Opsætning af skattefritagelser i Canada

Du kan give dine kunder fritagelser for at forhindre, at de skal betale specifikke skatter. Du kan f.eks. definere undtagelser for First Nations-statusindehavere eller forhandlere, som er placeret i bestemte provinser.

Typer af undtagelser

Du kan anvende følgende skattefritagelser på dine kunder i Shopify. Skattefritagelse er tilgængelig for de provinser, hvor du er skatteregistreret. Hvis du ikke har registreret dig endnu, kan du se Opsætning af canadiske skatter.

Tabel med oversigt over canadiske skattefritagelser
Fritagelse Beskrivelse
Statusfritagelse for First Nations Gælder for indbyggere fra Canadas oprindelige nationer, som har et gyldigt Certificate of Indian Status (HST, PST, RST og QST). Denne fritagelse gælder for den lokale andel af skatter både for enkeltpersoner og organisationer. Der er undtagelser i alle provinser, så du bør kontakte dine lokale skattemyndigheder for at høre nærmere.
Diplomatfritagelse Gælder for canadiske diplomater i Manitoba (GST, RST) og Nova Scotia (HST). Fritagelserne varierer fra provins til provins, så du skal indhente flere oplysninger hos de lokale skattemyndigheder.
Forhandlerfritagelse Gælder for kunder, der køber varer til videresalg eller leasing i British Columbia (PST), Manitoba (RST) og Saskatchewan (PST).
Fritagelse for kommercielt fiskeri Gælder for kunder, der køber varer til brug i kommercielt fiskeri i British Columbia (PST), Manitoba (RST), Nova Scotia (HST), Prince Edward Island (HST) og Saskatchewan (PST).
Fritagelse for produktionsmaskiner Gælder for kunder, der køber produktionsmaskiner i British Columbia (PST) og Saskatchewan (PST).
Entreprenørfritagelse Gælder for entreprenører i British Columbia (PST) og Saskatchewan (PST).
Underleverandørfritagelse Gælder for underleverandører i British Columbia (PST) og Saskatchewan (PST).
Købsfritagelse Gælder for køb af køretøjer i Ontario (RST).
Landbrugsfritagelse Gælder for køb af landbrugsudstyr i Manitoba (RST), Nova Scotia (HST) og Saskatchewan (PST).

Kunder, der er berettiget til skattefritagelse, har et certifikat eller anden form for dokumentation, der beviser deres status. Når en kunde kontakter dig for at indikere, at han eller hun har en skattefritagelse, kan du bede om en kopi af denne dokumentation. Hvis du ikke er sikker på, om din kunde er berettiget, skal du anmode om dokumentation og få en bekræftelse hos den relevante skattemyndighed.

Hvis Avalara desuden er aktiveret som en del af dit abonnement, administreres dine undtagelser af Avalara Avatax. Du kan få mere at vide om deres undtagelseskoder i deres dokumentation i Avalaras hjælp.

Angiv skattefritagelser

Se Typer af fritagelser for at få mere at vide om de tilgængelige skattefritagelser.

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator, og vælg en kunde.
  2. Klik på Administrer i afsnittet SKATTEINDSTILLINGER.
  3. Vælg den skattefritagelse, som du vil angive for din kunde.

Det er vigtigt at bemærke, at det er dit ansvar at bekræfte, at dine kunder er berettiget til disse undtagelser. Det er ikke muligt at bekræfte dette ved hjælp af Shopify-administratoren.

Skattefritagelser for POS

Eventuelle skattefritagelser, som du har opsat, anvendes, når du bruger Shopify POS-appen, selvom de kan være vist på en anden måde på den enhed, du bruger.

• På Android-enheder er subtotalen opdateret, så den afspejler det nye skattebeløb, så snart du vælger en skattefritaget kunde.
  • På iOS-enheder forbliver subtotalen den samme, indtil du trykker på knappen Debitering. Når du trykker på knappen, vises der en prompt med den nye pris.