Asiakkaiden hallinta

Kun uusi asiakas tekee tilauksen kaupassasi, hänen nimensä ja tietonsa lisätään automaattisesti asiakasluetteloosi. Voit lähettää asiakkaille sähköpostia administa käsin käyttämällä heidät profiilitietojaan, ja olosuhteista riippuen voit myös lisätä, muokata tai poistaa asiakasprofiileja manuaalisesti. Jos haluat lähettää alennuksia tai sähköpostiviestejä tietylle asiakasjoukolle, voit luoda asiakasryhmän.

Asiakasprofiili luodaan, kun asiakas on vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa, esimerkiksi silloin, kun asiakas:

• liittyy postituslistallesi tai luo asiakastilin
  • tekee tilauksen
  • aloittaa tilauksen, mutta hylkää sen ennen maksua
  • lisätään asiakasluetteloon manuaalisesti

Asiakkaiden lisääminen

Toimintovaiheet:

Sähköpostin lähettäminen asiakkaille

Toimintovaiheet:

Asiakkaiden muokkaaminen

Asiakkaan tilausmaksutietojen muokkaaminen

Jos myyt tilaustuotteita ja asiakkaan täytyy päivittää maksutietonsa epäonnistuneen maksun vuoksi, voit päivittää asiakkaan profiilin Shopify-ylläpitäjässä.

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Asiakkaat.

2. Klikkaa asiakasprofiilia, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Maksutavat-kohdassa Lisää toimintoja ja valitse toiminto:

1. Jos haluat, että asiakas päivittää maksutietonsa itse, klikkaa Lähetä linkki päivittääksesi maksutavan, valitse pudotusvalikosta sähköpostiosoite, josta haluat lähettää sähköpostia, ja klikkaa sen jälkeen Lähetä sähköposti.
    2. Jos haluat päivittää asiakkaan maksutavan manuaalisesti, klikkaa Vaihda maksutapa, täytä Vaihda maksutapa -lomake ja klikkaa sitten Vahvista.
    3. Jos haluat poistaa asiakkaan maksutavan, klikkaa Poista maksutapa.
  4. Jos klikkasit Lähetä linkki maksutapaan, valitse pudotusvalikosta sähköpostiosoite, josta haluat lähettää sähköpostin, ja klikkaa Lähetä sähköposti.

5. Jos klikkasit Vaihda maksutapaa, täytä Vaihda maksutapa -lomake ja klikkaa Vahvista.

Katso lisätietoja tilausten tarjoamisesta kohdasta Tilaukset.

Asiakasprofiilien muokkaaminen joukkotoimintona

Shopify-ylläpitäjässä voit käyttää joukkoeditointia, kun haluat poistaa asiakkaita, lisätä asiakastunnisteitaja poistaa useiden asiakkaiden asiakasprofiilitunnisteita kerralla. Voit poistaa asiakkaita vain, jos heillä ei ole tilaushistoriaa kaupassasi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asiakkaat.

2. Valitse ne asiakasprofiilit, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Lisää toimintoja.

4. Klikkaa haluamaasi toimintoa.

5. Sinun on ehkä vahvistettava valintasi sen mukaan, mitä valitset.

Asiakkaiden poistaminen

Voit poistaa asiakasprofiilitietueita Shopifysta, jos asiakkaalla ei ole tilaushistoriaa kaupassasi. Asiakkaita, joilla on tilaushistoria, ei voi poistaa kaupan rekisteristä. Jos poistettu asiakas ostaa kaupasta jatkossa, hänelle luodaan uusi tietue.

Toimintovaiheet:

Asiakasluettelon lajitteleminen

Luettelo asiakasprofiileista on Shopify-ylläpitäjän Asiakkaat-sivulla. Lajittele asiakasprofiililuettelo Lajittele-valikon avulla:

• viimeisin päivitys
  • käytetty summa
  • tilausten lukumäärä
  • asiakkaaksi lisäämisen päivämäärä.

Asiakkaiden etsiminen

Asiakasluettelon suodattaminen

Yksittäisen asiakasprofiilin etsimisessä kannattaa käyttää hakua, mutta suodatus mahdollistaa kaikkien niiden asiakkaiden näyttämisen, jotka vastaavat yhtä tai useampaa kriteeriä. Shopify-ylläpitäjässä voit suodattaa asiakasprofiileja seuraavien kriteerien perusteella:

• Sähköpostitilauksen tila
  • Merkitty
  • Asiakastilin tila (aktiivinen tai poistettu käytöstä)
  • Asiakkaan kieli
  • Kaupassasi käytetty summa
  • Tehtyjen tilausten määrä
  • Tilauksen päivämäärä
  • Asiakkaaksi lisäämisen päivämäärä
  • Hylätyn ostoskorin päivämäärä
  • Sijainti maittain (näyttää sekä toimitus-että laskutussijainnit)
  • Tuotteen tilausten tila (näkyy vain kaupoissa, joihin on määritetty tilauksia)

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa Lisää suodattimia.

3. Valitse haluamasi suodatin ja ehdot sekä arvo.

4. Valinnainen: Lisää useita suodattimia toistamalla vaiheet 1 ja 2.

5. Valinnainen: Jos haluat poistaa suodattimia, klikkaa Tyhjennä tietyn suodattimen kohdalla tai klikkaa Tyhjennä kaikki suodattimet.

6. Klikkaa Valmis.

Asiakasprofiililuettelossa näkyvät asiakkaat, jotka vastaavat suodattimiasi. Voit siirtyä sivujen välillä, jos tuloksia on useita sivuja.

Tunnisteet näyttävät kaikki suodattimet, jotka olet lisännyt asiakasprofiililuetteloon. Poista suodatin napauttamalla kohtaa x.

Asiakasryhmien luominen

Kun olet suorittanut haun tai ottanut käyttöön suodattimia, voit tallentaa tulosluettelon Shopify-ylläpitäjässä. Tämä toiminto luo uuden suodatinvälilehden asiakasluettelon yläosaan. Suodatinvälilehtien avulla voit nopeasti lajitella asiakkaitasi ryhmiin. Tallennetut haut näkyvät myös Shopify-sovelluksessa, kun napautat hakupainiketta.

Asiakasryhmiä voidaan yhdistää alennuksiin, jolloin voit tarjota tarjouksia tietyille asiakasryhmille.

Asiakasryhmien avulla voit myös kohdentaa markkinointisähköposteja tietyille tilaajille, kun lähetät markkinointisähköposteja Shopify Email ‑palvelulla tai markkinointiviestejä tekstiviestitse.

Asiakasryhmät päivitetään automaattisesti, joten asiakkaat lisätään ryhmään ja poistetaan ryhmästä asiakasryhmän luomiseen käytettyjen haku- tai suodatusehtojen perusteella.

Toimintovaiheet:

1. Tee haku tai suodata asiakasluettelosi.

2. Valitse Tallenna suodattimet, kun olet lisännyt yhden tai useamman suodattimen tai tehnyt asiakasprofiilihaun.

3. Kirjoita Tallenna nimellä -valintaikkunaan suodattimen tai hakutuloksen nimi.

4. Tallenna haku ja luo välilehti asiakasluettelon yläosaan napauttamalla Tallenna suodattimet.

Yhdysvaltain armeijan toimitusosoitteet

Asevoimien osoitteilla Yhdysvalloissa on oma muotoilunsa, joka täytyy syöttää tietyllä tavalla. Jos osoite on syötetty väärin, tilaus ei välttämättä saavu oikealle vastaanottajalle. Yhdysvaltain asevoimien osoitteita on kolmea eri tyyppiä:

• Army/Air Post Office (APO)
  • Fleet Post Office (FPO)
  • Diplomatic Post Office (DPO)

Jos saat tilauksen, jossa on Yhdysvaltain armeijan toimitusosoite, varmista että osoite on syötetty oikeassa muodossa ennen tilauksen lähetystä. Jos asiakas ei ole syöttänyt osoitetta oikein, muokkaa asiakkaan osoitettaseuraamalla näitä ohjeita:

• Vastaanottajan nimi tulee syöttää Nimi-kenttään, mutta sotilasarvo ei ole välttämätön.
  • Tyynenmeren asevoimien osoitteissa (AP) sekä henkilöturvallisuustodistus (PSC) että postilaatikon numeron on oltava Osoite-kentässä.
  • FPO- ja DPO-osoitteissa sekä yksikön numeron että postilaatikon numeron on oltava Osoite-kentässä.
  • Kaupunki-kentän tule sisältää vain jokin näistä: APO, FPO tai DPO. Älä syötä kaupungin nimeä.
  • Maa/alue -kenttään tulee valita Yhdysvallat.
  • Armed Forces Americas (asevoimat Amerikassa), Armed Forces Europe (asevoimat Euroopassa) tai Armed Forces Pacific (asevoimat Tyynellämerellä) täytyy valita Osavaltio-kentässä. Asiakas voi syöttää nämä sijainnit myös lyhenteenä AA (Armed Forces America), AE (Armed Forces Europe) tai AP (Armed Forces Pacific).

Jos jokin osoitetieto on epäselvä, ole yhteydessä tilauksen tehneeseen asiakkaaseen ja kysy tarkentavia tietoja.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?