Kanadan verovapautusten määrittäminen

Voit asettaa asiakkaillesi verovapautuksia, jotta heiltä ei perittäisi tiettyjä veroja. Voit esimerkiksi asettaa poikkeuksia First Nations -statuksen (Pohjois-Amerikan alkuperäisasukkaat) omaaville asiakkaille tai tietyssä provinssissa oleville jälleenmyyjille.

Vapautusten tyypit

Voit soveltaa seuraavia verovapautuksia asiakkaisiin Shopifyssa. Vapautukset ovat käytettävissä niissä provinsseissa, joissa olet rekisteröitynyt veronmaksajaksi. Jos et ole vielä rekisteröitynyt, tutustu kohtaan Kanadan verojen määrittäminen.

Kanadan verovapautuksia koskeva taulukko
Verovapautus Kuvaus
Pohjos-Amerikan alkuperäisasukkaita koskeva verovapautus Koskee Kanadan alkuperäisasukkaita, joilla on tämän alkuperäin osoittava ja voimassa oleva Certificate of Indian Status -todistus (HST, PST, RST ja QST). Tätä provinssiverotuksen verovapautusta sovelletaan sekä henkilöihin että organisaatioihin. Vapautukset ovat voimassa kaikissa provinsseissa, joten lisätietoja asiasta saa oman provinssinsa verovirastosta.
Diplomaattien vapautus veroista Koskee Kanadan diplomaatteja Manitoban (GST, RST) sekä Nova Scotian (HST) alueella. Poikkeukset vaihtelevat provinssin mukaan, joten lisätietoja kannattaa kysyä kunkin provinssin verovirastolta.
Jälleenmyyjän vapautus veroitsta Koskee asiakkaita, jotka ostavat tavaroita jälleenmyyntiä tai vuokrausta varten Brittiläisessä Kolumbiassa (PST), Manitobassa (RST) ja Saskatchewanissa (PST).
Kaupallisen kalastuksen vapautus veroista Koskee asiakkaita, jotka ostavat tavaroita kaupallisessa kalastuksessa käytettäväksi Brittiläisessä Kolumbiassa (PST), Manitobassa (RST), Nova Scotiassa (HST), Prinssi Edwardin saarella (HST) ja Saskatchewanissa (PST).
Tuotantokoneiston vapautus veroista Koskee asiakkaita, jotka ostavat tuotantokoneistoa Brittiläisessä Kolumbiassa (PST) ja Saskatchewanissa (PST).
Urakoisijan vapautus veroista Koskee Brittiläisessä Kolumbiassa (PST) ja Saskatchewanissa (PST) toimivia urakoitsijoita.
Alihankkijan vapautus veroista Koskee Brittiläisessä Kolumbiassa (PST) and Saskatchewanissa (PST) toimivia aliurakoitsijoita.
Ostoja koskeva verovapautus Koskee Ontariossa ostettuja ajoneuvoja (RST).
Viljelijöiden verovapautus Koskee maanviljelyksessä tarvittavien laitteiden ostoja Manitobassa (RST), Nova Scotiassa (HST) ja Saskatchewaniassa (PST).

Verovapautukseen oikeutetulla asiakkailla on oltava täta osoittava todistus tai muu hänen verotusta koskevan asemansa ilmaiseva dokumentti. Kun asiakas ottaa sinuun yhteyttä ja ilmoittaa, että hänellä on vapautus verosta, voit pyytää asiakkaalta kyseisen verovapautuksen todistavan dokumentin kopiota. Jos et ole varma, onko asiakas oikeutettu vapautukseen veroista, pyydä dokumenttia ja tarkista asia oikealta veroviranomaiselta.

Verovapautuksen määrittäminen

Lue lisää käytettävissä olevista verovapautuksista kohdassa Verovapautusten tyypit.

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat ja valitse asiakas.
  2. Klikkaa Hallinnoi VEROASETUKSET -osiossa Hallinnoi -kohtaa.
  3. Valitse se verovapautus, jonka haluat määrittää asiakkaalle.

On tärkeää huomata, että on omalla vastuullasi varmistaa, että asiakkaasi ovat oikeutettuja verovapautuksiin. Et voi todentaa tätä ei voi Shopify Adminin kautta.

POS-myyntipistettä koskevat verovapautukset

Kun käytät Shopify POS -sovellusta, se soveltaa kaikkia määrittämiäsi verovapautuksia, mutta eri laitteet näyttävät ne eri tavalla.

• Android-laitteet päivittävät välisumman niin, että se vastaa uutta verosummaa heti, kun valitset veroista vapautetun asiakkaan.
  • IOS-laitteissa välisumma pysyy samana, kunnes napautat Charge (Lataa ) -painiketta. Kun napautat painiketta, näkyviin tulee uutta hintaa osoittava kehote.

Aiheeseen liittyvät linkit