Asiakkaan tietopyyntöjen käsittely

Kun myyt tuotteita Shopifyn kautta, sinun on noudatettava liiketoimintaasi sovellettavia yksityisyys- ja tietosuojalakeja ja -määräyksiä. Yksityisyys ja tietosuoja ovat sähköisen kaupankäynnin kriittisiä perustekijöitä, ja ne ovat tärkeitä asiakkaillesi. Suojattujen asiakastietojen vaatimuksissa keskitytään tietojen minimointiin, läpinäkyvyyteen, hallintaan ja turvallisuuteen.

Jos olet kaupan omistaja tai henkilöstön jäsen, jolla on tarvittavat asiakkaan käyttöoikeudet, voit toteuttaa Shopify-ylläpitäjässä asiakkaan pyynnön saada pääsy henkilötietoihinsa tai poistaa ne.

Asiakkaan tietojen hankkiminen ja vieminen

Jos saat asiakkaalta pääsy- tai tietojen siirrettävyyspyynnön, voit pyytää asiakkaan tietoja vahvistettuasi hänen henkilöllisyytensä.

Tee näin

1. Valitse Shopify Administa Asiakkaat.
  2. Klikkaa asiakasluettelosta asiakasprofiilia, jolle haluat pyytää lokia.
  3. Klikkaa Lisää toimintoja > Pyydä asiakastietoja.
  4. Päivitä asiakkaan profiilisivu, jotta pääset asiakkaan tietoihin. Jos olet kaupan omistaja, nämä tiedot lähetetään myös sähköpostiisi.
  5. Toimita asiakkaalle hänen pyytämänsä tiedot.

Asiakkaan henkilötietojen poistaminen

Voit pyytää asiakkaan henkilötietojen poistamista ja poistaa asiakkaasi henkilötiedot Shopifyn tietueista ja kaikista Shopify-ylläpitäjästäsi käsin asentamistasi sovelluksista ja kanavista. Shopify poistaa vain henkilötiedot, kuten asiakkaasi nimen ja osoitteen. Muut kuin henkilötiedot, kuten tilaustiedot myynneistä, myynnin päivämäärä ja kellonaika sekä tilauksen arvo, säilytetään. Olet itse vastuussa yhteyden ottamisesta muihin yrityksiin, joille olet jakanut asiakkaan henkilötietoja.

Tee näin

1. Valitse Shopify Administa Asiakkaat.
  2. Klikkaa asiakasluettelosta asiakasprofiilia, jonka poistoa haluat pyytää.
  3. Klikkaa Lisää toimintoja > Poista henkilötiedot.

Viiveet poistopyyntöjen käsittelyssä

Shopify ei oletuksena mahdollisen takaisinperinnän takia poista henkilötietoja, jos asiakas on tehnyt tilauksen viimeisten kuuden kuukauden (180 päivän) aikana. Jos poistopyyntö lähetetään kyseisenä aikana, se pysyy odottaa-tilassa, kunnes vaadittu aika on kulunut. Shopify suorittaa poistopyynnön vaaditun ajan kuluttua umpeen. Sinun ei tarvitse lähettää toista pyyntöä.

Jos haluat ohittaa tämän käsittelyviiveen, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Odottavan poistopyynnön peruuttaminen

Kun olet lähettänyt pyynnön asiakkaan henkilötietojen poistamiseksi kaupastasi, sinulla on 10 päivää aikaa peruuttaa pyyntö.

Tee näin

1. Valitse Shopify Administa Asiakkaat.
  2. Klikkaa asiakasluettelosta asiakasprofiilia, jonka poistoa pyysit.
  3. Klikkaa Poistopyyntö lähetetty -osiossa Peruuta pyyntö.

Asiakasprofiilin muokkaaminen tai poistaminen

Jos asiakasprofiili on jo olemassa Shopifyssa, voit muokata profiilia Asiakkaat-sivulta. Lue lisää asiakasprofiilien muokkaamisesta.

Voit myös poistaa yksittäisiä asiakasprofiileja, mitä ei voi peruuttaa. Asiakasprofiilin poistaminen on eri asia kuin asiakkaan henkilötietojen poistaminen. Lue lisää asiakasprofiilien poistamisesta.