Asiakkaiden hallinta

Kun uusi asiakas tekee tilauksen kaupassasi, hänen nimensä ja tietonsa lisätään automaattisesti asiakasluetteloosi. Voit lähettää asiakkaille sähköpostia administa käsin käyttämällä heidät profiilitietojaan, ja olosuhteista riippuen voit myös lisätä, muokata tai poistaa asiakasprofiileja manuaalisesti. Jos haluat lähettää alennuksia tai sähköpostiviestejä tietylle asiakasjoukolle, voit luoda asiakasryhmän.

Asiakkaiden lisääminen

Toimintovaiheet:

Sähköpostin lähettäminen asiakkaille

Toimintovaiheet:

Asiakkaiden muokkaaminen

Asiakasprofiilien muokkaaminen joukkotoimintona

Shopify adminissa voit käyttää joukkoeditointia, kun haluat poistaa asiakkaita, lisätä asiakastunnisteitaja poistaa useiden asiakkaiden asiakasprofiilitunnisteita kerralla. Voit poistaa asiakkaita vain, jos heillä ei ole tilaushistoriaa kaupassasi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Valitse ne asiakasprofiilit, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Lisää toimintoja.

4. Klikkaa haluamaasi toimintoa.

5. Sinun on ehkä vahvistettava valintasi sen mukaan, mitä valitset.

Asiakkaiden poistaminen

Voit poistaa asiakasprofiilitietueita Shopifysta, jos asiakkaalla ei ole tilaushistoriaa kaupassasi. Asiakkaita, joilla on tilaushistoria, ei voi poistaa kaupan rekisteristä. Jos poistettu asiakas ostaa kaupasta jatkossa, hänelle luodaan uusi tietue.

Toimintovaiheet:

Asiakasluettelon lajitteleminen

Luettelo asiakasprofiileista on Shopify adminin Asiakkaat-sivulla. Lajittele asiakasprofiililuettelo Lajittele-valikon avulla:

• viimeisin päivitys
  • käytetty summa
  • tilausten lukumäärä
  • asiakkaaksi lisäämisen päivämäärä.

Asiakkaiden etsiminen

Asiakasluettelon suodattaminen

Vaikka haku on hyödyllinen yksittäisen asiakasprofiilin etsimiseen, suodatus mahdollistaa kaikkien niiden asiakkaiden näkemisen, jotka vastaavat yhtä tai useampaa kriteeriä. Shopify adminissa voit käyttää asiakasprofiileihin seuraavia suodattimia:

• hyväksyykö asiakas sähköpostimarkkinoinnin
  • tunnisteet
  • asiakastilin tila (aktiivinen tai poistettu käytöstä)
  • kaupassasi käytetty summa
  • tehtyjen tilausten määrä
  • viimeisen tilauksen päivämäärä
  • asiakkaaksi lisäämisen päivämäärä
  • hylätyn ostoskorin päivämäärä
  • sijainti maittain.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa Lisää suodattimia.

3. Valitse haluamasi suodatin ja ehdot sekä arvo.

4. Valinnainen: Lisää useita suodattimia toistamalla vaiheet 1 ja 2.

5. Valinnainen: Jos haluat poistaa suodattimia, klikkaa Tyhjennä tietyn suodattimen kohdalla tai klikkaa Tyhjennä kaikki suodattimet.

6. Klikkaa Valmis.

Asiakasprofiililuettelossa näkyvät asiakkaat, jotka vastaavat suodattimiasi. Voit siirtyä sivujen välillä, jos tuloksia on useita sivuja.

Tunnisteet näyttävät kaikki suodattimet, jotka olet lisännyt asiakasprofiililuetteloon. Poista suodatin napauttamalla kohtaa x.

Asiakasryhmien luominen

Kun olet suorittanut haun tai ottanut käyttöön suodattimia, voit tallentaa tulosluettelon Shopify adminissa. Tämä toiminto luo uuden suodatinvälilehden asiakasluettelon yläosaan. Suodatinvälilehtien avulla voit nopeasti lajitella asiakkaitasi ryhmiin. Tallennetut haut näkyvät myös Shopify-sovelluksessa, kun napautat hakupainiketta.

Asiakasryhmiä voidaan yhdistää alennuksiin, jolloin voit tarjota tarjouksia tietyille asiakasryhmille.

Asiakasryhmien avulla voit myös kohdistaa markkinointiviestejäsi tietyille tilaajille Shopify Email -palvelua käyttämällä.

Asiakasryhmät päivitetään automaattisesti, joten asiakkaat lisätään ryhmään ja poistetaan ryhmästä asiakasryhmän luomiseen käytettyjen haku- tai suodatusehtojen perusteella.

Toimintovaiheet:

1. Tee haku tai suodata asiakasluettelosi.

2. Valitse Tallenna suodattimet, kun olet lisännyt yhden tai useamman suodattimen tai tehnyt asiakasprofiilihaun.

3. Kirjoita Tallenna nimellä -valintaikkunaan suodattimen tai hakutuloksen nimi.

4. Tallenna haku ja luo välilehti asiakasluettelon yläosaan napauttamalla Tallenna suodattimet.