Canadese belastingvrijstellingen instellen

Je kunt vrijstellingen instellen voor uw klanten om te voorkomen dat ze specifieke belastingen moeten betalen. Je kunt bijvoorbeeld vrijstellingen instellen voor houders van First Nations-statushouders of wederverkopers in bepaalde provincies.

Soorten vrijstellingen

U kunt de volgende belastingvrijstellingen toepassen op uw klanten in Shopify. Vrijstellingen zijn beschikbaar voor die provincies waar u bent geregistreerd voor belastingen. Als u zich nog niet heeft geregistreerd, raadpleegt u Canadese belastingen instellen.

Lijst met Canadese belastingvrijstellingen
Vrijstelling Beschrijving
Status vrijstelling First Nations Is van toepassing op First Nations-volkeren van Canada met een geldig certificaat van Indiase status (GST/HST, PST, RST en QST). Deze vrijstelling is van toepassing op zowel particulieren als organisaties. Er zijn uitzonderingen in alle provincies, dus u moet contact opnemen met uw provinciale belastingdienst voor meer informatie.
Vrijstelling diplomaat Van toepassing op Canadese diplomaten (GST / HST, PST, RST en QST). Vrijstellingen verschillen van provincie tot provincie, dus neem contact op met je provinciale belastingkantoor voor meer informatie.
Vrijstelling wederverkoper Dit is van toepassing op kopers die goederen kopen voor wederverkoop of lease in Brits-Columbia (PST), Manitoba (RST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling commerciële visserij Dit is van toepassing op kopers die goederen kopen voor gebruik in de commerciële visserij in Brits-Columbia (PST), Manitoba (RST), Nova Scotia (HST), Prince Edward-eiland (HST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling productiemachines Dit is van toepassing op kopers die productiemachines aanschaffen in Brits-Columbia (PST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling aannemer Van toepassing op aannemers in Brits-Columbia (PST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling onderaannemer Van toepassing op onderaannemers in Brits-Columbia (PST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling aankoop Dit is van toepassing op voertuigaankopen in Ontario (RST).
Vrijstelling landbouwer Van toepassing op aankopen van landbouwmachines in Manitoba (RST), Nova Scotia (HST) en Saskatchewan (PST).

Klanten die in aanmerking komen voor belastingvrijstelling hebben een certificaat of een andere vorm van documentatie die hun status bewijst. Wanneer een klant contact met u opneemt om aan te geven dat hij/zij een belastingvrijstelling heeft, kunt u hem/haar om een exemplaar van deze documentatie vragen. Als u niet zeker weet of uw klant in aanmerking komt, moet u de documentatie opvragen en contact opnemen met de juiste belastingautoriteit.

Stel een belastingvrijstelling in

Zie T_ypen vrijstellingen_ voor meer informatie over beschikbare belastingvrijstellingen.

1. Ga vanuit uw Shopify-beheercentrum naar Klanten en selecteer een klant.
  2. Klik op Beheer in het gedeelte BELASTINGINSTELLINGEN.
  3. Selecteer de belastingvrijstelling die u voor uw klant wilt instellen.

Het is je verantwoordelijkheid om te controleren of uw klanten in aanmerking komen voor deze vrijstellingen. Het is niet mogelijk om dit te verifiëren met behulp van het Shopify-beheercentrum.

BTW-vrijstellingen op Kassasysteem

BTW-vrijstellingen die u hebt ingesteld, worden toegepast wanneer u de Shopify POS-app gebruikt, maar dit wordt wel anders weergegeven, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt.

• Op Android-apparaten wordt het subtotaal bijgewerkt naar het nieuwe belastingbedrag zodra u een klant met vrijstelling van belasting hebt geselecteerd.
  • Op iOS-apparaten blijft het subtotaal hetzelfde totdat u op de knop laden tikt. Nadat u op de knop hebt getikt, wordt er een prompt weergegeven met vermelding van de nieuwe prijs.

afbeelding waarop een bijgewerkte prijs prompt wordt weergegeven