Canadese belastingvrijstellingen instellen

Je kunt vrijstellingen instellen voor je klanten om te voorkomen dat ze specifieke belastingen moeten betalen. Je kunt bijvoorbeeld vrijstellingen instellen voor houders van First Nations-statushouders of wederverkopers in bepaalde provincies.

Soorten vrijstellingen

Je kunt de volgende belastingvrijstellingen toepassen op je klanten in Shopify. Vrijstellingen zijn beschikbaar voor die provincies waar je bent geregistreerd voor belastingen. Raadpleeg Canadese belastingen instellen als je je nog niet hebt geregistreerd.

Lijst met Canadese belastingvrijstellingen
Vrijstelling Beschrijving
Status vrijstelling First Nations Is van toepassing op First Nations-volkeren van Canada met een geldig certificaat van Indiase status (GST/HST, PST, RST en QST). Deze vrijstelling is van toepassing op zowel particulieren als organisaties. Er zijn uitzonderingen in alle provincies, dus je moet contact opnemen met je provinciale belastingdienst voor meer informatie.
Vrijstelling diplomaat Van toepassing op Canadese diplomaten (GST / HST, PST, RST en QST). Vrijstellingen verschillen van provincie tot provincie, dus neem contact op met je provinciale belastingkantoor voor meer informatie.
Vrijstelling wederverkoper Dit is van toepassing op kopers die goederen kopen voor wederverkoop of lease in Brits-Columbia (PST), Manitoba (RST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling commerciële visserij Dit is van toepassing op kopers die goederen kopen voor gebruik in de commerciële visserij in Brits-Columbia (PST), Manitoba (RST), Nova Scotia (HST), Prince Edward-eiland (HST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling productiemachines Dit is van toepassing op kopers die productiemachines aanschaffen in Brits-Columbia (PST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling aannemer Van toepassing op aannemers in Brits-Columbia (PST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling onderaannemer Van toepassing op onderaannemers in Brits-Columbia (PST) en Saskatchewan (PST).
Vrijstelling aankoop Dit is van toepassing op voertuigaankopen in Ontario (RST).
Vrijstelling landbouwer Van toepassing op aankopen van landbouwmachines in Manitoba (RST), Nova Scotia (HST) en Saskatchewan (PST).

Klanten die in aanmerking komen voor belastingvrijstelling hebben een certificaat of een andere vorm van documentatie die hun status bewijst. Wanneer een klant contact met je opneemt om aan te geven dat hij/zij een belastingvrijstelling heeft, kun je hem/haar om een exemplaar van deze documentatie vragen. Als je niet zeker weet of je klant in aanmerking komt, moet je de documentatie opvragen en contact opnemen met de juiste belastingautoriteit.

Stel een belastingvrijstelling in

Zie Typen vrijstellingen voor meer informatie over beschikbare belastingvrijstellingen.

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Klanten en selecteer een klant.
  2. Klik op Beheer in het gedeelte BELASTINGINSTELLINGEN.
  3. Selecteer de belastingvrijstelling die je voor je klant wilt instellen.

Het is je verantwoordelijkheid om te controleren of je klanten in aanmerking komen voor deze vrijstellingen. Het is niet mogelijk om dit te verifiëren met behulp van het Shopify-beheercentrum.

Btw-vrijstellingen op POS

Btw-vrijstellingen die je hebt ingesteld, worden toegepast wanneer je de Shopify POS-app gebruikt, maar dit wordt wel anders weergegeven, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt.

• Op Android-apparaten wordt het subtotaal bijgewerkt naar het nieuwe belastingbedrag zodra je een klant met vrijstelling van belasting hebt geselecteerd.
  • Op iOS-apparaten blijft het subtotaal hetzelfde totdat je op de knop laden tikt. Nadat je op de knop heeft getikt, wordt er een prompt weergegeven met vermelding van de nieuwe prijs.

afbeelding waarop een bijgewerkte prijs prompt wordt weergegeven