Asiakkaiden hallinta

Aina kun uusi asiakas tekee tilauksen kaupassasi, asiakkaan nimi ja muut tiedot lisätään asiakasluetteloosi. Asiakasprofiili luodaan, kun asiakas on vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa jollakin seuraavista tavoista:

• postituslistalle liittyminen tai asiakastilin luominen
  • tilauksen tekeminen
  • tilauksen aloittaminen mutta sen hylkääminen ennen maksua

Vaihtoehtoisesti voit lisätä asiakkaan kauppaasi manuaalisesti.

Voit lähettää yksittäisille asiakkaille sähköpostiviestejä Shopify Administa tai lähettää alennuksia ja sähköpostiviestejä asiakasryhmille käyttämällä asiakassegmenttejä.

Asiakasprofiilien lisääminen

Tee näin:

Sähköpostiviestin lähettäminen asiakkaalle

Voit lähettää asiakkaalle sähköpostiviestin suoraan Shopify Administa tai Shopify-sovelluksesta.

Tee näin:

Asiakasprofiilien muokkaaminen

Jos asiakasprofiili on jo olemassa Shopifyssa, voit muokata profiilia Asiakkaat-sivulta.

Ennen kuin päivität asiakasprofiilia, tarkista, ettei toinen henkilöstön jäsen tee muutoksia samaan profiiliin samanaikaisesti, jotta muutokset eivät olisi ristiriidassa.

Voit lisätä asiakasprofiiliin huomautuksen, jotta voit seurata asiakasta koskevia lisätietoja. Vain kaupan henkilöstö voi nähdä nämä huomautukset. Huomautukset eivät näy asiakkaille.

Tunnisteiden käyttäminen voi auttaa sinua järjestämään asiakasprofiililuettelosi. Tunnisteiden avulla voit myös merkitä asiakkaita kuvailevia sanoja käyttämällä tai lajitella heidän luokkiin. Jos sinulla on esimerkiksi erityisen tärkeitä asiakkaita, voit merkitä heidät VIP-tunnisteella. Tunnisteita voidaan käyttää myös asiakassegmenttienluomiseen. Kirjainkoko ei ole tunnisteissa merkitsevä.

Tee näin:

Asiakkaan tilausmaksutietojen muokkaaminen

Jos myyt tilaustuotteita ja asiakkaan täytyy päivittää maksutietonsa epäonnistuneen maksun vuoksi, voit päivittää asiakkaan profiilin Shopify Adminissa.

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa asiakkaan nimeä.

3. Klikkaa Maksutavat-osiossa Lisää toimintoja.

4. Jos haluat, että asiakas päivittää maksutietonsa itse, toimi näin:

1. Klikkaa Lähetä linkki maksutavan päivittämistä varten.
    2. Valitse sähköpostiosoite, josta haluat lähettää sähköpostiviestin.
    3. Klikkaa Lähetä sähköposti.
  5. Joidenkin maksutapojen kohdalla sinun täytyy toimia seuraavasti, jos haluat päivittää asiakkaan maksutavan manuaalisesti:

1. Klikkaa Vaihda maksutapa.
    2. Täytä Vaihda maksutapa -lomake.
    3. Klikkaa Vahvista.
  6. Jos haluat poistaa asiakkaan maksutavan, klikkaa Poista maksutapa.

Lue lisää tilauksista.

Asiakasprofiilien muokkaaminen joukkotoimintona

Shopify Adminissa voit käyttää joukkomuokkausta, jos haluat muokata useiden asiakasprofiilien tietoja samanaikaisesti.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Valitse asiakasprofiili, jota haluat muokata.

3. Voit lisätä tunnisteita valittuihin asiakasprofiileihin tai poistaa niitä niistä seuraavasti:

4. Jos haluat muokata useita eri tietoja kerrallaan, mukaan lukien tunnisteita, klikkaa Muokkaa asiakkaita ja tee sitten seuraavat toimet:

Asiakasprofiilien poistaminen

Voit poistaa yksittäisiä asiakasprofiileja. Vaihtoehtoisesti voit poistaa useita asiakasprofiileja joukkotoimintona.

Asiakasprofiileja ei voi poistaa seuraavissa tapauksissa:

• asiakkaalla on tilaushistoria
  • asiakkaalla on odotustilassa oleva poisto GDPR-poistopyynnön vuoksi
  • asiakkaalla on aktiivinen tilaus

Jos yrität poistaa useita profiileja joukkotoimintona, vain poistettavissa olevat profiilit poistetaan.

Yksittäisten asiakasprofiilien poistaminen

Asiakasprofiilien poistaminen joukkotoimintona

Jos yrität poistaa useita asiakasprofiileja joukkotoimintona, vain poistettavissa olevat profiilit poistetaan. Kaikki asiakasprofiilit, joita ei voida poistaa, jäävät Asiakas-luetteloosi.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Valitse ne asiakasprofiilit, jotka haluat poistaa.

3. Klikkaa Lisää toimintoja ja klikkaa sitten Poista valitut asiakkaat.

4. Vahvista, että haluat poistaa hyväksyttävät asiakasprofiilit, klikkaamalla Poista asiakkaat.

Yhdysvaltain armeijan toimitusosoitteita koskevat vaatimukset

Yhdysvaltojen armeijalla on Yhdysvalloissa ainutlaatuiset osoitemuodot, jotka tulee kirjata tietyllä tavalla. Jos osoitteen syöttää väärällä tavalla, tilaus ei välttämättä päädy oikealle vastaanottajalle. Yhdysvaltain armeijalla on kolme erilaista osoitemuotoa:

• Army/Air Post Office (APO)
  • Fleet Post Office (FPO)
  • Diplomatic Post Office (DPO)

Jos saat tilauksen, jossa on Yhdysvaltain armeijan toimitusosoite, varmista, että osoite on syötetty oikeassa muodossa ennen tilauksen lähetystä. Jos asiakas ei ole syöttänyt toimitusosoitetta oikein, muokkaa asiakkaan osoitetta seuraamalla näitä ohjeita:

• Vastaanottajan nimi tulee syöttää Nimi-kenttään, mutta sotilasarvo ei ole välttämätön.
  • Jos kyseessä on armeijan postiosoite, Osoite-kentässä on oltava sekä PSC-numero että postilokeron numero.
  • Jos kyseessä on laivaston postitoimiston osoite (FPO) tai diplomaattisen postitoimiston osoite (DPO), Osoite-kentässä on oltava sekä yksikön että postilokeron numero.
  • Kaupunki-kentän tule sisältää vain jokin näistä: APO, FPO tai DPO. Älä syötä kaupungin nimeä.
  • Maa/alue-kenttään tulee valita Yhdysvallat.
  • Osavaltio-kenttään tulee valita jokin seuraavista: Armed Forces Americas, Armed Forces Europe tai Armed Forces Pacific. Asiakkaasi on saattanut syöttää nämä tiedot lyhenteinä: Armed Forces America (AA), Armed Forces Europe (AE) tai Armed Forces Pacific (AP).

Jos jokin osoitetieto on epäselvä, ole yhteydessä tilauksen tehneeseen asiakkaaseen ja kysy tarkentavia tietoja.