en logfil for.
  3. Klik på Flere handlinger > Anmod om kundedata.
  4. Opdater kundens profilside for at få adgang til kundens data. Hvis du er butiksejeren, sendes disse data også til din mailadresse.
  5. Giv kunden de data, vedkommende anmodede om.

Sletning af en kundes personlige data

Du kan anmode om at slette en kundes personlige oplysninger og redigere din kundes personlige oplysninger fra Shopifys database og fra alle apps og kanaler, du har installeret, i din Shopify-administrator. Shopify sletter kun personlige oplysninger, såsom din kundes navn og adresse. Ikke-personlige oplysninger, som f.eks. ordreoplysninger om, hvad der er blevet solgt, datoen og tidspunktet for salget og ordreværdien bevares. Det er dit ansvar at kontakte andre firmaer, som du har delt kundens personlige oplysninger med.

Trin

1. Klik på Kunder i Shopify-administrator.
  2. På kundelisten klikker du på den kundeprofil, du vil anmode om sletning for.
  3. Klik på Flere handlinger > Slet personlige oplysninger.

Forsinkelser i behandlingen af anmodninger om sletning

Som standard sletter Shopify ikke personlige data, når kunden har foretaget et køb de seneste seks måneder (180 dage), såfremt der sker en chargeback. Hvis der indsendes en anmodning om sletning i denne periode, forbliver den i afventende tilstand, indtil den påkrævede tid er gået. Når den påkrævede tid er udløbet, fuldfører Shopify anmodningen om sletning. Du behøver ikke at indsende en ny anmodning.

Kontakt Shopify Support for at tilsidesætte denne forsinkelse af behandlingen.

Annuller en afventende anmodning om sletning

Når du har indsendt en anmodning om at slette din kundes personlige oplysninger fra din butik, har du 10 dage til at annullere anmodningen.

Trin

1. Klik på Kunder i Shopify-administrator.
  2. På kundelisten klikker du på den kundeprofil, du anmodede om sletning for.
  3. I afsnittet Anmodning om sletning er sendt klikker du på Annuller anmodning.

Sådan redigerer eller sletter du en kundeprofil

Hvis en kundeprofil allerede findes i Shopify, kan du redigere profilen fra siden Kunder. Få mere at vide om redigering af kundeprofiler.

Du kan også slette individuelle kundeprofiler. Denne handling kan ikke fortrydes. Sletning af en kundeprofil er ikke det samme som at slette en kundes personlige oplysninger. Få mere at vide om sletning af kundeprofiler.